-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Pasaportunuzu konsoloslukta 6 aylığına uzatabilirsiniz. Şuan pandemi sebebiyle 6 ay uzatma veriliyor. Mart ayında uçuşlar tekrar başlayacakmış diye duyum var.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet, ben sonra duydum. Haftaya gidip 6 aylık seyahat belgesi alacağım inşallah. Onunla çalışma izni uzatma başvurunda bulunacağım. En azından birkaç ay kazanmış olacağım, inşallah bu sürede sonuçlanmış olur. Uçuşlar Mart ayında olmayacak, dün açıklandı.[/QUOTE]
Allah yardımcınız olsun!
6 aylık belgeye 4 aylık çalışma izni verirler bir süre sizi idare eder.
-
Alıntı:
lgn77 rumuzlu üyeden alıntı
Şubat 10 gibi listeye dahil edildim ben. Kaç gündür bekliyorum karar aşamasına geçmesini. O zaman 25-28 şubat arası mı güncellenir eğer karar aşamasına giderse bu ay?
Bilgi için teşekkürler
Merhaba, lgn77.
Sizin durumunuz ile ilgi bir gelişme oldu mu acaba?
-
Alıntı:
emin.sait rumuzlu üyeden alıntı
Evet, ben sonra duydum. Haftaya gidip 6 aylık seyahat belgesi alacağım inşallah. Onunla çalışma izni uzatma başvurunda bulunacağım. En azından birkaç ay kazanmış olacağım, inşallah bu sürede sonuçlanmış olur. Uçuşlar Mart ayında olmayacak, dün açıklandı.
Allah yardımcınız olsun!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Dün gidip aldım belgeyi, pasaport bitiş tarihinden 6 aylık verdiler, yani 1 aralık 2021 e kadar. İnşallah 1 ekime kadar çalışma izni uzatırlar.
-
Alıntı:
Allah yardımcınız olsun!
Teşekkür ederim. Dün gidip aldım belgeyi, pasaport bitiş tarihinden 6 aylık verdiler, yani 1 aralık 2021 e kadar. İnşallah 1 ekime kadar çalışma izni uzatırlar.[/QUOTE]
İnşallah verirler gelişmeleri bizimle de paylaşmayı unutmayın lütfen
-
Merhabalar ,
Yakın tarihte Karar Makamından vatandaşlık alan forum üyesi oldu mu ? Bizim dosyamız 3 Temmuz'dan beri Karar Makamında bekliyor .Başvuru genel .
-
Alıntı:
armesdakroub rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar ,
Yakın tarihte Karar Makamından vatandaşlık alan forum üyesi oldu mu ? Bizim dosyamız 3 Temmuz'dan beri Karar Makamında bekliyor .Başvuru genel .
Merhaba, listeye dahil edilmiş miydiniz? Yoksa araştırma değerlendirmeden sonra direkt Karar Makamına gönderilmiştir mi diye yazdı?
-
Merhabalar ,
Hayır liste aşaması olmadı , direkt karar makamına gitti .Bu altını çizdiğiniz husus benim de en başından beri çok kafamı kurcaladı , ama göç idaresi listeye eklenmeden karar makamına giden redd edilecek diye bir şey yok dedi . 7 ay oldu ne olumlu ne olumsuz bir bilgi de gelmedi .Avukatım dilekçe ile başvurdu, bakalım ne dicekler .
10 yıldan fazla süresiz ikametim var ,Türk personel idame ettiriyorum ,yerim yurdum belli . Ne olacak akıbeti bekliyorum bakalım .
-
Alıntı:
Merhabalar ,
Hayır liste aşaması olmadı , direkt karar makamına gitti .Bu altını çizdiğiniz husus benim de en başından beri çok kafamı kurcaladı , ama göç idaresi listeye eklenmeden karar makamına giden redd edilecek diye bir şey yok dedi . 7 ay oldu ne olumlu ne olumsuz bir bilgi de gelmedi .Avukatım dilekçe ile başvurdu, bakalım ne dicekler .
10 yıldan fazla süresiz ikametim var ,Türk personel idame ettiriyorum ,yerim yurdum belli . Ne olacak akıbeti bekliyorum bakalım .
