-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Filoloji rumuzlu üyeden alıntı
Walla inşallah hepimiz için en kısa zamanda olumlu olarak her şey sonuçlanır. Değişiklik olursa lütfen bize haber verin.
En son tanıdıklarımlardan sağlık raporu yenilemesi istediler ve medeni hal belgesi istemişler , inşallah bizden istemezler
-
Alıntı:
RASSO rumuzlu üyeden alıntı
En son tanıdıklarımlardan sağlık raporu yenilemesi istediler ve medeni hal belgesi istemişler , inşallah bizden istemezler
İnşallah, bu pandemi döneminde gidip sağlık raporunu yenilemek ölüm ya, hele medeni hal belgesi benim için memleketten gelmesi lazım imkansızın imkansızı. Sırf bu belge yüzünden 2 yıl geç başvurdum vatandaşlığa. Memlekette kimsem yok, her kez Türkiye de yaşıyor.
-
Enterasan bugün bizide polis geldi tekrardan tahkikat yapıldı.3,5 yıl önce yapılmıştı bugün nedense tekrardan yapıldı.3,5 yıl önceki tahkikatta olumlu idi neden yapıldı bilen var mı? yada sizlerede yapıldı mı ?
-
Merhaba, Arkadaşlar.
Yeni bir gelişme oldu mu bu ay? Özellikler "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." olan aşamadaki arkadaşların.
-
Benim Şubat ayından beri araştırma ve değerlendirmede. 9 aydır ne araştırılıyorsa artık merakla bekliyorum ne zaman sonuçlanacağını.
-
Merhaba arkadaşlar
şubat 2018 de genelden başvuru yaptım. Araştırma ve değerlendirme aşamam tam bir yıl surdu. Dün (arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir) mesajını aldım. Bu mesaj ne anlama geliyor???
Acaba sonraki aşamalar hangisidir?
tüm aşamaları sıra olarak bilen birisi var mı burada???bilen varsa sırayla yazarsa sevinirim
saygılar
-
Merhaba,
Sizin tersine gidiyor. Normalde arşiv araştırmadan sonra, araştırma ve değerlendirme sonra listeye eklenme, imza ve bitti. Sizinki araştırma ve değerlendirmeye geçmiş sonra geri arşive gitmiş. Allah sabır versin.
-
Alıntı:
Merhaba,
Sizin tersine gidiyor. Normalde arşiv araştırmadan sonra, araştırma ve değerlendirme sonra listeye eklenme, imza ve bitti. Sizinki araştırma ve değerlendirmeye geçmiş sonra geri arşive gitmiş. Allah sabır versin.
Hayır daha önce bir kere arşiv araştırmaya girmiştim....tekrardan yapıyorlar sanki :)
-
[QUOTE=burak_kaksa;bizde 2016 dan itibaren beklemedeydik..arastirma ve degerlendirme sürecinde yazıyordu kontrol ettigimizde..eylul ayi içinde jandarma aradi ve 2 kisi ile karakola gelmemiz gerektiğini söylediler..gittigimizde sanki yeni basvuru yapmışız gibi sorular sordular bize ve diger 2 kisiye..3 yil once ayni mulakati yaptigimizi soyledim..imza attik ve gittik.1 hafta sonra jandarma aradi ve parmak izi icin imza lazım dediler e 15 gun sonra parmak izi icin yabanci şubeyi arayin dediler,daha once bunuda yaptigimizi soyledim.3yil once,15 gun sonra subeyi aradim,parmak izi alimi icin randevu alicam ama biz parmak izi verdik 2016 da dedim,onlar dosyaya bakti sonra gelmenize gerek yok adres guncellemesi istemisler dedi.2 ay sonra dosya karar icin karar makamina gonderildi diye guncellendi.simdi sonucu.bekliyoeuz
-
Merhaba,
Bende başvurumu 2018 de sanırım Ekim olması lazım, yaptım,genelden başvurmuştum fakat 2019, Ekim ayından beri hep aynı yerinde sayıyor:"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir."
