-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Serkan Saz rumuzlu üyeden alıntı
Selam arkadaşlar,uzun zamandır forumu takip ediyorum.biz evlilik yolu ile 2016 aralik ayinda ilk basvuru yu yaptik..2017 mayis 3 de mulakata girdik.belgeler ankaraya gitti.bugune kadar olan gelismeleri tarih olarak not almadim.uzun bir sure inceleme arastirmadan sonra yaklasik 10 aydir arastirma degerlnedirme yaziyor..bu kadar uzun sürdüğü icin cimere yazdim.gelen mektubda incele arastirmanin olumlu oldugu yazıyordu..ara ara N.müdür.ne beklememiz geretigini soylediler..halen bekliyoruz.
Bu kadar uzun sürmesi hayri elamet değildir başvurduğunuz makama bizzat gidip sormanıza fayda vardır
-
Covid-19 nedeniyle mart ve nisan aylarında hiçbir ilerleme olmadı, muhtemelen mayıs ayında bile olmayacak.
Her gün sistemden kontrol etmeye gerek yok, ayın 7'si ve 21'inde değişiklik var mı diye kontrol etmek yeterli.
Aynı mesajı 12 ayı aşkın süredir görenler ise başvuru belgelerini verdikleri müdürlük ile görüşebilir.
Ancak nüfus müdürlüklerinde de şu anda çok az sayıda memur çalışıyor.
-
Ben kendimde evlilikten başvurdum ve 8 ay sonra Hüviyeti aldım,aslında senin yapman gerek ne idi biliyormusun,başvurundan altı ay sonra başvurduğun yere gidip soracaktın,şimdi sana tavsiyem başvurduğun yere git ve sor neden bu kadar sürdü,onlar sana sebebini söyleyeceklerdir.
-
Sürekli olarak takipcisi olduk..basvuru makami olan nufus müdürlüğü ne cok defa başvurduk..nedenini sorduk ,dosya kayip olabilirmi diye sorduk,herhangibi bir eksik mi var diye sorduk,cimere yazdik..sadece herşeyin yolunda oldugunu inceleme ve araştırmanın olumlu oldugunu, sadece beklememiz gerektigini bazen 3 5 yil sürebildigini söylediler..yabanci ulkeye gönderilen belgelerin bazen geç geldiğini ,bu yüzden uzun surebilecegini söylediler..baska bilgi vermiyorlar..
-
Vatandaşlığa geçecek olan kişi hangi ülke vatandaşı?Benim kisi Alman vatandaşı idi.
-
Ukrayna vatandaşı..ama ukrayna vatandasi olan bircok arkadasim kisa sureler icerisinde vatandaşlığa alındılar
-
Alıntı:
Serkan Saz rumuzlu üyeden alıntı
Ukrayna vatandaşı..ama ukrayna vatandasi olan bircok arkadasim kisa sureler icerisinde vatandaşlığa alındılar
Maalesef beklemekten başka çare kalmıyor,şu anda sanırım bu pandemi yüzünden işler ya yavaş yürüyor veyahutta işlemleri askıya aldılar.
-
İşlemler askıya alınmış yoksa kabine sürekli toplanıyor illa ki buradaki arkadaşların birinde gelisme olurdu ama askıya alınmış işlemler maalesef
-
Işler askıya alinsada, zaten benim icin yavas yürüyor, 3 yil oldu..beklemekten başka yapabilecek bişey yok,artik kader..
-
Şubat 2019 - Nüfus müdürlüğünden vatandaşlık başvurusu hakkında bilgi almaya çalıştım ve Göç idare'den gün sayımı vs getir dediler.
Şubat 2019 - Göç idare'den gün sayımı isteğinde bulundum
Mart/Nisan 2019 - Göç idare'den gün sayımı geldi. Gidip valilikten TC vatandaşlık başvurusu hakkında gerekli evrak listesini alıp, evrakları hazırlamaya başlamak.
Mayıs 2019 - Doğduğum ülkeden gerekli evrakların alınması
Temmuz 2019 - Sağlık kurulundan geçmek
05 Ağustos 2019 - TC Vatandaşlık başvuru, Genel başvuru.
31 Ağustos 2019da Ankara'daki işim bitti, çalışma iznim de bitti. Sonra İstanbul'a taşındım, İstanbul'da iş buldum ve Ekim 2019da İstanbul'da çalışmaya başladım.
