Adli tıptan ne zaman döner bilmem ama akli dengesinin bozuk olmadığına kanaat gelirse aleyhine olur söleyim. Ben eşime bu sebepten dolayı hakaret davası açtım. Eşinin hastane kayıtları varmıydı?
Printable View
Adli tıptan ne zaman döner bilmem ama akli dengesinin bozuk olmadığına kanaat gelirse aleyhine olur söleyim. Ben eşime bu sebepten dolayı hakaret davası açtım. Eşinin hastane kayıtları varmıydı?
Evet, iki hastaneden biri bakırköy ruh ve sinir 15 yıllık tedavi geçmişi, iki kalın dosya bir de Yüzde 48 zihinsel engellidir diye raporun aslı gibidir örneği gelmiş. Gerekirse gittiği 4 hastahane daha var ve hala kullandığı ilaçlarını yazdırdığı ilaçlar internetten kullanılabiliyor. Hasta değildir diye bir sonuç geleceğine hiç ihtimal vermiyorum.
Önemli olan adli tıptan belge gelmesi. Bu hem onun için hem de benim için iyi olur. Boşanma süreci iki tarafı da yıpratıyor.
Sizinki çok farklı bir durummuş gerçekten Allah yardımcınız olsun. İnşallah iki tarafta problemsiz atlatırsınız
Merhaba, bugün mahkeme kalemine gidip dosyamı görmek istedim. Dosyama baktığımda Adli Tıptan cevap geldiğini gördüm. Adli Tıp "davalıyı muayene ettik, tekrar muayene etme kararı aldık.Uyap sistemiden randevu alınarak iade edilen dosyayla birlikte kurumumuza müraacaat etmesi hususunda..." şeklinde bir cevap vermiş. Aynı kurul 3 ay evvel de aynı muayeneyi yaparak bu yanıtı vermişti. Bu ikinci kez oluyor. Anlaşılan bu süreç uyacacak. Bunun üzerine iki farklı avukata danıştım;
Birinci avukat; Önümüzdeki celseye iki tarafında girmemesiyle davanın düşeceğini, daha sonra karşı tarafla anlaşmalı boşanma davası açılmak suretiyle kısa sürede boşanmanın gerçekleşeceğini söyledi.
İkinci avukat ise; "Bu dava düşürülüp yeni anlaşmalı dava açılması halinde eski doyanın hakim tarafından incelendikten sonra tekrar adli tıpa sevk edilmesinden bahsetti. Çünkü bir zihinsel problem söz konusu olduğundan davalının imzaya ehliyeti olup olmadığını bilmek isteyecektir." dedi.
Bu durumda hangi çözüm önerisi daha mantıklı. Yeni dava açılmasında eski dosya incelenir mi?
Bu konuda fikri olan yok mu? Ne önerirsiz?
Yeni dava açılmasında eski dosya incelenir mi?
Merhaba, geçen süre zarfında süreç nasıl sonuçlandı?
Anladığım kadarıyla haklıyken bir sürü uğraş, masraf ve zaman kaybı yaşadınız.
benzer nedenlerle dava açacaklara -diliniz yanmış biri olarak- neler söylemek istersiniz? Sizce nasıl bir yol izlenmeli, siz ilk başta izlediğiniz yolu -deneyimlerinizden sonra- doğru buluyor musunuz?
teşekkür ederim.