Re: Boşanan bir kişi neden eşine nafaka ya da tazminat ödemek zorunda kalır?
Alıntı:
sceptre rumuzlu üyeden alıntı
Sedat bey pardon aylık gelirim 500 YTL mahkeme kendisi araştırdı. Ayrıca evli iken insan eşine para harcamaz her iki tarafta beraberce para harcar.
Hakim aylık gelirinizin 500 YTL'den fazla olduğunu düşünmüş olacak ki, 400 YTL nafaka bağlamış.
Sedat bey bi daha okurmusunuz mahkeme araştırdı yazdım. Mahkemede bilirkişi diye bir tanık vardır biliyormusunuz bende benim gelirimi araştırırlarken her türlü tanığı sundum fakat sigortalı çalışırken nafaka alabilmek için sigortasını dahi kapatan bir davacı var karşımda ayrıca 400 ytl istedi hakim 400 ytl ye karar verdi. Buna ne diyceksiniz. İşin ilginç tarafı nedir biliyomusunuz beni birikmiş nafakayı ödeyemedim diye 3 ay hapse atacaklar ve ben mahkemede atılan iftiraları ve mahkemeye sunulan yalan beyanları yazılı olarak kanıtlasam bile onlar orda suç değil diyebilecek bi hukuk sistemi var. Unutmayın arkadaşlar bugün bunları ben yaşadım ama birileri bunu durdurmazsa belki yarın bunları siz yaşıycaksınız?
Davacının kendini sigortasız göstermesi, attığı iftiralar ayrı konu.
Sizin görünen geliriniz değil gerçek geliriniz 500 YTL ve buna rağmen mi 400 YTL bağlandı?
Yani hakim "davalının aylık geliri 500 YTL'dir bu yüzden 400 YTL nafaka ödemesi uygundur" şeklinde mi karar verdi?
Evet Sonunda anladınız. Ama anlamanızda yeterli deil çünkü sizde benim gibi olanları değiştiremiyceksiniz. Saygılar.
Bir hakim kocanın geliri (maaşı değil) 500 YTL iken 400 YTL nafaka bağlamaz.
ne olursa olsun kadın haklı diyen bir sistemde yaşıyoruz.Avrupaya uymaya çalışıyoruz ama aldığımız avrupanın örf ve adetleri.Bakın almanya da nafaka kadına özel durumlar hariç 2 yıl veriyir ve sonunda kesilir.yani bizdeki gibi yok evlensin,yok ölsün,yok sigortalı işe girsin diye beklemiyor.Daha mahkemeden adım atar atmaz kadın haklı bağla nafakayı,tazminata bir ara bakarız diyen bir sistem.Sırf ben şarka mesleki görevimi yapmaya gidiyorum ve kendiside gelmesi gerektiği için evi terkeden kadın yüzünden 4 yılım gitti.Halende bekliyorum boşanmayı.Yazıkki biz bu insanlar için canımızı dişe takıp memleketi savunuyoruz ama bizim haklarımızı savunması gerekenler bizi süründürüyor
Sedat bey benim yalan söylediğimimi beyan etmeye çalışıyosunuz vereyim dosya numarasını araştırın he ne dersiniz?
Toplam aylık gelirinizin sadece 500 YTL olduğu konusunda hakimi ikna edemediğinizi söylüyorum. Dosyayı siz baştan sonra bir daha okuyun ve bunun nedenlerini siz düşünün.
O kadar çok değişik forumlarda soru sormuş, hatta yanıtı okumadan aynı soruyu tekrar sormuşsunuz ki...
Üşenmeyip bütün yazdıklarınızı tekrar okudum. Siz de verilen cevapları bir okuyun:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=33083
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=41894 (3 sayfa-ikinci ve üçüncü sayfaları da unutmayın)
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=42928
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=42955
Sedat bey sizinle polemik yapmak istemiyorum ama bütün forumlardan beni tatmin edecek cevap alamadım hatta bi forumda hukukun tıkandığından falan bahsettim. Zatende benim anlatmak istediğim buydu. Ama siz bile hala mantıklı bir cevap vermek yerine üşenmeyip forumları araştırmışsınız. Bana çözüm üretebilcekseniz yazın yoksa lütfen yazmayın. Gelir e gelince bütün gelir getirecek yollarımı mahkemeye ben sundum ve onlar üzerime intikal etmemiş gayrimenkullerime varana kadar her şeyi araştırdılar sonuç olarak 500 ile 600 arasında bir gelire ulaştılar gerçi şimdi o da yok ya. Sonucunda varılan nokta 400 ytl nafaka. 5000 YTL gelir iddaa ettiler keşke alsam da ben daha fazla nafaka ödesem. Sorarım size kim bugün 5000 YTL gelire sahip. Hakimler onların iftiralarını görmüyolar ama beni ezecek nafakaya hükmediyorlar. Ayrıca ilk duruşmada kadın hiçbir geliri olmadığını sunuyor mahkemeye ama ne garip ki sigortalı bir işyerinde çalışmakta iken hakim hiç araştırmaya gerek duymadan hüküm veriyor. Yani bi arkadaşında yazdığı gibi mahkeme salonuna girdiğiniz anda erkek 3-0 mağlup. Soruyorum nereye kadar?