Cevap: Tek tokat atmak boşanma sebebi olur mu?
Alıntı:
ahmet.demir06 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın inkaya;
az önce bana gelen mailde eğer davadan vazgeçmesini istiyorsan nafaka iste yazılmış.
Şimdi, eşim 1000 TL alıyor.
Bende özel calıstıgımdan düzgün bir gelir yok. Yani sabit değil.
Evi terk edip gitti. 400 kira ödüyor.
Ev giderleri 100
mutfak 300
toplam : 800 TL
Şimdi benim sabit gelirim yok diye nafaka isteme hakkım var mı ?
Yine profesyonel düzeyde bu işleri yapmayan bir vatandaş olarak konuşuyorum:
1000TL az bir para... Ondan çıkacak nafaka ne kadar olur onu tahmin dahi edemiyorum. Birkaç bin TL düzeyinde gelir olsa o zaman daha oturaklı olurdu.
Öte yandan geliri yetersiz/işsiz erkeklerden nafaka/tazminat almayı başaranlar oluyor fakat benim bildiklerim kadının 2000TL ve yukarısı gelirinin olduğu durumlar.
Sizin durum bu açıdan da ortada...
Alıntı:
inkaya rumuzlu üyeden alıntı
Hm yani zaten kullandılar o durumu. Ortada bir durum aslında o noktadan direterek aleyhine kullanılmasını engelleyebilirsin. Burada avukata önemli iş düşüyor. Kapı kırdıracak kadar kadının üzerine gelmesi ve tahrik ettiği anlaşılırsa, o zaman durum hafifleyebilir.
Bizim gerçi kavgamız o kadar ileri gitmedi ama beni cok sinir edecek seyler yaptıgı zaman, tepki olarak açıyordum içkimi... sinir ettikçe bir yudum daha, cok sinir ederse şişenin tamamını bitirip yeni şişe açıyordum...
Valla, bende içki + kumar + uyuşturucu + gece hayatı yok.
Hatta kazanç olduğu gibi eve verilir. :)
Evden işe, işten eve. Geç kalıncada kesin sebep ve dönüş zamanını veririm. :)
Alıntı:
Yine profesyonel düzeyde bu işleri yapmayan bir vatandaş olarak konuşuyorum:
1000TL az bir para... Ondan çıkacak nafaka ne kadar olur onu tahmin dahi edemiyorum. Birkaç bin TL düzeyinde gelir olsa o zaman daha oturaklı olurdu.
Öte yandan geliri yetersiz/işsiz erkeklerden nafaka/tazminat almayı başaranlar oluyor fakat benim bildiklerim kadının 2000TL ve yukarısı gelirinin olduğu durumlar.
Sizin durum bu açıdan da ortada...
Anladım.
Eğer hakım kabul ederse bu sefer işler değişir.
Çünkü tüm kazancımı eve aktaran birisi olarak, kazanç güzelse doğru eve, eğer eksikse eşimden destek olurdu.
Şimdi halim eşime nafaka öde derse bu sefer kendisi "zaman zaman destek oluyordum. sadece hep tartışma vardı. evi terk ettim gene destek oluyorum. nasıl iştir bu " diyip herşeyden vaz geçme ihtimali var gibi ?
Alıntı:
Anladım.
Eğer hakım kabul ederse bu sefer işler değişir.
Çünkü tüm kazancımı eve aktaran birisi olarak, kazanç güzelse doğru eve, eğer eksikse eşimden destek olurdu.
Şimdi halim eşime nafaka öde derse bu sefer kendisi "zaman zaman destek oluyordum. sadece hep tartışma vardı. evi terk ettim gene destek oluyorum. nasıl iştir bu " diyip herşeyden vaz geçme ihtimali var gibi ?
Avrupa'da kadın erkek fark etmeden hangisi daha cok kazanıyorsa ona nafaka ödettiriliyor diye duydum. Türkiye'de bu açıdan saçma bir durum var o da miras durumunda erkekle tamamen eşit hak tanıyan yasaların, evlilikte kadından yana tavır alması. Oysa ki günümüzde her bir kadın çalışıyor artık. Zaten o yüzden de bazı kadınlar daha çabuk kestirip atabiliyor evliliği.
Alıntı:
Avrupa'da kadın erkek fark etmeden hangisi daha cok kazanıyorsa ona nafaka ödettiriliyor diye duydum. Türkiye'de bu açıdan saçma bir durum var o da miras durumunda erkekle tamamen eşit hak tanıyan yasaların, evlilikte kadından yana tavır alması. Oysa ki günümüzde her bir kadın çalışıyor artık. Zaten o yüzden de bazı kadınlar daha çabuk kestirip atabiliyor evliliği.
