-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
En nihayet polis hazretleri teşrif ettiler,sorgulama,güya eşime ismi ile hitap ettiler,sonrada elimize bir pusula verip bu belgeler ile lütfen şubeye gelin dediler,şimdi sorum sizlere,istenen belgeler,adli sicil kaydı,bunu E-DEVLET'en indirir isem kabul edilirmi yoksa direk adliyedenmi alınması gerekir,birde ben emekliyim emekli belgesinide e-devlet'ten alırsam onuda kabul ediyorlarmı,yapmış olan var ise,bir cevap yazan'a ve yazmayana teşekkürler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
yildiz1985 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar,
Bizim durumumuz karar aşamasında yazıyor iki haftadır, aradım başkanda imzada bekliyor dedi. Ama bir süre vermiyor. Karar aşamasında ne kadar bekliyor? Teşekkürler
merhaba sizde galiba kocaeliden başvurdunuz,başlangıcdan,bugüne kadar ne kadar sürdü bu geldiğiniz aşama,başvuru genelmi,evllilikten dolayımı ve başvurulan kişinin milliyeti,cevap yazarsanız sevinirim.teşekkürler
-
benim bildiğim e devletten çıkan evraklar aslı kadar geçerlidir. gene de şube dedikleri ya en yakın karakol ya da ilçe emniyet müdürlüğüdür.
-
ferdiii bugün şubeye gittik memur bey bize gayet nazik davrandı,e devlet'ten indirdiğim belgeleri ibraz ettim,memur bey'de şaşırdı,akşam geldiler bizi ertesi sabah karşılarında görünce o da şaşırdı,hiç bir aksilikle karşılaşmadan muameleleri yaptı,akabinde elimize bir zarf tutuşturup (olay yeri inceleme şubesine gönderdi)hemen oraya gittik parmak izi ve resim çekildi,sonuçda işimiz toplam ikibuçuk saat sonra bitti.Merak bu ya sordum
bizim ikamet temmuzda bitiyor,şayet bitmeme durumunda ikameti uzatmak için 3 ay önceden randevu veriyorlar onun için soruyum dedim,bunun üzerine bana söylediği şu kasım ayında komisyon toplanır ve sizde o komisyon için size bildiri yapılır,sizin durumunuzda ikamet uzatmanıza gerek yok,bende sordum bazı internet forumlarında bir çok şikayet var bu sürelerin uzamasından dolayı,bana şunu dedi çok fazla anlaşmalı evlilik,veya türkiyede kamu mahkemelerinde hala yürüyen bir davası,ve bu terör olayları yüzünden,bunun gibi burda size söyleyemeceğim nedenler yüzünden,uzun lafın kısası herkese sabır.benim istediğim,ben komisyona gireyim,gerisi kolay diyorum.Başlangıç valilik:08 ağustos,polis parmak izi verme:toplam 76 Gün.
-
Alıntı:
delidolu rumuzlu üyeden alıntı
En nihayet polis hazretleri teşrif ettiler,sorgulama,güya eşime ismi ile hitap ettiler,sonrada elimize bir pusula verip bu belgeler ile lütfen şubeye gelin dediler,şimdi sorum sizlere,istenen belgeler,adli sicil kaydı,bunu E-DEVLET'en indirir isem kabul edilirmi yoksa direk adliyedenmi alınması gerekir,birde ben emekliyim emekli belgesinide e-devlet'ten alırsam onuda kabul ediyorlarmı,yapmış olan var ise,bir cevap yazan'a ve yazmayana teşekkürler.
- - - Updated - - -
merhaba sizde galiba kocaeliden başvurdunuz,başlangıcdan,bugüne kadar ne kadar sürdü bu geldiğiniz aşama,başvuru genelmi,evllilikten dolayımı ve başvurulan kişinin milliyeti,cevap yazarsanız sevinirim.teşekkürler
Merhaba,
Biz geçen sene haziran ayında başvurduk, martta komisyona girdik, daha yeni karar aşamasına geldi. Türk vatandaşı ile evlilik bizimki. Kocaeli den başvurduk evet.
-
Alıntı:
Merhaba,
Biz geçen sene haziran ayında başvurduk, martta komisyona girdik, daha yeni karar aşamasına geldi. Türk vatandaşı ile evlilik bizimki. Kocaeli den başvurduk evet.
cevap için teşekkürler birde merak ettiğim hangi ülke vatandaşı olduğu.
