-
Re: İsim değişikliği ile ilgili sorular
Merhaba,
Sn editör kusura bakmayın ben sadece ilk sayfaları incelemiştim o yüzden eksik bilgi edindim halbuki güncel olanlar son sayfalarmış kendi konumu ararken farkettim uyarınız için teşekkür ederim.
Myheart14 e; sizin sorunuzu da inceledim ve cevabınız bana çok yardımcı oldu size de teşekkür ederim :)
-
Gazete ilanından 4 hafta sonra, gitmeden önce "değişiklik olmadıysa boşu boşuna o kadar yolu gitmeyeyim" diye TC NO ile sorgulama yaptım, değişmediğini görünce GOP Adliye'yi aradım ve bana "gazete ilanından 3 hafta sonra kararın kesinleştiğini ve değişikliğin Mernis'e ne zaman yansıtılacağını bilmediklerini; ama elimdeki karar ile Asliye Hukuk'a geldiğimde verecekleri belgeyi muhtarlığa götürüp oradan da alacağım belgeyi Nüfus Müdürlüğü'ne götürdüğümde yeni nüfus cüzdanımı alabileceğimi" söylediler. Asliye Hukuk'a gittim; daha önce "verecekleri belgeyi muhtarlığa götürüp muhtarlıktan alacağım belge ile Nüfus Müdürlüğü'ne gieceğimi" söylemişlerdi; ancak yanlış söylemişler muhtarlığa belge götürmeye gerek yok. "Muhtarlıktan Nüfus Cüzdanı Değiştirme Talebi alıp elimdeki kararla Nüfus Müdürlüğü'ne gitmemi" söylediler. Gazete ilanıyla kararın 18 Şubat'ta kesinleştiğini belirten bir damga ve mühür basıp imzalayıp verdiler.
Bu arada daha önce avukatların söylediklerini tekraralayarak "nüfus cüzdanına ek olarak ehliyet, sağlık karnesi, banka kartları, hesapları, ... gibi adınıza düzenlenmiş kaç belgenin değiştirilmesi gerekiyorsa bu işlemlerde belgenin kopyası kullanılamadığı için kararı aldığınız gün, kararın size gereken adette (1 belge 2 YTL) fotokopisini çektirip, Asliye Hukuk'taki yetkiliye "Aslı gibidir" diye onaylatıyorsunuz." yazmıştım. Düzeltiyorum. İlanının onaylandığını belirten mühür ve imzadan sonra, kararın size gereken adette fotokopisini çektirip, Asliye Hukuk'taki yetkiliye "Aslı gibidir" diye onaylatıyorsunuz. Ben Asliye Hukuk'a gitmeden önce toplam 2.5 YTL'ye 10 fotokopi çektirmiştim ve 1 kuruş vermeden Asliye Hukuk, "Aslı Gibidir" diye mühürleyip imzalayıp verdi.
İsim değişikliği kararını belirten her bir belge ile sadece bir belgeyi(ehliyet, nüfus cüzdanı, pasaport...) değiştirebiliyoruz; ancak diplomaları yeniletemiyoruz. Bu nedenle ileride diplomalarla ilgili sorun çıkmaması için kararın "aslı gibidir" diye onaylatılmış çok sayıda kopyası, elinizde kalacak şekilde çoğaltın.
Nüfus Müdürlüğü'ne gittim. Mernis'te değişiklik yapılmadığı için Nüfus Müdürlüğü boşu boşuna kimliğimi yenileyip verdi. Mernis'te ismimin değiştiğini internetten öğrendikten sonra tekrar gidip kimliğimi değiştireceğim.
