-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
samisuzim rumuzlu üyeden alıntı
Ben anlamiyorum gerçekten adam bir gunlluk geliyor 250 bin dolar yatirim yapiyor ne oldugu belli degil 2 ayda vatandas oluyor ,ben ve ya benim gibiler, 11 senedir burdayim ,calisiyorum ,doktorum 3 sene beklemek zorundayim ,olsun bekliyelim
Sent from my SM-N950F using
Hukuki NET mobile app
Kesinlikle öyle, katılıyorum ama ne yazık ki yapacak bişey yok. İnşallah, sabrın sonu selamettir!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Simbad merhaba,
Hatırlıyorum, sen geçen sene Ocak yada Şubat ayında vatandaş olmuştun, 1 yıl 6 ay falan beklemiştin. WP grubu kurulduğunda ben de katılmıştım.
Ben hala bekliyorum, ailece başvurmuştuk. Kasım 2018'de evrakları teslim etmiştim. Mülakata Şubat 2019'da girmiştim. Mart ortası 2019'dan Eylül 2019'a kadar ön inceleme ve belgeler inceleme aşamaları sürdü. Ekim 2019'dan beri araştırma ve değerlendirme aşamasındayım. Ekim 2019'da yeni çalışma izni ve eşimin ikamet iznini istediler. Haziran 2020'de çocuğun doğum raporunu istediler, iyi ki bende aslı gibidir fotokopisi vardı, onu verdim. Hemen doğum bildirim formu oluşturdular, onunla beraber doğum raporunu NVİ'ye göndermiş il nüfus... Hala bi gelişme olmadı...
Grupta Zeki bey vardı hatırlarsan... Üç sene nerdeyse oldu. En son Aralık 2019'da Karar Makamına gönderilmiştir yazısı çıkmış, hala da değişmemiş...
Merhaba Batyr,
Evet hatırlıyorum sizi ve Zeki beyide. Aynen ben mart 2019'da vatandaşlığı almıştım Ruya hanımla aynı listedeydik :)) Sizin baya uzun sürmüş gerçekten. Şu Corona Virus sebebiyle kamuda esnek çalışma vs derken işlemler uzayabiliyor malesef demek ki.
Siz ailecek başvurmuştunuz evet hatırlıyorum. Geneldi galiba. Biraz daha sabredin inşallah hayırlı sonuç olur. Liste aşaması çok önemli bilirsiniz gruptan. Gerçekten bürokrasi işleri baya sekteğe uğradı bu korona yüzünden.
-
Alıntı:
AE111 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba, benimde eşimin dosyası 10 aydan fazladır inceleme aşamasındaydı, dün kontrol ettiğimde inceleme aşaması yazıyordu. az önce kontrol ettim seninki gibi arşiv araştırması yazıyor şimdi. demekki dosyalarımız aynı listede.
Merhaba, benim başvurum 08.08.2019 da, genel müdürlüğüne 11.11.2019 da gitti. Şuan baktım hala Arşiv araştırmada. Formda okuduğum kadarıyla her ayın 5 ile 6 değişiklik oluyormuş. Bakalım bir değişiklik olacak mı.
-
Merhaba, Arkadaşlar.
Bugün bir ilerleme daha kaydettik. "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." Bu süreç de galiba forumda okuduğum kadarıyla bi 6 7 ayı buluyormuş. Doğru mu? Durumu değişen başkaları var mı?
-
Alıntı:
Filoloji rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Arkadaşlar.
Bugün bir ilerleme daha kaydettik. "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." Bu süreç de galiba forumda okuduğum kadarıyla bi 6 7 ayı buluyormuş. Doğru mu? Durumu değişen başkaları var mı?
Merhaba,
Evet aşağı yukarı 6-7 ay sürüyor, asıl önemli süreç başlamış. İnşallah hayırlısı olsun ve sorunsuz bir sonraki aşamaya geçersiniz.