Neyi değerlendirdiklerini de bilmiyorum İlkokul,Ortaokul,Lise,Üniversite ve +5 senelik çalışma izni süresince yani 1 yaşından beridir buradayım.
Bu süreci bu kadar uzun süren var mı ?
Yarın Fatih Emniyet Müdürlüğüne gidip dilekçe yazacağım , belki etkili olur diye.Dosyamı kaybettiklerinden bile şüpheleniyorum.
-
nihayet durum 1 sene sonra donmadan çıktı dün nüfustan sms geldi.fatihe gittim.eksik evrak dediler: pasaport/çalışma izni/ sağlık kurulu raporu yeniden istendi......hayırlısı bakalım
-
Eğer başvuruda eksik evrak verilmediyse ve verilen belgelerin geçerlilik tarihinde bir süre dolumu yaşanmıyorsa tekrar aynı belgeleri vermek gerekmediği kanaatindeyim. Ben bir yakınımdan biliyorum, 3 kere belgeleri kaybedip tekrar tekrar istediler. Hem de memleketten getirilmesi istenen ve noter tasdik vb. yüksek ücret istenen belgeler. Benden eğer tekrar belgeler istenirse dilekçe ve gerekli yerlere şikayet edip belgeleri vermeyi düşünmüyorum. Bu zamanda hastaneye sağlık raporu için gidip sağlık kurumunu meşgul etmeyi düşünmüyorum. Doğru düzgün belge saklamanın öğrenilmesi gerek artık.
-
Evlilik yoluyla başvurumuz reddedilmiş. 5 senedir evliyiz 3. cocugumuz nasipse 3 ay sonra doğacak. 2019 subat ayindaki basvuru dosyamiz reddedilmiştir. nasil bir sacmalikdir nasil bir karar makami cevap vermiştir. hic birseye güvenim kalmamıştır. Yaziklar olsun. Komisyon bile cocuklari gordukden sonra hayirli olsun demişti. ben şimdi ne yapacağım tekrar mi başvuru yapacagim.
-
Alıntı:
bestepe_91 rumuzlu üyeden alıntı
Evlilik yoluyla başvurumuz reddedilmiş. 5 senedir evliyiz 3. cocugumuz nasipse 3 ay sonra doğacak. 2019 subat ayindaki basvuru dosyamiz reddedilmiştir. nasil bir sacmalikdir nasil bir karar makami cevap vermiştir. hic birseye güvenim kalmamıştır. Yaziklar olsun. Komisyon bile cocuklari gordukden sonra hayirli olsun demişti. ben şimdi ne yapacağım tekrar mi başvuru yapacagim.
Sizin durum için, yani başvuru reddedildiğinde yapılacakları nvi.gov.tr sitesinden aynen buraya aktarıyorum:
1) 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununda aranılan şartları taşımanız halinde ikamet ettiğiniz yer valiliğine müracaat etmeniz halinde vatandaşlık durumunuzun yeniden değerlendirilmesi mümkündür.
2) Talebi reddedilen yabancı:
■ Ret kararının tebliğinden itibaren 60 gün içinde, doğrudan idari yargıda iptal davası açabilir.
■İptal davası açmadan önce, ret kararının kaldırılması talebiyle, 60 gün içinde idari başvuruda bulunabilir. Bu başvuru, işlemeye başlayan idari dava açma süresini durdurur. Bu başvuruya 60 gün içinde cevap verilmezse, istek reddedilmiş sayılır.
İstemin reddi veya reddedilmiş sayılmasından itibaren 60 gün içinde idari yargıda iptal davası açılabilir.
-
oncelikle cevap verdiğiniz icin cok tesekkurler. Bunun için idare mahkemesine bireysel basvuru mu yapmaliyim yoksa avukat mi tutmaliyim? birde yabanci olan eşim mi acacak davalari yoksa bende başvurabiliormuyum? bu konu hakkinda bilginiz var midir?
