Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
Sevgili arkadaşlar.Sizlere borcunuz olduğunu hesaplayıp,tebliğ edecek kurum,bağlı bulunduğunuz kuvvetin "Kamu Zararları Takip Kısım Amirliği"dir.Bu kurum size borcunuzu tebliğ eder ve tebliğ tarihinden 1 ay içinde ödemenizi ister.Ödemezseniz oturduğunuz ildeki "Muhakemat Müdürlüğü"ne hakkınızda dava açılmasını öngören bir yazı yollanır.Alacak bu yolla tahsil edilmeye çalışılır.Bundan dolayıdır ki borcu olan arkadaşlar ,bağlı oldukları kurumun "Kamu Zararları Takip Kısım Amirliği"ne bir dilekçe yazarak, ödenecek meblağın tekrar hesaplanmasını istemelidirler.Onlar size tekrar tutarı tebliğ edecek ve bir nüshasını da defterdarlığa yollayacaklardır.Siz ister taksitli ister peşin ödeme yaptığınız andan itibaren konuyla ilgili dava varsa bile düşecektir.
Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
arkadaşlar bana anapara teblih edildi.yatırdım. kamu alacağı kısım amirliğini aradım sordum,6111 sayılı kanundan yararlanmak istiyorum diye dilekçe yazdım ve kargo ile ve faksla gönderdim. faiz tebligatı yeni geldi.aradım tekrar sordum,teblih edilen faiz üzerinden 60'a bölerek ilk taksidi de kabaca belirtilen süre içinde yatır dediler.ve dekontla birlikte tekrar dilekce yaz dediler.ben de sizinle paylaştım. iyi akşamlar.
bu arada 21 faiz geldi,benim hesabıma göre 8 ödeyeceğim.bakalım onlar ne hesaplayacaklar..
Avukatım Hava Kuvvetleri personel daire başkanlığı emeklilik şube ile görüştü. Yeni yasa kapsamında maliyeden onay yazısı beklediklerini belirtmişler.Yazının gelmesine mütakip hesaplamaların yapılacağını söylemiş yetkili.
kuvvetimine ait kamu zararları takip kısım amirliğini aradım.bana dilekçe yazmam gerektiğini söyled.bende yazdım gönderdim....önümüzdeki gün tekrar arayacağım........
Alıntı:
magdurum rumuzlu üyeden alıntı
kuvvetimine ait kamu zararları takip kısım amirliğini aradım.bana dilekçe yazmam gerektiğini söyled.bende yazdım gönderdim....önümüzdeki gün tekrar arayacağım........
arkadaslar su ilisigimizin kesilip kesilmedigini, kesildiyse hangi tarihte kesildigini en saglikli nereden ogrenebiliriz? Yurtdisindayim ben telefon edip ogrenebiliyor muyuz? Kac numaralari birisi yazarsa sevinirim.
Dilekçe gönderen arkadaşların gönderdikleri tarih üzerinden yaklaşık bir ay süre geçmiş. Gelişmeler nedir? Dilekçelere cevap geldi mi ya da, ilgili şube ile görüştünüz ve ne sonuç aldınız paylaşır mısınz..
hesaplamalarin orneklemesinin maliye tarafindan yapilacagi ve borkac secenek halinde taksitlendirme ve odeme tablosunun tarafimoza gondereilecegi.
beklememiz soylendi.
kamu zararları takip kısım amirliğini aradım tarafımıa tebliğ edileceğini söylediler.gelişme olursa buradan yazacağım.............
Ben de gönderdim bir ayı geçti dahalen gelmedi.Bir ay içinde cvp vermek zorunda değiller mi???