Forumda çok fazla bekleyen kalmamış galiba çok sakin :(
Bende ise hala karar makamına gönderildi yazısı çıkıyor ve bugün 18 gün oldu. Bekliyorum ...
-
Alıntı:
Gul Beser rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Evet aşağı yukarı 6-7 ay sürüyor, asıl önemli süreç başlamış. İnşallah hayırlısı olsun ve sorunsuz bir sonraki aşamaya geçersiniz.
Forumda çok fazla bekleyen kalmamış galiba çok sakin :(
Bende ise hala karar makamına gönderildi yazısı çıkıyor ve bugün 18 gün oldu. Bekliyorum ...
İnsallah Sizinki de bir an önce sonuçlanır. Peki bu aşamada ne ye bakıyorlar. Ben 22 senedir Türkiye de yaşıyorum. Neyi inceliyorlar sülalem hepsi T.C vatandaşı. Bir an önce sonuçlansa, çok iyi olurdu. Zaten süresiz ikametim de var. Onuda vermeden önce 1,5 yıl incelediler.
Beklemek insana zor geliyor ya.
-
Alıntı:
İnsallah Sizinki de bir an önce sonuçlanır. Peki bu aşamada ne ye bakıyorlar. Ben 22 senedir Türkiye de yaşıyorum. Neyi inceliyorlar sülalem hepsi T.C vatandaşı. Bir an önce sonuçlansa, çok iyi olurdu. Zaten süresiz ikametim de var. Onuda vermeden önce 1,5 yıl incelediler.
Beklemek insana zor geliyor ya.
Teşekkür ederim, inşallah
Yapacakları işlemlerin net bir süreleri neden yok çok enteresan, bunu bukadar gizemli tutmalarına anlam veremiyorum; sonuç olumlu veya olumsuz orası Devletin vereceği karar ama en başında süreleri söyleseler keşke.
Beklemek kadar zor bişey yok, sürekli siteye gir çık helak oluyor insan.
-
Arkadaşlar Merhaba ,
Karar Makamında olup ta dosyasında ilerleme olan kimse var mı? Bizim dosya 3 temmuz'dan bu yana karar alınmak üzere karar makamında .Olumlu yada olumsuz bir haber çıkmadı .
-
Alıntı:
armesdakroub rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar Merhaba ,
Karar Makamında olup ta dosyasında ilerleme olan kimse var mı? Bizim dosya 3 temmuz'dan bu yana karar alınmak üzere karar makamında .Olumlu yada olumsuz bir haber çıkmadı .
benimki 2019 ekim ayından beri karar makamında :(
süreç herkeste değişiyor tabi. umarım sizinki bu kadar durmaz...
-
az önce sms geldi eşimin teline tarih vermişler vatan vatandaşlık nufusta binasına çağırıyorlar.
-
Merhaba,
Dosyamın Karar Makamı durumuna geçeli 26 gün oldu hala bir ses yok, Cuma Nüfus Müdürlüğüne gittim dosyanız Karar makamı olan Cumhur Başkanlığına sunulacak dedi, sonra tekrar sisteme bakıp az bir süre kaldı diye ekledi memur. Beklemeye devam, bakalım hayırlısı.
-
2 gun once nufusa gittik. Yeni Saglik raporu istediler. Simdi hastane onundeyiz. Insallah subat 2021 gelmeden aliriz kimligi. Subatta iki yillik ikamet tezkeremiz bitiyor
-
Merhaba arkadaşlar.
Benim başvurum 2019 ekim ayından beri karar makamında bekliyor. Hemen hemen 1 senesi doluyor.
Dilekçe verdik, cimere yazdık, herkes bekleyeceksiniz diyor...
benimle aynı durumda olanlar var mı?
karar makamının bu kadar uzun sürmesi normal mı?
-
Alıntı:
enikoa rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.
Benim başvurum 2019 ekim ayından beri karar makamında bekliyor. Hemen hemen 1 senesi doluyor.