-
8 subat 2008 de mahkemem sonuclandı.. 12 subat da gel kararın kopyasını al demişlerdi. Gitmiştim 4,5 ytl pul parası odedikden sonra işimin bittiğini , ayın sonu gibi yeniden gelmemi söylemişlerdi.. Bugun gittim gazete ilanımla birlikde. Evrakları fln kontrol ettiler 18.Subat günü nüfus müdürlüğüne postalandıgını soylediler. Gazete ilanımı alıp dosyanın içine koydular ve 5 mart gibi tekrar gelmemi asıl kararımı alıp nüfus müdürlüğüne giderek kimliğimi alabilceğimi söylediler... Bakalım daha ne kadar uzayacak.. Bu sistem ne kadar yavas işliyor bu teknoloji varken neden kullanamıyorlar halen merak etmekteyim.... Galiba devlet işlerinde calısanlarında özelleşmesi gerekiyor.. Ya da cok baskıcı bi otorite üstlerinde oturtulması gerekiyor... Mernis gibi bi sistem var ama halen postayla ulaştırılması ne anlam teşkil ediyor anlamakta zorlanıyorum :(
-
myheart14 -> 8 subat 2008 gene iyisin.
Ben 17.10.2007'de dilekçemi verdim, ilk mahkemede 27.12.2007'de sonuçlandı ve ben hala yeni nüfus cüzdanımı alamadım.
-
:) someone_ada
Sen Daha iyisin dostum.
Ben Dilekçemi 05/11/2007 Tarihinde Verdim
ilk duruşma 14/12/2007 Tarihinde Yapıldı.Jandarmadan cevap gelmediği için başka bi tarihe uzadı mahkeme
İkinci Durusma 08/02/2008 tarihinde yapıldı ve kazandım...
Aslında Yargı süreci olarak bakıldıgında ben iyiyim ama Bu işlemlerin bu kadar umursanmaz yapıldıgı için Sanssız duruma düşüyorum...
*Jandarmadan cevap gelmiş olsaydı nufus cuzdanımı elime almam su anda yaklasık 1 ay kadar bir zaman olmus olacaktı...
Benim işlemlerin bu kadar çabuk işlemesinin bir nedenide aslında Bolu gibi kücük bir sehirde yaşıyor olmamdan kaynaklanıyor... İstanbulda oldugun için benim yaptıklarıma göre senin yaptıkların cok daha fazla ve yorucu...
En azından ben gazete ilanını 10 ytl ye yayımlattım sen 50 ytl yanlıs hatırlamıyorsam...
-
Alıntı:
myheart14 rumuzlu üyeden alıntı
8 subat 2008 de mahkemem sonuclandı.. 12 subat da gel kararın kopyasını al demişlerdi. Gitmiştim 4,5 ytl pul parası odedikden sonra işimin bittiğini , ayın sonu gibi yeniden gelmemi söylemişlerdi.. Bugun gittim gazete ilanımla birlikde. Evrakları fln kontrol ettiler 18.Subat günü nüfus müdürlüğüne postalandıgını soylediler. Gazete ilanımı alıp dosyanın içine koydular ve 5 mart gibi tekrar gelmemi asıl kararımı alıp nüfus müdürlüğüne giderek kimliğimi alabilceğimi söylediler...
Kimlikler Nüfus Müdürlükleri'nde Mernis'e bağlanılarak bir bilgisayar programı aracılığıyla yazdırılıyor. O nedenle eğer Mernis'e yeni isminiz kaydedilmemiş ise sizin de muhtarlıktan alacağınız Nüfus Cüzdanı Talep Formu, bir fotoğraf ve 3.25 YTL'niz benim gibi yanar. Keşke dememek, pişman olmamak için gene de gidin.
-
@someone_ada
Önceki mesajlarda magduriyetinizi okumustum. Teşekkürler...
Mernis e geçip geçmediğini hergün kontrol ediyorum...
http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/Verif...ityNumber.aspx
Mernis'te isim değişimi oldugunda anlık olarak burayada yansıtılıyor değil mi ?
-
-
@someone_ada
Tamam Teşekkür ederim..Normal Temyiz Süresi Yarın Sona Eriyor.. Yarın Calısıyorum Yine bilgisayardan kontrol edeceğim ama değişse bile perşembe günü kimliğimi almaya gidebilirim... Bi an once hallolsada bende kurtulsam valla. Hiç sevmediğim sey beklemek :(
-
Sonunda adım Mernis'te değişmiş :}
-
Hadi Hayırlı Olsun.. Allah Banada O Günü Göstersin...