-
Alıntı:
bestepe_91 rumuzlu üyeden alıntı
oncelikle cevap verdiğiniz icin cok tesekkurler. Bunun için idare mahkemesine bireysel basvuru mu yapmaliyim yoksa avukat mi tutmaliyim? birde yabanci olan eşim mi acacak davalari yoksa bende başvurabiliormuyum? bu konu hakkinda bilginiz var midir?
Bununla ilgili bilgim yok ama tavsiyem önce ilk maddede yazdığım gibi valiliğe müracaat yapılması. Eğer oradan olumsuz yanıt gelirse 2. maddedeki dava açma durumunu değerlendirirsiniz.
-
Arkadaslar yaklasik 3.5 yildir bekledigimiz evlilik yolu ile vatandaşlık basvurumuz onaylandi..diger bekleyen arkadaslar, insallah yakın zamanda basvurunuz kabul edilir..
-
Alıntı:
sena90 rumuzlu üyeden alıntı
Eğer başvuruda eksik evrak verilmediyse ve verilen belgelerin geçerlilik tarihinde bir süre dolumu yaşanmıyorsa tekrar aynı belgeleri vermek gerekmediği kanaatindeyim. Ben bir yakınımdan biliyorum, 3 kere belgeleri kaybedip tekrar tekrar istediler. Hem de memleketten getirilmesi istenen ve noter tasdik vb. yüksek ücret istenen belgeler. Benden eğer tekrar belgeler istenirse dilekçe ve gerekli yerlere şikayet edip belgeleri vermeyi düşünmüyorum. Bu zamanda hastaneye sağlık raporu için gidip sağlık kurumunu meşgul etmeyi düşünmüyorum. Doğru düzgün belge saklamanın öğrenilmesi gerek artık.
vatandaşlık işlemleri uzun sürdüğü için bazı süreli evraklar yenilmesi gerekiyor. Benden de çalışma izni, sağlık raporu ve pasaportun yeni halini istediler çünkü değiştirmiştim.
-
Alıntı:
atilla.aliyev rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bende başvurumu 2018 de sanırım Ekim olması lazım, yaptım,genelden başvurmuştum fakat 2019, Ekim ayından beri hep aynı yerinde sayıyor:"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir."
Neyi değerlendirdiklerini de bilmiyorum İlkokul,Ortaokul,Lise,Üniversite ve +5 senelik çalışma izni süresince yani 1 yaşından beridir buradayım.
Bu süreci bu kadar uzun süren var mı ?
Yarın Fatih Emniyet Müdürlüğüne gidip dilekçe yazacağım , belki etkili olur diye.Dosyamı kaybettiklerinden bile şüpheleniyorum.
Benim durum da aynı. Son 1 senedir "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin il soruşturması yapılmaktadır," yazısı çıkıyor. Ne ilerleme var, ne bir şey. Acaba, evrak güncellenmesi gerektiğinde haber verirler mi?
-
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
Benim durum da aynı. Son 1 senedir "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin il soruşturması yapılmaktadır," yazısı çıkıyor. Ne ilerleme var, ne bir şey. Acaba, evrak güncellenmesi gerektiğinde haber verirler mi?
Merhaba, bulunduğunuz ildeki il emniyet müdürlüğüne gitmenizi salık veririm, çünkü ben gittiğimde evraklarımin sebepsiz yere İstanbul'a gönderildiğini,daha sonra burada bekletilip geri gönderildiğini ama herhangi bir eksik evrak olmadığını belirttiler. Eksik evraklar olursa SMS ile bildiriliyor, ama pasaport, çalışma izni gibi süresi dolan ve yenilenmesi gereken evraklar var ise önceden bildirirseniz dosyanız daha iyi ilerler dediler.
