-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
Alıntı:
airhakan rumuzlu üyeden alıntı
bu eski bir yazı 2,5 yıl önce ama şimdi genel kurmay başkanı degişti şartlarda degişiyor zamanla. eski haberlerden kaynak vermeyelim arkadaşlar günümüze ve yeni haberlere bakalım. yeni haberler oluşturmak içinde mail atmaya devam edelim böyle daha iyi olur bence
Arkadaşım eski haber olduğunu biliyoruz zaten tarih yazıyor açıklamada. Birde şartlar pekde fazla değişmedi. Diyeceksiniz ki asker profesyonel orduya geçiyor vb. şeyler. Ama her zaman diyorum bu iş öyle kolay değil geçiş süresi 1-2 senede tamamlanmaz. Hükümet olsun asker olsun devamlı asker fazlamız yok diyor. 2006 yılında da böyle denildi şimdi de böyle söyleniyor. Ve hep böyle söylenecek. Ordu asker fazlamız var demezse hükümet ne yapsın. Ve ordu bu gidişle asker fazlamız var bedelli uygulamasını gündeme alalım demeyecek gibi. Ben felaket tellalı değilim yanlış anlamayın ama biraz daha net bakın olaylara. Yakında bedelli askerlikle ilgili halüsinasyon görmeye başlayacağız sanırım...
-
Alıntı:
buraks79 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz ;
Şimdi bedelli askerlik bakanımız ve genelkurmayın ikide birde aynı şeyi diyorlar asker fazlasına ihtiyaç olunca çıkarmış.Bende diyorumki ne zaman sıkıştılarmı bedelli o zaman çıkar. Bakınız örnek 1999 Tarkan efendi için çıkarılan bedelli. Şimdi burdan çıkarılacak sonuç bu ülkede bedelli askerliğin çıkması için bu ülkenin başına illa kötü bir olay gelmesi lazım. Deprem,ekonomik kriz şu anda aklıma ikisi geliyor.
Neyse uzun lafın kısası şu anda ekonomik kriz var. Bu nedenle çıkma olasılığı yüksek. Ama biz illa imf'ten para alacağız çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini satacağız derlerse onu bilemem. Ama IMF parası'da yetemez bundan emin olun.
Birde arkadaşlarımız burda maillara gelen cevapları yayınlıyorlar. Lütfen bunlar moral bozmasın aksine moral versin. Çünki hiç bir zaman ne genel kurmay nede savunma bakanlığı Bedelli Askerlik çıkacak demez. Böyle bir şey görülmemiştir zaten akla ve matığa uygun değildir. Bu nedenle lütfen mail atmaya devam edelim. Taki Bedelli Askerlik çıkana kadar.
Buraks79 acıklaman cok guzel aynen katılıyorum sana.MAİL atmaya devam forum üyeleri! bunun ıcın yasa tasarısına gerek yok.Cıkmaması ıcınde neden yok talep cok olması lazım.Cevrenızdekı arkadaslarınızdan bu durumu haberdar edın onlarda mail gondersınler.!
-
Merhabalar,
Daha önce de söylenmişti yine tekrarlıyorum. Bedelli Askerlik yasasının tekrar uygulanmasından önce hiç bir hükümet ve Genel Kurmay Başkanlığı bedelli askerlik çıkacak, şu tarihten itibaren geçerli olacak dememiş, diyememiştir. Uygulamanın hemen öncesinde yada meclisden geçtikten sonra maddi sorunlar, asker fazlalığı ve teçhizat alımı gibi şeyler söyleyip yasayı kullanmışlardır. Ben en geç önümüzdeki yıl sonuna kadar bedelli askerliğin çıkacağına inanıyorum ve dün mail adresleri verilen bütün köşe yazarlarına da ilgili mektubu gönderdim. Bedelli Askerlik öyle ya da böyle çıkacak kesin, uğraşlarımızla neden daha öne alınamasın. Hiç bir arkadaşımız ümidini kesmeden ilgili yerlere mail göndermeye devam etmeli. Devletin içinde makam ve mevki sahibi tanıdıkları olanlar da konu ile ilgili soruları sorup bizleri de bilgilendirsin. Dediğim gibi, bu yasa çıkacak neden biz de faydalanamayalım? Hatta bırakın bedelli çıkacak mı çıkmayacak mı sorusunu, ben bu sefer yaş sınırının bile olmayabileceği kanaatindeyim. Sanılmasın ki sadece okuyanlar, evliler, işi olanlar askerden kaçıyor. Her defasında bakaya kalıp, mahkemeye çıkıp sonraya sonraya ve sonraya ertelenen çok kişi biliyorum.
Herkese İyi Günler...
-
Erdoğan'a mail gonderelım arkadaslar uye arkadaslardan bırı mail adreslerınde vermıstı.Beledıye secımlerı var su an gundem'e gelmez kanaatımce,ama sımdıden mail yagmuruna tutmak lazım bıktırana kadar.
-
Bedelli askerlik ekonomik krizin Maliye Bütçelerini etkilemesi ile çıkabilir. 2009'da çıkmasını bekliyorum en kötü ihtimalle 2010 ilk yarısında.. Umarım düşündüğüm gibi olur.
Bedelli askerlik olmaması gereken bir durum aslında ama askerliğin 15 ay olmasına karşıyım. 6 - 9 aylık askerlik dönemi bence en uygun olanı.
Avrupa Birliği yasaları diyoruz ama askerlik konusunda bunlar işlemiyor.
-
Evet arkadaşlar slm ;
Postmix sanada seni msn'de göremiyoruz artık. Duruma baktığınızda Bedelli askerlik çıkması için nedenler çoğalıyor. Bunlardan en önemli üçü
1-TSK'nın profesyonel askerliğe geçmesi.
2-Ekonomik Kriz
3-Bugün mesajım'da belirttiğim çok fazla sayıda insanın bakaya,saklı,yoklama kaçağı,vs. durumda olmasından ve bunların her birine ayrı ayrı dava açılması gerektiğinden Türk hukuk sisteminin bunu kaldıramayacak olması. Bu sadece mahkeme aşaması birde bunun Temyizi falan dersek siz düşünün. Gerçi burası bir hukuk sitesi burdaki Avukat arkadaşlarımız bu konuyu daha net açıklayabilirler.
