Memleketin sorunlarını unuttunuz verin Kayacıyı Çobana memleket'te kurtulsun bizde kurtulalım yapalım bir köy düğünü oylarıda o zaman eşit olur onlarda kurtulur sitemizde. Düğünlerine gelirşiniz deyilmi?
Printable View
Memleketin sorunlarını unuttunuz verin Kayacıyı Çobana memleket'te kurtulsun bizde kurtulalım yapalım bir köy düğünü oylarıda o zaman eşit olur onlarda kurtulur sitemizde. Düğünlerine gelirşiniz deyilmi?
eşitsizliklerle dolu bi yerde o kadarda mantıksız bir söylem değil. aç, açıkta ve muhtac bir insana ne verirseniz mutlu olur( kömür, yiyecek vs.) ve minnet duyar, bunuda gösterip helalleşebileceği tek yer sandık olduguna göre söyleyecek pek fazla bişey yok sanırım....
Başbakan Erdoğan parti grubunda şunları söyledi: "Biz mitingi Taksim'de yapacağız demek şık değil. Herkesi, özellikle sendika yöneticilerini kanunlara uymaya çağırıyoruz. Dünyada 1 Mayıs her yerde resmi tatil olarak kutlanmıyor. Biz Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan ettik. Ayakların başları yönettiği bir yerde kıyamet kopar."
Eveeet. Şimdi ben neyi merak ediyorum biliyormusunuz? Dengir Fırat ne yorum yapacak onu. Güzel mankene "edepsiz civciv" diyen Fırat acaba aynı felsefeyi yansıtan sözleri için kümes hayvanlarının hangisi ile Başbakan'a yanıt verecek?
Benim bir tahminim var ama neyse...
O cevabı Türk İş başkanı'nın vermesini bekliyoruz! Kimmiş bakalım ayak takımı bu ülkenin azda olsa sanayisini her alanda hizmeti gecen işçiler ayak takımı deyil bu ülkenin omurgasıdır uyanın ve acın artık gözünüzü kulağınızı emeğe ve de düşük üçretle üretilen emeğe ve üreten emekçilere bu kadar sayısızlık pes.
Suçu savunmakla işlemek arasında, sadece eylem farkı vardır. Yukarıdaki yazıya baktığım da “demokrasi demokrasi” derken, sanki “lanet olsun bu demokrasiye” der gibi anladım, bayan yazarı. İşte Türkiye’nin aydını. Türkiye’nin çok bilmişi, Türkiye’nin hakimi, yargıcı. Ey avukatlar, Ey hakimler, ey savcılar, yargıçlar…Dahası avukat olacağım diye harıl harıl, gecesini gündüzüne katarak bir biriyle yarışan, hukuk fakültesi meraklısı öğrenciler… Bırakın çalışmayı. Sizlere ne hacet… Yazar çizer takımı zaten bu işi sizin yerinize yapıyor. Neden bunca zahmete giriyorsunuz ki? Bakın başınızın çaresine… Hele babası çoban olanlar. Sakın ha. Okumak neyinize. Oturun oturduğunuz yerde.
Siz bir işçi (?) olarak, o yazıdan öyle bir anlam çıkardınızsa biraz espri, biraz da ironik olarak size tavsiyem:
"İşçisin sen işçi kal, giy (dedi) geri tulumları"
1 Mayıs'ta, ayak takımının bir üyesi olduğunuzdan sizi de Taksim'e bekleriz.
[QUOTE=Harun Gür;178022
1 Mayıs'ta, ayak takımının bir üyesi olduğunuzdan sizi de Taksim'e bekleriz.[/QUOTE]
Ne farkı kaldı ki?
Sanırım yine yanlış yorumladınız. O lafı ben etmedim, Başbakan etti. Bunun üzerine bir konfederasyon başkanı da "Ayak takımı 1 Mayıs'ta Taksim'de" dedi.
Kayacı ile Başbakan arasında aslında bir fark yok. Her ikisi de elitist. Bizim demokrasimizde her iktidar kendi elitini yaratır. Dün de böyleydi, bugün de böyle. İnanmıyorsanız son türban defilesine ?!!! ve izleyicilerine bir gözatın.
Selamlar,
Birde Nihat GENÇ'in düşünceleri hakkında yorumunuzu alsam.
http://www.youtube.com/watch?v=WqEGX...r_id=681422777