Dilekçe verdik, cimere yazdık, herkes bekleyeceksiniz diyor...
benimle aynı durumda olanlar var mı?
karar makamının bu kadar uzun sürmesi normal mı?
Merhaba,
Benim başvurum 2019 Ağustos, Daha inceleme ve araştırma aşamasında. Sizin gene gayet iyi ilerlemiş.
-
vatandaki nufusa vatandaşlık burosuna gittik, sağlık raporu süresi dolmuş yeni getirmeniz gerek dediler, yenisini yapıp verdik. bakalım ne kadar daha bekleyecez. hayrılısı.
-
Alıntı:
Merhaba,
Benim başvurum 2019 Ağustos, Daha inceleme ve araştırma aşamasında. Sizin gene gayet iyi ilerlemiş.
Benim başvurum 2018 ağustos. 2019 ekim sadece karar makamı aşaması.
Başvurali 2 seneden fazla oldu yanı.
Sadece karar makamında 1 senedir duruyorum.
-
Ben başvurumu geçen yıl mayısta yaptım. Şubattan beri araştırma ve değerlendirme aşamasında. Diğer aşamalar daha hızlı ilerledi buna göre. Acaba daha ne kadar sürer? Telefonla bilgi verilmiyor, sürekli de gidip bilgi almaya çalışmak zor. Eksik evrak varsa diye korkuyorum ama öyle olsa bana ulaşmazlar mıydı? Araştırma değerlendirme en çok ne kadar sürer?
-
Alıntı:
sena90 rumuzlu üyeden alıntı
Ben başvurumu geçen yıl mayısta yaptım. Şubattan beri araştırma ve değerlendirme aşamasında. Diğer aşamalar daha hızlı ilerledi buna göre. Acaba daha ne kadar sürer? Telefonla bilgi verilmiyor, sürekli de gidip bilgi almaya çalışmak zor. Eksik evrak varsa diye korkuyorum ama öyle olsa bana ulaşmazlar mıydı? Araştırma değerlendirme en çok ne kadar sürer?
Merhaba Sena90 7 8 ay sürüyormuş. Mayısta başladıysa ekimde yani bu ay yada gelecek ay bir değişiklik olması lazım. Değişiklik olursa haber verin lütfen. Benim başvurumda araştırma ve değerlendirmede.
-
Merhaba arkadaşlar
Bende evlenme yolu ile vatandaşlığa başvuru yaptım temmuz 15 2020 de kurul toplantısına girdik 1 ay sonra kontrol ettim nvi den Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. bu yazı var ve 02.10.2020 bugün hala aynı yazı 77 gün oldu benimle aynı tarihte Antalya da yada başka şehirde giren varmı onun aşaması ne acaba
-
Alıntı:
kemalferdun rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
Bende evlenme yolu ile vatandaşlığa başvuru yaptım temmuz 15 2020 de kurul toplantısına girdik 1 ay sonra kontrol ettim nvi den Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. bu yazı var ve 02.10.2020 bugün hala aynı yazı 77 gün oldu benimle aynı tarihte Antalya da yada başka şehirde giren varmı onun aşaması ne acaba
Arşiv araştırması çoğu kişi için 3 aydan fazla sürer.
Türkiye'de ne kadar kalmışsa, o kadar uzun sürer.
-
Arkadaşlar benim başvurum 1 senedir karar makamında durduktan sonra bugün tekrar araştırma ve değerlendirme aşamasına geri atıldım.
Bunun sebebi ne olabilir??? (evlenme yoluyla başvurdum)
Başvuralı 27 ay oldu bitsin artık
:'(
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Arşiv araştırması çoğu kişi için 3 aydan fazla sürer.
Türkiye'de ne kadar kalmışsa, o kadar uzun sürer.
Merhabalar Avukat Bey, acaba aşağıdaki konu ile ilgili bir bilginiz var mıdır?
