Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Alıntı:
selcuk005 rumuzlu üyeden alıntı
Kimliğimi 15 gün önce değiştirdim problem olmadı nufusta gbt ye bakma olayı yok gbt ye sadece polis ve jandarma ulaşabilir nufusla alakası yok ama ben yeniletmiştim eski kimliğimi sense tümden kaybetmişssin emniyetten kağıt getirmeni isteyebilir nufus dairesi ozaman problem olur işte tavsiyem nufustan öğren emniyete gönderip göndermediklerini öyle işlemlere başla nihayetinde kimliksizde gzemessin değilmi.
Hayır Polise Filan göndermiyorlar. Muhtarlıktan bir evrak alıp(Form) doldurup gidiyorsun çıkartıyorlar. 6 sene önce tekrar çıkartmaya gitmiştim. Ozaman tecil ettirtmemiştim yani yoklama kaçağıdım. Nüfus müdürlüğündeki bayan pat diye bakaya şuçunuz varmış dedi. benim endişem burada işte. Gerçi bakayadan aranıyorsun dedi ama hiçbir işlem yapmadan kimliğimi vermişti bana.
Bu seferde aynı sorun olmaz inşallah.
Ama şu yasa kesinliği nezaman belli olur acaba. Konu tam bir muamma altında şu anda.
Birde ek olarak;
Eski çalıştığım işyerine yazı gelmişti. Bakaya suçu işleyen kişileri kurumlarında tutmak, çalıştırmak suçtur. Ya kişinin iş akdini sonlandırın yada askerlik şubesine teslim edin gibisinden bir yazı.Bu Benim savcılıktan aranmam çıktığını mı gösteriyor. Yoksa tüm bakaya suçu olanların çalıştıkları kurumlara geliyor mu böyle yazılar. Bu yazı sonrası haliyle işimden ayrıldım ve şimdi serbest olarak çalışıyorum ama sigortam yok. Anladığım kadarıyla nerede çalışıp çalışmadığı bilgisine ssk verilerinden ulaşıyorlar.
Bu yazıya istinaden Savcılık tarafından aramam çıkmışmıdır. Çıktı ise bunu nasıl öğrenebilirim. Çıkmışsa GBT kaydıma işlenmişmidir.? Eğer öğrenebileceğim mercii savcılık ise öğrendikten sonra askerlik şubesine askerlik işlemleri için beni zoraki olarak sevk ederlermi?
Teşekkürler
Arkadaşlar bu aralar gbt kayıtlarıyla ilgili bilgisi olan varmı acaba uçakla seyahat eden yada otlde falan konaklayan bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa iyi olur
Merhaba Arkadaslar,
Arkadaslar bir sorum olacakti insallah cevabini alirim suan almanya da kaliyorum 2003 yilinda annem babam karar verdi temelli dönüs yaptik yasim 17 ide ve okula gidemedim cünkü bazi nedenler yüzünden türkcem cok zayif suan bunu yazan bir arkadasim ve benim adresim önceden annemin kövünde kayitlimis bana askerlik subesinden hic bir kegat gelmedi asker kacagi oldugumu bilmiyordum cünkü bana kimse birsey söylemedi biraz sacma geliyor ama 2008 yilinda tekrar almanyaya geldim yani suan asker kacagiyim nisanlimla evlenmeyi düsünüyorum ama almanya hükümeti benim oturum izni almak icin nisanlimla evlendigimi söyledi bende almanyada bu sonuca karsi mahkeme actim ve mahkemeyi kazandim ama burda iki hafta icinde mahkeme sonucuna karsi itirazda buluna biliyorsun ve zaten bunuda yapti bizim biricik natzi memur suan mahkemem landesgericht te yani büyük mahkemede o adar adi bir ülke nisanlimla evlenmemem icin hersey yapiyorlar suan bana avukattak bir kegat geldi ve dediler seni göndermek isitiyor bende suan 23 yasindayim ve asker kacagiyim bazi sorularim olacak insallah cevab verirsiniz simdiden herkese tskler.
1. sorum eger türkiyeye gelirsem pasaport kontrölünde yakalanma imkanim varmi.
2.sorum asker kacagi oldugum halde hapise girme imkanim varmi.
3.sorum eger nisanlim tr ye gelse orda evlenip pasaportumu uzatsam yakalanma imkanim varmi.
4.sorum bende bakaya miyim anlami nedir bilmiyorum.
5.sorum bu yeni cikan yasa banada geciyormu.
Simdiden herkese tsk ler allaha emanet olun...
Saygilarimla Affetmez2323
Arkadaslar ne zamen cevap yazarsiniz
Alıntı:
selcuk005 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar bu aralar gbt kayıtlarıyla ilgili bilgisi olan varmı acaba uçakla seyahat eden yada otlde falan konaklayan bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa iyi olur
Durum : Yoklama Kaçağı
Tarih : 02.07.2009 / 18:45
Yer : Taksim Meydanı (sivil ekip)
Sonuç : Temiz
Peki son zamanlarda otelde flan konaklayan varmı duyduğuma göre otel gibi yerlerdeki kontroller farklı oluyormuş yoksa tüm gbt ler aynımıdır.
Alıntı:
hukukiisler rumuzlu üyeden alıntı
Durum : Yoklama Kaçağı
Tarih : 02.07.2009 / 18:45
Yer : Taksim Meydanı (sivil ekip)
Sonuç : Temiz
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Acaba bakayalar subeye teslim olduklarinda tekrar muayene ediliyorlar mi? Bu konuda bir bilgi bulamadim.
bakaya zaten muayenesi yapılmış yeri belli olmuş demektir dostum bu yüzden eger senin talebin olmassa direk sevk edilirsin benim bildiğim.
Bu arada son zamanlarda otel de konaklayan yada uçak seyahati yapan varmı.
Talebim doğrultusunda tekrar muayene olur muyum yani? Ben son yoklamamı öğrenci affı dolayısıyla yapmıştım ve kilo fazlam olmasına rağmen kısıtlı zaman olması sebebiyle kilom tam sınırda yazıldı. Şimdi şubeye teslim olup kilo fazlam olduğunu söylersem hastaneye sevk alır mıyım?
Tabiki neticede senin sağlıın her şeyin üstünde şubede işlemlerin yapılırken kilo yada başka sağlık sorunların olduğunu belirtip tekrar meayene isteyebilirsin sen emin olmak için yinede telefonla bir şubeyi arayarak bilgi alabilirsin
Bu arada benim sorum hala cevaplanmadı yokmu bu aralar otelde konaklayan yada uçakla problemsiz seyahat eden