Yardım edilecek bir şey yok .Temyiz etmişsin ve top yargıtayda.gelecek karar sonrasında durumun belli olacak.ya cezanı yatacaksın ya da hüküm ertelenecek.
Printable View
Yardım edilecek bir şey yok .Temyiz etmişsin ve top yargıtayda.gelecek karar sonrasında durumun belli olacak.ya cezanı yatacaksın ya da hüküm ertelenecek.
arkadaslar sevinçliyim.açığım kaldırıldı göreve döndüm.Allah herkese nasip etsin.Bu forumda yazmıştım sorunumu.şimdi heyacandan arayıpta bulamadım inanın.yani suc tarihi 1 marttan önce olanlara mahkeme kararı beklemeksizin göreve dönüş veriolar.bu da demektir ki acaba yararlanabilirmiyim diyenler 1 marttan önce ise yararlanabilirsin.haydi hayırlısı olsun.
hadi gözünüz aydın....
SAYIN ÜYELERE Bİ SORUM OLACAK....
1- CMUK 231 MADDE HALİ HAZIRDA YÜRÜRLÜKTE İKEN GEREK ASKERİ SAVCILIĞIN GEREKSE ASKERİ YARGITAYIN 2 YILDAN AZ CEZA ALAN VE KANUNDA BELİRTİLEN ŞARTLARI TAŞIYANLAR HAKKINDA DA VERMİŞ OLDUĞU VEYA ONAMIŞ OLDUĞU KARARLAR VAR. BU DURUM VAAR OLAN VE YÜRÜRLÜKTE OLAN BİR KANUNUN OLDUĞUNU BİLE BİLE KARAR VERİLMESİ NE KADAR DOĞRU. BUNU MERAK EDİYORUM...SANIK KANUNDAN YARARLANMAK İSTEDİĞİNİ DİLEKÇE İLE BİLDİRMEK ZORUNDAMIDIR ?
teşekkü ederim....
formu açtığınızda beni cevaplandırın
merhaba bu blumexin açığının kaldırılıp göreve dönmesi hakkında bilginiz var mı nasıl olmuş
Bu forumum bir cok insana faydasi oldu ve olmaya devam ediyor, neden bir kenara itildi bilemiyorum, bu yasa ile ilgili basvuran arkadaslarin sonuclarini yazmalarinin diger arkadaslara faydasi olacagina inaniyorum.
Saygilarimla.
Teşekkür ederim.Herkese hayırlısı olsun.
sayın forum üyeleri ve avukatlarımız,
sahte çürük raporu davasından alt sınır olan 10ay veya daha az bir ceza alan birisi eğer daha önce hiçbir suç işlememişse bu yasadan yararlanabilir mi?yani cezanın ertelenmesi durumu mümkün mü? suç tarihi ocak 2007 olarak görünüyor,ayrıca eğer ceza alırsa bu cezayı askeri cezaevinde mi yatması gerekiyor?
not: malesef bu dtp eski başkanı ve pkk'lı demirtaş nedeniyle bu dava siyasi bir davaya dönüşünce bu suça bulaşan ve dolandırılan yüzlerce kişide aynı kefeye konularak mağdur edildiler,elbette bu bir suçtur ama asıl önemli olan insanların neden bu yola başvurmak zorunda kaldığının nedenlerini araştırmaktır.
Gecmisolsun sizin adiniza cok sevindim. Umarim bizde sizingibi kurtuluruz bu esaret gibi hayattan artik bende ülkemi görmek istiyorum.
Size birkac sorum olacak cevaplarsaniz sevinirim.
Teslim olmadan önce avukatlariniz mahkeme tarihini ayarlamislarmiydi yoksa sizi polis tutukladiktan sonrami mahkeme islemleri ayarlandi?
Ben beylik silahimi teslim etmeden ayrildim bu konudan dolayi siz bir sorun yasadiniz mi?
Birde askeri okuldan egitim masraflarini istediler bana ulasamayinca kefilime haciz bildirisi göndermisler bende kredi cekip anaparayi yatirdim faizi daha hesaplanmamis bir ay sonra teslim olmayi düsünüyordum bu kredi durumu bütün planlarimi bozdu. Okul Komutanligi sizden de para talebinde bulundumu?