2014 tarihinde TC vatandaşı erkek birey ile Rusya vatandaşı kadın bireyin evlilikleri Türkiye'de gerçekleşmiş olup çift Türkiye'de yaşamaya başlamıştır. Evlenme tarihinden 1 yıl 1 ay sonra TC Vatandaşı erkek birey vefat etmiştir. Vefat sonrası Erkek bireyin maaşı TC vatandaşı olmayan eşine bağlanmış olup sigorta haklarından yararlanmaya başlamıştır. Bu durumdan sonra sürekli olarak ikamet izinleri ile Türkiye'de 6 yıldır yaşamaya devam etmektedir. Evlilik sonucu doğan çocukları da TC vatandaşı olarak annesi ile Türkiye'de yaşamaktadır. Bu hususta Yabancı uyruklu eşe her yıl 1 yıl süreli geçici oturum izni verilmekte.
Bu durumda yabancı uyruklu olan Eş'in TC vatandaşı olması fakat ölüm nedeniyle 3,5 yıl şartının sağlanmaması durumu ortaya çıkmıştır. Bu hususta yabancı eş için vatandaşlık işlemlerinde ne yapılabilir?
Bilgilendirme için teşekkür ediyorum, saygılarımı iletiyorum.
-
ilginiz için çok teşekkür ederim. Eğer didiğiniz gibi ise 18 yıldır türkiyede ikamet ediyorum 1 sene sürer ama güzel haber şu bugün itibari ile aşama geçmiş.
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. şu anda bu yazıyor inş en kısa zamanda olumlu olur ve bu ne aşama oluyor acaba bir bilginiz varmı.
-
Alıntı:
ilginiz için çok teşekkür ederim. Eğer didiğiniz gibi ise 18 yıldır türkiyede ikamet ediyorum 1 sene sürer ama güzel haber şu bugün itibari ile aşama geçmiş.
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. şu anda bu yazıyor inş en kısa zamanda olumlu olur ve bu ne aşama oluyor acaba bir bilginiz varmı.
Kemal bey bu şu anlamına geliyor bir 7 8 ay daha devam edecek. ))) Benimde sadece 1 ay oldu bu yazı çıkalı hayırlısı kaldı 6 ay diye ümit ediyorum.
-
sıstemde bule yazyordu genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. geçan cumaa gunu değşti boyle yazıldı Başvurunuz hakkında bilgi almak için CİMER veya Genel Müdürlüğümüze ya da Başvuru Makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.bılen varmı lütfan ne anlame galıyor şimdiden teşekkür ediyorum .
-
Alıntı:
andon rumuzlu üyeden alıntı
sıstemde bule yazyordu genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. geçan cumaa gunu değşti boyle yazıldı Başvurunuz hakkında bilgi almak için CİMER veya Genel Müdürlüğümüze ya da Başvuru Makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.bılen varmı lütfan ne anlame galıyor şimdiden teşekkür ediyorum .
Andon, Merhaba. Gittiniz mi başvuru makamına ne dediler? Olumlu mu? Bir de "başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" yazısı kaç ay aynı şekilde kaldı?
-
sıstemde bule yazyordu genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. geçan cumaa gunu değşti boyle yazıldı Başvurunuz hakkında bilgi almak için CİMER veya Genel Müdürlüğümüze ya da Başvuru Makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.bılen varmı lütfan ne anlame galıyor şimdiden teşekkür ediyorum .. Gittiniz mi başvuru makamına ne dediler? Olumlu mu? Bir de "başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" yazısı kaç ay aynı şekilde
Filoloji merheba
7 ay surdu olumludı makama gittim bir şey yok didi.
-
Alıntı:
sıstemde bule yazyordu genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. geçan cumaa gunu değşti boyle yazıldı Başvurunuz hakkında bilgi almak için CİMER veya Genel Müdürlüğümüze ya da Başvuru Makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.bılen varmı lütfan ne anlame galıyor şimdiden teşekkür ediyorum .. Gittiniz mi başvuru makamına ne dediler? Olumlu mu? Bir de "başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" yazısı kaç ay aynı şekilde
Filoloji merheba
Andon, Merhaba
Birde e devlete girip bilgilerini sorgulayabilirsiniz. E devlete girdikten sonra arama kısmına "Kimilk Bilgilerim" kısmından bakabilir siniz.
