Merhaba arkadaşlar
Corona dolaysıyla işlemler yavaşlamış olabilir durumunda değişiklik olan kimse var mı
Printable View
Merhaba arkadaşlar
Corona dolaysıyla işlemler yavaşlamış olabilir durumunda değişiklik olan kimse var mı
elimden tutan olsa yol gösteren olsa kaçacağım bu ülkeden
sizin başvurunuz sonuçlandı mi
- - - Updated - - -
merhabalar sizin başvurunuz sonuçlandı mi
- - - Updated - - -
Merhabalar
sizin bssvuru sonuclandi mi ne durumda
- - - Updated - - -
Herhalde kimse siteye girmiyor, işlemlerinde değişiklik olan arkadaşlar bilgilendirirse seviniriz
bizde 20.03.2020 den beri "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir" aşamasındayız
Başvuru tarihinden bu güne 14 ay geçti. Bekliyoruz
- - - Updated - - -
Evlenme yoluyla başvuruda bulundum. Avukat beyin dediğine göre ortalama 18-24 süre içerisinde sonuçlaniyormuş. Ama 9 ay içinde vatandaşlık kazanan var
Merhaba arkadaşlar,
Ben 2018 ağustos ayının ilk haftası evlilik yoluyla vatandaşlığa başvurdum.
08.10.2019'dan beri başvurum karar makamında bekliyor.
Bildiğim herkesin başvurusu sonuçlanmış bir tek benimki bekliyor. Benimle aynı durumda olan, bu kadar uzun süre bekleyen var mı? :(
İç işleri bakanı geçen ntv'da konuştu tüm kamu kurumlarında mesai saatlerini en aza indirdik dedi salgın dolayısıyla, umarım bir an önce bu salgın biter de hersey normala doner
06.01.2020 tarihinde Cumhurbaşkanına gönderilecek listeye eklenen,
06.03.2020 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığı ilan edilen başvuru için şu anki mesaj
"İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır."
Yani normalde 4-5 haftada Cumhurbaşkanınca imzalanan başvuru, 2 ayda imzalandı ve normalde Cumhurbaşkanının imzasının hemen ardından sonuçlandırılan başvuru bile 23 gündür bekliyor.
Önceki aşamaların çok daha uzun sürdüğü düşünüldüğünde mart-nisan aylarında hiç bir ilerleme olmaması beklenebilir.
bekleyeceğiz mecburen pandemiye denk geldik şansımıza zaten çok uzun süreç üstüne bu corona çıkınca diyecek birşey kalmıyor...
Merhaba arkadaşlar, durumunda değişiklik olan kimse var mi
Vatandaşlığı sonuçlanmış olanlar olması lazım dun nüfus mudurlugunu aradığımda bir kısmın tescil işlemleri var dedi sistem çok yoğun dedi memur
Merhaba herkese, durumumu kontrol ettiğimde aşağıdaki mesajı göstermeye başladı. Bu başvurum sonuçlandı anlamına mı geliyor yoksa yine eksik bir evrak mı var? Eğer sonuçlandıysa ortalık bu kadar karışıkken nasıl oraya gideceğim. Yardım ederseniz çok sevinirim.
"Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamina müracaat etmeniz gerekmektedir."
EVLİLİK YOLUYLA BAŞVURU EVRAKLARI
-Doğum belgesi ve tercümesi
-Pasaport ve tercümesi
NOT: Bu belgeler hazır olunca Türkçe tercümelerinin nasıl olması gerektiğini nüfusa sorup tercüme ettirin. Bu iki belge haricinde istedikleri şeyler yarım saatte hazır olan şeyler. Başvurmadan önce belgelerle ilgi gidip başvuru makamına sorun. Bizim başvurunun hızlı sonuçlanmasını nüfus müdürlüğünün istediği şekilde belgeleri hazırlamaya bağlıyorum. Başvuru için biz randevu almadık. Gittiğimiz gibi başvurduk. 10 Dk lık bir süreç. Randevu sistemi kalkmış galiba.
NOT.2: Bursa da başvurduk. Belgeleri hazırlayıp 7 ekim2019 da başvurumuzu yaptık. Sırasıyla “Vatandaşlık Başvurum Ne Aşamada” sayfasında yaptığım sorgulamalarda çıkan sonuçları tarihleriyle yazmış bulunmaktayım. Evliliğimizin 3. Yılı biter bitmez başvurumuzu yaptık. Şimdiden hepinize bol şans dilerim.