Kusurabakmayin biraz fazla sordum ama birde su 90 dakikalik mahkeme durumu kafama takildi. Mahkemedeki ifadeyle ilgili bize tafsiyede bulunurmusunuz sanirim cok sikistiriyorlar.
Cevabiniz icin simdiden cok tesekkürederim. Özgür, salikli ve mutluluk dolu bir hayat dilegiyle.
Merhaba arkadaslar,
Yabanci ulkede yasayan 87'li ve 93'lu Havaci Astsubaylariz. Birimiz 1998 yilinda Izmir'den, digerimiz 2000 yilinda Malatya'dan firar ettik. Askeriye ile ilisiklerimiz birimizin 2000 yilinda, digerimizinde 2002 yilinda kesildi. Tazminatlarimizi yatirdik, silah ve kimliklerimizi ailelerimiz araciligiyla teslim ettik. Ailemize askeriye ile ilisigi kesilmistir diye yazida yollandi. Tahminim bizde 1995-Astsubay rumuzlu arkadas gibi yeni cikan CMK 231 kanunundan faydalanabiliyoruz. Benim sorum su, eger donup teslim olsak bizim davalarimiz en son gorev yaptigimiz yerlerdemi gorulecek veya Turkiye'ye nereden giris yaptiysak oranin askeri mahkemesindemi? Site kurallarina gore avukatlar reklamlarini yapamiyorlar ama bizim gercekten bu isi halledecek bir avukata ihtiyacimiz var ozellikle askeri kanunlarla ilgili davalara bakmis bir avukata. Eger bildiginiz bir avukat arkadasiniz varsa veya kendiniz avukat iseniz haber verebilirseniz cok seviniriz.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...
Sayin Cesur Yurekli,
Forumlarindan okudugum kadariyla 1995-Astsubay rumuzlu arkadas avukati araciligiyla mahkeme gununu belirledi ondan sonra gitti. Bizde ayni konudan muzdaripiz eger avukat bulabilirsek halletmeye calisicaz. Size beylik silahiniz ve tazminat konusundaki tavsiyem. Eger silahinizi teslim etmezseniz ve tazminati odemezseniz mahkemede zorluk cikartiyorlar diye duymustum. Bayan arkadaslarin bir tanesinin yazdigi forumlardan birtanesinde, yanilmiyorsam kardesi ile ilgili idi, tazminatini odemeden mahkemeye gitmis ve mahkeme 92 kusur milyar ana para borc ve arti ne kadar ise bir faiz belirlemis ve bu borc odenmeden (ki mahkeme pesin istemis bu parayi) CMK 231'den yararlanamazsiniz denilmis. Tavsiyem silahinizi bir sekilde(Aile araciligi ile en garantisi) askeriyeye teslim edip mutlaka ve mutlaka teslim ettiginize dair kagit alin ve tazminat faizinizi bir an evvel yatirin ve ondan sonra mahkemeye basvurun. Ben 93 mezunu astsubayim Lisan kursu ve birde C37 kursu gormustum 15-20 milyar faiziyle beraber para yatirdim. Tabiki herkesin tazminati degisiyor arkadasim 1.5 milyon ile kurtulmustu, bir digeri ise 2-3 milyar ile astsubay hazirlama okulundan mezun oldugu halde. Bol sans dilerim...
Tazminat konusunda diğer başlıklarda ayrıntılı açıklama yapmıştım. Oradan inceleyebilirsiniz. Tazminat miktarının öncelikle yüklenme senedinde yazılı miktara ve hizmet sürenize bağlı olduğunu bilmelisiniz.
Yurda dönüşünüze gelince, biriniz hakkında Malatya 2. Ordu, diğeriniz hakkında İzmir (muhtemelen Hv.Eğt.K.lığı) Askeri Savcılıklarında devam eden soruşturma vardır. Belki de gıyabınızda davaları açılmıştır. Bu demektir ki, yakalama emirleri de çıkarılmıştır. Önerim, birinizin İzmir Adnan Menderes, diğerinizin de mümkünse Malatya Havaalanından yurda giriş yapmanızdır. Malatya'ya uçak seferi yoksa Diyarbakır veya Adana daha uygun olur. İstanbul veya Ankara'dan kaçınmalısınız. Sevk işleminde gecikmeye yol açabilir. İkiniz birden de İzmir'e inebilirsiniz. Bu durumda Malatya Askeri Mahkemesinin sorguyu talimat yoluyla alması sağlanabilir.
