Re: Göz bozukluğu-askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
sevgili alfamet kardeşim, her bir şeyi yazmışsın çok teşekkür ederiz ama göz değerlerini yazmamışsın ben de keratokonus hastasıyım ve yakında askere gideceğim. rica etsem göz derecelerini yazarmısın. ayrıca miyop varsa keratokonusla birlikte mi değerlendiriliyor. teşekkürler
Alıntı:
sc1978 rumuzlu üyeden alıntı
sevgili alfamet kardeşim, her bir şeyi yazmışsın çok teşekkür ederiz ama göz değerlerini yazmamışsın ben de keratokonus hastasıyım ve yakında askere gideceğim. rica etsem göz derecelerini yazarmısın. ayrıca miyop varsa keratokonusla birlikte mi değerlendiriliyor. teşekkürler
Kerotokonus değerlendirmeye alınmıyor. Değerlendirmeye alınan miyop ve astigmat ölçüleri. Benimkiler 8,25 miyop ve 5,25 astigmat çıktı her iki gözde de.
Alıntı:
alfamet rumuzlu üyeden alıntı
Kerotokonus değerlendirmeye alınmıyor. Değerlendirmeye alınan miyop ve astigmat ölçüleri. Benimkiler 8,25 miyop ve 5,25 astigmat çıktı her iki gözde de.
teşekkür ederim cevabın için. bir sorum daha var, cevaplarsan sevinirim keratokonustada miyop ve astigmat değerleri yine (miyop+ 1/2 astigmat 14 ten büyük olmalı) şeklinde mi değerlendiriliyor.çünkü bir arkadaş bana göz numaralarının sol 4,5 sağ 10,5 olduğu için askere alınmadığını söyledi. acaba bu değerleri astigmatik değerler midir? geçmiş olsun
Alıntı:
alfamet rumuzlu üyeden alıntı
@alfamet
Merhaba, yukarıda vermiş olduğunuz numaralar her iki gözün toplamı mı, yani miyop toplamı 8,25 - Astigmat Toplamı 5,25 Öyle mi.
Eğr böyleyse benim iki gözün toplamı miyop olarak 7,00 + 5,25 =12,25 Ediyor astigmat'da 2,50+2,50 =5,00 yapıyor.Bu Durumda Muaf Olma Durumum Nedir.
Cevabızı Bekliyorum..
Tşkler
Alıntı:
EmRaHSaRaL rumuzlu üyeden alıntı
@alfamet
Merhaba, yukarıda vermiş olduğunuz numaralar her iki gözün toplamı mı, yani miyop toplamı 8,25 - Astigmat Toplamı 5,25 Öyle mi.
Eğr böyleyse benim iki gözün toplamı miyop olarak 7,00 + 5,25 =12,25 Ediyor astigmat'da 2,50+2,50 =5,00 yapıyor.Bu Durumda Muaf Olma Durumum Nedir.
Cevabızı Bekliyorum..
Tşkler
Cevap Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık Yeteneği Yönetmeliği Hastalık ve arızalar listesi Madde 1 ve devamı.
Yeni bir konu açacaktım sorum için, ama arama yapınca bu konuyu buldum. Buradan sormak istedim.
Ben 18 yaşındayım ve doğuştan monokülerim. Sağ gözüm hiç görmüyor, sol gözümde de görme zayıflığı var bu yüzden gözlük kullanıyorum. Bu sene üniversiteye başlayacağım.
Anladığım üzere benim çürük raporu almam gerekecekmiş.
Peki ben işlemleri ne zaman yaptıracağım, seneye mi? Ne zaman yoklama yaptırmaya gitmeliyim? Sadece göz muayenesi yaptırmam yeter mi?
Bu askerlik durumum, ileride iş hayatımı etkileyebilir mi?
Çok teşekkürler, cevaplarınızı bekliyorum.
Alıntı:
EmRaHSaRaL rumuzlu üyeden alıntı
@alfamet
Cevabızı Bekliyorum..
Tşkler
Her iki gözde de dediğine göre toplam olmaması lazım.
Arkadaşlar merhabalar,
Ben iranda doğdum ve büyüdüm, annem türk.
İranda üniversiteden mezun olduktan sonra gözümden dolayı askerlikten muaf oldum.
(Sol gözüm Hipermetrop damla ile 7.25, damlasız 6.25)
iranda hipermetrop için bir göz 6'nın üzerinde ise muaf oluyorsun.
Bu arada 19 yaşımdayken türkiye vatandaşlığına başvurdum ve 2002 de türkiyeye gelince anca nüfüs cüzdanımı alabildim. bu şekilde çifte vatandaş oldum.