Postmix şimdi senin yaşından dolayı bir umutsuzluk oluştu seni gayet iyi anlıyorum. Ancak sana daha öncede söylediğim gibi o günki durum ve şartlar ne gerektirdiği bilinmediği için şartlar değişebilir herhan . O yüzden umutsuzluğa kapılmayıp umutsuzluk vermemek lazım. Gönül isterki her isteyenin Bedelli Askerlik yapması.
Birde bir yazı göndermişsin. Evet Genelkurmay başkanlarımız bunu hep söylüyor. Ama bir tane Genel Kurmay Başkanı'da çıkıp bundan önce çıkan 10 bedelli askerliği açıklayamıyor. Sanırım çıkmayacak demek daha kolay geliyor. Bu arada Bedelli Askerlik yapanlar vatani görevini yapmamış mı sayılıyor.?Eğer öyle ise bugüne kadar Tarkan dahil Bütün Bedelli ve dövizle askerlik yapanları askerlik görevlerini icra etmeye çağırmaları gerekir düşüncesindeyim. Tabi çağrılabilecek durumda olanları.
Neyse uzun lafın kısası arkadaşlar yılmak yok. Maillara ve faxlara ve her ne yapıyorsanız bedelli askerlik çıkması için onu yapmaya devam. Ağlamayan bebeğe emzik vermezler. Hele bu isteği yağtığınız yer Türkiye Cumhuriyetinde ise kendimizi yerlerden yerlere atmamız yırtınmamız gerekiyor.
Herkese kolay gelsin
-
Bir kaynaktan buldum arkadaşlar ;
İngiltere’de askerlik hiç bir yurttaş için zorunlu meslek olmadığı için, askerlik görevini yapılmasıda tamamıyla isteğe bağlıdır. İngiltere’deki askerlik mesleğinin yapısı, profesyonel bir ordunun yapılanması şeklindedir. Bu bağlamda, polisin askerlik gibi bir yükümlülüğü de yoktur. Askerlikten ayrılanlar; polislik mesleğine, itfaiyecilik görevine ve araç kurtarma servisi olan AA ve RAC servisi gibi mesleklere öncelikle alınırlar. Bu anlamıyla askerlik, üniformalı olan diğer kamu görevlerine de eleman yetiştirmesi ve yetişmiş personelin buralarda çalışması açısından da kaynaklık yapmakta ve eleman yetiştiricilik görevi üstlenmektedir.
Fransa’da ise 18 yaşına gelen her yurttaş için askerlik zorunludur. İstenirse sivil yurttaşlar da askerlik yapmak yerine sosyal görevlerde çalışarak bu yükümlülüğü yerine getirebilirler. Polis ise askerliğini iç güvenlikte yapar ve hiç askere gitmeksizin, polis olarak askerliğini yapmış sayılır.
Hollanda’nın askerlik sistemininde de, 3 yıl önce radikal değişiklikler yapılır. Askerlik zorunlu bir görev olmaktan çıkarılır ve askerlik gönüllü olarak yapanların yerine getirdiği bir yapıya büründürülür. Hollanda Büyükelçiliği Askeri Ateşesi Albay Peter Madsen’in anlatımı içerisinde; ‘..1991 yılından başlayarak günümüze kadar sistematik olarak askeri personelin sayısında azaltmaya gidilmiştir. 1995’den bu tarafa da, askerlik görevi zorunlu değildir, isteğe bağlıdır. Bu orduda profosyonelerde oluşan bir yapıdadır. Şu an 1991 öncesindeki yoğunluğa göre ordunun sayısında % 60-65 azaltıma gidilmiştir..’ Yine Albay Madsen’e göre; ‘Hollanda’da polisin askerlik yapması gibi bir durum da söz konusu değildir’ Yine pek çok hem sivil, hem de profosyonel kimse kısa bir dönem için orduya girerek görev yapmaktansa, sürekli olan polislik mesleğine girmeyi tercih etmektedir.
Norveç’teki askerlik ile ilgili uygulamayı anlatan Norveç Büyükelçiliğinden Annita Nergaard: ‘..askerliğin 9 ay olduğunu, her erkek yurttaşın asker olmasının yasa gereği zorunlu olduğunu, tıbbı açıdan askerlik yapamayacak durumda olanlar ile vicdani retçi olan pasivistlerin askerlik görevini yapmadıklarını ve fakat 9 aydan daha fazla olan bir dönem için bir kamu görevinde zorunlu olarak kamu hizmetlisi olarak çalıştıklarını..’ söylemektedir.
Meksika’da ki durumu açıklayan Büyükelçi Enrique Buj Flores; ‘..Meksika’da askerliğin bütün erkekler için de polisler için de zorunlu olduğunu..’ ifade eder. Ancak Meksika’da askere gidilmesi konusunda, diğer pek çok ülkeden farklı olarak ‘piyango’ sistemine benzer özel bir kura yöntemi uygulaması vardır. Askerlik sırası gelmiş olanların % 90’ı askerliklerini 52 hafta boyunca yalnızca pazar günleri saat 8,00 ile 16,00 arasında yaparlar. Diğer % 10’luk bir kısım ise askeri kışlada sürekli 52 hafta kalmak şekliyle görevi yerine getirirler. Danimarka’da da askerlik görevi zorunlu olarak vardır. Ancak askerlikte geçen süre, Türkiye'de yapılan askerliğin süresi ile kıyaslandığında çok daha kısa olan bir zaman dilimidir. Danimarka'da da Meksika’nınkine benzer özel kuralı bir “piyango” durumu söz konusudur. Kanımızca bu ‘piyango’ sisteminin Türkiye bakımından da, demokratikleşmemiz ile doğru orantılı olarak, tartışılmasında yarar vardır.
Finlandiya’da ise, askerlik erkekler için zorunlu olmakla birlikte, istenilirse askerlik üniforması giyilmeksizin bir başka kamu hizmeti de -askerlik yerine- yapılabilir. Zorunlu askerliğin süresi seçilen / yapılan işin niteliğine göre, 240, 285 ve 330 gün olarak değişmektedir.
İtalya’nın askerlik sistemine baktığımızda; zorunluluk ve isteğe bağlı olma durumunun her ikisi de uygulanmaktadır. Zorunlu olarak askerlik yanlızca 10 ay kesintisiz olarak yapılır. İsteğe bağlı olarak meslek olarak seçilmesinde ise, ya 3 yıllık kısa dönem olarak, ya da 56 yaşına kadar devam edecek şekilde uzun dönem söz konusudur.
