Cevap verecek kimse yok mu?
Printable View
Cevap verecek kimse yok mu?
2007 eylulde terhis oldum arkadaslar. 1 mart 2008 tarihinden önce askerde cep telefonu yakalatınca mahkeme ne gibi sonuclanma ihtimalı var..11 ay sonra durusma kagıdım geldi ve mahkemeye cıkıcam..ne yapmam gerekır?
Benim soruma kimse cevap vermedi ama zaten o zamana kadar benim davamla ilgili yargıtaydan cevap geldi.Ben riski gözel alıp, savcılıktan sicil temiz kagıdı aldım ve sicilim temiz cıktı.cuma günü ise askeri yargıtaydan 25 günlük cezamın BOZULDUGUNA dair bir cagrı tebligatı geldi.suc tarihim 1 marttan önceydi ve askeri yargıtay hükmün acıklanmasının geri bırakakılmamasını hukuka aykırı olduguna karar verdi.Belki senin için aydınlatıcı olur kuzkukuzu12.
Gelen yazıda hükmün BOZULMASINA ve görüş için ilgili daireye gönderilecğeine dair bir şeyler yazıyordu.Benim şimdi acaba ne yapmam gerekir?
Kuzukuzu12 , ben hukukcu değilim ama yardımcı olmak adına yazıyorum bunları. senin yapacagın tek şey var.hakime sucu kabul ettiğini ve CMK 231/5 den yararlanmak istediğini söyle.suc tarihinde zaten 1 mart 2008 den önce ise , ve herhangi bir sabıkan yoksa cezan ertelenir büyük ihtimalle...
sayın yldsm19 ,
Bana gelen yazıda hükmün BOZULMASINA ve görüş için ilgili daireye gönderilecğeine dair bir şeyler yazıyordu.Benim şimdi acaba ne yapmam gerekir?
ya benimde bi askeri cezam var bende sivilde 11 ay yattım askerdede parca parca 72 dün ceza yattım 21 gün izn tecavüzünden askerliğim uzadı ve şimdi bi ceptelefonu da ekelndi ama alan komutanla kankaydık ve elimde beraber cekildimiz resimler bile var içki içerken ünüformalı bi şeklde bunlar alehimde delil olarak kullansam cezam düşermii
Arkadaşlar, Emre itaatsizlikte ısrar suçu ile ilgili konumuzun her bir satırını okudum. Fakat hiç kimse cep telefonu yakalatmanın "emre itaatsizlikte ısrar" suçu mu yoksa "emre itaatsizlik" suçu mu olduğunu sorgulanmamış. Bu çok önemli bir nokta. Zira emre itaatsizlik suçunda sadece disiplin cezası verilebiliyor ve terhis olduktan sonra da uygulanamıyor. Ayrıca bir eylemin emre itaatsizlikte ısrar suçunu oluşturması için tekrar etmiş olması, birden fazla emrin yerine getirilmemiş olması gerekmiyor mu. Bu husus aydınlatılabilirse bir çok mağdur arkadaşın faydasına olur diye düşünüyorum...