Yardiminiz icin cok tesekkurler Kursad bey. Acaba benim dosyam Malatya'da ve Ankara'da ise avukatimiza verecegimiz vekalet ile dosyamizi Izmir'e getirip davayi Izmir'de gorebilme ihtimalimiz olabilirmi acaba?
Simdiden Tesekkurler
sayın yld19 bu siteye yeni kayıt oldum sizin yazdıklarınız ilgimi çekti size bir konu hakkında bir sorum olacak yardımcı olur isen sevinirim kardeşim sol femurdan kronik osteomyelit hastası 3.4 ay sonra askere gidecek askere alınırmı men mi olur bu konu hakkında bir bilgin var ise bizle paylaşırsan sevinirim selamlar agresiff_68@hotmail.com
yld19 kardeş selam uzun zamandır size bir soru sormaya çabalıyorum ama sanırım ben bu siteye yeni katıldığımdan bunu pek beceremiyorum kronik osteomyelit askerden men sebebimidir aceba bilgilendirisen sevinirim saygılar agresiff_68@hotmail.com
yld19 kardeş selam cevabın için teşekkür ederim tsk sağlık yeteneği yönetmeliğine ben yaklasık 20 gündür bakıyorum lakin orada net bir kavram bulamadım anlayamadım bu siteden araştırdığım kadarı ile tsk madde 57 diye duydum ama osteomiyelit yani kemik iltihabına dair bir şey okuyamadım slm
Üzgünüm.Doktor olmadığımı söylemiştim.
anladım kardeş teşekkür ederim
Benim sorum su;Ben 2005 subat ayinda firar ettim,30 agustos 2006 da teslim oldum(2006 nisan ayinda tskdan ilisigim kesilmis) ancak 75 gun yattiktan sonra tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakildim.Hukum benim tutuksuz yargilanmam esnasinda verildi temyize yolladim zaman kazanip(subat 2007) yurt disina ciktim ve halada amerikada yasiyorum acaba islemis oldugum izin tecavuzu sucu teslim oldugum 30 agustos itibariyle sona erdi mi yani ogrenmek istedigim ben hukmun geriye aciklanmasi yasasindan yararlanabiliyormuyum.Mahkeme 1 sene verdi 10 aya dusurdu 200 gun ceza aldim 75 gununu yattim su an turkiyede gbt sorgulamami arkadasima yaptirdim izin tecavuzu sucundan araniyor olarak gozukuyorum.Benim bakiye 125 gun cezam hukmun geriye aciklanmasi kanuna girer mi yoksa bu cezayi turkiyeye dondugumde yatacakmiyim.Yeni yasaya gore 1 mart 2008den once teslim olma sarti ve daha once suc islememis olma sarti var.Ben 30 agustosta teslim oldugumda izin tecavuzu sucu sona erdi mi yasa bana vurur mu yoksa tutuksuz yargilanmama karar verildi ve hukum verildikten sonra gidip yurt disinda oldugum icin teslim olmadim bu beni yasanin disina mi iter...saygilar
zimmet suçundan dolayı aldığım ceza yargıtaydan döndü hükmün geri alınması sebebiyle açığım kaldırıldı döndüm şimdi beni bir daha meslekten çıkarmaları gibi bir durum sözkonusu olur mu?
merhaba öncelikle bu siteye emeği gecen herkese tesekkür ederim.Benim durumum şöyle 2006 ağustos ayında ailevi nedenlerden geldiğim izinden 4,5ay geç döndüm kendim teslim oldum 29 ağustos 2007 tarihinde askeri savcıya ifade verdim askerliğim 5 ocak 2008 tarihinde bitti. bana mayıs ayının 9 unda gerekceli karar geldi askeri mahkemeden bir yıl ceza almışım 6/1 oranında düşmüş cezam 10 aya indirilmiş dosyayı zaman kaybetmeden temyize gönderdim şimdi bekliyorum.Eğer yargıtay cezamı onarsa ne yapmam gerekir.anlaya bildiğim kadarıyla 231. madde den yararlanabilirim ama genede sormak ayıp değil öğrenmemek ayıp bilğisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum inanın kararın geldiği günden beri hayatım alt üst oldu şimdiden teşekkür ederim.