İtalyan Silahlı Kuvvetleri 250,000 kişiden oluşmaktadır. Bunların %70’i gönüllü olarak askerlik mesleği yapanlardan oluşmaktadır. Polislik mesleğinde ise, 105,000 kişi görev yapmaktadır. Polisler için ne mesleğe girmeden önce, ne de mesleğe devam ederken askerlik yapmak gibi bir durum söz konusu değildir. Yani polislik görevi yapanlar askerlik görevi yapmamaktadırlar. Yasalara göre, polislerin belli bir oranı eskiden askeriyede görev yapmış olan subaylardan oluşmaktadır.
Arjantin konusunda bilgilendirmeyi yapan Konsolos Juan Martin Sabatini Barredo’ya göre: “..1983 ten bu tarafa Arjantin’de demokrasinin gelişmesi yönünde önemli adımlar atılmaktadır. Son üç yıldır ülke genelinde askerlik görevinin yapılması zorunlu olmaktan çıkarılmış ve yanlızca isteğe bağlı, profesyonelce yapılmaktadır. Askerin sayısında da önemli ölçüde azaltmaya gidilmektedir. Polisin askerliği gibi bir durumda söz konusu değildir..” anlatımı yapılmaktadır.
Endenozya’da askerlik hizmetinin zorunlu olmadığını söyleyen Büyükelçilik Savunma Ataşesi Albay Muslihat Durahman; ‘..askerlik görevini yapmak isteyenlerin, gerekli şartları yerine getirmiş olması şartıyla, kendi isteklerine bağlı olarak askere gitmelerinin söz konusu olduğunu..’ ifade eder ve: ‘..Orduda bayan askerler de vardır ve bunların genel toplam içerisindeki oranı %15 kadardır..’ der.
Bunları okuyup bir değerlendirme yapalım.
-
arkadaşım postmix eski yazı oldugunu bildigini biliyorum demek istedigimi anlarsın diye cümleyi detaylı yazmadım. demek istedigim eski haberleri günümüzle bağdaştırmayalım. elbetteki profesyonel askerlik hemen olacak bişey degiş belki 10 yılı aşacak ama mevcut şartları degerlendirmemiz lazım. Değişen bişey yok demişsin 1. si genel kurmay başkanı degişti 2. si ve en önemlisi bir ekonomik kriz var. eski haber yerine bu sebeblerden dolayı mailler atmamız daha faydalı olur
-
"ASKERLİK KANUNU (1)
Kanun Numarası : 1111
Kabul Tarihi : 21/6/1927
Yayımlandığı R. Gazete : Tarih: l2-17/7/1927 Sayı: 631-635
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 8 Sayfa : 866
Madde 1 -Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlik yapmağa mecburdur."
Konu sanıyorum bedelli askerlik talepleri idi.
-
Alıntı:
airhakan rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım postmix eski yazı oldugunu bildigini biliyorum demek istedigimi anlarsın diye cümleyi detaylı yazmadım. demek istedigim eski haberleri günümüzle bağdaştırmayalım. elbetteki profesyonel askerlik hemen olacak bişey degiş belki 10 yılı aşacak ama mevcut şartları degerlendirmemiz lazım. Değişen bişey yok demişsin 1. si genel kurmay başkanı degişti 2. si ve en önemlisi bir ekonomik kriz var. eski haber yerine bu sebeblerden dolayı mailler atmamız daha faydalı olur
Evet genel kurmay başkanı değişti. Peki içinizde şuan ki genel kurmay başkanının bedelliye sıcak baktığını söyleyen oldu mu ? Veya bunu net bir şekilde söyleyebilecek birisi var mı bu forumda ? Evet kriz var biliyoruz. Bu durum her ne kadar istenmesede bizim gibi bedelli askerlik uygulaması bekleyen insanlara bir umut ışığı olmuştur. Onlarda bu işin getirisini ve götürüsünü hesaplıyorlardır. İnşallah herşey istediğimiz gibi olur. Beni yanlış anlamayın. Benim biraz moralim bozuk bu konuda hepsi bu.
-
haklısın postmıx hepimizin morali bozuk gönül isterki şu bedelli çıksında hepimizin yüzü gülsün. bende 32 yaşındayım iş yeri sahibiyim kısa dönem askerlik yapabilmeme ragmen 5 bucuk ay işlerimi bırakacak takip edecek kimse yok. inşallah bu defa çıkarda hepmiz rahat bir şekilde hayatımıza devam ederiz. ben bu kez umutluyum bu krizin etken olacağına ama olmasada yapacak bişey yok beklemeye devam edecegiz. maiillere devam edelim arkadaşlar her kesime atalım
-
Bedelli askerlik bekleyen tüm arkadaşlara selamlar.Forumla yeni tanıştım ve bugüne kadar metinlerin çoğunu okudum.Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Forumda verilen mail adreslerinden çoğunana kendi durumumu ve ülkenin içinde bulunduğu durumu açıklayıcı mailler attım.(Yanlış anlaşılmasın nasıl olsa arkadaşlar ilgileniyor,benim uğraşmama gerek yok diyen biri değilim.Çünkü biliyorum ki bugün sadece 5 dakikasını ayırıpta 1 faks yada mail göndermediğimde benim için altın değerinde ki 15 ayını kaybedecek olan benim.)
Ama görüyorum ki burada bilgi ve düşencesini paylaşan arkadaşlarımız hep aynı kişiler.Sevgili kader arkadaşlarım,lütfen yazıları okuyup ertesi günü ne yazılacak diye beklemektense sizler de birşeyler koyun ortaya.Birlikten kuvvet doğar.Çoğumuz 29-30 yaşlarında insanlarız.İçimizde avukat,doktur,işçi,mühendis,pilot,işveren vs.var.
Lütfen rica ediyom,artık elimizi taşın altına koyma zamanı.İçimizde vali,belediye başkanı,milletvekili,oda başkanları,gazete köşe yazarları,yerel televizyon sahibi tanıdıkları,kuvvet komutanları tanıdıkları olan arkadaşlara sesleniyorum''Birlik olalım,sesimizi her tarafa duyuralım''
Hepimiz belirli sebeplerden dolayı askerlik görevimizi bugünlere kadar erteledik.Artık bu yaştan sonra 15 ay askerlik yapmaktansa belirli bir para ödeyerek bu ülkeye,kendime ve aileme daha faydalı olabileceğim kanaatindeyim.