İnşallah benim araştırma ve değerlendirme aşaması 7 ay sürmez.
-
Filoloji merheba
7 ay surdu olumludı makama gittim bir şey yok didi.Andon, Merhaba
Birde e devlete girip bilgilerini sorgulayabilirsiniz. E devlete girdikten sonra arama kısmına "Kimilk Bilgilerim" kısmından bakabilir siniz.
normal bilgilerim var.başka bir şey yok,
- - - Güncellendi - - -
Filoloji merheba
Filoloji merheba
normal bilgilerim var.başka bir şey yok,ne yapmak gerekır yardımınız teşekkür ediyorum
-
Alıntı:
Filoloji merheba
normal bilgilerim var.başka bir şey yok,
- - - Güncellendi - - -
Filoloji merheba
Filoloji merheba
normal bilgilerim var.başka bir şey yok,ne yapmak gerekır yardımınız teşekkür ediyorum
Merhaba, E devletten "Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama" kısmına bakın. O kısımları sadece vatandaşlar görebiliyor.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Biz eşimle Ekim 2019'da evlilik yoluyla Vatandaşlığa başvurduk.
Komisyon'a 23 Eylül 2020'de girdik.
Şimdi de "Belgeler Genel Müdürlüğe gönderildi ama ulaşılmadı" aşamasındayız. Sizce ne kadar sürer? Bu form baya faydalıymış bu arada. Admin'lere teşekkürler.
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Merhaba, E devletten "Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama" kısmına bakın. O kısımları sadece vatandaşlar görebiliyor.
Vatandaş olmayıp NVI sistemine kayıtlı olan tüm bireyler görebilir.
-
Alıntı:
emin.sait rumuzlu üyeden alıntı
Vatandaş olmayıp NVI sistemine kayıtlı olan tüm bireyler görebilir.
Benim kaydım mı yok o zaman? Bende direk yazı çıkıyor bu hizmetten sadece T.C vatandaşları yararlanabilir diye?
Benim Babaannem, Amcam Halam, Kuzenler hepsi T.C vatandaşı 98 yılından beri manuel muhtardan aldığımda hepsi çıkıyor. Sistemden çıkmıyor neden acaba? "Bu hizmet Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kullanılabilmektedir." diye yazı çıkıyor.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
Biz eşimle Ekim 2019'da evlilik yoluyla Vatandaşlığa başvurduk.
Komisyon'a 23 Eylül 2020'de girdik.
Şimdi de "Belgeler Genel Müdürlüğe gönderildi ama ulaşılmadı" aşamasındayız. Sizce ne kadar sürer? Bu form baya faydalıymış bu arada. Admin'lere teşekkürler.
Ahmet Selim, Merhaba
Bende 2019 başvurdum Ağustosta genel başvuru. Benimle beraber arkadaşım başvuru yaptı aynı komisyona girdik, onun başvurusu evlilik ti eşi için başvurmuşlardı. 2020 Ocakta vatandaşlığı almışlardı. Sizin evraklar çok uzadı, bence başvuru makamından bilgi isteğiniz.
-
Alıntı:
Benim kaydım mı yok o zaman? Bende direk yazı çıkıyor bu hizmetten sadece T.C vatandaşları yararlanabilir diye?
Benim Babaannem, Amcam Halam, Kuzenler hepsi T.C vatandaşı 98 yılından beri manuel muhtardan aldığımda hepsi çıkıyor. Sistemden çıkmıyor neden acaba? "Bu hizmet Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kullanılabilmektedir." diye yazı çıkıyor.