-
Alıntı:
lion_war rumuzlu üyeden alıntı
saolasın erovin ama hala bir sonuc yok nugun 15.gün oldu karar asamasında diye bekliyo< ole,umarım olumsuz bir cvp gelmez
lıon war , kardes benım de 18 temmuzda karar asamasına gectı 3 agustosta onaylandı yanı normaldır sıkıntı etme guzel haber alacaksın ınsallah
- - - Updated - - -
Alıntı:
merhabalar,
Bizim durumumuz karar aşamasında yazıyor iki haftadır, aradım başkanda imzada bekliyor dedi. Ama bir süre vermiyor. Karar aşamasında ne kadar bekliyor? Teşekkürler
benım de 18 temmuzda karar asaması yazdı , kı karısık olan o doneme geldı OHAL e falan, ona ragmen 3 agustosta onaylandı , ınsallah sen de yakında guzel haberı alırsın
-
selam arkadaşlar. inşallah başvurularınız olumlu yönde gidiyordur. ben istanbuldan başvurmuştum. 2 ağustosta komisyona girdim. dosyam ankaraya gönderildi sonra. dosyam 7 ekimde tahkikattan gelmiş. şu an hala araştırma aşamasında diyor. bu aşama nedir ve tahkikattan gelen dosya ne kadar daha burda kalıyor? tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa teşekkürü borç bilirim. iyi günler
-
Delidolu sorun da orada ya kurumlar arasi soylenen seylerde tutarsizlik fazla. Ama olurda uzarsa gene internetten alirsiniz uzatma basvurunuzu. Internetten randevu aldiginiz gun 6 ay sonraya da olsa bir sorun olmuyor. Gozunuz aydin bu arada yArisi bitmis.
Jan arastirma safhasi dedikleri zaten tahkikatin kendisi. Tahkikatte guvenlik ve arsiv arastirilmasidir. 3 kurumdan yapiliyor emniyet mit ve goc dairesi. Eger tahkikat bitmisse geriye kalan tek sey icislerindeki durumunun guncellenmesi. Yani sisteme girilmesi. Girildigi takdirde otomatik olarak karar asamasina gecer. Benim bildigim bu. Sana sorum tahkikatinin bittigini nereden ogrendin ? Genel merkezden mi il merkezinden mi ?
- - - Updated - - -
Arkadaslar komisyondan 10 aya yakin bir sure sonra arastirma safhasi bitmis ve karar makamina sunulacak listeye eklenmisim oturup agliyorum sevincimden ...
- - - Updated - - -
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir
şimdi arkadaslar ne olacak bundan sonra bileniniz var mıydı ? ne zaman karar makamına sunulup imzalanacak kutuklere geçecek bilgisi olan var mıydı ?
erovin kardeşim !!!? :)
-
Ferdiiii kardeş inan ki senin adına çok sevindim darısı bizim başımıza. Benim bildiğim en fazla bir ay falan sürebilir karar aşamasına geçmek için ama sen merak etme kardeşim inşallah en yakın zamanda güzel haberini alırız.
-
[H Tesekkur ederim has darisi bekleyenlerin basina .
- - - Updated - - -
Insaallah amin kardesim
-
Ferdiii tebrikler.verdiğin bilgiler içinde teşekkürler.
-
arkadaşlar merhaba,
benimde evraklarım karar aşamasına ulaşmış sanrım cuma gününden beri aşağıdaki yazı yazmaktadır.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir
-
huss tebrikler az kaldı
- - - Updated - - -
benim durumum da aynı genel ist lakin ben 1 nci ayda başvurdum. yazı benimde cuma çıktı. ne ilginç ya . yemin ederim gökyüzüne bakmaktan korkuyorum herkese yağmur yağıyor bana taş düşecek diye
-
Huss kardeş tebrik ederim inşallah 1-2 aya kalmaz alırsın kimliğini. Komisyon'a girdiğin tarihi yazarmısın bize kardeşim bilgi amaçlı.
-
Teşekkür ederim arkadaşlar. komisyona 05.05.2016 tarihinde girmiştim. işin ilginç tarafı benden 2 gün önce komisyona giren arkadaşım geçen hafta kimliğini aldı.