Site yönetimine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum,kader arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum.
-
Arkadaşlar bazılarınız umudunu yitirmiş görüyorum ben ve Burak asla yitirmedik gerekli çoğunluğu yakaladık giden maillerdende haberimiz oluyor dedimya sadece mail değil yüz yüze de konuşuyoruz konumumuz itibari ile ...burak ve ben ,ses geliyor ve ben yine söylüyorum Bedelli askerlik çok yakın...
Bir de Hukuki net sorumlularına teşekkürü bir borç biliyorum ben her daim maillerlimde bu forumdan bahsettim inanaın herkes okuyor ve takdir alıyoruz bu da SİTE sahibinin bize gösterdiği özveri ile oluyor bilginizeee..DURMAK YOK YOLA DEVAM
-
Arkadaşlar Memur Sen Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU bugün imf yei veto etti.vakiit gazetesinin haberine göre ımf den para alınması yerine özkaynaklara bakılmasını yineledi aralarında Bedelli Askerlik teklifinin de bulunduğu Kanun Teklifinin tekrar değerlendirilmesini istedi ona MÜSİAD da onay verdi bu gelişme çok ii
-
Alıntı:
buraks79 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar diğer konuda bir arkadaşımızın yazdığını sizinle paylaşmak istedim. Bu nedenden dolayı kısa zamanda bedelli çıkaracaklar. Çünki savcının dediği gibi 3.000.000 celse sistemi kilitler.
Arkadaşlar bir gazete belirleyelim ve bedelli askerlik konusunda bir anket hazırlaması için yazılar gönderelim.Çogu bedelli askerlik bekleyenler form sitelerinde bu konuyu aramasada en azından belli başlı gazeteleri okuyorlardır.Meclise gönderdiğimiz cogu mail okunmuyor ve mail kotaları doldugu için ulaşmıyor.
-
bende bihterabi gibi düşünüyorum milletvekillerine , genelkurmaya, başbakablığa vs. gibi yerle atılan maillerin pekde ciddeyetle okunduğu kanısında diilim bilmiyorum nasıl olcak ama sesimizi basın organlarıyla duyurmalı varlığımızı hissetirmeliyiz die düşünüyorum belki o zaman daha dikkat çekici olabiliriz. düşünebiliyomusunuz bi medya kuruluşuna bi gazeteye günde binlerce mail atıldığını bence o zaman gündeme getirme ihtiyacı hissedeceklerdir. nereye kadar duyarsız kalabilirlerki.....
-
Önceleri Başbakan, Bakan ve Milletvekillerinin askerlik çağına gelmiş çocuklarının olduğuna bakılara tahminler yapılırdı bedelli askerlik için. Şimdi dövizli askerlik çıktı ve bundan yola çıkarak tahmin yapamazda olduk.
-
Yeni kurulan www.turkiye.gov.tr sitesinde asagidaki ifadeyi gordum yine canim sıkıldı.
https://www.turkiye.gov.tr/portal/dt...zzaflık+Dönemi
Bedelli askerlik hizmeti 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nda düzenlenmesine rağmen, mevcut kaynak (Askere alınacak yükümlü sayısı) Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacını ancak karşıladığından uzun vadede böyle bir uygulama olmayacağı değerlendirilmektedir.
-
Alıntı:
bihterabi rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar bir gazete belirleyelim ve bedelli askerlik konusunda bir anket hazırlaması için yazılar gönderelim.Çogu bedelli askerlik bekleyenler form sitelerinde bu konuyu aramasada en azından belli başlı gazeteleri okuyorlardır.Meclise gönderdiğimiz cogu mail okunmuyor ve mail kotaları doldugu için ulaşmıyor.
Bu konuya kes,nlikle katılıyorum.Sececeğimiz gazete organının da AKP ye yakın olması gerektiğine inanaıyorum
-
Sevgili kader dostlarım şimdi bir arkadaşımla görüştüm. Kanald de GENÇ BAKIŞ adlı haber programını yapan Sayın Abbas GÜÇLÜ ile görüşüp Bedelli Askerlik üstüne bir program yapmasını isteyecek.. Bize de mail göndermek düşüyor..
-
Ben şahsen, medya baskısı ile bunun olabileceğine inanmayanlardanım.
-
Arkadaşlar takip edebildiğim kadarıyla burada gerçekten ciddi anlamda mücadele veren 5-6 arkadaşımız var. Bende yeni yeni yorumlara katılıyorum. Yanlız bazı arkadaşlara dikkat ediyorum ısrarla ( arkadaşlar bedelli çıkması zor görünüyor, eski kaynaklardan olumsuz haberler, vs gibi) moral mozucu demorolize edici yorumlarda bulunuyolar. Bence buradaki o mücadele eden arkadaşlara saygısızlık yapılıyor.Bedelli çıkacağına inanmayan arkdaşların yorum yapmamasını rica ediyorum, çünkü ne kadar pozitif olunursa hedefe o kadar yaklaşılır diye düşünüyorum.Tabiki de hiç birimiz kesinlikle çıkacak da demiyoruz ama olumsuz da bakmıyoruz. Lütfen arkadaşlar daha dikkatli olalım kendimi bile saf dışı bırakarak burada daha ciddi anlamda mücadele veren arkadaşlara saygı gösterin diyorum.
-
Arkadaşlar inanmak başarmakdır.diyorum ben BEDELLİ ASKERLİK çıkacağına inanıyorum.Herkeside bu konuda çalışmaya davet ediyorum.
gencbakis@kanald.com.tr lütfen haftaya çarşambaya kadar bir mail gönderin
-
Alıntı:
whiteblack rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar takip edebildiğim kadarıyla burda geçkten ciddi anlamda mücadele veren 5-6 arkadaşımız var bende yeni yeni yorumlara katılıyorum yanlız bazı arkadaşlara dikkat ediyorum ısrarla ( arkadaşlar bedelli çıkması zor görünüyor, eski kaynaklardab olumsuz haberler, vs gibi) moral mozucu demorolize edici yorumlarda bulunuyolar bence burdaki o mücadele eden arkadaşlara saygısızlık yapılıoo bedelli çıkacağına inanmayan arkdaşaların yorum yapmamsını rica ediyorum çünkü ne kadar pozitif olunursa hedefe o kadar yaklaşılır die düşünüyorum ee tabikide hiç birimiz kesinlikle çıkıcak da demiyoruz ama olumsuz da bakmıyoruz lütfennn arkadaşlar daha dikkatli olalım kendimi bile saf dışı bırakarak burda daha ciddi anlamda mücadele veren arkadaşlara saygı gösterin diorumm......
