baktım herkes kazandığı yeri yazıyor ben de yazayım belki tavsiyelerde bulunanlar bildiklerini paylaşanlar olur.
ben galatasaray hukuku kazandım.
Printable View
baktım herkes kazandığı yeri yazıyor ben de yazayım belki tavsiyelerde bulunanlar bildiklerini paylaşanlar olur.
ben galatasaray hukuku kazandım.
Merhaba arkadaşlar. Ben 338 puan yapmıştım. Puanların yükselmesiyle Konya Selçuk Üniversitesini kazanabildim. Tercihlerimi yaparken gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim.
Merhaba Arkadaşlar,
Ben bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Kamu Yönetimi Bölümü mezunuyum. Bu yıl Hukuk Fakültesini kazandım. Bazı ortak derslerden muaf olabileceğim söyleniyor. Bu ne kadar doğrudur? Ortalama kaç dersten muaf olabilirim? Ya da bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi nereden alabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler....
Kazandığınız hukuk fakültesi öğrenci işleriyle/dekanlığıyla görüşünüz. Size bilgi verecekler ve yazılı başvuru yapmanızı isteyeceklerdir. Akabinde mezun olduğunuz okulda verilen derslerin tek tek içeriklerini inceleyecekler. İnceleme sonucunda içerikleri aynı olan derslerden sizi muaf tutacaklardır.
temennileriniz için çok teşekkür ederim herşey bizim için güzel olur inşallah
dokuz eylül de muafiyet sınavları var mı?varsa,zor mu?:)
Öncelikle tebrik ederim arkadaşım inşallah yolun hep açık olur..Muafiyet sınavlarına gelince eğer ingilizceyi orta deresede biliyorsan çok rahat geçersin ama benim tavsiyem sınavlara girme nedenine gelince de gireceksin sınava yüksek puan alsan da CB ile veya CC ile geçeceksin..Eğer girmezsen sınava hiç derslere girmeden de AA veya BA düşürebilirsin sadece sınavlara girerek bu da ortalamana etki edecektir..Hiç derslere girmeden de rahatlıkla dersi geçersin çünkü çok kolay oluyoo vize ve finaller...
Ben ikinci sınıfa geçtim geçen yıl muafiyet sınavına girdim 50 soru soruyolardı ben 29 doğru yaptım ve 58 aldım baraj 60 idi ve geçemedim muafiyeti sadece sınavlara girdim ondan sonra da ve BA düştü arakdaşlarım geçti sınavı ve CB düştü..Yine de karar senin..
Tekrar tebrikler...
istanbul hukukta hazırlık falan yok değil mi?
Herkese merhaba.yeni bir ankara hukuk öğrencisiyim.tabi doğal olarak yardıma ve bilgiye ihtiyacım var.
şimdiden teşekkür ederim...
Peki fakültede devam zorunluluğu olmadığını öğrendim.Bu sadece alan dersleriyle mi ilgili yoksa bütün dersler için geçerli mi?(İngilizceye girmediysen sanırım hepsi için geçerli)
Devam durumu nedir fakültede(öğrenciler derslere gelir mi) ve sınıflar kaç kişiliktir,kaç sınıf vardır ?
Bir de hocaların tutumu nasıldır öğrencilere karşı notları kıtmıdır mesela senin ortalaman kaçtı (çok özel olmazsa) ?
Şimdiden teşekkür eder,sonsuz başarılar dilerim.
Sana öncelikle şunu söyleyim alan derslerinin hiç birinde devam zorunluluğu yok.ingilizce enformatik ve türkçe derslerinde ise hocanın insiyatifine bağlı olarak yoklama alına biliyor.Tek sınıf oluyor yani 154 kişi aynı sınıfta okuyoruz.İngilicde dersine katılan sayısı 25-30 civarında oluyor ama yoklamada 60-70 kişi var gözüküyor orasını sen anladın arkadaşların sağolsun:o
Hocaların tutumuna gelince orasını da yaşayarak öğreneceksin arkadaşım..:)
merhaba ben de bu sene ankara hukuku kazandım ama kitaplardan biraz korkuyorum. Bir tane hukukla ilgili kitap aldım çoğu şeyi anlayamadım(Necip Fazıl - İdeolcya örgüsü)
deu muafiyet sorularına ancak kampüsün yakınındaki kırtasiyelerden ulaşırsınız diyorlar.ama benim şimdiden buca ya gitme durumum yok.ve sınava da hazırlık yapmam gerekiyor.deu dan kimse yok mu geçmiş sorulara ulaşabileceğim bir adres falan versin nette.çok çok acil.sınav 10 eylül de imiş ve baraj 70 miş.lütfen.birde hazırlık okumak istemiyorum.:):)
muafiyet sınavları geçilemediği takdirde bir sene zorunlu hazırlık mı okunuyor yoksa normal birinci sınıfta sene içinde zorunlu yabancı dil dersi mi alınıyor??istanbul üniversitesi hukuk fakültesi için hangisi geçerli?çok acele cevap bekliyorum şimdden teşekkürler:)
Sene içinde alırsın
Merhaba yaklaşık 1 saattir bu forumu okuyorum epey bilgi sahibi oldum sayenizde. Bu konuyu açan ve katkıda bulunanlara teşekkür ederim. Ben de bu sene İstanbul Hukuk'u kazandım. Şu aşamadan sonra merak ettiğim bazı konular var. Mesela İstanbul Hukuk için yer yurt sorunu.. Devlet yurtlarının orada çok karışık olduğunu söylüyorlar. Şu ana kadar tavsiye ederim diyen birisine rastlamadım. Ev işi içinde çok geç kaldın diyorlar. Zaten olmaya kalksaydı da çok tuzlu fiyatlardan bahsediliyor. Şu an kafamdaki en büyük soru işareti bu. İstanbul Hukukta okuyan veya mezun bu konuda bana bilgi verebilecek bi abim veya ablam varsa çok çok çok memnun olurum.. Şimdiden teşekkürler.