Benımkininde temyiz süresi bugun itibariyle sona erdi ama mernis e baktıgımda halen değişmemiş..Bir an once düzelsinde bende kurtulayım bu işkenceden...
-
Bugun adliyeye gittim.. Mahkeme kararımı aldım. Dosyamı alıp nufus mudurlugune götürdüm. Oradaki gerekli evrakları nufus mudurlugune teslim ettim. Mernis sistemine bugun ogleden sonra 14:00 15:00 gibi geçireceğini yetkili kişi söyledi... Su anda Muhtarlıgımdan Nufus talep belgesini cıkartacagım.Oğleden sonrada Nufus mudurlugune giderek yeni kimliğimi alacağım. Bi aksilik cıkmazsa :)
-
Evet sonunda mernisde ismimi düzelttirdim ve bütün işlemlerimi yaptım kimlik kartımı aldım... Bu kadar zaman sonra İşlemleri basarıyla tamamladım. Yenı ismimle yeni bir hayata merhaba :)
-
Hayırlısı olsun.Ama hayat yeni olmayacak.Dünkü gibi devam edecek.
-
:):)
Haklısınız bi konuda ama psikolojik olarakda Böyle Yasal bir süreci tamamlamış olmak insanı rahatlatıyor :)
-
Örnek; Ben 1996 da hem "sözkeser" olan soyadımı "döven" olarak değiştirdim hem de "şinasi" olan ismimin önüne "halil" ismini ekledim.yani adım soyadım
"şinasi sözkeser" iken "halil şinasi döven" olarak değiştirdim.ama işin sonucunda ailemden hoşnut olmayan tavırlar gördüm.forumda araştırdığımda sanırım yeterli bir ikna delili varsa hakim tekrar eski ismimi almama karar verebilecek gibi anladım.benim sorum şu:
tekrar eski ismimi geri alsam bile şuanki kullandığım TC Vatandaşlık numaram da değişir mi yoksa ayını mı kalır?bana açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim.
iyi çalışmalar diliyorum.
-
Alıntı:
merhas rumuzlu üyeden alıntı
eski ismimi geri alsam bile şuanki kullandığım TC Vatandaşlık numaram da değişir mi yoksa ayını mı kalır?
Aynı kalır.
-
Bütün evrakları değiştirdim... Ehliyet ve ruhsat kaldı sadece...
Mahkemeden Kararın aslıyla 2 kopyasını (kopya adedi 2 ytl) karsılıgında aslı gibidir muhurlu almıstım.. Resmi dairelerde isteyebilirler diye ama mahkeme kararının fotokopisi yeterli oluyor.Fazladan alıp Para vermenize Gerek yok. Ama Herhangi bi soruna Karsı Asıl Karar ve 2 Kopyası Omrunuzun Sonuna kadar elinizde Bulunsun...
Değiştirirken istenilen belgelerde Gerekli Dosyalar :
Vesikalık Fotoğraf
Mahkeme kararı fotokopisi..
Yeni kimlik Fotokopisi
O makamla ilgili Kart vb seyler.. (Kredi Kartı,Öğrenci Belgesi,Sigortalı Kartı vb)
Bazıları değişikliği belirten dilekce isteyebiliyorlar.. SSK Müdürlüğü,Üniversite Rektörlüğü vb
Bazen Nufus Kayıt Ornegi
Sabıka Kaydı
Öğrenci Belgesi vb...
İlgili Makamlarda değişik Sistemler,İstemlerle Karsılasabiliyoruz ama Yukarıda Yazılan Belgeler Tam ise hiç bir sorun cıkartmıyorlar.
-
Size mahkeme kararının aslını verdiler mi?