Sn.whiteblack lütfen yazım kurallarına uymaya özen gösterin.
-
Alıntı:
whiteblack rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar takip edebildiğim kadarıyla burada gerçekten ciddi anlamda mücadele veren 5-6 arkadaşımız var. Bende yeni yeni yorumlara katılıyorum. Yanlız bazı arkadaşlara dikkat ediyorum ısrarla ( arkadaşlar bedelli çıkması zor görünüyor, eski kaynaklardan olumsuz haberler, vs gibi) moral mozucu demorolize edici yorumlarda bulunuyolar. Bence buradaki o mücadele eden arkadaşlara saygısızlık yapılıyor.Bedelli çıkacağına inanmayan arkdaşların yorum yapmamasını rica ediyorum, çünkü ne kadar pozitif olunursa hedefe o kadar yaklaşılır diye düşünüyorum.Tabiki de hiç birimiz kesinlikle çıkacak da demiyoruz ama olumsuz da bakmıyoruz. Lütfen arkadaşlar daha dikkatli olalım kendimi bile saf dışı bırakarak burada daha ciddi anlamda mücadele veren arkadaşlara saygı gösterin diyorum.
Aynen katılıyorum.Arkadaşlar dostmusunuz düşman mı?Onu bilelim,eğer mücadeleden vazgeçtiyseniz bile mücadele eden arkadaşları demoralize etmeyelim.Maillere devam arkadaşlar.Basın yayın bizim en büyük kozumuz.Ulaşabildiğimiz kadar ulaşalım.Tanıdık dost ahbap vasıtasıyla tv kanallarına gazeteler ulaşalım.Bilgisayardan hiç anlamam ama varsa haker arkadaşlar hotmail den yahoo dan kullanıcılara mail atsın.Face book ta bedelli ile ilgili gruplar var.Ben çok kişi ye bu forum adresini gönderdim,katılımı artırmak için.Umuyorum bu işi başaracağız ve bu günler bize güzel birer anı olacak:)
-
Arkadaşım, benim ailemde medya mensubu insanlar var. Yani mail atmak yerine birebir görüşebilirim onlarla. Ama bunu benim görüşmem senin mailin çözmez.
Bu benim şahsi düşüncem. Siz yine de düşündüğünüzü yapabilirsiniz.
-
36 yasindayim.Gorevim nedeniyle gerek milletvekili gerekse bakanlarla gorusebiliyorum.Ozel nedenler ile askerlik yapamadim ve nedenlerim devam ediyor.Vatan haini degilim.Asker sayisinin bir milyonu astigi bir ulkede,savunmaya bu kadar fazla butcenin ayrildigi bir ulkede,sirf kendi kisisel cikarlarini koruyabilmek,ihaleler ve diger avantajlardan fayda saglamak icin,profesyonel orduya gecmeyenlerin bu kapsamda degerlendirilmeleri gerekir diye dusunuyorum.
Gida muhendisinin cayci,orman muhendisinin bahce sorumlusu,elektronik muhendisinin tv sorumlusu yapildigi ve bu sekilde vatan kurtaran asker muamelesi gordugu bir ulkedeyiz.Ot yolarak,asker bos durmasin diye cukur kazip doldurarak vatan kurtarilmaz.Hem oraya gelenin vaktine hem de ordunun butcesine yazik,bu vatanperverlik degil israftir.Bunlari herkese anlattim arkadaslar,hukumet kamuoyu baskisi olmadan hic bir sey yapmaz,tamamen yalaka ve korkak bir tutum icerisindeler.Asker ise kamuoyu tepkisi olursa adim atmaya hazir ...aciklamalarinda bile henuz boyle bir calisma yok dediler...henuz ...onemli bir ayrinti.Ama kraldan cok kralci Milli savunma bakanimiz butcede gizli kameralara yakalanmadan once kesti atti.Ah aldi gizli kamerada foyasi cikti.Yerel secim oncesi kampanya icin dogru zaman...statukocu akp bedelli yoksa sana oy da yok..seklinde e-mail zincirleri ve gruplar kurmak lazim..Bu ise o kadar sinirliyim ki biri site kurucam derse parasini da ben vericem..Ben bu konuyla ilgili tv de de konustum sifir maliyetli kriz cozumlerinden biri bedelli dedim..bu memur-sen den de onceydi..hem de bir kac kanalda..bu konuda kim bir sey yapacaksa maddi manevi yanindayim.Korkarak bir seyler duzelmiyor...
-
yeni katıldım herkese selamlar maillere fakslara devam
-
Yeni gelen arkadaşlar ;
Aramıza hoşgeldiniz. Herkes farkındadır belki ama gitgide güçleniyoruz. Hep beraber olursak bedelli çıkmaması için bir neden yok.
Bu arada yeni gelen arkadaşlar özel emsajalrına baksınlar lütfen.
-
1973 dogumluyum,tarkan keske 1972 degil 1973 dogumlu olsaydi...kisiye ozel yasa cikti bu memlekette arkadaslar!!!!28 yasindan gun almamismis...kardesim neden 28 cunku tarkan 28 yasindaydi....o zaman nerdeydi vatan millet sakaryacilar....Milli savunma bakanimizin dedigi gibi iki bomba at ver gazi butce artar zaten SSDF butceye girmiyor gizli...ne kdar 15 var mi...milyar usd egitim-saglik-adalet butcesi ne? olmasa da olur cnm...yunanistan bugun bunun icin ayakta hukumette turkiye harciyor biz de harciyoruz diye kendini savunuyor....bedelli cikarmayana oy yokkkk.....baska kapiya..yurrusun...boyle bir site mi kursak ya? www.bedelliyoksaoydayoksanaakp.com
-
ben 28 yasında bır müzisyenim. çevremde onlarca bedelli askerlik bekleyen müzisyen arkadaşım var hepsini bu seviyeli siteye davet ediyorum şu an. bu konuda elimden ne gelirse yapmaya hazırım. ayrıca en az 100 defa yurt dısına çıkıp çalışma imkanım çıktı ama bütün kötü yanlarına rağmen bu ülkeyi çok seviyorum ve hiç gitmeyi düşünmüyorum. eminim ki en az vatan millet sakarya muhabbeti yapıp bedelli bekliyen insanları vatan haini sanan insanlar kadar seviyorum bu ülkeyi.
