Re: Ilımlı İslam Modeli - Türkiye ve Malezya
Malezya kadın milletvekiline hazır değilmiş!
Malezya Doğu Pahang Eyaleti Başkanı Adnan Yakub, seminer için toplanmış binden fazla kadından, hakları konusunda gerçekçi olmalarını istedi: ‘Mecliste kadın görmeye hazır değiliz!’
Malezya Doğu Pahang Eyaleti Başkanı Adnan Yakub, seminer için toplanmış binden fazla kadından, hakları konusunda gerçekçi olmalarını istedi.
Adnan Yakub, Malezya New Strait Times gazetesine yaptığı açıklamada, “Kadın ve erkek eşittir fikrini tamamen destekliyorum, ancak bu yönde harcanan çaba mantıksız istekler için harcanmamalı. Kadınlar hakları için savaşmalı ama Başbakan olmak gibi anlamsız istekleri olmamalı” dedi.
Yakub, sözlerine Müslüman ülkelerin bir çoğunda kadınlar mecliste ve hükümette azınlıkta diyerek devam etti ve Malezya halkı henüz mecliste kadın milletvekili görmeye hazır değil dedi.
Kaynak: Middle East Times, 25 Temmuz 2006
Bu laflar nerede ise 1,5 yıl önce edilmiş. Başı açık veya kapalı (İran örneği gibi mesela) olsun , zihniyet bu olduktan sonra neyi tartışıyoruz biz anlayamadım. Başı türbanlı üniversiteye giremiyor oysa bu onun dini tercihi, kişisel özgürlüğü diye bakarsanız olaya, yarın Cuma günleri tatil olsun, bu dini tercihim ve özgürlüğüm diyene, İslam azadı teşvik etmekle birlikte köleliği yasaklamamıştır, ben cariye tutacağım bu benim dini tercihim, kişisel özgürlüğüm diyenlere ne diyeceksiniz? Bu hukuk sisteminin iki başlı hale gelmesinin yolunu açar, bir süre sonra hukuk sükut eder, şeriat aslolur.
Komplo
İnekler çayıra yayılıp otlandıktan sonra uzanıp geviş getirirken sohbete dalarlar.
-Kardeşler, bu insanoğlunun bize yaptığı iyiliklerin hakkını nasıl öderiz? Bizi yediriyor, içiriyorlar...
-Eee, biz de süt verip ödeşiyoruz ya...
Bir başkası atılıyor:
-Öyle diyorsun AMA geçen bir arkadaştan duydum, bazı insanlar hemcinslerimizi kurban ediyor, derilerini yüzüp giyecek yapıyor, etimizi ızgaralarda kızartıyor, kıyma yapıp bağırsaklarımıza dolduruyor ve yiyorlarmış. Sucuk
muymuş, kokoreç miymiş, neymiş, yapmadıkları yokmuş.
İneklerden biri isyan ediyor:
-Bırak kardeşim ya, bırak bu komplo teorilerini!..
İki resim arasındaki fark
http://www9.gazetevatan.com/newpics/...0462206770.jpg
Soldan sağa inceleme yapıldığında Arçelik’in maskotu Çelik hariç bütün herkese eklemeler yapıldığı hemen fark ediliyor.
İşte yapılan eklemeler
Soldan sağa doğru inceleme yapıldığında, ayakta duran bütün annelerin elbiselerinin kol boyu uzatılmış. Ayrıca sol baştan dördüncü annenin degajesine yani göğüs dekoltesine müdahalede bulunulmuş. Oturan anneler incelendiğinde ise sol baştaki annenin etek boyuna ekleme yapılmış.
BU FOTOĞRAFA BİLE TAHAMMÜLLERİ YOK
http://www9.gazetevatan.com/newpics/...12597651_3.jpg
Ortadaki annenin eteğine de ekleme yapılırken masadaki çiçeğin de yardımıyla bacağın görünen kısmı kapatılmış. Sağ başta oturan annenin ise kolları uzatılmış. Fotoğraf üzerinde yapılan bu eklemeler, reklam ajansı tarafından da şaşkınla karşılandı.
10 anne rol aldı
Firma, “Benim milyonlarca annem var” adı altında bir kampanya düzenledi. Arçelik’in maskotu Çelik’in 10 anneyle çekilmiş fotoğrafı ise kampanyanın görsel malzemesi olarak kullanıldı. Bu fotoğraf Türkiye’de yayın yapan gazetelerde yayınlandı. Ancak İslami basından Milli Gazete’de bu fotoğrafa dikkatlice bakıldığında rötuş yapıldığı ortaya çıkıyor.
11/5/2008 Vatan
Çelik'i de kapatsalardı,ben acaip tahrik oluyorum şu Çelik'ten.Efendim duyamadım?..Sapık mı dediniz? Size ne kardeşim,kimi etten kimi çelikten,tercih meselesi bu,demokratik bir ülke değil miydi burası?..
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
İki resim arasındaki fark
http://www9.gazetevatan.com/newpics/...0462206770.jpg
Soldan sağa inceleme yapıldığında Arçelik’in maskotu Çelik hariç bütün herkese eklemeler yapıldığı hemen fark ediliyor.
İşte yapılan eklemeler
Soldan sağa doğru inceleme yapıldığında, ayakta duran bütün annelerin elbiselerinin kol boyu uzatılmış. Ayrıca sol baştan dördüncü annenin degajesine yani göğüs dekoltesine müdahalede bulunulmuş. Oturan anneler incelendiğinde ise sol baştaki annenin etek boyuna ekleme yapılmış.
BU FOTOĞRAFA BİLE TAHAMMÜLLERİ YOK
http://www9.gazetevatan.com/newpics/...12597651_3.jpg
Ortadaki annenin eteğine de ekleme yapılırken masadaki çiçeğin de yardımıyla bacağın görünen kısmı kapatılmış. Sağ başta oturan annenin ise kolları uzatılmış. Fotoğraf üzerinde yapılan bu eklemeler, reklam ajansı tarafından da şaşkınla karşılandı.
10 anne rol aldı
Firma, “Benim milyonlarca annem var” adı altında bir kampanya düzenledi. Arçelik’in maskotu Çelik’in 10 anneyle çekilmiş fotoğrafı ise kampanyanın görsel malzemesi olarak kullanıldı. Bu fotoğraf Türkiye’de yayın yapan gazetelerde yayınlandı. Ancak İslami basından Milli Gazete’de bu fotoğrafa dikkatlice bakıldığında rötuş yapıldığı ortaya çıkıyor.
11/5/2008 Vatan
Bu rötuşların 2012 yılı versiyonunu hayal edin bir de:)))
Çarşaf reklamı için daha uygun olur sanki. Tesettür defilelerinden esinlenilerek bir takım eklemeler yapılabilir. Çeliğe de bıyık mı eklesek:)?
YÖK Başkanlığına getirilen, bilim adına ne yaptığı bilinmeyen sayın Prof. da 3 yıl Malezya'da islami akademik faaliyetlerde bulunmuş mu???.....!!!!!!!!!
55 yaşında bir kadına, bundan bir ay önce TBMM de bir milletvekili odasında el sıkışırken, "apdestliyim kusura bakmayın" deniyorsa ve o kadın TBMM den çıkarken, yaşamında ilk defa karşılaştığı bu olay karşısında,TC. nin simgesi o binaya bakıp gözyaşlarını tutamıyorsa, bahçesinde ki yobaz bağırmış ne çıkar, sen içindekine bak.