Bakalım üstad, ben bunuda araştırıyım. Çünkü muhasebe defterleri istendiğinde her şey ortaya çıkacaktır kesinlikle.
Şimdilik araştırmaya devam.
Alıntı:
Valla, bende içki + kumar + uyuşturucu + gece hayatı yok.
Hatta kazanç olduğu gibi eve verilir. :)
Evden işe, işten eve. Geç kalıncada kesin sebep ve dönüş zamanını veririm. :)
İçkiden sonraki diğer 3'ü bende de yok. Türkçemizde o 4 kelime bir arada iyi gidiyor ama aslında gayet farklı şeyler bence. Uyuşturucu direkt suç bir kere mesela ama içki en azından yasalara göre suç değil. Dini değerlendirme ayrı. Gece hayatı da ayrı bir yaşam tarzını ifade eder bence. Öyle kişiler var ki her gece dışarda eğlencede kadınla kızla arabalı erkeklerle bir arada olur ama içki içmez :) Kumar ise bambaşka bir dünya. TV'deki kutu açtırma yarışması kumar bence. Cunku bir kutuda 1TL başkasında 500.000TL var o kumar değil de nedir ama yarıışmadaki aktörlere bakarsanız kumarın lafı bile edilmez hatta doğru kutuyu bulmak için mücadele edildiğine bile inanıyorlar ve 500bin tl'yi hak eden yarışmacı hak etmeyen yarışmacı gibi tabirler kullanarak kumarı neredeyse alın teri mücadelesine dönüştürüyorlar.
Ya bir de son olarak, eşimle atışmaya başlamadan önce neredeyse hiç içki içmiyordum. Eşim yüzünden içtiğimi söyleyebilirim.
Siz nafaka talebinde bulunduğunuzda alabilir misiniz bilemiyorum. Türkiye de böyle bir uygulama hiç duymadık, görmedik. böyle birşey olsa kesin Televizyon haberlerine kesin yansırdı. bu bir ilk olduğu için.
Ama nafaka talebinde bulunursa eşiniz, hakimin takdiridir ama genelde kadına nafaka veriyor hakimler.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=54523
Bu linkteki üyemizin maaşını,bağlanan nafakayı ve anlattıklarını okumanızı tavsiye ederim.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Siz nafaka talebinde bulunduğunuzda alabilir misiniz bilemiyorum. Türkiye de böyle bir uygulama hiç duymadık, görmedik. böyle birşey olsa kesin Televizyon haberlerine kesin yansırdı. bu bir ilk olduğu için.
Ama nafaka talebinde bulunursa eşiniz, hakimin takdiridir ama genelde kadına nafaka veriyor hakimler.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=54523
Bu linkteki üyemizin maaşını,bağlanan nafakayı ve anlattıklarını okumanızı tavsiye ederim.
tşkler. okudum. çok garip. o zaman ne olursa olsun kanun kadınlardan yana. bilmem artık. ama neden olmasın. Yani eş boşanma nedeni ile sefilmi olsun.
Buna başka bir yol bulmak lazım gibi.
Sanırım boşanmamak için başka yol bulmam lazım. Ya bu kız neden anlamıyor beni.
Selamlar.
Bügün çok garip bir gündü.
Tesadüfen eşimi gördüm avukatına giderken. Avukat benide çağırdı. Sohbet ettik biraz. Barışma yoluna gidin dedi ama nerdee, bizimki düşmandan daha fazla düşman olmuş.
Bana sordular, anlaşmalımı, çekişmelimi.
çekişmelide zararlı çıkarsın dediler, olsun dedim. Savaşa devam.
Anlaşmalıda ise tek duruşma. Ancak eğer anlaşmalı istersem vede her ne olursa olsun, asla şimdi ve ilerde nafaka ve tazminat istemiyorum ve istemiyeceğim diye belge alırsam, ilerde benden nafaka ve tazminat isteme hakları varmı ?
Saygılar.
NAFAKA-MADDİ TAZMİNAT-MANEVİ TAZMİNATTAN FERAGAT ETTİĞİNE dair boşanma protokolün yazılırsa, boşandıktan sonra asla sizden hiçbir şey alamaz.
Çünkü FERAGAT ETMEK, tümüye haklarından gri dnmemk üzere vazgeek anlamın gelir. Eşin bunu kabul ediyorsa hemen anlaşmalı boanın derim.
Yoksa çekişmeli de her halukarda nafaka ve tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz. Genelde boşanmalarda erkekler bunları ödemek zorundalar.