Re: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Alıntı:
drteksas rumuzlu üyeden alıntı
Selam arkadaşlar,
Firar nedeniyle TSK dan ilişkisi kesilen kişi tekrar devlet memuru olabilir mi?
Bu konuyla ilgili Devlet personel başkanlığına sorulmuş tekrar kamuda çalışmakta sakınca olmadığına dair cevabi yazı alınmıştır.
Saygılarımla,
Av.Harun YÖNEL
Kadıköy/İstanbul
Re: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
İyi günler Harun Bey.TSK dan ayrılmış olan kişilerin tekrar devlet memuru olmasıyla ilgili bir sorum var.Fakat bu sorunun Askeri Ceza Hukuku ile ilgisi pek yok. Bunu size danışa bilmem için e-mail adresinizi verebilirmisiniz.
Teşekkürler.
yurt dışına firarda olan bir subayım şu anda alman bir işim var ve öğrenimime devam ediyorum.15 yıllık zorunlu hizmetimi doldurmadım.Hakkımda da ne gibi bir işlem yapıldığını bilmiyorum.Tazminatı ödeyecek kişi ben miyim yoksa kefilim mi?bilmiyorum bu durumda okulu bitirp belli bir süre hizmet yaptığım için benmi ödemek zorundayım...yardımcı olursanız çok sevinirim
Subay çıktığın ve okulla ilgili bir sorun kalmadığı için tazminatı sen ödemek zorundasın.
Tangör Evren Bey acaba ne kadar süre geçer ise kara kuvvetlerinde firar eden personel re'sen emekli ediliyor?
Sanırım bir iş yılı idi ama tam emin değilim.çünkü bir arkadaşım bir iş yılını doldurmadan dönmeyi denediğinde çoktan re'sen emekli edildiğini öğrenmişti.
Alıntı:
cesur26 rumuzlu üyeden alıntı
yurt dışına firarda olan bir subayım şu anda alman bir işim var ve öğrenimime devam ediyorum.15 yıllık zorunlu hizmetimi doldurmadım.Hakkımda da ne gibi bir işlem yapıldığını bilmiyorum.Tazminatı ödeyecek kişi ben miyim yoksa kefilim mi?bilmiyorum bu durumda okulu bitirp belli bir süre hizmet yaptığım için benmi ödemek zorundayım...yardımcı olursanız çok sevinirim
Tazminat davasının sizin hakkınızda açılmış olması lazım.Ancak bazen dava kefiller hakkında da açılabiliyor.Tavsiyem davanızı takip etmeniz.Zira dava başlangıcında tebligatla size ulaşılamazsa sonraki tebligatlar ilanen tebligat yapılarak gıyabınızda dava sonuçlanabilir.
Saygılarımla
Av.Harun YÖNEL
Kadıköy/İstanbul
Alıntı:
iamfree rumuzlu üyeden alıntı
Tangör Evren Bey acaba ne kadar süre geçer ise kara kuvvetlerinde firar eden personel re'sen emekli ediliyor?
13 ayla 23 ay arasında değişiyor
şu anda yurt dışında bulunduğum için vatandaşlığımı kaybettim ve yabancı dilim ileri seviyede olduğu için vatandaşlığımı değiştirdim..yurda girişimde herhangi bir işleme maruz kalırmıyım..iyi günler
Alıntı:
cesur26 rumuzlu üyeden alıntı
şu anda yurt dışında bulunduğum için vatandaşlığımı kaybettim ve yabancı dilim ileri seviyede olduğu için vatandaşlığımı değiştirdim..yurda girişimde herhangi bir işleme maruz kalırmıyım..iyi günler
Sn cesur 26. Her ileri derecede yabanci dil bilen, vatandasligi degistirmesimi gerekiyor, kusura bakmayin ama bana biraz mantikli gelmedi. ne yapmali yani benimde cok ileri derecede yabanci dilim var, vatandasligimi degistireyim, ne onerirsiniz, bu ulkeyi kime birakacagiz, iranlilarami.?
Saygilarimla.