İki kişiyi tanıyorum, onlarınki listeye eklenmeden direkt karar aşamasına geçmişti. Birisi 1 yıl karar aşamasında bekledi, diğeri 7-8 ay falan. İkisine de red gelmişti. Normalde başvurusu olumlu değerlendirilenler listeye ekleniyor ve sorgulamada Listeye eklenmiştir yazıyor. İnşallah sizin durumunuz aynı olmaz...
-
Alıntı:
İki kişiyi tanıyorum, onlarınki listeye eklenmeden direkt karar aşamasına geçmişti. Birisi 1 yıl karar aşamasında bekledi, diğeri 7-8 ay falan. İkisine de red gelmişti. Normalde başvurusu olumlu değerlendirilenler listeye ekleniyor ve sorgulamada Listeye eklenmiştir yazıyor. İnşallah sizin durumunuz aynı olmaz...
Listeye eklendikten sonra karar makamına giden başvurularda bekleme süresi bu kadar uzun olmuyor mu ? Daha kısa sürede mi sonuçlanıyor ?
-
Alıntı:
Listeye eklendikten sonra karar makamına giden başvurularda bekleme süresi bu kadar uzun olmuyor mu ? Daha kısa sürede mi sonuçlanıyor ?
Listeye eklendikten sonra Karar Makamına gittiğinde 3-4 günde bitiyor.
-
Alıntı:
Listeye eklendikten sonra Karar Makamına gittiğinde 3-4 günde bitiyor.
Merhaba, Batyr
Benim durumum hala aynı ''Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.'' ne kadar sürüyor normalde?
-
Alıntı:
Filoloji rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Batyr
Benim durumum hala aynı ''Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.'' ne kadar sürüyor normalde?
Ne zamandan beri bu aşamada? Bu aşamadan Karar Makamına gönderilmiştir aşamasına kadar birkaç hafta bekleyen de olmuştu, 2 ay da bekleyen olmuştu.
Çalışma izni yakın zamanda bitmiyor değil mi?
-
Alıntı:
Ne zamandan beri bu aşamada? Bu aşamadan Karar Makamına gönderilmiştir aşamasına kadar birkaç hafta bekleyen de olmuştu, 2 ay da bekleyen olmuştu.
Çalışma izni yakın zamanda bitmiyor değil mi?
Şubat 20 siydi galiba geçmişti. Çalışma izni seneye kadar var. Onda sorun yok. Sadece hanım Mayısta bitiyor ikameti.
-
Alıntı:
Şubat 20 siydi galiba geçmişti. Çalışma izni seneye kadar var. Onda sorun yok. Sadece hanım Mayısta bitiyor ikameti.
2 hafta gibi geçmiş o zaman. İnşallah bu ay listeye eklenir ve imzaya gider. Hayırlı olsun tekrar
-
Merhaba arkadaşlar,
"Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir."
Bir aydır başvuru belgelerim incelleniyor. Acaba bu aşamada ne kadar daha sürecek bilen var mıdır.
Calışma iznim süresi bitmişti ama talep gelmeden gidip yenisine verdim 3 hafta önce.
Bu konu ile ilgili görüşünüz nedir?
Teşekküler.
-
Alıntı:
2 hafta gibi geçmiş o zaman. İnşallah bu ay listeye eklenir ve imzaya gider. Hayırlı olsun tekrar
Batyr Merhaba,
Teşekkür ederim. Anladığım kadar daha biraz sürecek gibi görünüyor. İnşallah sizin de bir an önce sonuçlanır.
-
Merhaba Arkadaşlar. Biz eşimle birlikte Ekim 2019'da başvurduk "evlenme yolu ile vatandaşlık" için.
Belli bir süre şu ifade vardı: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.”
Sonra “Arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kuruma gönderilmiştir.”
Eylül 2020'da komisyona çağırdılar
Ekim 2020’de "Belgeler genel müdürlüğe gönderildi ama ulaşmadı" yazıyordu.
Kasım 2020'de “Belgeler genel müdürlüğe ulaştı, başvuru belgeleriniz inceleniyor.” yazdı.