Heryerde farklı uygulama var demek ki. Bana aslını vermediler. Sadece onaylı fotokopi var elimde. Aslını istemeli miyim acaba? Çünkü "dosyaları bir süre sonra atıyoruz, elindeki onaylı fotokopiyi kaybetme" demişlerdi.
Birde diploma için ne yapıyoruz bilginiz var mı?
-
Alıntı:
dilacemre rumuzlu üyeden alıntı
Birde diploma için ne yapıyoruz bilginiz var mı?
Diploma da yazan isminizin değiştirilebilmesi için hiç bir şey yapamıyorsunuz ne yazık ki.
-
Bana Mahkeme Kararının Aslını Verdiler Mühürlü falan.. Sonra ben gittim 2 adet kopya çektirdim ve aslı gibidir diye yazdırdım... Aslı gibidir yazıyorsa elinizde sorun olmaz...
Diploma demişken Henüz diplomam yok ama Benim MEB onaylı Bilgisayar işletmenliği Sertifikam var. Onu değiştirme Sansım olur muki acaba?
-
Dini sebepten dolayı isim değişikliği ile ilgili soru
Arkadaşlar yeni üye oldum ve şöyle bir sorunum mevcut ;
Benim kimlikteki adım Cengiz ,
Şu an 39 yaşındayım. Yaklaşık 10 senedir bu ismi kullanmıyorum .
Bu ismi kullanmama sebebim inancımdan kaynaklanmaktadır yani dini meseledir. Yani tarihte Cengiz Han diye meşhur olmuş kişi , Müslüman düşmanı katil ve milyona yakın müslümanın ölümüne sebep olarak savaş açmış Moğol hükümdarı Temuçin'in lakabıdır.
( http://tr.wikipedia.org/wiki/Cengiz_Han )
İnsanlığa ve müslümanlığa büyük zararları dokunmuş fakat sırf yenilmez bir savaş komutanı olduğu için bu ismi taşımaktan bir insan ve müslüman olarak nefret duyuyorum. Bundan dolayıdır 10 seneyi aşkın zamandır tüm çevrem ve yakınlarıma bu durumu bildirdim ve adımı SIDDIK koydum. Artık her ortamda bu isimle tanınıyorum.
Kimlikte Sıddık yazmamasının benim açımdan bir sakıncası yoktur . Fakat iş gereği bazen kimlik gerektiği için adımı bilenler kimlikte farklı isim görünce şaşırıp bazen de güvensizliğe sebep oluyor. Bundan dolayı değiştirme ihtiyacı duydum.
Bu sebeplerle isim değişikliği için başvursam kabul görülür mü ?
Başvuru yapmam için neler yapmam lazımdır ?
İsim değiştirdikten sonraki zamanlarda diploma , ehliyet , evlilik cüzdanı , ehliyet , sigorta vs gibi kartları ve bilgileri de tek tek değiştirmem mi gerekecek ?
Yetkili arkadaşların verecekleri bilgilere şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
-
-
İsim değişikliği ile ilgili sorular
selam
eşim yabancı uyruklu. isim değişikliği ile ilgili dava sona erdi ve ismi değişti.
yeni kimliği pasaportu falan çıktı. eşim şuan türk vatandaşı. daha önce vatandaşı olduğu ülke için herhangi bir girişimde bulunmadık. isim değişikliğini orayada bildirmemiz gerekirmi. kendi ülkesine gittiği zaman problem çıkarmı. yol gösteren olursa sevinirim. tşk.ler
-
Merhaba, bu konu altında aradım ama tam bizim durumumuzdaki gibi bir örnek olmadığı için sormak istiyorum. Ablam eşinden 3-4 yıl önce boşandı ve şu an 8 yaşında olan kızının velayeti kendisinde. Kızının adı pek bilinmeyen ve söylemesi güç bir isim. Değiştirmek istiyoruz yeğenimin ismini. İzlememiz gereken yol nedir. Konu altında bir dilekçe örenği görmüştüm ama bu kişinin gidip kendisinin kendi adına vereceği bir dilekçeydi. Tahminimce velayet ablamda olduğu için o gidip halledecek bu işi kızının adına. Babasının iznine ihtiyaç var mı? (Kendisinde ne velayet var ne de kızını arar sorar..) Ve bir de avukata ihtiyacımız var mı? Süreç nasıl işliyor? A bir de şu var: ablam boşandığında nafaka davası açmamıştı ama şimdi nafaka davası için başvuruldu. Ücretsiz avukat için ablam sıra beklemekte... Bu isim değiştirme davası nafaka davasını olumsuz etkileyebilir mi? bilgilendirirseniz mutlu olurum.
