Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Sayın horasan;
Anlaşılan size adam beğendiremeyeceğiz. Gerçi siz M. Esat Bozkurt'un ırkçı söylemini beğenmiştiniz, ama sıkı Kemalist olarak bilinen Falih Rıfkı'yı beğendirmek şöyle dursun, adamı bir de herzamanki hakaret edici üslubunuzla "dalkavuk" ilan etmişsiniz. Ben Falih Rıfkı'nın şöyle ya da böyle olduğundan bahsetmeden şunu söyleyebilirim ki;
- yıllarca Atatürk'ün en yakınında bulunanlardandır,
- Atatürk hakkındaki en önemli kitaplardan biri ve başucu kaynağı olarak bu adamın yazdığı "Çankaya" isimli kitap gösterilir,
- Daha bir kaç gün önce sıkı Kemalist Özdemir İnce, Hürriyet'teki yazısında Falih Rıfkı'yı ve Çankaya'yı övüyorduve tavsiye ediyordu,
- Nutuk hakkındaki yazısı önce Dünya gazetesinde çıkmış, sonra da aynı yazı Çankaya isimli kitabına da alınmıştır.
Dalkavuk mudur, Kemalist midir, değerlendirmesini okuyanlara ve size bırakıyorum.
Sayın abdulmecid;
Ben eleştiriyi çok severim, eleştirel düşüncenin demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olduğunu düşünürüm, fakat eleştirirken mümkün olduğunca seviyeli olmaya çalışırım, hakaret ve çamur atma yolunu tercih etmem. Size verdiğim cevapta da hakaret ve çamur atma kastım ve niyetim yoktur. Sizin Nutuk'tan bahsederken "sorhoşken yazıldığını" belirtmenizi "çirkin ve yakışıksız" bulduğumu söylüyorum. Sizin, gerçekle ilgisi olmayan bu desteksiz atışınızı başka türlü değerlendiremedim. Benimki hakaret ve çamur atmak değil, sadece bir tespittir. Bence bu konudaki bilgilerinizi daha ciddi kaynaklardan yeniden gözden geçirmeniz doğru olur. Mustafa Müftüoğlu'ndan ve Rıza Nur'dan okuduklarınızı bence başka kaynaklardan test etmeden piyasaya sürmeyin. Sadece kendi yandaşlarımızı değil, karşı görüşleri de okumak insana çok şey kazandırır.