-
Alıntı:
atilla.aliyev rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, bulunduğunuz ildeki il emniyet müdürlüğüne gitmenizi salık veririm, çünkü ben gittiğimde evraklarımin sebepsiz yere İstanbul'a gönderildiğini,daha sonra burada bekletilip geri gönderildiğini ama herhangi bir eksik evrak olmadığını belirttiler. Eksik evraklar olursa SMS ile bildiriliyor, ama pasaport, çalışma izni gibi süresi dolan ve yenilenmesi gereken evraklar var ise önceden bildirirseniz dosyanız daha iyi ilerler dediler.
Sağolun. Bu hafta İstanbul il NVİ gittim ve evraklarım hakkında bilgi sordum; iyi ki gitmişim, beni haftaya komisyona çağırdılar. Emin değilim ama, sanki unuttular da benim başvuru no ile sisteme bakınca artık mülakat zamanı geldiğini hatırlayıp çağırdılar gibi duruyor. Yeni çalışma izni de istediler, noter onaylı. Sistemdeki yazıyı da sonunda güncellemişler: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin mülakat işlemleri tamamlanmış olup Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır." Teşekkürler.
-
Alıntı:
Ben de anlamıyorum neden bu kadar yavaş ilerliyor işlemler. Şubattan beri araştırma değerlendirme sürecinde benim. Bu ay sonuç gelsin diye umuyorum artık.
An itibarı ile karar makamı aşamasına geçildi darısı bekleyenlerin başına vatandaşlık çıkınca haber edicem arkadaşlar
-
Alıntı:
kemalferdun rumuzlu üyeden alıntı
An itibarı ile karar makamı aşamasına geçildi darısı bekleyenlerin başına vatandaşlık çıkınca haber edicem arkadaşlar
Hayırlı olsun. Benim hala araştırma ve değerlendirmede. Sizin ne kadar sürdü bu aşama?
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar
Bende evlenme yolu ile vatandaşlığa başvuru yaptım temmuz 15 2020 de kurul toplantısına girdik 1 ay sonra kontrol ettim nvi den Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. bu yazı var ve 02.10.2020 bugün hala aynı yazı 77 gün oldu benimle aynı tarihte Antalya da yada başka şehirde giren varmı onun aşaması ne acaba
Pardon özür dilerim yanlış yazmışım 28 temmuz da kurul toplantısı oldu dün 05.12.2020 de
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir. Yazı sı çıktı yaklaşık 130 gün de buraya kadar ilerledi bakalım süreci sizinle paylaşcam
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Hayırlı olsun. Benim hala araştırma ve değerlendirmede. Sizin ne kadar sürdü bu aşama?
Değerlendirme araştırma130 gün sürdü 4.5 ay 6. Ayda vatandaşlık alırız inşallah
-
Selam Arkadaşlar.
12 Kasımda Ankara Vatandaşlık bölümünden arandım, telefonu açamadım. Geri aradığımda da ulaşamadım. Bir ay neredeyse oldu. Bizim il nüfusu aradım, eksik evrak varmış. Götürdüm teslim ettim. Aramasam haberim olmayacak, adamlarda arayıp bildirmiyor.
Çalışma izni fotokopisini istediler. Halbuki yenilense sistemden biz görürüz, getirmenize gerek yok diyorlardı. Dikkat edin, memurları bile dinlemeyin. Çalışma izni, oturma izni bittiyse yenilerin fotokopisini verin. Zaman kaybı olmasın, şahsi tavsiyemdir.
-
Telefonla ulaşabilmeniz büyük şans. Ben ne zaman arasam ya ulaşamıyorum ya da telefonla bilgi veremeyiz diyorlar. Süresi değişen hiçbir evrakım olmadığı için belki eksik evrak olmaz diye düşünüyorum. Uzak olduğum için sürekli gidip bilgi de alamıyorum. Artık bekleyip göreceğim, yapacak bir şey yok.
Alıntı:
Selam Arkadaşlar.