Kasım, Aralık, Ocak, Şubat (4,5 aydır) aynı yazı duruyor. Türkiyede uzun süredir yaşıyoruz. Acaba bir sonraki aşamaya ne zaman geçer? Cevap için şimdiden teşekkürler :)
-
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar. Biz eşimle birlikte Ekim 2019'da başvurduk "evlenme yolu ile vatandaşlık" için.
Belli bir süre şu ifade vardı: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.”
Sonra “Arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kuruma gönderilmiştir.”
Eylül 2020'da komisyona çağırdılar
Ekim 2020’de "Belgeler genel müdürlüğe gönderildi ama ulaşmadı" yazıyordu.
Kasım 2020'de “Belgeler genel müdürlüğe ulaştı, başvuru belgeleriniz inceleniyor.” yazdı.
Kasım, Aralık, Ocak, Şubat (4,5 aydır) aynı yazı duruyor. Türkiyede uzun süredir yaşıyoruz. Acaba bir sonraki aşamaya ne zaman geçer? Cevap için şimdiden teşekkürler :)
Merhabalar. Sanırım siz ailece Genel olarak vatandaşlığa başvuru yaptınız, evlilik yolu ile değil. Biz de ailece Kasım 2018'de başvurduk, hala bekliyoruz. Ekim sonu 2019'da Araştırma Değerlendirme aşamasındaydık, Aralık 2020'de geri Arşiv Araştırmasına geçtik, Ocak sonu 2021'de tekrar Araştırma Değerlendirme aşamasında döndük.
-
Alıntı:
Merhabalar. Sanırım siz ailece Genel olarak vatandaşlığa başvuru yaptınız, evlilik yolu ile değil. Biz de ailece Kasım 2018'de başvurduk, hala bekliyoruz. Ekim sonu 2019'da Araştırma Değerlendirme aşamasındaydık, Aralık 2020'de geri Arşiv Araştırmasına geçtik, Ocak sonu 2021'de tekrar Araştırma Değerlendirme aşamasında döndük.
Evlilik yolu ile vatandaşlığa başvurduk. Ama uzun bir süredir hep şu yazıyor: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.”
-
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
Evlilik yolu ile vatandaşlığa başvurduk. Ama uzun bir süredir hep şu yazıyor: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.”
Merhaba... Evlilik yolu ile başvuru yapıldığını belirtmiştiniz ama sorgulamada "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza...." yazıyor. Evlilik yolu ile başvuru olsaydı Genel Olarak yerine Evlilik Yolu ile yazardı...
-
Merhaba, Arkadaşlar.
Bugün bir Aşama daha atladım. ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.'' Bundan önce ''Edilecek'' yazıyordu. Az kaldı inşallah. Sizin de bir an önce sonuçlanması ümidiyle. Erken seviniyorum ama olsun, bu bile sevindiriyor.
-
Alıntı:
Merhaba, Arkadaşlar.
Bugün bir Aşama daha atladım. ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.'' Bundan önce ''Edilecek'' yazıyordu. Az kaldı inşallah. Sizin de bir an önce sonuçlanması ümidiyle. Erken seviniyorum ama olsun, bu bile sevindiriyor.
Hayırlı olsun, adınıza sevindim. Dün evime yabancı şubeden polis gelmiş. Ben işyerimdeydim. Eşime birkaç soru sormuş ve benim bugün öğleden sonra oraya gelmemi istemişler.. Son il tahkikatın ve arşiv araştırmasından 2 yılı geçtiği için Vatandaşlık Genel Müdürlüğü yeniden tahkikatı talep etmiş. İşyerinden görev belgesi ve pasaport fotokopileri istemişler.
Sizde ikinci kez arşiv araştırması olmuş muydu? Başvuru ne zaman yapmıştınız?
-
Alıntı:
Hayırlı olsun, adınıza sevindim. Dün evime yabancı şubeden polis gelmiş. Ben işyerimdeydim. Eşime birkaç soru sormuş ve benim bugün öğleden sonra oraya gelmemi istemişler.. Son il tahkikatın ve arşiv araştırmasından 2 yılı geçtiği için Vatandaşlık Genel Müdürlüğü yeniden tahkikatı talep etmiş. İşyerinden görev belgesi ve pasaport fotokopileri istemişler.