-
Alıntı:
whatorwhy rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, bu konu altında aradım ama tam bizim durumumuzdaki gibi bir örnek olmadığı için sormak istiyorum. Ablam eşinden 3-4 yıl önce boşandı ve şu an 8 yaşında olan kızının velayeti kendisinde. Kızının adı pek bilinmeyen ve söylemesi güç bir isim. Değiştirmek istiyoruz yeğenimin ismini. İzlememiz gereken yol nedir. Konu altında bir dilekçe örenği görmüştüm ama bu kişinin gidip kendisinin kendi adına vereceği bir dilekçeydi. Tahminimce velayet ablamda olduğu için o gidip halledecek bu işi kızının adına. Babasının iznine ihtiyaç var mı? (Kendisinde ne velayet var ne de kızını arar sorar..) Ve bir de avukata ihtiyacımız var mı? Süreç nasıl işliyor? A bir de şu var: ablam boşandığında nafaka davası açmamıştı ama şimdi nafaka davası için başvuruldu. Ücretsiz avukat için ablam sıra beklemekte... Bu isim değiştirme davası nafaka davasını olumsuz etkileyebilir mi? bilgilendirirseniz mutlu olurum.
O gördüğünüz dilekçeyi aynen yazsın sadece kızım filana velayeten cümlesini eklesin.
ismini değiştirmek için velayet ablanızda olduğundan eşinin onayına ihtiyaç yoktur.
süreç şöyle işliyor. dava dilikçesi ile mahkemeye başvurucaksınız sonra iki tanıkla gidin mahkemeye ismi neden değiştirmek istedğinizi ve çocuğun aslında hangi isimle tanınıp bilindiğini tanıklar anlatsınlar.
isim değiştirme davasa nafaka davasanı olumsuz etkilemez.
-
Teşekküler Ahmet bey bilgilendirmeniz için.
-
Öncelikle hepinize hayırlı geceler..
Durumumu belirtmek isterim ki:
Ortaokul ve liseye gelene kadar arkadaslarm bana kimliğimde olan değil de baska bir isimle hitap ediyorlardı. Kimliğimde babam doğumumdan önce vefat ettiği için "" ismi mevcut. Ben 19 yasında bir bayanım. Hatırası sebebiyle ismimi seviyorum ve tasımaktan onu duyuyorum.. Ancak dediğim gibi kimlikteki ismimle dalga geçilmekte ( erkek ismi, at ismi gibilerinden..) İstediğim ismimi değiştirmek değil diğer ismi ekletmek..