Ekim 2019da Ankara'daki evime polisler gelmiş. Kasım 2019'da bir polis beni aradı, ben de İstanbul'a taşındığımı ve artık orada olduğumu söyledim. Polis de gel dilekçe yaz dedi. Kasım 2019'da Ankara Emniyet Genel müdürlüğüne gidip, artık İstanbul'da yaşadığıma ve evrakların bağlı olduğum bölgeye gönderilmesine dair (veya benzer) dilekçe yazdım. Mart 2020 tarihinde İstanbul valiliğine gidip tekrar benzer dilekçeyi yazdım. Adres belgemi ve kimlik fotokopimi (çalışma iznim) de dilekçeye ek olarak sundum. Oradaki memur 1-2 ay içerisinde evrakların gelir, size haber veririz dedi ama hala haber yok. İnternetten de vatandaşlık başvurum ne aşamada diye başvuru numaramı girerek kontrol ediyorum ve son 6 aydır (Kasım 2019'dan beri) "Genel olarak Türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin il soruşturması yapılmaktadır" yazısı çıkıyor.
Acaba başvurum ne durumda diye merak ediyorum. Hiç haber de yok. Ankara valilik nvi aradım, doğru bilgiyi alamıyorum. Siz hangi numarayı arayıp bilgi alıyorsunuz, arkadaşlar?
Teşekkürler.
-
Merhaba,
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. yazını 2 gün evvel gördük, sanırım istanbul il göç idaresine gitmemiz gerekiyor. Kapalı olma olasılığına karşı sabahtan beridir arıyorum ama telefonu açan yok. Bilgisi olan var mıdır? teşekkürler
-
Alıntı:
turanmu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. yazını 2 gün evvel gördük, sanırım istanbul il göç idaresine gitmemiz gerekiyor. Kapalı olma olasılığına karşı sabahtan beridir arıyorum ama telefonu açan yok. Bilgisi olan var mıdır? teşekkürler
Merhaba,
Kapalı olacağını düşünmüyorum, telefonla ulaşmanız çok zor bu yüzden gitmelisiniz. Siz veya eşiniz (hangisi TC vatandaşı ise) e-Devlet'ten hemen nüfus kayıt örneğine bakın, eşinizin TC vatandaşlığı onaylanmışsa orada yazacaktır.
-
Alıntı:
kosova77 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Kapalı olacağını düşünmüyorum, telefonla ulaşmanız çok zor bu yüzden gitmelisiniz. Siz veya eşiniz (hangisi TC vatandaşı ise) e-Devlet'ten hemen nüfus kayıt örneğine bakın, eşinizin TC vatandaşlığı onaylanmışsa orada yazacaktır.
Edevletten baktık, vatandaşlık onaylanmış. Pazartesi günü şansımızı bi' deneyelim. Çok teşekkürler
-
Alıntı:
Edevletten baktık, vatandaşlık onaylanmış. Pazartesi günü şansımızı bi' deneyelim. Çok teşekkürler
Benim ki de onaylanmış 1 ay olacak neredeyse, iki kere gittim Onay duyuru belgesi almak için, Telefonunuza SMS gelmesini bekleyiniz dediler bana, pandemiye özel yani, ama siz gittiğinizde şansını denedinizde, burdan yazarsan sevinirim.
-
Arkadaşlar merhabalar, benim başvurum sonuçdırılma aşamasına geçti (12 mart listeye dahil edildi genelden başvurum) siz de kontrol edin, herkese bol şans
- - - Updated - - -
Arkadaşlar benim sonuçlandı, darısı bekleyenlerin başına. İnşallah herkesin olumlu sonuçlanır. Beklemek çok zor ama elden başka bir şey gelmiyor. Ben 20 haziran 2019da evraklarımı teslim ettim 21 ağustosta mülakata girdim ondan sonrasını tarihleri çok hatırlamıyorum ama 12 martta listeye dahil edildim ve bugün sonuçlandı.