Sizde ikinci kez arşiv araştırması olmuş muydu? Başvuru ne zaman yapmıştınız?
Teşekkür ederim, Batyr. Sağolun. Yok bende ikinci kez tahkikat olmadı. Bir kez oldu sadece ve arşiv araştırması da sadece bir kere oldu... Bildiğim kadar ilden ile işlemler değişiklik gösteriyor.
Ağustos 2018 de Başvuru yaptım.
Eylül 2018 tahkikat gerçekleşti. Parmak izi verildi. Polis eve ve iş yerine geldi.
Ekim 2018 mülakat yapıldı.
7 Kasım 2018 de evraklar Ankara'ya gitti.
Ağustos 2020 tarihinde çalışma izni bitti. Eksik evrak odluğunu bildirmişler. Onları da verdim. Çalışma izni bitmişti, onun yeni belgesini göndermiştim. Durum bu. İnşallah sizin de bir an önce sonuçlanır.
-
Listeye dahil edildikten sonra pasaportunun veya çalışma izninin bitmesi önem arz ediyor mu ?
Çok garip durum , sadece benim başıma gelmiştir ama belki kanuni olarak bilen arkadaşımız vardır.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Merhaba, Arkadaşlar.
Hayırlı olsun zor,yorucu ve çok şeffaf olmayan bir süreç vatandaşlık, en kısa sürede olumlu sonuçlanması dileğiyle.
-
Alıntı:
atilla.aliyev rumuzlu üyeden alıntı
Listeye dahil edildikten sonra pasaportunun veya çalışma izninin bitmesi önem arz ediyor mu ?
Çok garip durum , sadece benim başıma gelmiştir ama belki kanuni olarak bilen arkadaşımız vardır.
- - - Güncellendi - - -
Hayırlı olsun zor,yorucu ve çok şeffaf olmayan bir süreç vatandaşlık, en kısa sürede olumlu sonuçlanması dileğiyle.
Merhabalar. Türk Vatandaşlığı Yönetmeliğinin Madde 17'de şöyle yazmaktadır: ğ) Başvuru tarihinden ileriye doğru vatandaşlık işlemlerinin sonuçlandırılmasına yetecek
süreli ikamet tezkeresi
Yani Listeye dahil edilmiş olsa da ama sonuçlanmadığı için sizden yenilenmiş çalışma izni talep edebilirler. Pasaport için ise bilmiyorum. Bir de birisinde listeye dahil edildikten sonra çalışma izni bitmişti ama yenilemişti. Kendisini direkt Genel Müdürülük'ten aramışlar ve çalışma izni yenilemişsiniz demişler (sistemde görüyorlar demek) ve talep etmişler. O kişi göndermiş ve ondan sonra karar makamına gitmişti... Umarım sizden istemezler ama belli olmaz
-
Merhaba, Arkadaşlar.
2017 .11 ayde başvurdum oncekiden buyle yazyordu ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz listeye dahil 'Edilecek'' yazıyordu. bugun buyle cikti ''Başvurunuz hakkında bilgi almak için CİMER veya Genel Müdürlüğümüze ya da Başvuru Makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. ''nedemek kimse bilgi vermı lütfen yerdiminiz istyorum
-
Alıntı:
andon rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Arkadaşlar.
2017 .11 ayde başvurdum oncekiden buyle yazyordu ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz listeye dahil 'Edilecek'' yazıyordu. bugun buyle cikti ''Başvurunuz hakkında bilgi almak için CİMER veya Genel Müdürlüğümüze ya da Başvuru Makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. ''nedemek kimse bilgi vermı lütfen yerdiminiz istyorum
Merhaba, büyük bir ihtimal eksik evrak diyecekler. Siz nereden başvurduysanız oraya gidip sorun
-
Merhaba şubat 2020-de Evlilik yoluyla vatandaşlığa başvurmuştum. Süreç çok çok ağır işliyor. Bütün aşamaları bilen veya tamamlayan birileri varsa, özet olarak aşamaları yazabilirmi acaba? Dolaysıyla herkes ne aşamada, sonraki aşama nedir fikir yürütebilir kolayca.