Tum degerli forum uyelerine saygilar,
Zorunlu hizmet suresinde firar eden ve TSK ile ilisigi kesilen subaylarin odeyecegi tazminatlar gecen sene askeri birliklere de tebligat olarak gonderilmis olan bir kanun degisikligi ile degistirilmistir.(ne yazik ki hangi tarih ve numarasi gibi detay bilgileri hatirliyamiyorum)
Daha onceki uygulamada hem askeri okullara giristeki yuklenme sendinin miktari hem de subaylik hizmeti sirasinda gormus oldugu cesitli kurslarin maliyetleri odenecek olan tazminat olarak belirleniyordu.
Fakat degisikle birlikte, askeri okullar bittikten ve subay ciktiktan sonra askeri okullarda imzalatilan yuklenme senedini odeme yukumlulugu ortadan kalkiyor. Sadece muvazzaf subaylik gorevinde bulundugu surece almis oldugu kurs(ornegin sinif okullari), yurtdisi gorev masraflari kendisinden tazminat olarak aliniyor.
Eger detayli sekilde konudan bilgileri olan arkadaslar varsa (veya bu yeni durumdan faydalanmis kisiler) lutfen basta beni olmak uzere diger arkadaslari bilgilerdirirlerse memnun olurum.
slm, benimde davam yargıtayda, bende zimmetten yarıgılanıyorum. Benim sorum yargıtay davayı bozunca açığın hemen mi kalktı, benim bildiğim dava yeniden mahkemeye döner. Dava yeniden görülülür ve açık devam eder bu konuda beni aydınlatırsan sevinirim. Teşekkürler
kasım66;214628]slm, altuter geçmiş olsun arkadaşım, benimde davam yargıtayda, bende zimmetten yarıgılanıyorum. Benim sorum yargıtay davayı bozunca açığın hemen mi kalktı, benim bildiğim dava yeniden mahkemeye döner. Dava yeniden görülülür ve açık devam eder bu konuda beni aydınlatırsan sevinirim. Teşekkürler
dava mahkemeye geri döndü ama açığım kaldırıldı muhtemelen yargıtayın kararını uygulayacak o yüzden hemen başladım
Suçunuz 3 marttan önce (ki bu tarihte çıkan ek 10.md. ile askeri suçlar CMK 231/5 kapsamından çıkarıldı) sona erdiği için Yargıtay hiç bir inceleme yapmadan kararı sırf CMK231 açısından incelensin diye bozacaktır. Mahkeme sizi dinleyecek (bulunduğunuz yerden de istinabe yoluyla yani başka bir mahkeme aracılığıyla savunmanızı alabilir) büyük ihtimalle bozmaya uyma kararı verecek. Eğer bu suçunuzdan önce başka bir kasti suçtan hüküm giymemiş iseniz ve mahkemede de bir daha suç işlemeyeceğiniz yönünde kanaat oluşur ise (ki çok pişman olduğunuzu söyleyin, zaten askerliğiniz bitmmiş) hakkınızdaki hükmün açıklanması geri bırakılacaktır.
leon_4577;arkadaşlar sonunda ben teslim olmayı düşünürken 17,08,2008 tarhinde polis uygulamasına takıldım yakalandım.hasdal'daki askeri mahkemece yol tutuklamam yapıldı ve 09,09,2008 tarhinde trabzonda askeri mahkemeye çıktım.ve tutuklanarak sivil cezaevine konuldum.bugün yani 19,09,2008 de tekrar mahkemeye çıktım.hakim bana 1 yıl ceza verdi.iyi halden 6/1 bir indirerek cezamı 10 aya düşürdü.31,03,2005 tarihli ve 5329 sayılı kanun ile 1632 sayılı AS.c.k.na eklenen ek-8 nci madde uyarınca sanık hakkında hüküm olunan netice cezada 5237 sayılı kanunun 50 ve 51 nci maddelerinin tatbikine yer olmadığına.gözetim ve tutuklukta geçen sürelerin mahkumiyetimden mahsubuna,tutuklamadan elde edilmek istenen gaye hasıl olduğundan sanık başka suçtan tutuklu ve hükümlü değil ise derhal TAHLİYE sine dedi ve beni tahliye etti.ve 7 gün içinde karara itiraz edebileceğim yazıldı.