12 Kasımda Ankara Vatandaşlık bölümünden arandım, telefonu açamadım. Geri aradığımda da ulaşamadım. Bir ay neredeyse oldu. Bizim il nüfusu aradım, eksik evrak varmış. Götürdüm teslim ettim. Aramasam haberim olmayacak, adamlarda arayıp bildirmiyor.
Çalışma izni fotokopisini istediler. Halbuki yenilense sistemden biz görürüz, getirmenize gerek yok diyorlardı. Dikkat edin, memurları bile dinlemeyin. Çalışma izni, oturma izni bittiyse yenilerin fotokopisini verin. Zaman kaybı olmasın, şahsi tavsiyemdir.
-
Herkese merhaba
yeni üye oldum
yaklaşık 3,5 yıl evli olarak vatandaşlığa başvurdum
10 gün önce siteden takip ettiğimde evlenme yolu ile vatandaşlık başvurunuz Genel Müdürlüğe gönderilmeden önce son işlemler yapılıyor diye yazmıştı
şuan da
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
bundan sonra neler beklemelıyız ne kadar sürer
komisyon a da gittik eşim ile
şimdiden teşekkürler
-
arkadaşlar selamlar, mayıs 2019'ta genelden başvurum halen araştırma değerlendirme aşamasında. 2021'e kadar geçerliliği olan çalışma iznimi de il müdürlüğüne verdim. fakat şuan çalıştığım yerden ayrılmak istiyorum. acaba işten ayrıldıktan sonra süreç kesin olarak durduruluyor mu, yoksa bu da başvuruyu inceleyen memurun inisiyatifine mi kalıyor? bu süreç sakız gibi uzadıkça uzuyor ve çalıştığım yerin sömürüsü artık gına getirdi
-
Alıntı:
jerry rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar selamlar, mayıs 2019'ta genelden başvurum halen araştırma değerlendirme aşamasında. 2021'e kadar geçerliliği olan çalışma iznimi de il müdürlüğüne verdim. fakat şuan çalıştığım yerden ayrılmak istiyorum. acaba işten ayrıldıktan sonra süreç kesin olarak durduruluyor mu, yoksa bu da başvuruyu inceleyen memurun inisiyatifine mi kalıyor? bu süreç sakız gibi uzadıkça uzuyor ve çalıştığım yerin sömürüsü artık gına getirdi
Merhaba bence ayrılma biraz daha sabret inan işlemler o kadar uzun sürüyorki insan bıkıyor bence biraz daha sık dişini dayan vatandaşlık alınca yoluna bakarsın.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
akalicaan rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba
yeni üye oldum
yaklaşık 3,5 yıl evli olarak vatandaşlığa başvurdum
10 gün önce siteden takip ettiğimde evlenme yolu ile vatandaşlık başvurunuz Genel Müdürlüğe gönderilmeden önce son işlemler yapılıyor diye yazmıştı
şuan da
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
bundan sonra neler beklemelıyız ne kadar sürer
komisyon a da gittik eşim ile
şimdiden teşekkürler
Merhaba tecrübemi söylüyorum
ilk 15 gün bakma hatta 20 gün sonra bakmaya başla her hafta cumartesi günü bak
önce değerlendirme ve araştırma olacak sonra
değerlendirme devam ediyor diyecek
karar aşamasına geçecek
sonrasını bende bilmiyorum süreç devam ettikçe yazıcam.
benim yazdığım sayfaları oku orda hep yazdım aşamaları günleri. ve araştırma değerlendirme 130 gün sürdü bende haberin olsun.
-
Alıntı:
Merhaba bence ayrılma biraz daha sabret inan işlemler o kadar uzun sürüyorki insan bıkıyor bence biraz daha sık dişini dayan vatandaşlık alınca yoluna bakarsın.
- - - Güncellendi - - -
değerlendirme devam ediyor diyecek
karar aşamasına geçecek
benim yazdığım sayfaları oku orda hep yazdım aşamaları günleri. ve araştırma değerlendirme 130 gün sürdü bende haberin olsun.