Mesela,
1) Başvuru
2) parmak izi (1 gün)
3) Tahkikat (2 ay sürer)
gibi.. basit bir şekilde.
Teşekkürler.
-
İnternetten aşamaları buldum. Ama hangi aşama ne kadar sürer bilmiyorum.
Başvuru sonrası idare nezdindeki vatandaşlık kabül süreçleri de şu şekildedir.
1. Başvuru
2. Parmak izi
3. İl tahkikatı bitti
4. Komisyon
5. Evraklar genel müdürlüğe gönderildi
6. Ön inceleme
7. İnceleme
8. Arşiv araştırması
9. Araştırma değerlendirme
10. Listeye eklenecek
11. Listeye eklendi
12. Karar aşaması
-
Alıntı:
drwalt rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba şubat 2020-de Evlilik yoluyla vatandaşlığa başvurmuştum. Süreç çok çok ağır işliyor. Bütün aşamaları bilen veya tamamlayan birileri varsa, özet olarak aşamaları yazabilirmi acaba? Dolaysıyla herkes ne aşamada, sonraki aşama nedir fikir yürütebilir kolayca.
Mesela,
1) Başvuru
2) parmak izi (1 gün)
3) Tahkikat (2 ay sürer)
gibi.. basit bir şekilde.
Teşekkürler.
Merhaba. Bu konunun altında 04.12.2019 tarihli yazıda tüm adımlar ayrıntılı olarak yazıldı.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
-
Genelden baçvurdum (Çalışma izniyle)
Şubat 2020 göç idaresinden gün sayım belgesine başvurdum (4 ay sürdü)
4 haziran 2020 belgeler toplayıp Ankara İl Nufüs Müdürlüğüne gittim ve evraklar verdim
12 haziran 2020 mail geldi başvuru numarasıyle ilgili
İl soruşturma başladı ve yaklaşık 4 ay sürdü
12 kasım 2020 .... sistemde şöyle bir mesaj geldi:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Başvuru makamınca vatandaşlık başvuru inceleme komisyonu mülakat tarihi tarafınıza bildirilecektir.
sonra aynı hafta komisyona girdim
17 kasım 2020 ...
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin mülakat işlemleri tamamlanmış olup Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır.
27 kasım 2021 ...
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
1 aralık 2021...
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
9 aralık 2021 ...
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
yaklaşık dört ay ve hala bu aşamadayım :(((
-
aha eşimin dosyasını kontrol ettim bizdede güncellenmiş: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir." yazıyor. hadi ya allah.
-
Merhaba arkadaşlar.
Biz evlilik yoluyla 2018 ağustos ayında vatandaşlığa başvurduk.
2019 ekim ayında karar makamına geçtik ve yaklaşık bir sene bu aşamada bekledik. Bu süre zarfında bir çocuğum doğdu, adres değiştirdik.
Başvurduğumuz yere uğrayıp bunları bildirmemize gerek var mı diye sorduk, orada da karar makamında olduğumuz için artık sadece beklememiz gerektiğini söylediler.
tam bir sene sonra, 2020 kasım ayında başvurumuzu sistemden kontrol edince araştırma ve değerlendirme aşamasına geri atıldığımızı gördük.
Telefondan kimse cevap vermedi, cimer'e yazdık oradan da cevap gelmedi. Bebek, korona dönemi, işler derken hiç gidip durumumuzu soramadık.
Bu süre zarfında cimerden de cevap geldi, ama sadece sorgulamada da görebileceğimiz mesajı gönderdiler. araştırma aşamasındayız...
Geçen ay gidip drumumuzu sorduk, meğer araştırmamız olumsuz olarak değerlendirilmiş. Evrağımıza bakıyorlar, her şey tamam, eksik evrak istenmemiş, tekrar polis ziyareti de istenmedi, evrakta her şey tamam. Neyin olumsuz olduğunu kimse bize söyleyemedi.
Biz de elimizde evrak ne varsa yine topladık, bir dilekçe yazıp başvurumuzun tekrar değerlendirilmesini istedik. sisteme göre halen arşiv araştırma ve değerlendirme aşamasındayız, bekliyoruz...
