Re: Boşanma davamla ilgili yardımlar
bende aynı şeyi söylüyorum...
icra ile gidince görmemde sıkıntı ve sorun yok.. onlar şahit durumunda oluyorlar .. eğer göstermezler ise o zaman ceza var sanırım akıllı bir insan tekrarını yapmaz.. kimse 2-6 ay ceza almak istemez.
icrasız gittiğimde göstermeyeceklerini sözlü olarak avukatıma beyan ettiler...
bende her icra ile gittiğimde yani çocukları görmek istediğimde ( başka şekilde göremeyeceğim için ) bu harcı her defasında yatırmam gerekiyor.. sayım maydanoz11.... umarım anlatabilmişimdir.
Yani icra memuru ile gidip çocuğu görmeye çalışmak yerine, noter memuru ile gidip çocuğun gösterilmediğini tesbit ettirip,dava açmak daha caydırıcı o zaman.
ya yazdıklarımı okumuyorsunuz... yada boşa sallayıp duruyorsunuz...
mahkeme kararına karşı çıkabilir. evde yok der bu adreste değil der. ve göremezsiniz.
eğer icra takip kararı ile gidilirse bu şartlar altında nerede olursa olsun bulunur. ha bu bulunma öncesi zaten davalıya karar icra kararı gidecektir. o adreste bulunması gerekir o saatte.
eğer bulunmuyor ise cezalı duruma düşer..
bende diyorum ki sayın maydanoz11 ;
----icra ile gittiğimde görebilirim. icrasız HAYIR..
----icra ile gitmem için de o harcı her defasında yatırmam gerekiyor.
Siz zaten kendi kendiniz hakkında karara varmışsınız.Benimle tartışır tarzda konuşmazsanız sevinirim çünkü siz müvekkilsiniz ben avukat..Kanunlar var bu kanunlar uygulanır tartışılacak zaten bir konu yoktur.Eşiniz adres değiştirmiyorsa yani eline karar gidiyorsa mahkemenin verdiği karar uygulanır.Eline kağıt ulaşmazsa bulunması yolunda çözüm aranır.Eşiniz sürekli adres değiştiriyosa bulmanız zorlaşır ve icra memurluğuna başvuruda bulunabilirsiniz.Ama adres değişmiyorsa eşiniz sadece göstermem diyorsa size gerekli şikayette bulunursunuz ve ceza alır.iyi geceler
Görüşme haftasında ş.dışında olmak bir sorun teşkil eder mi?Eveden uzaklaştırma cezası olan baba polislemi yoksa icra memurlarıylamı çocuğu alır?
Sn. Maydonoz11,siz avukatmışsınız illlaki daha iyi bilirsiniz ama icra memursuz çocuğu anneden alıp görmek anne istemediği sürece imkansızmış.Benimde avukatım aynı şeyleri söyledi ve ocuğu göstermemenin bir suç olmayacağını dile getirdi.Bende çocuğumu görmek istiyorsam her hafta sonu icra memuruna 125ytl.vermem gerekiyor.Bana görede çok saçma bidüzen.Devlet avukat tutma durumun yoksa barodan avukat temin ediyosa,benimde her hafta icra memuruna vericek param yok.Bana da icra memuru tahsis ediyomu? Hayır.... burası Türkiye normal karşılamak lazım.
Eşinizin sizi aldattığını ispatlamanız hususunda şunları söyleyebilirim. Öncelikle bunu görmüş olan tanıdığınızı tanık olarak dinletmeniz gerekir. Kredi kartı dökümleri, telefon mesaj kayıtları.. vs delil olarak gösterilebilir. Böyle bir imkan varsa eşinizin kadınla çekilmiş fotoğrafları çok işe yarar. Hatta durumunuz müsait ise bir dedektiflik bürosuyla göüşmenizi tavsiye ederim. Aldatma hususunda delil çok önemlidir. Bu ve benzeri gibi delillerle eşinizin sizi aldattığını ispat edebilirseniz mahkeme sizin lehinize ciddi bir tazminata hükmedecektir.
teşekkür ederim artık birşekilde ispatlayacağım, avukatıma güveniyorum
uzaklaştırma alan eş iletişim araçlarıylada rahatsız ediyorsa nereye şikayetde bulunabilirim?Ne kadar sürede telefonum dinlenmeye alınır?