İranda askerlikten muaf olduktan sonra türkiyede yaşamaya karar verdim. 2002 de türkiyeye gelip nüfüs cüzdanımı aldım.
ve Askerlik şübesine başvurdum. Askerlik şübsi irandaki askerlikten muaf edilmemei kabül etmedi (NATO Ülkelerinden birisinden çifte vatandaşı olanlar ikinci ülkelerinde askerlik yapmışlarsa yada mufa olmuşlarsa türkiyede askerlik yapmiyorlar)
Bu arada iranda üniversite bitirdiğimden bana denklik soruldu. denklik için yök e başvurdum yök 6 ay beklettikten sonra bir sınava abi tuttu beni. Değerli arkadaşlar öyle bir sınav düşünün ki okuduğunuz 4 senelik üniversitenin tüm derslerinden iki aşamalı bir sınava giriyorsunuz ve sınav türkçe, ve de müfredat belli değil. bu sınavdan 80 üzerinden 70 almanız gerekiyor. haliyle bu sınavı geçen kimse olmuyor (514 kişi sınava girdik en yüksek puan 53 idi).
Böylece denklik sevdasından vazgeçtim.
Boğaziçi okulunda master'e başvurdum, denklik istemiyordu ve kabul edildim.
Şu an Boğaziçi üniveristesinde master yapiyorum.
Askerliğimi tecil etmek için öğrenci belgemle askerlik şübesine gittim ama askerlik şübesinden benim lisans dönemimdeki denkliği yine istediler. Denklik alamiyacağım ortadayken master'ın bitmeside bana çare olmiyacağı ve masterı bırakıp askere gitmem gerektiğini söylediler.
Hal böyle olunca ne yaptığımı şaşırdım ve Türkiyedeki Askerlikten muaf olmak için göz hastalıkları şartları öğrenmek ilk aklıma geldi.
Çok uzattım biliyorum ama inanın ki ne yapacağımı bilmiyorum.
Dünya Göz hastanesinde muayeneye gittim ve bana bu değerleri verdiler.
Damlasız Ölçüm +0.25 - 0.20*175
+6.25 - 1.0*5
Damla ile Ölçüm +0.50 - 0.50*175
+7.25 -0.75 * 15 ya 13
Görme Tam
0.15
Göz tansiyonu 12
15
Doktorun yazdılarını bu kadar okuyabildim.
Lütfen benim durumumu anlayabilmemde bana yardım edermisiniz.
Sevgilerle.
Bu arada forum yöneticilerinden ve bilgilerini paylaşanlardan teşekkür ederim.
Belirttiğim yukarıdaki bilgilere birde şunu ilave etmek istiyorum.
Benim sol gözüm çocukluktan tembel ve bu kadar zayıf olmasının nedeni bu, Bu benim muaf olmamı sağlayacakmı?
Aslında askere gitmeye çok isterdim ama türkiyede yeni tutunmaya başladım ve aileme bakıyorum. O yüzden muaf olmak gibi bir dururmum varsa değerlendirmek isterim.
Bir başka sorum şu. Asker hastanesine gider ve oradan askerliğe elverişlidir diye bir sonuç çıkarsa oradan beni direkt askere götürürlermi?
Selam arkadaşlar okulu bitirmeye ve askerliği düşünmeye başladığım şu günlerde bakalım ne gibi şeyler beni bekliyo asker arkadaşların ne gibi tecrübeleri var diye internette araştırma yaparken bu konuya denk geldim kafam karıştı ben o verilen askeri sağlık mevzuatından inanın hiçbişey anlamadım benim ;
sağ gözüm 8.00 miyop artı 0.75 astigmat
sol gözüm 8.00 miyop artı 1.25 astigmat
1-okuduğum yazılara göre ben çürüğemi ayrılıcam?
miyoplar artı astigmat yarısı 8+8+1=17 yapıyor...
2-Bir diğer sorum ben yuksek lisans yapmayı düşünürsem ve yazında bu durumu aradan çıkarmak istersem beni hemen askeremi alırlar eğer uygun görülürse yoksa sadece muayene olup gelmiş mi olurum? yada bu durumu sorabileceğim hastane türü nedir devlet hastaneleri yada benzeri bir kurum bu durumu bilirmi? yada beni illa askeri hastanede mi muayene ederler?
3-Son sorumda bi damladan bahsediliyo bu ne işe yarar daha düşükmü gösteriyor gözlerimizi bu gözleri ne kadar düşürebilir bilmiyorum ama gözlüksüz burun ucu görünmüyo bende:D
şimdiden cevaplar için tesekkur ederim....