-
Merheba Av. Yusuf Selçuk ATEŞKAN.Bey
Türkiye'de yirmi yıl sığınmacı olarak yaşıyorum 2016 yılında bir ev satın aldım ve sığınmacıların ikamet teorisini dağıttım ve 2017'de ikamet ettim. 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 11 inci maddesi 3.fakaresTürkiye'de yerleşmeye karar verdiğini; Türkiye'de taşınmaz mal edinmek, iş kurmak, yatırım yapmak, ticaret ve iş merkezini 2015'ten 2016'ya kadar sistemde görünmüyor, ancak oturma iznim var Göç idere müdğüründe kimlikıyım dosydem onylı olerek ve yazde verdıler sığnma olduğum tayıt ettıler Genaln nufus Müdürlüğü'ne gönderdim,kabul edeceklermı.Teşekur Edyorum
-
Alıntı:
Bekleyenkuş rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhabalar, benim başvurum sonuçdırılma aşamasına geçti (12 mart listeye dahil edildi genelden başvurum) siz de kontrol edin, herkese bol şans
- - - Updated - - -
Arkadaşlar benim sonuçlandı, darısı bekleyenlerin başına. İnşallah herkesin olumlu sonuçlanır. Beklemek çok zor ama elden başka bir şey gelmiyor. Ben 20 haziran 2019da evraklarımı teslim ettim 21 ağustosta mülakata girdim ondan sonrasını tarihleri çok hatırlamıyorum ama 12 martta listeye dahil edildim ve bugün sonuçlandı.
Hala "sonuçlandırma aşamasında" mı yazıyor, yoksa "onay durum belgesi"ni aldınız mı?
Bizim 6 martta onaylanan başvurularda dahi hala "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır." mesajı çıkıyor.
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Hala "sonuçlandırma aşamasında" mı yazıyor, yoksa "onay durum belgesi"ni aldınız mı?
Bizim 6 martta onaylanan başvurularda dahi hala "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır." mesajı çıkıyor.
Ben aldım tamamen bitti benimki kimliğimi bile aldım.
-
Yusuf bey Merhaba;
Ben başvuru yaptığım yere gidiyorum mersin nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne ordaki çalışan arkadaşlar diyor ki; bizlik bir şey yok biz evraklarınızı gönderdik tabi 3 yılı geçti eğer eksik bir evrak olsaydı geri dönüş yaparlardı diyor demek ki süreç devam ediyor diyorlar sağlıklı bilgi yok maalesef ankarayı arıyorum internetten takip edin diyorlar bizde sabırla beklemeye özen gösteriyoruz maalesef
-
Alıntı:
burak_kaksa rumuzlu üyeden alıntı
Yusuf bey Merhaba;
Ben başvuru yaptığım yere gidiyorum mersin nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne ordaki çalışan arkadaşlar diyor ki; bizlik bir şey yok biz evraklarınızı gönderdik tabi 3 yılı geçti eğer eksik bir evrak olsaydı geri dönüş yaparlardı diyor demek ki süreç devam ediyor diyorlar sağlıklı bilgi yok maalesef ankarayı arıyorum internetten takip edin diyorlar bizde sabırla beklemeye özen gösteriyoruz maalesef
3 yıl az buz değil ve anormal gibi duruyor. Normal sonuçlanma süresi 18-24 ay olmasına karşılık 9 ayda sonuçlanan başvurular da var. Benim de 16 ay oldu başvuralı
-
Merhaba bekleyenkuş, vatandaşlığın tebliği için il göç idaresine gittiniz mi? gittiyseniz randevusuz bir şekilde mi gittiniz. İzlediğiniz yolu anlatabilir misiniz,teşekkürler
-
Alıntı:
bulent87 rumuzlu üyeden alıntı
Benim ki de onaylanmış 1 ay olacak neredeyse, iki kere gittim Onay duyuru belgesi almak için, Telefonunuza SMS gelmesini bekleyiniz dediler bana, pandemiye özel yani, ama siz gittiğinizde şansını denedinizde, burdan yazarsan sevinirim.
bize sms falan gelmedi ama başvuru numarası ile takip yaptıgımız sayfada onaylandı başvuru makamına onay için gelmelisiniz tarzında bir açıklama vardı. Şimdi gidersek boşa mı gitmiş olacagız, sms mi gelecek bize de??
-
Alıntı:
Kracker rumuzlu üyeden alıntı
bize sms falan gelmedi ama başvuru numarası ile takip yaptıgımız sayfada onaylandı başvuru makamına onay için gelmelisiniz tarzında bir açıklama vardı. Şimdi gidersek boşa mı gitmiş olacagız, sms mi gelecek bize de??
geçen dördüncü kez gittiğim de, bana zaten vatandaş oldunuz işte bekleyiniz sms gelsin dedi size, sms gelmeden kesinlikle işlem yapmiyoruz diyolar,
ben yine durmadan dil döktüm ve çok uzakten geldiğimi söyledim, bu sefer de şansını hazıranda deneyin dedi, turkiye normalleşme sürecine girdiğinde yani gelin dedi. gelecek hafta son kez şansımı deneyecem eğer olmaz sa, artık sms beklemekten başka çare kalmiyor.