-
Sinirsahibi slm ;
Sana özelden mesaj attım bir bakarsan sevinirim.Mesaj kutuna bir bak lütfen
-
Alıntı:
sinirsahibi rumuzlu üyeden alıntı
1973 dogumluyum,tarkan keske 1972 degil 1973 dogumlu olsaydi...kisiye ozel yasa cikti bu memlekette arkadaslar!!!!28 yasindan gun almamismis...kardesim neden 28 cunku tarkan 28 yasindaydi....o zaman nerdeydi vatan millet sakaryacilar....Milli savunma bakanimizin dedigi gibi iki bomba at ver gazi butce artar zaten SSDF butceye girmiyor gizli...ne kdar 15 var mi...milyar usd egitim-saglik-adalet butcesi ne? olmasa da olur cnm...yunanistan bugun bunun icin ayakta hukumette turkiye harciyor biz de harciyoruz diye kendini savunuyor....bedelli cikarmayana oy yokkkk.....baska kapiya..yurrusun...boyle bir site mi kursak ya?
www.bedelliyoksaoydayoksanaakp.com
Sayın sinirdsahibi beyfendi yazdıklarınız mantıklı olabilir lakin bizim şuan istediğimiz gelecekle ilgili keşkelerle işimiz olmasın mücadelemiz haklı bir mücadele maillerle fakslarla gerekirse de yüz yüze görüşüyoruz.Sanırım yakın gelecekde Bedelli Askerlik çıkıcak YOLA EVAM DİYORUM ....
-
sinirsahibi : Ben Bulgaristan'da birçok şeye tanık oldum. Yüzlerce firma ve şahısa danışmanlık verdim. Neler gördüm neler duydum inanamazsınız...
Bunlardan bazılarını derledim birkaç yazarla görüştüm. Sırf vatan sevgisi için. Hiç biri bunları yayınlayamayız dediler. Dedim delillerim var. Bu çok büyük bir şok etkisi yaratacak haber haline gelebilir. Hayır yayınlayamayız. Birkaç gün önce haberimle alakalı ama sonradan yalanlanan bir haber çıktı basında...
Yalanladılar. Yani benim çabalarımda boşa gidecekmiş. Belki başımda belaya girecekmiş. Aslında tarafsız yurtdışından yayın yapan bir haber sitesinin olması gerektiğine inanmıyorum. Hangimiz sesimizi duyurabiliyoruz ki haber sitelerinde.
Haber sitelerinde egolarını tatmin etmek isteyen gazeteciler yada belirli bir gruba hitaben yazıları paraya çeviren yazarlar...
Böyle bir girişimde gerçekten gönülden katılmak isteyenlerle birlikte yer alabilirim.
Tekrar ekliyorum. Ne Devletime ne de Askerime karşı bir kötü art niyetli bir düşüncem var. Sadece insanlarla oynanmasın artık. Demoktarik bir topluma, krallık yönetimi uygulanmasına karşıyım.
Binlerce işsiz var. Profesyonel askerlerle bu işsizlere çözüm sunan birini gördünüz mü medyada. Her çare arandı ama böyle birşey duydunuz mu hiç?
-
delikan42: Sorun bedelli askerlikte falan değil arkadaşım. Sorun askerlerimizin bir hiç uğruna şehit edilmesinde. Sorun Lanet PKK terörü ile halka huzursuzluk aşılanmasında. Sorun askerlerimizin ve asker adaylarımızın askerlikten soğutulmasında.
Devletin malımıyız biz?
-
Alıntı:
Renaissance rumuzlu üyeden alıntı
sinirsahibi : Ben Bulgaristan'da birçok şeye tanık oldum. Yüzlerce firma ve şahısa danışmanlık verdim. Neler gördüm neler duydum inanamazsınız...
Bunlardan bazılarını derledim birkaç yazarla görüştüm. Sırf vatan sevgisi için. Hiç biri bunları yayınlayamayız dediler. Dedim delillerim var. Bu çok büyük bir şok etkisi yaratacak haber haline gelebilir. Hayır yayınlayamayız. Birkaç gün önce haberimle alakalı ama sonradan yalanlanan bir haber çıktı basında...
Yalanladılar. Yani benim çabalarımda boşa gidecekmiş. Belki başımda belaya girecekmiş. Aslında tarafsız yurtdışından yayın yapan bir haber sitesinin olması gerektiğine inanmıyorum. Hangimiz sesimizi duyurabiliyoruz ki haber sitelerinde.
Haber sitelerinde egolarını tatmin etmek isteyen gazeteciler yada belirli bir gruba hitaben yazıları paraya çeviren yazarlar...
Böyle bir girişimde gerçekten gönülden katılmak isteyenlerle birlikte yer alabilirim.
Tekrar ekliyorum. Ne Devletime ne de Askerime karşı bir kötü art niyetli bir düşüncem var. Sadece insanlarla oynanmasın artık. Demoktarik bir topluma, krallık yönetimi uygulanmasına karşıyım.
Binlerce işsiz var. Profesyonel askerlerle bu işsizlere çözüm sunan birini gördünüz mü medyada. Her çare arandı ama böyle birşey duydunuz mu hiç?
NEDEN BEDELLİ ASKERLİĞİ İSTİYORUZ?
