Davacı, davasını kanıtlamak zorunda. Kusurlu olan eş, kendi kusurundan dolayı dava açamaz. Mesela terk de boşanma nedeni Ama ben evi terkettim diye boşanma davası açılamaz. Açılır da kabul edilmez
Printable View
Davacı, davasını kanıtlamak zorunda. Kusurlu olan eş, kendi kusurundan dolayı dava açamaz. Mesela terk de boşanma nedeni Ama ben evi terkettim diye boşanma davası açılamaz. Açılır da kabul edilmez
Bu sabah sakin masama oturdum gece geç yatmıştım sebebide Star TV de kiaçık oturumdu (zina Konulu) oturumu izldim geç saatlere kadar bazen üzüldüm bazende sevindim.
Üzüntüm şu idi, karşıt görüşlerde iki görüş vardı biri zinayı şuç sayıyor diğeride avrupa insan hakları diye bir şeyi getirmiş yarım yamalak okuyarak zina şuç olamaz diyor. bunu izaha başlayan yetkiliye cevap verecegi zaman ortalığı biliçli bir şekilde karıştırarak haklı sözlerini susturmaya çalışıyorlardı.
güldüm :))))))
bu sabah bu forma bakınca da ytazıları okudum
Öncelikle Sayın Alişankay ve commodore1 ye teşekkür etmek istiyorum.
Toplumsal bir dünyada yaşarken sadece kendi isteklerimi yapıyorum diye 3. sahısların haklarına müdahale edemem
Aç kaldım karnımı doyurmak için hırsızlık yapacagım bu kimi ilğilendirir demek gibi birşey olur sanırım.
Eğerki deniz in dediği gibi iki insan birbirini seve bilir gönül fermen dinlemez doğru bir söz. madem iki insan birbirini seviyorsa bunlar da evli iseler eşlerini aldatmamak adına eşlerini bırakırlar ve sevdikleri insanla ister hergün birlikte olurlar isterse haftaa vs..... böyle bir duruma suç yokki.
hatta evlensinler, sevgi o kadar basit birşeymi sayon deniz, sevginin bedelleri vardır onu yerine getirmelisiniz
Burada anlatılan sevgi değil Zina Lütfen zina ile sevgiyi ayıralım ve sevginin bedeli olarak 3. kişileride mahdur etme kimsenin hakkı değildir
ZİNA SUÇTUR VE BU YASA ÇIKMALIDIR.
yorumların genelde yüzeyel okudum ama genel olarak zinanın suç sayılması konusunda hemfikir olunmuş galiba. Ama bana göre zina suç değil boşanma sebebidir. Tamam suç oldu diyelim yaptırımı ne olacak. Ceza şekli nasıl olacak. Hemde çok ağır cezalandırılmalı diyen arkadaşlar nası bi ceza şekli düşünüyolar acaba? Türkiyedeki tutukevleri buna yeterli mi? Çok çetrefilli bi konu. Ama dediğim gibi bana göre zina suç değil boşanma sebebi. Zinanın tekerrürü belki suç unsuru olarak sayılabilir.
cancan
Ben zinayı kasten müessir fiille bir tutuyorum.Çünkü ortada bir aldatma kastı var ve bilerek ve isteyerek yapılmış.Suça elverişli aletler de kullanıldığına göre suç cinsel ilişkinin gerçekleşmesi ile tamamlanmış olur.Ceza konusuna gelince burada mağduru ne kadar etkilediği önemli olabilir.Mesela aldatılmayla ağır bir psikolojik sorun geçiren bir mağdurla bunu fazla önemsemeyen bir mağdurun eşlerine aynı ceza verilmemeli.Şöyle olabilir 10 güne kadar rapora 1 ay 10 gün ile 20 güne 3 ay 20 günden sonrasına 1 yıl gibi.Ben zinanın suç olmasını desteklerken mağdurun yaşadığı sorunları düşünüyorum.Sadece hapis cezası değil manevi tazminat da verilebilir.
Yapamam deme yapan senden iyi değildir
o nasıl olacak, az aldattı-çok aldattı diye mi? Yoksa aldattığı kadın güzelmi-çirkinmi diye olacak. ya da tanıdıklamıyattı tanımadıklamı yattı diye mi sorcaz.
Beyefendi, kadınları ne sanıyon sen. herkadın üzülür bizman gastede çıkmıştı,or...puya tecavüz suç değil diye. kadın serbes ve çalışıyosa hakeder mi demek istiyon. seni (üstüne alınma) karın aldatsa ne kadar bunalıma girersin. az mı çok mu. karına ne kadar ceza verisin
özgürlüğümü kimseye vermem
Hökümet , halkın çoğunluğunun zinanın suç olması gerektiğini istediğini gerekçe göstererek bir yanlışa daha imza atacak. Bu kanıya hangi araştırmayla vardılar acaba veya ben tatildeyken referandum falan mı yapıldı? :-) Belki de rüyasına yatmışlardır veya bir yatıra sormuşlardır.
Hem gerçekten halkın çoğunluğunun isteği her zaman yapılmalı mıdır veya yapılabilir mi?
Bizim halkın bırakın çoğunluğunu tamamı yıllardır zamlardan şikayetçi, enflasyon düştüğü halde heryıl %25 kira zammı yapan ev sahibnden şikayetçi, köprü parasından şikayetçi , şikayetçi de şikayetçi...
Halkın çoğunluğuna kulak veren hökümete duyurulur. Geriye giden değil de ileri giden halka kulak versin. Bu yasa yine kadınları ikinci plana atar. Kim ne derse desin. Eşitlik ilkesine aykırı. En başta çağa aykırı.
https://www.hukuki.net
Sayın nurtenoz yazımı okursanız bir hukukçu olarak hiçbir zaman kadın yada erkek kullanmadım eş,
Eş ne demektir.Bir aile birliğinde kadın ve kocadan her biri diğerinin eşidir.Siz kadınları ne sanıyorsunuz az aldattı yada çok aldattı diye mi ayıracaksınız demişsiniz.Hayır elbette öyle bir ayırım yapmayacağım.Aldatma sonucunda 3. kişiye ne kadar zarar verildi bunun araştırmasını yapacağım.Eşlerden biri diğerini aldatırsa ister istemez aldatılan eş üzüntü duyacaktır.Bu üzüntünün boyutuna göre ceza verilebilir dedim.Bunu da psikiatrist raporu ile sağlayabiliriz
Sayın alisinkay, çok tehlikeli bir öneriniz var. bunun başka suçlara da uygulandığını düşünün. Bankadan para çalana az ceza verelim çünkü çok parası var, az zarar gördü. memurdan para çalana çok ceza verelim az parası var çok zarar gördü Ya da genç insanı öldürene çok ceza verelim, yaşlı öldürene az ceza verelim, zaten az ömrü kalmıştı fazla zarar görmedi, gibi bir açmaza gireriz.
Sayın ragipatay müessir fiillerde uygulanan sistem budur.Şu anda halihazırda ve yıllarca uygulanan
Zina suç kapsamına dahil edilirse, bu yüzden işlenen <span id='hl' style='background-color: #FFFF00'>töre cinayetleri meşrulaşmaz mı?</span id='hl'>
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...