Ben üniversitede okuyorum ve evime cok uzak bi şehirdeyim. Okul bitince haziran ayında dava acmaya kalksam davam memleketimden mi sürecek. Sebebim geçerlii midir? Bi de masrafları ne kadar olur? Şimdiden teşekkürler
-
-
Cevap alamayacak mıyım ? :(
-
Selamlar benim bir sorum olacak ilk önce yeni doğan bebeklerine insanlar neden iki isim koyarlar bunu merak ediyorum çünkü ben 33 yıldır iki isimle yaşıyorum ve ismimin birini hiç kullanmıyorum ayrıca ismimden nefret ediyorum başıma birçok dert açıyor öss kpss... kodlamalarında kullanmadığım bu ismi de kodlamak zorunda kaldım ve daha birçok resmi işlemlerimde kullanmadığım ismimi de söylemek zorunda kaldım kullanmadığımda işlemlerim yapılmadı ve yapılmıyor da acaba benim nereye dilekçe verip dava açmam gerekiyor bu işmimi nüfus cüzdanımda görmemek için ve maliyeti ne kadar bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi çünkü artık kullanmadığım bu ismi silmek istiyorum ve ocak ayında kısmetse bir bebeğim olacak bebeğimin nüfus bilgilerinde de anne adı olarak iki ismimin birden yazmasını istemiyorum bana yardımcı olabilir misiniz teşekkürler
-
mk n 16 gereğince küçükler ve kısıtlılar kendilerini borç altına sokan işlemleri yapamazlar ancak kanun istisna olarak kişiye sıkı sıkıya bağlı olan işlemrler yasal temsilcilerinin rızasını gerekli görmemiştir
isim değiştirme de kişiye sıkı sıkıya bağlı bir işlem olduğu bu işlemi siz tek başınıza yapabilirsiniz
isim değişikliğinden sonra 1 yıl içinde ismini hata vs... gibi durumlardan dolayı tekrar ilk isminizi kulanabilirsiniz ....
-
bazı ailelerde çocuğun ismi konusunda sorunlar çıkmaktadır. örneğin babanın vermek istediği ismi anne beğenmeye bilir bundan dolayı aileler genelde iki isim konusunda uzlaşmaya varırlar.isim değiştirme konusunda ise ismim çok uzun diye bir dava ile isminizi değiştirmeniz çok zor olur ancak bu karşılık ikinci ismimi kullanmıyorum herkes beni ilk ismimle çağırıyor veya ikinci ismim yüzünden alay konusu olurum şeklinde dava
açarak değiştirebilirsiniz zaten dilekçe verdiğinizde size yardımcı olurlar fazla bir miktarda para gitmemektedir dosya işleri derken toplam 100 ytl Yi geçmez eğer hakim davayı uzatmaz ise 1,5 ay içinde isminizi değiştire bilirsiniz....
-
Sorunuzu yazdığınız şu konuyu başından sonuna incelerseniz süreci ve neler yapılması gerektiği konusunda tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
-
arkadaşlar ben Kartalda oturuyorum bu yüzden Kartal adliyesinemi başvurucağım isim ekletmek için bir sorum daha olucak yerel gazeteye nasıl ilan vericem kısacası yerel gazeteyi nerden bulucam şubesini ben seneye öss ye giricem öss ye girdikten sonra isim ekletsem diplomamdaki isim yüzünden sorun çıkarmı ayrıca hakim tusem ismini kabul edermi şimdiden hepinize teşekkürler...
-
[QUOTE=tusem782;191174]arkadaşlar ben Kartalda oturuyorum bu yüzden Kartal adliyesinemi başvurucağım isim ekletmek için bir sorum daha olucak yerel gazeteye nasıl ilan vericem kısacası yerel gazeteyi nerden bulucam şubesini ben seneye öss ye giricem öss ye girdikten sonra isim ekletsem diplomamdaki isim yüzünden sorun çıkarmı ayrıca hakim tusem ismini kabul edermi şimdiden hepinize teşekkürler...[/QUOTE
slm
eğer üniversiteye girersen almış olduğun mahkeme kararını üniversiteye verdiğin takdirde onlar gerekeni yapar ve gereken yerlere bildirirler yer asliye mahkemesi resmi gazeteyi de internet ten bulabilme imkanınız isim değişikliğe ile ilgili olarak arapça harf içeren kelimeler kullanılamaz ancak tusem ismide size fazla sorun yaratmaya bilir ;)
-
teşekkürler cevabınız için....