Bir grup genç neden Bedelli Askerlik istediklerini daha iyi anlatabilmek için bir site kurmuşlar. ( www.forum.mezun.com //www.bedelliaskerlik.org) Yolladıkları elektronik postalarla da özetle şu noktaların altını çiziyorlar:
“... Bedelli askerlik genelde Ordumuzda asker fazlası olması yüzünden uygulamaya alınır. Mutlaka gerçek sayılar ordumuzdadır ancak bilinen bir gerçek vardır ki son yıllarda bir gençlik patlaması olmuştur ve askere alınmalar 8 celbe yükselmiştir ki bu da bize asker sayısının fazla olduğunu göstermektedir. Bir de bakaya dediğimiz ve ceşitli nedenlerle askerlik hizmetini 18 ay yapmak istemeyen genç kardeşlerimiz vardır. Son yıllarda bunlarında sayısı oldukça yüksek rakamlara yükselmiştir. Bunun içinde bir sayı vermek zordur, ancak 250 bin kadar olduğunu sanıyoruz.
Bu göstergelerden sonra görülüyor ki bedelli askerlik uygulamasını tekrar yürürlüğe koymak kaçınılmaz olmuştur.
Önceki yıllarda da bedelli askerlik uygulaması göze çarpmaktadır (1989,1992,1999 ve daha önceleri). En son bedelli askerlik uygulaması ile yinelenen bedelli askerlik uygulamasının günümüzde tekrar çıkarılmaması için hiçbir neden yoktur. Ülkenin menfaatine olan bu uygulama önceki yıllardaki gibi gelecekte de tekrarlanmalıdır.
Eğer ortada bir haksızlık var ise o da ilk çıkan bedelli askerlik uygulamasına yöneltilmesi gerekirdi. Kaldı ki o bedelli askerliğin de sağladığı birçok fayda mevcuttur ve kesinlikle bir haksızlık olarak gösterilemez.
Çok önemli bir nokta ise o yıllarda PKK ile devam eden bir savaş vardı ve yine de çıktı. Çünkü gerekliydi. Sonra ardından bir daha sonra bir daha ve en son olarak 1999 yılında çıkarılan uygulama ile devam etti. Şimdilerde ise yine kamuoyunda gündemin ilk sıralarına oturdu. Bizce çıkması değil çıkmaması haksızlıktır. Çünkü belli ki bu uygulama periyodik olarak çıkmaktadır. Bunun yeniden çıkmasını istemek de bizim en doğal hakkımızdır.
Bizim istediğimiz sadece ve sadece periyodik aralıklarla Türkiye'de bedelli uygulamasının tekrar yürürlüğe girmesidir. Buna haksızlık denmez. Buna haklılık denir.
Parası olan yapacak, olmayan yapamayacak. Buna böyle bakılmamalıdır. Bedelli askerlik kelimelerini duyunca tüyleri diken diken olan insanlar Laila'yı konuşurlar mı hiç ya da Reina'yı ? Parası olmayanın özel okula gidemediğinden bahsederler mi? Ya da yine parası olanın ülkenin dövizini yani ülkenin kanını yurt dışına akıttığından bahsederler mi? Bizler ise hem kısa hem orta hem de uzun vadede Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine çıkarmayı taahhüt ediyoruz. Bunu biz söylüyoruz. Türk gençleri söylüyor. Türkiye'nin geleceği söylüyor. Dayandığınız tek temel para meselesi mi? İşte size para. Bedelli askerlikten gelecek para. Tam bir halk hibesi. Sakin hibe kelimesi yanlış anlaşılmasın. Ülke için veriyoruz bu parayı. Eğitim için, sinai kalkınma için, ordu modernizasyonu için. Vatanımız için.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...?id=154548&p=2
Daha Önce böyle bir haber yayınlanmış şimdi niye yayınlanmasın
-
Arkadaşlar forumdaki whiteblack arkadaşımız beni bayağı bi suçlamış. Bir kaç gündür işlerden dolayı nete fazla takılamıyorum o yüzden geç cevap veriyorum. Olumsuz fikir yazmayın insanların moralini bozmayın vb. şeyler yazmış. Bende en az senin kadar bedelli bekleyen insanlardan biriyim.Ben düşüncelerimi söyledim ve söylemeyede devam edeceğim çok çok okumazsın olumsuz bir yazı gördüğün zaman. Ama kimse kimseye olumsuz moral bozucu insanların ümitlerini kırıcı şeyler yazmasın demesin. Sen nasıl düşünceni dile getiriyorsan bende söylüyorum.İnsanların düşüncelerine sınır koyucu onları baskı altına alan istediğini yazmasına engel olan mesajlar yazmayalım.Umarım anlamışsındır.
-
Adalet Bakanlığı, ‘asker kaçağı’ gerekçesiyle yaşanan sıkıntıları sona erdirmek için önemli bir sivil adım atarak 10 maddelik genelge yayımladı. Buna göre, artık askerlik şubeleri asker kaçakları hakkında ülke çapında arama ve yakalama emri çıkaramayacak. Hakim kararı olmadan kimse saklı-yoklama kaçağı-bakaya veya geç iltihak bakayası suçlarından birini işlediği gerekçesiyle yakalanıp gözaltına alınamayacak.
Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga imzasıyla çıkan genelge, önceki gün başsavcılıklara gönderildi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) de gönderme yapılarak hazırlanan genelgede, yapılması gerekenler şöyle sıralandı:
YAKALATAMAZ • Saklı, yoklama kaçağı, bakaya veya geç iltihak bakayası olan kişiler, askerlik şubesi başkanlıklarının idarî nitelikli talepleri doğrultusunda ülke çapında aranamayacakları gibi yakalanıp gözaltına alınmaları da mümkün olamayacak,
HAKİM KARARI • Suç duyurusunda bulunulmasını müteakip haklarında adlî soruşturma başlatılan kişilerle ilgili olarak, çağrı üzerine gelmeleri veya kendilerine hiç çağrı yapılamaması hâlinde, soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısının istemi üzerine yakalama emri düzenlenebilecek.
MAHKEME SONRASI • Yürütülen adlî soruşturma sonunda, ilgili Cumhuriyet başsavcılığı “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verirse, iddia olunan suçlar sübut bulmamış olacağından, söz konusu şüpheli veya sanıklar hiçbir şekilde yakalanamacak ve gözaltına alınamayacak.
CEZASINI ÇEKERSE • Yapılan yargılama sonunda sanıklar, Askeri Ceza Kanunu gereğince hapis veya adlî para cezası alırsa, bundan sonraki süreç cezaların infazıyla ilgili olduğundan, infaz sonrasında dahi, kişilerin askerlik şubelerine götürülebileceğine dair ilgili mevzuatta hüküm yok.