çok sağol cevap verdiğin için aslında çok yazı okudum burda bazen karıştırdım ne olduğuna
sabırla bakmaktan başka bir şey yapamıyoruz
saygılar
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
deÄŸerlendirme devam ediyor diyecek
karar aşamasına geçecek
hocam ucu görünmeyen bir süreç için ne kadar diş sıkılabilir. herşey belirsiz. yasal olarak bu sürecin nasıl olduğunu bilen var mıdır acaba?
-
Alıntı:
akalicaan rumuzlu üyeden alıntı
çok sağol cevap verdiğin için aslında çok yazı okudum burda bazen karıştırdım ne olduğuna
sabırla bakmaktan başka bir şey yapamıyoruz
saygılar
merhaba birazdan nüfüsa gidicem inşallah olumlu olmuştur
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
-
Alıntı:
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
Nüfusa gitmeden önce e devlet üzerinden aile nüfus dökümanına bakabilirsiniz. Eşiniz orada tc kimlik numarası ile yer alıyorsa, vatandaşlığı kazanmıştır.
Daha sonra nüfusa giderek tebliğ kağıdını alarak, ilçenizdeki nüfus müdürlüğüne 1 adet biyometrik fotoğrafla tebliği götürerek kimlik çıkartabilirsiniz.
-
Alıntı:
canabi rumuzlu üyeden alıntı
Nüfusa gitmeden önce e devlet üzerinden aile nüfus dökümanına bakabilirsiniz. Eşiniz orada tc kimlik numarası ile yer alıyorsa, vatandaşlığı kazanmıştır.
Daha sonra nüfusa giderek tebliğ kağıdını alarak, ilçenizdeki nüfus müdürlüğüne 1 adet biyometrik fotoğrafla tebliği götürerek kimlik çıkartabilirsiniz.
Evet dediğiniz gibi oldu tebliğ kağıdını aldım yarın için randevu aldım nüfus dan inşallah hayırlısı ile 15 güne de kimlik gelecek teşekkür ederim herkese.
-
.................................................. .................................................. .....................
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
merhaba
rica etsem bana aşamaları hatırlıyorsanız yazar mısın
yazıyor bende ne aşamalar daha bekleriz ve nekadar sürer
-
Alıntı:
Evet dediğiniz gibi oldu tebliğ kağıdını aldım yarın için randevu aldım nüfus dan inşallah hayırlısı ile 15 güne de kimlik gelecek teşekkür ederim herkese.
1 Hafta içerisinde kimliğiniz ptt aracılığı ile adresinize ulaşacaktır. Hayırlı olsun dıyelım.
-
İstisnai vatandaşlığa muracaat etmiştim, vatandaşlık sorgulamada 20 eylülde karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir olarak değişti bugüne kadar hiç bir değişiklik olmadı, karar makamından çıkması ne kadar sürer bilgisi olanlar yanıtlarsınız memnun olurum
Saygılarımla
-
Merhaba, Arkadaşlar.
Bu ay takip sayfasında durumu değişen oldu mu?
-
Alıntı:
Merhaba, Arkadaşlar.
Bu ay takip sayfasında durumu değişen oldu mu?
Evet.
Şu anda: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır."
Yaklaşık 1 hafta önce "evrakların yolda, daha bize ulaşmadı" tarzında bir yazı vardı.
Bu arada, 1 ay önce mülakata girdim. 2019 Ağustos Genelden başvuru. Yaklaşık ne kadar sürem kaldı?
Teşekkürler.
-
Merhaba,
Sizin neden o kadar uzun sürdü? Bende ağustos ta başvuru yaptım 2019 da benim durumum şuan "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." şeklinde çıkıyor her halde yanılmıyorsam 3 4 aydır. Ama dediğim gibi başvurum 2019 Ağustos.
Ayrıca bilgi için teşekkür ederim.