yılmaz kardeş teşşekür ederim kendine iyi bak yardımın için inşllah ilerde tekrar sana yazarım almanyaya gitmek isteyenlerinde ALLAH yollarını açık etsin...
Printable View
Alman vatandasi olmasina ragmen sosyal yardim alanlarin aile birlesimleri reddediliyor. Yine Alman vatandasi olmasina ragmen gelen esler normalde uygulanan her tür prosedüre tabi tutuluyor. Aile birlesimi asamasindaki belki de en somut ayricalik vize ve Almanya'ya geldikten sonra alinacak olan oturum icin ücret alinmamasidir. Ben daha büyük bir fark göremedim sahsen... :)[/QUOTE]
Arkdaşlar benımde bır sorunum var ve bılgı almak ıstıyorum şimdi ben turkıyede okuyan bır ogrencıyım ve turkum sevgılım almanyada kendısı bır türk fakat alman vatandası cıfte vatandas fılan degıl yani simdı onunla evlensem oraya gıdebılme durumum var mı benı yanına alabılırmı kendısıde suan ogrencı aılesı ıle beraber yasıyor... yanı oraya gıdebılmek ıcın almancada bılmek gerekıyormus oraya gıdebılmek ıcın dıl den başka aranan bır sey varmı benı bu konuda bılgılendırırsenız sevınırım...
Müstakbel hanimin ise girip kiralik bir ev tutacak, ortalama 1100€ net geliri olacak. Bu sartlar yerine geldikten sonra sansin var...
Elbette var. A1 düzeyinde basit Almancayi bildigine dair sertifikayi Goethe Enstitüsü'nde girecegin dil sinavi isiginda göstermen gerekiyor.
Sımdı Esımın gelırı 1100 euro olmaz ıse benı alamazmı dıyorsunuz ılla eşimin ısı olması mı gerekıyor bu sartmı kanunmu yanı oraya gıdebılmek ıcın hem oraya gıdıldıgınde herturlu sosyal ımkanlardan faydalanabılırmıyız ev konusuna gelınce Dedem almanyadan emeklı işci fakat orada bos evı var orada kalırız yanı benı bılgılendırırsenız sevınırım...
Elbette olmasi gerekiyor. Hatta belirlenen gelirden sadece 20€ eksik diye vizesi onaylanmayan cok insan var. Bunu da, o söyledigin "her türlü sosyal yardimdan" yararlanmayasiniz diye yapiyorlar. Her gelen direk sosyal yardimlara sariliyor, olan biz calisanlara oluyor; devlet de bunun önüne böyle kurallarla gecmeye calisiyor tabii.
Ayrica ev varsa dededen kalma ve ikamet o evde olursa, ev kirasi icin ödenmesi gereken gelir miktari esin kazanmasi gerekecek maastan düsülecektir. Bu baglamda 700-800€'luk bir gelir yeterli olabilir, inisiyatif yabancilar dairesindeki ilgili memurda.
Hocam vermıs oldugunuz bılgıler ıcın cok tesekkur ederım fakat bu kadar bu konuyu ıyı bılmenız benı sasırtıyor sızın her dedıgınıze ınanıyorum ben bırde oraya gıdıp iş bulabılıcegımı bılsem calısabılcıeıgmı turkıyede durmam orada calısırdım şimdı oradakıler almanya ölmüş bitmiş gıbı cumleler soyluyorlar türkiye daha ıyı dıyorlar oradakıler fakat ben ınanmıyorum turkıye buyuor dıyorlar ınsanlar asgarı ucret ıle calsııyor o parada kıme yeter burada almanyanın sanayısi ve iş ımkanları daha cok dıye dusunuyorum yanı orada iş bulabılmek kolay olurmu hocam ben meslek lısesı mezunuyum otomotıv bolumu bunun orada bır faydası olurmu yanı oradakı hayat ve iş ımkanları nasıl bunu asıl merak edıyorum benı bılgılendırsenız sevınıırım bu konuda sımdıden cok sagolun...