İFADE ALAMAZ • Askerlik şubesi başkanlıkları, CMK ilgili maddeleri anlamında “adlî kolluk” olmadıklarından, şüphelilerin ifadeleri başsavcılıklar ya da görevli-yetkili kolluk birimlerince alınabilecek.
ŞUBE İTİRAZ EDEMEZ • Mahkemelerce verilen kararlara, askerlik şubesi başkanlıkları itiraz edemeyecek, adlî merciler tarafından verilen kararların bir sureti bilgi mahiyetinde askerlik şubelerine gönderilecek.
-
Alıntı:
sinirsahibi rumuzlu üyeden alıntı
Adalet Bakanlığı, ‘asker kaçağı’ gerekçesiyle yaşanan sıkıntıları sona erdirmek için önemli bir sivil adım atarak 10 maddelik genelge yayımladı. Buna göre, artık askerlik şubeleri asker kaçakları hakkında ülke çapında arama ve yakalama emri çıkaramayacak. Hakim kararı olmadan kimse saklı-yoklama kaçağı-bakaya veya geç iltihak bakayası suçlarından birini işlediği gerekçesiyle yakalanıp gözaltına alınamayacak.
Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga imzasıyla çıkan genelge, önceki gün başsavcılıklara gönderildi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) de gönderme yapılarak hazırlanan genelgede, yapılması gerekenler şöyle sıralandı:
YAKALATAMAZ • Saklı, yoklama kaçağı, bakaya veya geç iltihak bakayası olan kişiler, askerlik şubesi başkanlıklarının idarî nitelikli talepleri doğrultusunda ülke çapında aranamayacakları gibi yakalanıp gözaltına alınmaları da mümkün olamayacak,
HAKİM KARARI • Suç duyurusunda bulunulmasını müteakip haklarında adlî soruşturma başlatılan kişilerle ilgili olarak, çağrı üzerine gelmeleri veya kendilerine hiç çağrı yapılamaması hâlinde, soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısının istemi üzerine yakalama emri düzenlenebilecek.
MAHKEME SONRASI • Yürütülen adlî soruşturma sonunda, ilgili Cumhuriyet başsavcılığı “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verirse, iddia olunan suçlar sübut bulmamış olacağından, söz konusu şüpheli veya sanıklar hiçbir şekilde yakalanamacak ve gözaltına alınamayacak.
CEZASINI ÇEKERSE • Yapılan yargılama sonunda sanıklar, Askeri Ceza Kanunu gereğince hapis veya adlî para cezası alırsa, bundan sonraki süreç cezaların infazıyla ilgili olduğundan, infaz sonrasında dahi, kişilerin askerlik şubelerine götürülebileceğine dair ilgili mevzuatta hüküm yok.
İFADE ALAMAZ • Askerlik şubesi başkanlıkları, CMK ilgili maddeleri anlamında “adlî kolluk” olmadıklarından, şüphelilerin ifadeleri başsavcılıklar ya da görevli-yetkili kolluk birimlerince alınabilecek.
ŞUBE İTİRAZ EDEMEZ • Mahkemelerce verilen kararlara, askerlik şubesi başkanlıkları itiraz edemeyecek, adlî merciler tarafından verilen kararların bir sureti bilgi mahiyetinde askerlik şubelerine gönderilecek.
Arkadaşım bu yeni bir bilgi mi ?
-
http://www.taraf.com.tr/haber/12405.htm de konu anlatiliyor.Genelgeyi yayinlayan Adalet Bakanligi milletin haberi olmasin diye internet sayfasindan cikardi.Ama asli bende mevcut uygulama yururlukte..AB neden olarak gosterilmis.
AİHM’den Ankara için emsal karar
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, askerlik hizmetini yapmak istemeyen bir kişiye zorla askerlik yaptırılmak istenmesini “kötü muamele” olarak niteleyerek Türkiye’yi mahkum etti. Mahkeme, bu konuda yeni bir yasal düzenleme gerektiğini de kaydetti.
NTV-MSNBC
Güncelleme: 10:32 TSİ 25 Ocak 2006 ÇarşambaSTRASBOURG - Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde ilk defa vicdani ret konusunda mahkum oldu. Ankara davacıya toplam 11 bin Euro tazminat ödeyecek.
iyi para ...
VECDİ'YE GÖNÜLDEN BİR ALKIŞ DAHA
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün, savunma bütçesinin nasıl kabul ettirildiğine dair sözleri Habertürk kameralarına yakalandı. Gönül, "Her ne kadar savunma sanayine biraz fazla pay ayırdıysak da, sizinkiler daha çok gizlidir... Güneydoğu’da bir operasyon göstersek bütçeyi çoktan kurtarırız” dedi. Pazartesi günü Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında Milli Savunma Bakanı 2009 bütçesini komisyon üyelerine sundu. Görüşmeler sırasında “Asacaksanız da beni asacaksınız” gibi sözlerle ilgi çeken Vecdi Gönül, bir skandala daha imza attı. Gönül, kameraların salondan çıkışını beklerken yanındaki Milli Savunma Bakanı Müsteşarı Korgeneral Ahmet Turmuş"un kulağına eğilerek söylediği sözler Habertürk kameralarına yakalandı.
Kamera kayıtlarına göre Gönül, Turmuş’un kulağına eğilerek şu sözleri söyledi: "Her ne kadar savunma sanayine biraz fazla pay ayırdıysak da, sizinkiler daha çok gizlidir... Güneydoğu’da bir operasyon göstersek bütçeyi çoktan kurtarırız. " Kullanılan sözler tam olarak duyulmasa da anlaşılan kısımları alınan bütçeyi haklı göstermek için Kürt bölgelerinde operasyonlarda kullanılacağı tezini öne süreceğini gösteriyor. Operasyonların da bütçe için bir kılıf olarak kullanıldığına işaret eden bu sözler, bütçenin şeffaf olmadığını da gözler önüne serdi. Daha önce de Brüksel’deki konuşmasında "Rumlar ve Ermeniler gitmeseydi milli devlet olabilir miydik?" sözleriyle tepki çeken Gönül, konuştukça resmi devlet görüşlerini de ortaya seriyor. Açıktan ifade edilmeyen ancak devletin resmi bakış açısını oluşturan kimi gerçekler, Vecdi Gönül’ün sözleriyle kamuoyunun gündemine geliyor.