NOT.3: Eğer pasaportta Türk eşe ait soyismine pasaportta sahip değilseniz, kendi ülkenizden aldığınız evlilik belgesini apostil edip tercüme ettirmelisiniz. Biz başvurmadan önce yeni pasaport çıkardım. Buna gerek kalmadı.
NOT.4: Nufus müdürlüğüne sadece gerekli belgeleri öğrenmek, başvuru yapmak ve mülakat için gittik. Toplamda 3 defa yani. Ordaki memurlar ellerinden geleni zaten yapıyorlar. Sık sık oraya gitmek süreci hızlandırmaz diye tahmin ediyorum.
7.10.2019
Başvuru yaptık.
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz başvuru makamınca e-Vatandaşlık Sistemine kaydedilmiş olup gerekli iş ve işlemlere başlanacaktır.”
8.10.2019
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin il soruşturması yapılmaktadır.”
7.11.2019
Polisler evi kontrole geldiler. Parmak izi vermeye davet ettiler.
8.11.2019
Emniyet müdürlüğüne parmak izi vermeye gittik.
20.11.2019
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Başvuru makamınca vatandaşlık başvuru inceleme komisyonu mülakat tarihi tarafınıza bildirilecektir.”
10.12.2019
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin mülakat işlemleri tamamlanmış olup Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır.”
12.12.2019
Mülakata girdik. Mülakatta nerde tanıştınız. Çocuk düşünüyor musunuz? Vs sordular. Eşimin maaşını sordular.
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.”
03.01.2020
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.”
10.01.2020
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.”
15.01.2020
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.”
29.02.2020
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.”
20.03.2020
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir.”
02.04.2020
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.”
02.04.2020
“Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.”
E-devletten eşim kendi nüfus kayıt örneğine bakınca T.C. kimlik numaram gözüküyor. Yani vatandaş olmuşum. Yarın tebliğ için gideceğim. Herkese bol sabır diliyorum.
- - - Updated - - -
Türkiye vatandaşı eşin e devletten aile nufus kaıt örneğine bakarsanız orda tc gözükürse olmuşsundur demektir.
Evet hayırlı olsun
- - - Updated - - -
Vatandaşlığını alan arkadaşlara hayırlı olsun, Genelden başvuru yapan arkadasların durumunda bir gelişme var mı
merhaba, arkadaşlar tebliğ edilmek için geçen gün müracaat ettiğimde, size SMS gelmesini bekleyin dediler, sms gelmeden giden ve onay duyuru belgesi alan var mı acaba ?
Sistemde "Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir." yazıyorsa, onay duyuru belgesini almaya gidebilirsiniz.
- - - Updated - - -
Vatandaş oldunuz.. Bundan sonra müsait olduğunuzda gidip sonucu tebliğ alabilirsiniz.
Yok hep aynı, 3 4 ay aynı yazı çıkıyor.
Bilmiyorum ki filoloji çok karışık bu işler bazılarınki 3-5 ayda biter bazilarinki yıllar sürer, ben de Ekim 2018'de başvurdum en son listeye dahil edildi orda kaldı bakalım artık hayırlısı
Sisteme girebilen var mi uyarı veriyor "teknik arıza" diye
Siteden her gün bakmak çok sinir bozucu ve yıpratıcıdır. Mesela Cumhurbaşkanı ayda iki kez ayın 2'si ve 17'sinde imzalar. Bunun sisteme yansıması 6'sı ve 23'ü gibi olur. Eskiden cumhurbaşkanı onayından 1-2 gün sonra onay duyuru yazınızı almaya gelin diyordu, 6 martta onaylandığını öğrendiğimiz başvurular için hala "tamamlanıyor" diyor.
Hafta sonu da zaten güncelleme olmaz.
Dolayısıyla ayın 6'sı ve 23'ünde, eğer hafta sonuna denk geliyorsa takip eden pazartesi günü kontrol etmek yeterli derim.
Teşekkürler Av bey, 6martta onaylanmasını beklediğiniz başvuru hangi yolla yapılan başvuru, evlilikten bekleyenler aldı sanırım yazanlar vardı çünkü, bu arada genelden listede bekleyenler burada mi:)
Hayırlı uğurlu olsun.