Abi veya ablalardan uzak dur derin ben.Alıntı:
bi abim veya ablam varsa
slm arkadaslar.ben akdeniz hukuku kazandim.okuyan ya da bilen arkadaslar okul hakkinda bilgi verebilirler mi?
ben dokuz eylül adalett meslek yüksek okulundan 2007 dgs ile istanbul üniversitesi hukuk fakültesine yerleştim de. istanbul üniversitesinde öğrenci olan arkadaşlar varsa dgs ile gelenlere intibak programı uygulanıp uygalanmadığını bize söyleyebilirler mi? dgs nin bu sorunu için açılmış bir form var ancak hukukla ilgili intabak konusuna rastlamadım. çok teşekkür ederim. Gelecekte meslektaşınız olmak dileğiyle...
üst sayfalarda okudumda puanlar arttı falan demişler arkadaşlar bunun nedeni sınavın kolay olmasından dolayı standart sapmaların yükselmesidir.Bir de şoktayım diyenler olmuş puana döre tercih yapmışlar heralde oysa sıralamaya göre yapmaları gerekirdi ...:rolleyes:
...
Üniversiteye yeni başlayacak ve ailesi başka bir şehirde olan arkadaşlarıma, eğer daha önceden tanıdığınız, birlikte yaşayabileceğiniz arkadaşlarınız yoksa ilk seneyi yurtta geçirmenizi öneririm. Yaşadığınız şehri, okulunuzu, çevrenizi, arkadaşlarınızı tanımadan evde yaşamaya başlamak çok zor olacaktır. Nerede ev tutacağınızı tam olarak bilemez, yaşadığınız kişileri tam olarak tanıyamazsınız, bu da ileride sorunlara yol açabilir. Ben çok nadir gördüm, ilk seneden itibaren birlikte oturan kişileri. Bazen ufak bir gürültünün, çok yedin, az yedin, temizlik yapmadın sözlerinin çok büyük problemlere sebep olduğuna şahit oldum. Yani lafın kısası, ilk senenizi, en azından uygun arkadaş ve ev bulana kadar yurtta geçirmenizi tavsiye ederim. Benimsemediğiniz, istemediğiniz ortamlara girmemek sizin elinizde.
Necati'nin bu mesajını maalesef üzülerek okudum.Ben de Pertevniyal Lisesi mezunuyum ve böylesine köklü bir maziye sahip her yıl mezun ettiği öğrencilerin tamamına yakını üniversiteye yerleşen ve bu yıl ÖSS'de ilk 100'e 5 öğrenci sokan bu asırlık eğitim yuvasından mezun olduğum için çok mutluyum ve bunla gurur duyuyorum.Sınavların zorluğundan bahsetmişsin ki buna katılmıyorum.Öğrencilik hayatımda Pertevniyal Lisesi'nde çalıştığım her sınavdan hak ettiğim notu aldığımı söyleyebilirim.Almış olduğun notlardan menun değilsen bence hatayı kendinde araman gerekirdi.Her okulda olduğu gibi Pertevniyal Lisesi'nde de çok kaliteli olmayan bir kaç öğretmen olablir.Ama sen bu sayıyı öylesine abartmışsın ki gerçekten çok şaşırdım.Bayan Hoca konusundaki takıntını da anlamış değilim maalesef.Kimsenin böylesine kaliteli bir liseyi lekelemesine gönlüm elvermiyor,üzgünüm.
Ben sıralamaya göre tercih yaptım ama bende şoktayım.Sınavın kolay olmasından dolayı başaranın arttığı doğru fakat bu yıl hukuka rağbet oldukça arttı. Ben 4753. idim. Ösym kitapçığında Üniversitelerin başarı sıraları aşağıda ki gibi gösteriliyordu.
İstanbul Üniversitesi 4800
Marmara Üniversitesi 7600
Selçuk Üniversitesi 10900
Sizce hangisine yeleşmiş olabilirim?
Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
Bu sonuçtan şikayetçi değilim fakat en kötü ihtimalle Marmara Hukuk gelir diye düşünürken Selçuk Üniversitesi'nin çıkmasına şaşırdım.
Selçuk Üniversitesinden arkadaşlar varsa onlara yönelteceğim sorular olacak. mfatihkaraca@gmail.com adresinden görüşebiliriz. Teşekkür ederim.
bu sene hukuka olan büyük ilgi aslında beni mutlu etti .arkadaşlar bize ne mutlu ki binlerce insanın girmek istediği bir bölüme yerleştik.Hukuk gibi kapsamlı
bir disipline kendimizi adapte edersek 4yada 5yılın sonunda bir iş probleminin
olmayacağını düşünüyorum.
Ben bir düzeltme yapmak istiyorum. "Tavsiye niteliğindeki arşiv"de unutulan bir ayrıntıyla ilgili. Hani tv de her öss haberinde o kocaman heybetli kapısının ve büyük tarihi anfilerinin gösterildiği en eski hukuk fakültelerinden biri olan, çok değerli hocaların eğitim verdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi unutulmuş. Eklenmesi gereken önemli bir ayrıntı sanırım.