ARKADAŞ lar şimdi ben bu cezaya itiraz etmezsem cezam askeri yargıtayda onanınca kalan kısmını yatacakmıyım.
veya nasıl bir yol izlemeliyim.tahliyenin verdiği sevinçle doğru düzgün düşünemiyorum.hukukçu arakadaşlar yardımcı olurmusunuz lütfen.avukatlık bir durum varsa bu konuda yardımcı olabilecek avukat tanıdığı veya avukat arkadaşlar iletişim kuralım.firar başlangıç tarihim 27,04,2003. ve 04,05,2004 tarihinde TSK ile ilişiğim kesilmiş.benim yakalanma tarihim 17,08,2008.askeri savcılığın iddianamesinde de suçun başlangıç 27,04,203 ve bitiş tarihi 04,05,2004 olarak yazılı.
eger ilgili kanundan yararlanabilirsem yargıtaya nasıl bir başvuru yapabilirim.yol gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.fazla zamanım yok 19,09,2008 de tahliye olduğum ve 7 gün içinde temyiz etmem gerek.AV.İlknursezgin TEMEL hanım siz nasıl ulaşabilirim sanırım sizin dava dosyalarınızda benimkinin tersi yönünde karar verilmiş hükmün açıklanmsı ertelenmiş.acil olarak hukuki yardım almak istiyorum sizden 7 gün dolamadan temyiz etmem gerek bu kararı.
ben tsk da çalışan bir subayım.22 ocak 2008te kıbrısta görevli iken ticaret suçunu bilerek işlediğim için mahkeme bana 1500 ytl para cezası verdi.ama haziran ayında cezamı ''hükmün açıklanmasının 5 yıl geri bırakılması ''na karar verdi.sonuçta ben bu cezayı ödemedim.bu arada tayinim ankaraya çıktı.
sorum şu:ikinci kez ihbar mektubu yollarsam bana nasıl bi ceza verirler??
allah razı olsun kardeş rteşekkür ederim bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen cevap yazsın.
Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilir.Hapiste yatmazsın.5 yıl içinde suç işlememen lazım.
arkadaşlar bu ceza ertelemesiyle ilgili bilgi vermek istiyorum.okuduğum kadarıyla birçok kişi bu durumda geçen hafta bu forum sayesinde izin tecevüzünden 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olan nişanlımın cezasını ertelettim.izlenecek yolu anlatmak istedim belki yardımcı olurum diye.öncelikle kararı veren askeri mahkemeyi aradım normalde telefonla bilgi vermeleri zor ama yardımcı oldular sağolsunla.orda bana verilen cevap ifadesinin olmadığıydı yani yakalanıp ifade verilip salıverilmesi kararı vardı.sonra bulunduğu yerdeki karakola gidip durumu izah edip gbt si sorgulandı ve yakalandı ordan kasımpaşa askeri mahkemesine gönderildi ordada gerekli yazışmalar yapıldı ve mahkeme kuruldu ve cezası 5 yıl ertelendi.gerekli şartlar daha önce sabıkası olmaması ve mart öncesi 1 günde halloldu.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana çünkü bizi bu durm çok etkiliyodu inşallah sizinkilerde çözümlenir.sevgiler.
İki yıla kadar alınan cezaların ertelenmesi kanunu sonucu benim aklıma gelen soru.
Bildiğim kadarıyla belli bir süreden fazla ceza alan muvazzaf personelin TSK'den ilişiği kesiliyor.(1 yıldı galiba? tam hatırlamıyorum)
Peki biz küçük çaplı ve 2 yıldan biraz az cezası olan bi suç işlesek (hatta bu ceza paraya çevrilebilen türden bi ceza olsa), bu TSK'den ayrılmak için başka bir kapı açar mı?
Saygılarımla