-
huss arkadaşın evlilikle mi başvurdu ? başvuru koşulları nelerdi ? bu sende cuma gelen yazı onda ne zaman yazdı ?
-
ikimizde süreden başvurduk. karar aşamasında yazısı ne zaman yazdı bilmiyorum ancak dosyası İstanbul'dan Ankara'ya benim dosyamdan 2 hafta önce gitmiş. yani benim dosya boşu boşuna İstanbul'da 2 hafta bekletilmiş.
-
huss arkadaşından öğrenmen mumkun mu yazı ne zaman gelmiş ne kadar daha beklemiş? birde ikametin ne üzerineydi ?
-
huss kardeş bu ne tesadüf bende 05/05/2016 saat 11.00 de komisyona girdim ama benimki hala inceleme ve araştırma aşamasında bende genel olarak başvuru yaptım üstelik çalışma iznim iki yıllık yani 2018 de bitiyor herhalde ikamet süresine göre uzuyor bu işler.
-
ülke vatandaşlarına göre illere göre eksik evrağa göre başvuru sebebine göre uzuyor
-
huss arkadaşın dediği gibi benim evraklarla yaklaşık 18 gün sonra Ankara'ya gönderildi ama eksik evrak olsaydı mutlaka haber verirlerdi
-
bazen vermeyip kendileri hallediyorlar. misal eksik gün sayımı istendiyse içişleri il kendisi tamamlayıp gönderiyor çünki haber verilmesinin gelmenin bir anlamı olmuyor. bana gelmişti ben gittiğimde neden sana gönderdiler normalde bize gelir biz halledip gönderiyoruz demişlerdi.
-
Ferdiiii kardeş sanırım benim işlemlerde seninki kadar uzun sürecek çünkü bende gün sayımını aldıktan sonra giriş çıkış yaptım ondan olabilir.
-
has sen ciddimisin ben apostil almak için çıkış yapmak zorunda kalmıştım bana oradaki çalışan sayın bayan demişti hiç problem olmaz ben de saf gibi inanıp tekrar gün sayımını yaptırmamıştım. senin ki de apostil için mi ? komisyondan sonra kaç hafta sonra ya da gün sayımını aldıktan sonra kaç hafta sonra giriş çıkış yaptın ? kaç gün sürdü ? baazen ama baazen sorun olmuyor sorun olduğu zamanda çook uzayabiliyor. hani istiyorlar ama isteklerinin anlaşılıp gönderilmesi korkunç zaman alıyor . biraz bilgi ver belki gün sayımını istediler ve bu istek il nüfüsda bir çekmecede daha 3 ay kalıcak taaki birisi yanlışlıkla çekmeceyi açıp görene kadar.
- - - Updated - - -
birde araştırma süreci bitmiş ve olumlu olmuşsa daha da sorun çıkmaz
-
arkadaş takip etmiyordu o yüzden karar aşamasında yazısının ne zaman yazdığını bilmiyor. ikimizde de çalışma izni var ikimizde Türk vatandaşı ile evliyiz ikimizde ırak vatandaşıyız ve ikimizde evlilikten değil süreden başvurduk.
-
Ferdiiii şimdi durum şu ben gün sayımını istedikten sonra yurtdışına gitmem
-
has anlayamadım ne demek istediğini
-
Ferdiiii şimdi durum şu ben gün sayımını istedikten 24 gün sonra yurtdışına gitmeyı düşündüm ama giderken de sordum Nüfus'a bi sıkıntı olurmu diye ordaki memurda hayır olmaz yeterki toplamda 180 günü geçmesin ki zaten 102 gün çıkışım vardı gelirkende söyledim giriş çıkış yaptığımı yani herşeyi bildirdim.
-
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır."diyor 4 ekimde komisyona girdik eşimle bakalım ne kadar sürecek bu süreç.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.
-
Alıntı:
erovin rumuzlu üyeden alıntı
lıon war , kardes benım de 18 temmuzda karar asamasına gectı 3 agustosta onaylandı yanı normaldır sıkıntı etme guzel haber alacaksın ınsallah
- - - Updated - - -
benım de 18 temmuzda karar asaması yazdı , kı karısık olan o doneme geldı OHAL e falan, ona ragmen 3 agustosta onaylandı , ınsallah sen de yakında guzel haberı alırsın
Bugün açtım ' başvurunuzla ilgili bilgi almak için dilekçe ile müdürlüğümüze yada il valiliğine başvurun" tarzında birşeyler yazıyordu. Ankara yı aradım, büyük ihtimal kimlik numarası verilme aşamasındadır o zaman çıkar o dedi yada red gelecektir ama sanmam dedi. Cuma yada ptesi arayın dedi. Öff korktum. Sizde böyle yazan oldu mu? :(
-
yıldız,
arkadaşım içinde aynı yazı çıktı ve 2 veya 3 gün sonra vatandaşlığı aldı. tedirgin olma inşallah kısa zamanda güzel haber alacaksın.