-
Arkadaşlar benim sistemden onaylanmıştır yazısını görünce nüfusu aradım durum böyle diye gelin dediler tebliğinizi verelim ertesi gün gittim tebliğ aldım kimlik başvurusu da yaptım kimlik te geldi ama msj hala gelmedi sistemden baktığımda ''tarafınızca tebliğ edilmiştir'' yazısı çıkıyor ki doğru yani başvurunuz onaylandıktan sonra sms falan fiyasko iş tamamen nüfus müdürlüğündeki memurun insiyatifine bağlı. herkese bol şans
-
Alıntı:
Bekleyenkuş rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar benim sistemden onaylanmıştır yazısını görünce nüfusu aradım durum böyle diye gelin dediler tebliğinizi verelim ertesi gün gittim tebliğ aldım kimlik başvurusu da yaptım kimlik te geldi ama msj hala gelmedi sistemden baktığımda ''tarafınızca tebliğ edilmiştir'' yazısı çıkıyor ki doğru yani başvurunuz onaylandıktan sonra sms falan fiyasko iş tamamen nüfus müdürlüğündeki memurun insiyatifine bağlı. herkese bol şans
Hangi il sizin ? İstanbul’da işlemi kesin bir şekilde yapmiyoruz diyor, ne kadar uğraşsam da nafile, benim iki aydır onaylandı, e devletten tc falan hepsi var, bir onay duyuru kağıdı kaldı bir türlü alamadım.
-
Merhebalar değerli Avukat bey ve arkadaşlar
5 Haziran'da başvuru durumumda bir güncelleme oldu ve bu mesaj görünmeye başladı: "Genel olarak Türk vatandaşlığının kazanılması... karar makamına sunulacak listeye dahil edilecektir" ancak 9 Haziran'da tekrar "...araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" mesajı görünmeye başladı. Fikri olanlar paylaşırsa sevinirim
-
Alıntı:
geçen dördüncü kez gittiğim de, bana zaten vatandaş oldunuz işte bekleyiniz sms gelsin dedi size, sms gelmeden kesinlikle işlem yapmiyoruz diyolar,
ben yine durmadan dil döktüm ve çok uzakten geldiğimi söyledim, bu sefer de şansını hazıranda deneyin dedi, turkiye normalleşme sürecine girdiğinde yani gelin dedi. gelecek hafta son kez şansımı deneyecem eğer olmaz sa, artık sms beklemekten başka çare kalmiyor.
Gittiniz mi tekrar halloldu mu acaba merak ettim??? Kamu kurulusları calısmaya başladı ama sms beklersek daha cok bekleyecegiz bu gidişle.
-
Alıntı:
Gittiniz mi tekrar halloldu mu acaba merak ettim??? Kamu kurulusları calısmaya başladı ama sms beklersek daha cok bekleyecegiz bu gidişle.
Bu hafta Çarşamba günü gidiyorum, gelişmeleri yazarım, biraz umudum var, bakalım ne olacak.
-
Arkadaşlar merhaba biz ocak ayında evlilik yolu ile başvuru yaptık mart ayında polisler ile mülakata girdik. Şuanda haziran ayındayız ve eşim 1 ay sonra ülkesine 1 ay için gitmek istiyor. Benim sorum şu vatandaşlık süreci devam ederken yurtdışına çıkması bir sorun teşkil edermi? Normalde nufüs müdürlüğü temmuz gibi çağırırız demişti ama covidden dolayı pek mümkün görünmüyor. Benzer durum yaşayan varmı ?
-
Alıntı:
emrahgs rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba biz ocak ayında evlilik yolu ile başvuru yaptık mart ayında polisler ile mülakata girdik. Şuanda haziran ayındayız ve eşim 1 ay sonra ülkesine 1 ay için gitmek istiyor. Benim sorum şu vatandaşlık süreci devam ederken yurtdışına çıkması bir sorun teşkil edermi? Normalde nufüs müdürlüğü temmuz gibi çağırırız demişti ama covidden dolayı pek mümkün görünmüyor. Benzer durum yaşayan varmı ?
Merhaba, Eğer oturma izninde bir sorun yoksa sıkıntı olmaz, biz defalarca gidip geldik.
