Atılan iftiralar karşısında avukatı şikayet konusu
Değerli hukukçu arkadaşlar temyiz aşamasında olan boşanma davamda Davacı vekili tarafıma birçok iddialarda bulundu ve bunların hiçbirini ispatlayamadı atılan iddialarda ufak tefek diiil örnek verecek olursam:
1-)Müvekkiline silah çektiğim hatta şahid ismi verip ifade istenmesi 3 mahkeme sonucunda şahidi bulamadık deyip dilekçe verip şahidin dinlenmesinin reddini (ben şahidin açık adresini buldum gerekirse adresi verebileceğimi mahkemede belirtim ama gerek yok dendi avukat tarafından) bu silah çekti iddiası kamuda görevli olduğumdan üzerimde silah olduğunu bildiklerinden bu nu suçmuş gibi göstermeleri zoruma gitti.
2-) ayrı kaldığımız süre içinde benim bir bayanla aynı evi paylaştığım karı koca gibi yaşadığım belirtildi böyle bişey yok madem vardı kim görmüş kim duymuş kim bu olaya tanıklık yapmış ispat istedim ispat edilemedi (kaldıki böyle birisi aynı evde benim akrabam yakınım kız kardeşimde olabilirdi)
3-) Psikolojik sorunlar ı olan hatta Silah taşıması bile son derece tehlikeli toplumda tehlike arz ediyor denildi ( bende ispatlayın dedim hatta dilekçe verin istenilen tam teşekküllü hastaneden rapor almam konusunda sevk yapılsın dedim ) gerek yok denildi.
4-)Babadan miras kalan evi eşim üzerine yaptım eşimde ayrı iken bu gün yarın geleceğikm deyip beni oyaladı o arada evi vekalet ile sattırdı mahkemeye vekaletin örneklerini arz ettim hayır noter yalan söylüyor dedi (mahkeme tapiudan detay istedi kendi sattırdığı ortaya çıkardı(tapu evrakları sahte dedi düzmece dedi nedense mahkemeyi dolaylı olarak yalancılıkla suçladı ama hakim yorum bile yapmadı.
5-)benim alkolik kumarbaz gece hayatına düşkün olduğum iddia edildi (şahit yok ispat yok)
6-) En önemlisi Boşanma davasında Bana sanık diye hitab etmeye başladı ( dilekçelerinde ) acaba ben şaşırdımda yanlışlıkla ceza davasındamıyım anlamış değilim Ha diceksiniz müvekkil söyler avukat kaleme döker haklısınız bi yerde ama Devletin kurumu Hcakim tapudan yazı istiyor gelen yazıda haksızlığı yalanı ortaya çıkıyor ve hatta dilekçelerinde sanık diye (1 dilekçede 12 tane sanık şunu yaptı sanık bunu yaptı gibi)hitab ediyor ise bu müvekkil avukat beyanından ziyade iftira ,kişilik haklarına saldırı aşşağılama olarak algılanır .
Şimdi ben bu konu hakkında tazminat davası açtım adli tatilden sonra görülecek dava bu arada avukatlar barosuna şikayet etmek zorunluluğu ortaya çıktı şikayet edeceğim ama ben davayı ilk etapta müvekkiline tazminat davası açtım 4-ve 6. maddeler için ayrıca avukata dava açmam gerekirmi yoksa bu görülecek davada bu hususları maddeleride belirteyimmi .
Avukatlar barosu adliyelerdemi oluyor ( ben bu konuyu özellikle 6. madde çok ağırıma gitti yaklaşık 12 13 tane mesleğim gereği terörle mücadele konusunda birçok örgüt le silahlı silahsız çatışmalara girildi detay vermek istemiyorum gözaltı yaptım sorgu yaptım ve hemen hemen hepsinde mahkemelik oldum yargılandım ve beraad ettim halende devam eden davalarım var inanın hiçbir örgüt avukatı bana bu kadar ithamda bulunmadı
Eminimki bu konu ile alakalı pek bi cevap alamayacağım en azından konunun uzmanı avukat arkadaşlardan çünki çok yakın bi arkadaşım hatta kardeşim kendi kurumumda görevli iken avukat oldu allah yolunu açık etsin bana 6. bmadde için bilgi almak istediğimde YA ESKİ DAVADA ÜZERİNE DENK GELMİŞDİR BİLE BİLE SANIK DEMEMİŞTİR YANLIŞLMIK VARDIR DEDİ BENDE HAYIR 12 TANE DEYİNCE SAÇMALAMIŞ O DEDİ PEKİ NE YAPABİLİRİM NERE NASIL ŞİKAYET EDERİM DEDİĞİMDE YA BENDE AVUKATIM ODA AVUKAT YÖNLENDİRMEK ETİK OLMAZ DEDİ evet arkadaşlar durum bu şimdi yorumlarınızı ve yönlendirmelerinizi bekliyorum biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.
Yönetim: Lütfen artık kurallarımıza riayet edin, aynı konuda yeni forumlar açmayın, kurallarımızı ihlal etmeye devam ederseniz üyeliğiniz askıya alınacaktır. Konularınız birleştirilmiştir.
Yargıtaydaki dosya ile neden bağlantılı
Herkeze iyi ramazanlar Değerli arkadaşlar Boşanma davam bitti kusurlu bulundum dosya temyizde.Davacı tarafın tarafıma ispat edemediği birçok iddia ve iftiralardan dolayı maddi ve manevi tazminat davası açtım.
Ayrıca 2002 yılında eşim üzerine yaptığım gayrimenkul ile ilgili yarısını temyizdeki dosyamda talep etmiştim ama bi karar çıkmamıştı,açmış olduğum 2. davada bu gayrimenkulün yarısını yine talep ettim ,maddi ve manevi tazminat talebimde var benim sorum şu;2. davamdaki isteklerimin temyizde,olan dosya ile bağlantılı olduğundan, temyiz kararına göre karar verilebileceğinden 3 ay sonraya attı neden o dosya sonucu gelmeden bi karara varılamaz anlamış değilim eğer aydınlatırsanız çok sevinirim.
Yönetim: Uyarılarımızı dikkate almadığınız için üyeliğiniz askıya alınmıştır.