Selamlar forumdan yeni haberdar oldum, 12 Mart 2019 tarihinde başvurumu yapmıştım . Yaklaşık son 8 aydır '' Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
'' şeklinde yazıyor. Bundan sonraki süreç onaylandı mı olacak ? nasıl olacak? Listeye eklenip eklenmediğinizi nereden öğreniyorsunuz? deneyimlerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim.
Ahmet kardeş hoşgeldiniz foruma, eski yorumlarda tüm başvuru aşamalarını bulabilirsiniz, bundan sonraki aşamalar (genelden başvuranlar için) arşiv araştırması, inceleme ve değerlendirme, sonra listeye eklenir. Arşiv araştırması ve Araştırma ve değerlendirme en uzun süreçler...
1- "... Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" mesajını 2-12 ay arası görebilirsiniz.
2- "... Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz listeye eklenmiştir." mesajı 3-4 hafta görülebilir.
3- "... Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamı tarafından onaylanmıştır." mesajı çıkana kadar 3-8 hafta "... Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir." mesajını görürsünüz.
Onay ayın 2'si ve 17'sinde olur. Sisteme yansıması 6'sı ve 21'inden sonra. Dolayısıyla ayın 10'unda "Karar makamına gönderilmiştir." diye görmüşseniz 21'ine kadar tekrar bakmaya gerek yok.
4- Onayın hemen ardından "... Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır." mesajı çıkar. Bundan sonra 1-2 gün içinde bir sonraki adıma geçilmekteydi. Ama 6 martta karar makamınca onaylanan başvurular için hala bu mesajı görüyoruz. Yani corona sonrası işler çok yavaşladı.
5- En son "... Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir'' yazısını görünce "onay duyuru belgesi"ni almak için gidebilirsiniz.
Dediğim gibi benim tavsiyem, "... Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır." çıkana kadar ayın 6'sından ve 21'inden sonra birer kez kontrol etmeniz, arada durumunuz değişmeyecek.
Genelden başvurup listeye eklenenlerde bir değişiklik var mı
Merhaba,
Yok hocam hep aynı sabit. Geçen Hayırlı uğurlu olusun dedim ya size çıktı diye anladım. ondan dedim. İnşallah hayırlısıyla bir şeyler olur.
Merhabalar Arkadaşlar.
Vatandaş olduktan sonra Yabancı Kimlik no ile e devlet üzerinden kayıtlı olan öğrenim bilgileri ve sürücü belgesi kayıtlarını Türkiye Cumhuriyeti kimlik nosuna aktarırken nasıl bir yol izlediniz?
Teşekkürler.
Durumunda değişiklik olan var grupta özellikle genelden başvurup listeye eklenmiş olanlar
Yusuf bey Merhaba; biz evlenme yolu ile türk vatandaşlığına başvuru yapalı 3 yıl 3 ay oldu. Sizce bu kadar gecikmesi normal mi? Ayrıca Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir yaklaşık 2,5 yıl bu şekilde yazdı sonra ise belgeleriniz incelenmektedir yazıyor. Yani bir şeyde yapamıyoruz normal mi bu süreç? teşekkürler.
Merhaba Burak bey, bahsettiğiniz süre az olmadığı gibi normal gibi de durmuyor. Avukat bey'in daha önceki açıklamalarına göre evlilikten dolayı yapılan başvurular 18-24 arasında sonuçlaniyor. Ama 9 ayda sonuçlanan başvurulara da şahit olduk. Yine avukat beyin açıklasına göre; Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve inceleme süreci devam etmektedir şeklinde durum 2-12 ay arasında devam ediyor. Sabır dileği ile
Selam arkadaşlar,uzun zamandır forumu takip ediyorum.biz evlilik yolu ile 2016 aralik ayinda ilk basvuru yu yaptik..2017 mayis 3 de mulakata girdik.belgeler ankaraya gitti.bugune kadar olan gelismeleri tarih olarak not almadim.uzun bir sure inceleme arastirmadan sonra yaklasik 10 aydir arastirma degerlnedirme yaziyor..bu kadar uzun sürdüğü icin cimere yazdim.gelen mektubda incele arastirmanin olumlu oldugu yazıyordu..ara ara N.müdür.ne beklememiz geretigini soylediler..halen bekliyoruz.