- - - Güncellendi - - -
Ahmet Selim, Merhaba
Bende 2019 başvurdum Ağustosta genel başvuru. Benimle beraber arkadaşım başvuru yaptı aynı komisyona girdik, onun başvurusu evlilik ti eşi için başvurmuşlardı. 2020 Ocakta vatandaşlığı almışlardı. Sizin evraklar çok uzadı, bence başvuru makamından bilgi isteğiniz.
Bir kontrol ettirmenizde fayda var. Nüfus müdürlüğüne randevu alın gidin kontrol edin. Kamu kurumlarından alınabilecek tüm belgeler e devlette yerli yabancı farketmeksizin (oy kullanma, askerlik, gibi varandaşlara özel kısımlar hariç) alınabilmektedir.
-
Alıntı:
emin.sait rumuzlu üyeden alıntı
Bir kontrol ettirmenizde fayda var. Nüfus müdürlüğüne randevu alın gidin kontrol edin. Kamu kurumlarından alınabilecek tüm belgeler e devlette yerli yabancı farketmeksizin (oy kullanma, askerlik, gibi varandaşlara özel kısımlar hariç) alınabilmektedir.
Başvuru yaparken İstanbul il nüfüsten ve kaymakamlıktan aldım, veriyor. Ama başvuru için özellikle memlektten getirmemi istediler.
-
Filoloji merheba
Andon, Merhaba
Filoloji merheba
bugun il nüfus müdürlüğüne aradı beni dedki bir sene ikametin sistmde gözükmyor bu nedenile işlam alinmemiş bende il göç idare müdürlüğüne gittim dosyme baktiler kimlikim verdiler sistemde kayit girmemişler yazide verdiler ve kimlik onay olerek ve göç net sisteminde o sene siğinme gormektedir yazili olerek verdilerve nufuse ye gotordim .bilen varmi bilgi verseniz şimdiden teşekür ederım.
-
Alıntı:
Kemal bey bu şu anlamına geliyor bir 7 8 ay daha devam edecek. ))) Benimde sadece 1 ay oldu bu yazı çıkalı hayırlısı kaldı 6 ay diye ümit ediyorum.
benim tek korkum eksik evrak istemeleri yoksa sorun yok bide neden bu kadar bekletiliyoruz onu anlamadım az çalışsınlar yani :) Bide ben ekim 29 da hak kazandım kasımda başvuru yaptım inşallah en kısa zamanda çıkar. Sizde bir gelişme olursa yazın haberleşelim mail adresim kemalferdun27@gmail.com
-
Alıntı:
benim tek korkum eksik evrak istemeleri yoksa sorun yok bide neden bu kadar bekletiliyoruz onu anlamadım az çalışsınlar yani :) Bide ben ekim 29 da hak kazandım kasımda başvuru yaptım inşallah en kısa zamanda çıkar. Sizde bir gelişme olursa yazın haberleşelim mail adresim
kemalferdun27@gmail.com
Ben de anlamıyorum neden bu kadar yavaş ilerliyor işlemler. Şubattan beri araştırma değerlendirme sürecinde benim. Bu ay sonuç gelsin diye umuyorum artık.
-
Alıntı:
sena90 rumuzlu üyeden alıntı
Ben de anlamıyorum neden bu kadar yavaş ilerliyor işlemler. Şubattan beri araştırma değerlendirme sürecinde benim. Bu ay sonuç gelsin diye umuyorum artık.
Her ulkeye gore kotasi varmis, bizimki de ocak ayindan beri arastirmada ve degerlendirmede, arsiv arastirmasi olumlu oldugunu soylemisler, bekle, sirayla gelir
-
Alıntı:
RASSO rumuzlu üyeden alıntı
Her ulkeye gore kotasi varmis, bizimki de ocak ayindan beri arastirmada ve degerlendirmede, arsiv arastirmasi olumlu oldugunu soylemisler, bekle, sirayla gelir
Walla inşallah hepimiz için en kısa zamanda olumlu olarak her şey sonuçlanır. Değişiklik olursa lütfen bize haber verin.