-
Alıntı:
as123 rumuzlu üyeden alıntı
öncelik ile vakit ayırıp ilgilenen tüm kımetli hukukçularıma ve diğer insanlara teşekkür ediyorum
bu forumda aradığım konu hakkında son derece yeterli bilgiler temin ettim
yinede uzman görüşüne durumumu sunmak istiyorum
benimde sıkıntım adlarım ve soy adımdan kaynaklanıyor
Ali Rıza Yılanyan
küçüklüğümden beri Ali yada Rıza olarak tanıtmama rağmen bir şekilde diğer adım öğrenildiği anda isim Ali Rıza'dan
ARIZA ya dönü vermiştir
bunun önüne geçme imkanım ne yazık ki olamadı
bulunduğum ortama telefon açan bir kimse telefonu açan kişiye kim var orada dediğinden ARIZA var diyerek iğrenç espirilere bile malzeme oldum
Babamın bana küçüklüğümden beri hitab ettiği Ali Yahya ismini ala bilmem için bu durum yeterli olurmu
şahit zorunlumur benim ile Arıza diye dalga geçenleri mahkemeye gelmeye nasıl ikna ederim ki ???
Soy adımı değiştirme sebebimde bu tür rahatsızlıklar
Yılan yakalayan diye bilinen dedemin babasının lakabı soy adı konunu gereği soy isim alınır iken bu şekil yazılmış ( artık yazan kişi nereden icab gördü ise )
ne yazıkki etnik konularda belli bir kesim soy isimlerine tıpatıp uyuyor
( bu konuyu rencide etmemek için derinleştirmiyeyim ama ermeni olmadığım halde böyle bir soy isim taşımak istememem hakkım değil mi ? )
babamın vefat edene kadar bana kendisininde kullandığı bir soy ismi almam mümkün olabilirmi
yaşım 30 olacak bu zaman kadar nerede idiniz dermisiniz bilemem
ama olayın bana en büyük etkisi evlenmeyi düşündüğüm bir hanımefendinin babasının bana soy ismimden dolayı hakaret etmesidir dersem belki bir fikir edinirsiniz
sonuç olarak bana ARIZA denmesini önlemek için ismimi Ali Yahya olarak değiştirebilirmiyim
soy adımın ermeni , rum kökenli vatandaşlarımızın soy adlarına tıpatıp uymasından dolayı toplumdaki oluşmuş yanlış izlenimlerin istikbalime engel teşkil etmesini önlemek amacı ile Yahyaoğlu olarak değiştire bilirmiyim
tüm ermeni ve rum vatandaşlardan özür diliyorum amacım onları incitmek değildi yanlış izlenimlerin önüne geçemediğim için sadece en doğal hakkımı korumaya çalışıyorum zaten Arıza diyorlardı soy adımı öğrenen af buyurun utanarak söylüyorum
ETNİK ARIZA demeye başladı :(
önemli isteğim 1. tüm bu işlemleri bir avukat yardımı ile yürütmeyi düşünürsem her kuruşu helal olsun kabalık yapmak istemiyorum na kadar bir masrafım olur
2. davayı nufusa kayıtlı olduğum il yada ilçe mahkemesinemi ikametgahın kayıtlı olduğu il yada ilçe mahkemesinemi açmalıyım
çok sağolun
başka bir konuya yazdım ama son iki mesele yi daha açıkça yanıtlayan olmadı
-
iyi günler.Size danışmak istediğim konu,doğum kağıdımdaki ismim kenan,fakat ismim engin konmuş.Ben şimdi kenan ismini orta isim olarak kullanmak (-değiştirmek)istiyorum.Ne yapmam lazım???
Hangi mahkeme'ye başvurmam lazım ve hangi davayı açmam lazım???
KOLAY GELSİN
-
Alıntı:
engin_kenan_yildirim rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler.Size danışmak istediğim konu,doğum kağıdımdaki ismim kenan,fakat ismim engin konmuş.Ben şimdi kenan ismini orta isim olarak kullanmak (-değiştirmek)istiyorum.Ne yapmam lazım???
Hangi mahkeme'ye başvurmam lazım ve hangi davayı açmam lazım???
KOLAY GELSİN
isim değişikliği ile ilgili mahkeme asliye mahkemesidir.Zaten kendinize en yakın adliyeye gittiğinizde bir dilekçeciye başvurduğunuzda sizi bütün ayrıntılarıyla bilgilendirecektir.
;)