-
Alıntı:
Hangi il sizin ? İstanbul’da işlemi kesin bir şekilde yapmiyoruz diyor, ne kadar uğraşsam da nafile, benim iki aydır onaylandı, e devletten tc falan hepsi var, bir onay duyuru kağıdı kaldı bir türlü alamadım.
Bir müvekkil için 06.03.2020 tarihinde Cumhurbaşkanınca vatandaşlık onaylandı, 11.06.2020 tarihinde (13 hafta sonra) sistemde durum değişti ve onay duyuru kağıdını alabildik.
https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx adresinden kontrol edin.
Cumhurbaşkanı onayından sonra normalde en fazla bir hafta içinde onay duyuru belgesi alınabilirken,
corona döneminde işler çok aksadı.
Orada durum değişmeden boş yere gitmeye gerek yok.
-
Alıntı:
Bir müvekkil için 06.03.2020 tarihinde Cumhurbaşkanınca vatandaşlık onaylandı, 11.06.2020 tarihinde (13 hafta sonra) sistemde durum değişti ve onay duyuru kağıdını alabildik.
https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx adresinden kontrol edin.
Cumhurbaşkanı onayından sonra normalde en fazla bir hafta içinde onay duyuru belgesi alınabilirken,
corona döneminde işler çok aksadı.
Orada durum değişmeden boş yere gitmeye gerek yok.
Bu adresten çoktandır aşağıdaki mesajı alıyoruz ama Bülent Bey'in bahsettiği gibi bir SMS mesajı mi beklemeliyiz?
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
-
Alıntı:
Bu adresten çoktandır aşağıdaki mesajı alıyoruz ama Bülent Bey'in bahsettiği gibi bir SMS mesajı mi beklemeliyiz?
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
"... başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir." mesajını gördüğünüzde başvurduğunuz nüfus müdürlüğüne giderek onay duyuru belgenizi alabilirsiniz.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
"... başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir." mesajını gördüğünüzde başvurduğunuz nüfus müdürlüğüne giderek onay duyuru belgenizi alabilirsiniz.
Ardından bu belge ile TC kimlik kartı ve pasaport başvurusu yapabilirsiniz.
-
arkadaşlar ben onay duyuru belgemi aldım sonunda, nüfüs normale dönmüş, gidip alabilirsiniz SMS olmadan.
-
Alıntı:
arkadaşlar ben onay duyuru belgemi aldım sonunda, nüfüs normale dönmüş, gidip alabilirsiniz SMS olmadan.
Merhaba, Cevap için teşekkürler. Nüfus derken il göç idaresi mi yoksa bağlı olduğumuz nufüs mu?
-
Alıntı:
teşekkür ederiz cevap için biz de pazartesi gidip halledeceğiz inşallah
-
Onay duyuru belgesini alabilmek için https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx adresinde
"... başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir." mesajını görmeniz gerekmektedir.
-
Alıntı:
Merhaba, Cevap için teşekkürler. Nüfus derken il göç idaresi mi yoksa bağlı olduğumuz nufüs mu?
istanbul nüfus il müdürlüğü. Bir tane Biyometrik fotoğraf almayı unutma.
-
Merhaba arkadaşlar burada yeniyim umarım doğru yere yazıyorumdur. Sizlere bir sorum olacaktı
2020 mayıs ayın başlarında (Genel Olarak...başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.) yazıyordu ve 1 hafta içerisinde (...listeye dahil edilmiştir.) olarak değişti ancak 2-3 gün önce tekrar (...listeye dahil edilecektir.) olarak değişti, bu duruma çok şaşırdım ne yapacağımı bilemedim. benim durumumla ilgili bir fikriniz varsa lütfen cevaplayın. ve bundan sonraki aşamalar nelerdir ne kadar zaman alır sonuçlanması lütfen bilgi paylaşın.
Teşekkürler.
-
Merhaba, Arkadaşlar.
Başvurum hakkında altı ay önce sizinle bilgi paylaşımı yaptım. Bugünkü tarihten itibaren neredeyse 6 aya yaklaştı. Sistemden çıkan yazı aynı hiç bir değişiklik yok:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
Aynı komisyona girdiğimiz tanıdığım vardı. Evlilik yoluyla eşi için başvuru yapmışlardı. Ocak ağında vatandaşlığı aldılar. Benim 1 seneye 2 ay kaldı. Bir tık bile yok.