Evrağımızla ilgilenen memur da "merak etmeyin, red gelmediği sürece sorun yok" diyerek beni teselli etmeye çalıştı sağolsun ama ben artık delirmek üzereyim...
Size de ders olsun, cimer'e inanmayın, şahsen gidip başvurunuzla ilgili bilgi isteyin.
-
Alıntı:
enikoa rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.
Biz evlilik yoluyla 2018 ağustos ayında vatandaşlığa başvurduk.
2019 ekim ayında karar makamına geçtik ve yaklaşık bir sene bu aşamada bekledik. Bu süre zarfında bir çocuğum doğdu, adres değiştirdik.
Başvurduğumuz yere uğrayıp bunları bildirmemize gerek var mı diye sorduk, orada da karar makamında olduğumuz için artık sadece beklememiz gerektiğini söylediler.
tam bir sene sonra, 2020 kasım ayında başvurumuzu sistemden kontrol edince araştırma ve değerlendirme aşamasına geri atıldığımızı gördük.
Telefondan kimse cevap vermedi, cimer'e yazdık oradan da cevap gelmedi. Bebek, korona dönemi, işler derken hiç gidip durumumuzu soramadık.
Bu süre zarfında cimerden de cevap geldi, ama sadece sorgulamada da görebileceğimiz mesajı gönderdiler. araştırma aşamasındayız...
Geçen ay gidip drumumuzu sorduk, meğer araştırmamız olumsuz olarak değerlendirilmiş. Evrağımıza bakıyorlar, her şey tamam, eksik evrak istenmemiş, tekrar polis ziyareti de istenmedi, evrakta her şey tamam. Neyin olumsuz olduğunu kimse bize söyleyemedi.
Biz de elimizde evrak ne varsa yine topladık, bir dilekçe yazıp başvurumuzun tekrar değerlendirilmesini istedik. sisteme göre halen arşiv araştırma ve değerlendirme aşamasındayız, bekliyoruz...
Evrağımızla ilgilenen memur da "merak etmeyin, red gelmediği sürece sorun yok" diyerek beni teselli etmeye çalıştı sağolsun ama ben artık delirmek üzereyim...
Size de ders olsun, cimer'e inanmayın, şahsen gidip başvurunuzla ilgili bilgi isteyin.
Evlilik yoluyla olumsuz sonuçlanması imkansız bir yanlışlık olmuştur düzeltirler diye düşünüyorum. sizi boşayacaklar değil ya [emoji23]
-
[QUOTE=emin.sait;644362]Evlilik yoluyla olumsuz sonuçlanması imkansız bir yanlışlık olmuştur düzeltirler diye düşünüyorum. sizi boşayacaklar değil ya [emoji23]
bu küçük yanlışlık daka kaç ayıma mal olacak acaba :(
-
Merhabalar,
Benim dosyam da bugün ilerlemiş gözüküyor,
“Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.”
Bu aşamayı geçen Ocak ayında geçmiştim iki hafta sonra geri atılmıştım umarım bu sefer aynısı olmaz
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
bir hafta içerisinde bir adım daha ilerledi. bugünki mesaj bu : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
edilecektir edilmiştir olmuş.
-
Merhaba,
Benim başvurum sonuçlanmış yarın gidip bir yoklayacağım. ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'' Herkeze başarılar.
-
Alıntı:
Merhaba,
Benim başvurum sonuçlanmış yarın gidip bir yoklayacağım. ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'' Herkeze başarılar.
Tebrikler! Darısı bekleyenlerin başına. Durumunuz bugün mü değişti? Haftasonu sistem çalışıyor muymuş?
-
Alıntı:
maximix rumuzlu üyeden alıntı
Tebrikler! Darısı bekleyenlerin başına. Durumunuz bugün mü değişti? Haftasonu sistem çalışıyor muymuş?
Merhaba,
Durumun değiştiğini cuma günü gördüm. Yurt dışında olduğum için cuma günü İl Niüfusa gidemedim. Cumartesi göndüm. Yarın gideceğim. Sonucu haber vereceğim hepinize. iyi akşamlar.