Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
ilgili arkadaslara duyurulur dün yani 24 mayıs günü öğlen saati gibi istanbul sabiha gökçen havalimanı girişinde polis kontrolünde GBT araştırmasından geçtim.herhangi bir problem yaşamadım .yani hala o sölenen yasa sanırım yok ortada,şimdi düşünmeye başladım acaba boşu boşunamı içimize bu korkuyu yaymak istiyen birilerimi var.ki ben işim gereği haftada en az 2 kere GBT araştırmasından geçen biriyim....
arkadaşlar bende uzun zamandır aranızda olamadım.yurt dışı seyahatindeydim kardeşimle beraber.2 kere yurt içine giriş çıkış yaptık ama herhangi bir problem olmadı.ayrıca 2 gün önce istanbulda kardeşimi bir gece gezmesinde alkol muayenesi sırasında gbt sorgusu yapılmış ve bir şey olmadı.kısacası kendinizi fazla kasmayın arkadaşlar,ve şunu unutmayın nette çok güzel bir bedelli askerlikle ilgili site var orayıda takip edebilirsiniz 10-12 senedir yoklama kaçağı olupta çalışan kişiler var.durun bakalım burası Turkiye yarın ne olacağı belli olmaz.
hadi hayırlısı bende korkudan uçağa binemiyordum
Arkadaşlar, daha öncede anlatmıştım, 2006 da mezun oldum, yoklama yaptırmadım.. 2008 başında 2 sivil amcamların evine gidip beni sormuşlardı vs. ben de GBT den çekiniyodum ve işin garibi arkadaşlarım günde 3 kez gbt ye yakalanırken ben 2007 mayısından beri hiç yakalanmamıştım.. dün bindiğim minibüsü sağa çektiler GBT kontrolü diye, ve araçlarındaki alet ile değil, direk karakolu arayarak baktılar kimliklere (karakollardaki bilgisayarlardan yakalanıldığı söyleniyordu) temiz çıktı.. bu demektir ki yoklama kaçağı arkadaşlar yaş sınırını doldurmadıkları taktirde aranıyor durumuna düşmüyorlar.
1972 doğumluyum depremden sonra çıkan bedelli askerlikten yararlandım
32 askerlik yaptım sonra izin kadığı verlip terhis oldum son taksidi
bir gün geciktiridiğim için kapsam dışına çıkarıldım
2001 kasımda askere alınmam gerekiyordu, bakaya aldım
4 yıllık üniversite mezunuyum,8 yıllık bakayayayım,8 yıl yaklaşık 32 dönem
yapıyor 32 *500:16000 tl mi? ödeyecem eğer para cezası olursa.
devlete verdiğim 10.000 mark hala devlette
not:
11 mayısta 2009 askerlik şubesine gittim kütüğüm pendikte fakat ben daha önce askere gitme işlerim olan şubeye gittim memur yedek subayı adayı olduğum söyledi tebligatsız işlemi beni kapsamadığını söyledi, bir de memur
beni tanıyordu bilmeze yatıp benim neden oraya geldiğimi askerlik yaptığımı
söyledi bu tavrı beni tedirgin etti ,sanki oradan gitmemi istiyor gibiydi
teşekkürler
Re: obezite ve kara ciger enzim yüksekligi 3 ay hava değişimi
Alıntı:
rami_animator rumuzlu üyeden alıntı
simdiden vermiş oldugunuz ve vereceğiniz cevaplardan dolayi tesekür ediyorum. ben 88/4 tertipim marta kara ciger enzim yüksekligi ve obezite kilo fazaligi nedeniyle 3 ay hava degisiminine heyet önünde karar verildi. fakat hemen hemen iki buçuk ayda yaptigim diyetlere ragmen kilo vermek yerine kilo aldim. sitede herkez bi farkli seyler söylüyor fakat herkez hemen hemen aynı konuya geliyor. şimdi benim kilom 111 ve boyum 170 akciger enzimlerim yüksek obezite teşhisi konuldu. ama heyet zamaninda ben 105 kilo idim zayiflamak yerine hep kilo aliyorum sonuc ne olabilir. ben de bu halimden hiç memnun degilim. lütfen cevap veriniz. uzmanlarin cevaplarinida beklerim şimdiden herkeze tşk ederim....
89/1 tertipim su an dagıtım iznindeyim,bizde de 2 kisi benzer durumdan 6ay hava degisimi aldı orada soyleneni soyluyorum;6 ay sonra geldiklerinde tekrar heyete girecekler durum aynı ise askerlik yapamaz raporu ile ayrılacaklar,daha sonraki 5 yıl içinde tekrar görmek için cagırabilirler,2 yıl sonrada olabilir 5 yıl sonrada olabilir ,heyete tekrar girilecek, promlem duzelmişse askere alacaklar.devam ediyor ise iş bitiyor
Gbt kayıtları konusunda kesin bir bilgi yok açıkcası yukarda yazan bazı arkadaşlar gbt kayıtlarına girmediklerini belirtmişler ama belli olmaz tabiki o yüzden dikkatli olmakta fayda var 2005 yılında otelde yakalandım demişsin bende istanbulda birkaç otelde kaldım problem olmadı hiç dediğim gibi birada tesadüfle alakalı gbt ile ilgili kesin bilgi burdan paylaşılırsa iyi olur arkadaşlar bu arada 2006 dan beri hiç gbt ye girmedinmi yada arayıp sormadılarmı
Alıntı:
selcuk005 rumuzlu üyeden alıntı
Gbt kayıtları konusunda kesin bir bilgi yok açıkcası yukarda yazan bazı arkadaşlar gbt kayıtlarına girmediklerini belirtmişler ama belli olmaz tabiki o yüzden dikkatli olmakta fayda var 2005 yılında otelde yakalandım demişsin bende istanbulda birkaç otelde kaldım problem olmadı hiç dediğim gibi birada tesadüfle alakalı gbt ile ilgili kesin bilgi burdan paylaşılırsa iyi olur arkadaşlar bu arada 2006 dan beri hiç gbt ye girmedinmi yada arayıp sormadılarmı
Hayır Hiç GBT'ye girmedim. Nüfus Müdürlüğüne kimliğimi tekrar çıkartmak için Başvuracağım ama oradada GBT bakıyorlar. O yüzden biraz endişeliyim açıkcası gidip gitmemek konusunda.
Kimliğimi 15 gün önce değiştirdim problem olmadı nufusta gbt ye bakma olayı yok gbt ye sadece polis ve jandarma ulaşabilir nufusla alakası yok ama ben yeniletmiştim eski kimliğimi sense tümden kaybetmişssin emniyetten kağıt getirmeni isteyebilir nufus dairesi ozaman problem olur işte tavsiyem nufustan öğren emniyete gönderip göndermediklerini öyle işlemlere başla nihayetinde kimliksizde gzemessin değilmi.