-
Alıntı:
huss rumuzlu üyeden alıntı
yıldız,
arkadaşım içinde aynı yazı çıktı ve 2 veya 3 gün sonra vatandaşlığı aldı. tedirgin olma inşallah kısa zamanda güzel haber alacaksın.
İnşallah teşekkür ederim, tedirgin oldum. Bekliycez artık ptesi ye kadar...
-
Yıldız1985 korkmanıza gerek yok sizin kimliğiniz çıkmıştır bence hemen bugün nüfus'a gidin,şimdiden tebrik ederim.
-
Alıntı:
HAS rumuzlu üyeden alıntı
Yıldız1985 korkmanıza gerek yok sizin kimliğiniz çıkmıştır bence hemen bugün nüfus'a gidin,şimdiden tebrik ederim.
Ayyyy evett şimdi Türk vatandaşlığına kabul edildiniz yazıyor:) Allahım çok şükür sonunda. Darısı sizlerin başına inşallah... Geçen yıl haziranda başvurmuştuk ne kadar uzun sürdü.
-
yıldız tebrik ederim. darısı başımıza inşallah
-
Alıntı:
huss rumuzlu üyeden alıntı
yıldız tebrik ederim. darısı başımıza inşallah
teşekkür ederiz...AMİN darısı bütün bekleyenlerin başına inşallah.
-
Arkadaşlar demin ankara İl nüfus müdürlüğünü aradım ordaki bey efendi diyor ki işlemin hala tahkikatta,yazışmalar devam ediyor emniyete yazı gönderilmiş ama daha cevap gelmemiş 10 günde bir arayın diyor. bu konuda bilgisi olan varmı ferdiiii ve diğer üyeler.
-
02/06/2016 tarihinden beri inceleme ve araştırma aşamasında dosyaların yanılmıyorsam.
5 nci ayda komisyona girdin. lakin has işlemlerin uzama riskini kabul ederek yurtdışına çıkmışsın. o yuzden uzaması çok normal . bildirmiş olman pek değiştirmiyor ben de bildirmiştim bana da sorun olmaz yaa demişlerdi :) hatta bana hiçbir problem olmaz demişlerdi. uzayacağı hakkında herhangi birşey söylemediler sana da aynısı olmuş herhalde. emniyet tahkikatı dedikleri mitteki arşiv araştırmasıdır büyük ihtimalle. onun hakkında herhangi bir bilgi alamıyacağın gibi herhangi bir hızlandırma gibi bir durumun da olamaz. ben çook uğraştım hiç bir şekilde birşey öğrenemedim ve yapamadım.
- - - Updated - - -
birde emniyetten cevap bekliyorlar ama gün sayımını tekrar istediler mi ? istemediler mi? belki emniyet tekrardan gün sayımını ister !! eksik evrak statüsünde istemiş oradan da uzamış olabilir. istememiş de olabilir . o gün sayımını bir öğren giriş çıkışım oldu istediler mi onu diye .
-
Doğrudur kardeşim bencede emniyetten tekrar gün sayımı istemişler ondan olabilir, çünkü 10 gün sonra tam 6 ay olacak normalde araştırma aşaması bitmesi lazımdı, daha araştırmadan karar listesine ordanda karar aşamasına geçecek, olsun beklemekten başka yapacak birşey yok anlayacağın en az 2-3 ay daha sürebilir,uzun süre bekleme görevini senden devralıyorum.😭
-
Alıntı:
Ayyyy evett şimdi Türk vatandaşlığına kabul edildiniz yazıyor:) Allahım çok şükür sonunda. Darısı sizlerin başına inşallah... Geçen yıl haziranda başvurmuştuk ne kadar uzun sürdü.
hayırlı uğurlu olsun.darısı tüm bekleyenlerin başına...