feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Bir gün toplu taşıma ile biryere gidiyorum,sene 2003,aylardan Nisan,hiç unutmam.Neden unutmadığımda yazımın sonunda anlaşılacaktır.
Bir durakta bir bayan bindi,biner binmez sahiden etkilendim,masum ve güçlü kalekteri olduğunu inanın o an anladım.Yolcular kalabalık,şöför az arkaya ilerleyim lütfen diye bağırıyor.Ben oturuyorum az ileride,hadi be dedim işallah buraya kadar gelir de yer verrim.Elinde bir takım dosyalar felan.
Bana ulaşmasına az kalmıştıki bekleyemeden gelin bayan buyurun deyiverdim.Yok beyefendi sağolun dedi az yaklaştı ve sadece elimdeki dosyaları tutabilirseniz dedi, rica ederim ne demek tabiki dedim.
Karşı cinsle konuşurken heyecanlanan biri değildim taki o ana kadar.İneceği yerin yakın olduğunu fark etmiştim,ama benim ineceğim yere daha vardı.Bu aşk öyle bir sihir yaratıyor ki,emindim sanki o bayanında benimle tanışmak istediğine veya benden hoşlandığına.Kendi kendime ağır ol oğlum hemen bir anda ne oluyor demiyorda değildim hani.
Ama kafaya takmıştım o nerede inerse bende orada inecek ve efendi gibi hislerimi duygularımı anlatmaya çalışacaktım.Bazen saniyesinde cesaretim kaçmıyor değildi.En son dedim işte bu kız tam senlik,konuş ve tanışmaya çalış.Şansını dene.Arkadaşlar arasında bayanlarla çok rahat sohbet ederim diye hava basması değil dedim.Al sana fırsat.
Ve bayan ineceği durağa yaklaşmış olacak ki,elimde bulunan dosyalarını almaya yeltenince,durun bayan bende ineceğim aşağıda alın isterseniz dedim.Peki o zaman dedi ve kalabalığın içinden iniverdik aşağıya.
Belliki bir büroda felan çalışıyordu.Elimden dosyaları aldı teşekkür etti ve az ilerideki iş hanına gideceğini söyledi.Evet iş hanı az ilerideydi ve o mesafe benim ne yapacağıma karar vermem için yeterliydi.Sakıncası yoksa yürüyelim bende o tarafa dedim.Tabiki ne demek dedi.Bir hukuk bürosunda çalıştığını hemen öğreni verdim.
Ama az kalmıştı bir final konuşması yapmam gerekiyor ve ne diyeceğimi bilemiyordum.Çok hoşuma gitmişti,daha 30 dakıka önce sadece elinden dosyalarını aldığım bayan.Ellerinde yüzük felan yoktu ama,acaba çıktığı biri varmıdır diyede hayıflanmıyor değildim.
Artık yollar ayrılmak üzereydi,bayan oldu iyi günler dedi bile.Bütün gücümü topladım ve azilerleyen bayana bakarmısınız az vaktiniz varmıydı acaba deyiverdim.Neden diye sormaz mı.Bir on dakıkanızı ayırırsanız kendimi ifade etmeye çalışacağım dedim.Konu neydi deyiverdi.Tabiki durumu anlamıştı.Beyefendi konu neydi hadi işim güçüm var deyince,artık iplerin kopmak üzere olduğunu ve açıkca herşeyi söylemem gerektiği anladım.Bakın bayan dedim,beni yanlış anlamayın çok hoşuma gittiniz,sizden ben resmen hoşlandım.Sizinle mümkünse tanışmak istiyorum.Hayatınızda biri yoksa daha yakından tanımak istiyorum sizi dedim.
Kızın rengi değişti bir an ne diyeceğini şaşırdı.En son bakın beyefendi dedi,şuan çok işlerim var,bürodan beni bekliyorlar ama sizi kırmak istemiyorum.Açık sözlü ve mert birine benziyorsunuz,akşam 18:30 da tam burada bekle beni tabiki size azda olsa vakit ayırrım dedi.Ve ayrıldık.Öğle saatleriydi,akşam nası olacaktı bana şimdi.Sabah tıraş olmuştum ama yine oldum.Bir günde iki kere tıraş oldum o gün.
Beklenen saat geldi ve oradaydım.Tüm heyecanımla ve aşkımla.Gelidiğini fark ettim ve hemen cep telefonumla uğraşmaya başladım,neden bilmiyorum.Merabalar diyerek elleştik ve tanıştık.Nasıl bir yere gitmek istersiniz dedim ve ortak karar verdiğimiz yer çok uzak değildi.Hem yürüyüş yaptık hemde sohbet ederek gideceğimiz yere vardık.
Aynı takımları tutmuyorduk,evlerimiz uzaktı,aile yapılarımız benziyordu ama birbirine.Kardeş sayılarımız benim 2 fazlaydı,dahada önemlisi ilk görüğünde o da bana birşeyler hissetmişti.Neyse biraz uzattık.
Hayatımın en güzel Nisan,Mayıs,Haziran,Temmuz,Ağustos aylarıydı.
Ve o gün bugün yanımdan hiç ayırmadım.Kızımızla gider olduk şimdi o gittiğimiz yerlere.
Ama eşimde kabul ediyor ki;O günler bambaşkaydı...:)