-
sayın commodore1tr,
Sizin laiklikle,din devletiyle ilgili görüşleriniz sadece paranoya....birde bildiğim kadarıyla,ki kurandanda okudum türban ayeti var.siz neden yok diyosunuz,isteyen takar,isteyen takmaz o ayrı mesele.var olan bişeye neden yok diyorsunuz.
Bizim en büyük yanlışımız,birbirimize karşı tahammülsüz olmamız,aynı ortamları paylaşamıyoruz..birileri birilerine mutlaka saldırıyor.
ve üzülerek görüyorum ki sizdede fazlasıyla mevcut.
-
Sayın berrak,
Şu türban ayetini merak ettim. Suresini ve numarasını yazar mısınız?
https://www.hukuki.net
-
sayın Av.G.A
ben din alimi değilim,ama araştırıp buraya yazacağım
-
Sayın Berrak;
Ben sadece Kuran-i kerim i değil Zebur Tevrat ve İncil ide okudum. Merak buyurmayınız. Eğer bu konuda ciddi merakınız var ise 'Leyla Zana ' davasıyla ilgili formda bu konuda tüm bilgileri bulabilirsiniz.
Laikliği savunmayı saldırganlık olarak görmeye devam ediniz. Bir sabah uyandığınızda bu yobazlar sayesinde 'otur yerine kadından avukat olmaz örtünmeden çıkma' denirsede şaşırmayınız.
Kuran ı en iyi yorumlayanlar bile TAKVA giyilebilir demişler onda bile türban yok. TÜRBAN İSLAMDA YOK....
Hz. Muhammed hadislerde açık ve seçik 'evindeki kadın ve kızların başı açık namaz kılmasına kızardı' hükmü vardır. Daha da ötesi Hz. Ebubekir 'eğer örtünmeyle ilgili bir emir kesin olsaydı inanınki Kuran-i Kerimde bu çok açık anlatılırdı' demiştir. Ve tüm tartışmalar Kuran-i kerim in aslında sonderece açık olan ayetinden çıkmaktadır. Oradada 'ziynetlerini örtsünler' der bunun saçla ilgisini büyük alimler bulmuş bulabula zamanına göre başörtüsü gayet normal olarak gelmiş ve geleneklere girmiştir. O arabistanın aşırı çöl sıcağından korunma maksadının asıl olduğunu da göz ardı etmemek lazım. Malumunuz o zamanlar klima şemsiye v.b korunma araçları yoktu...
Israrla yazıyorum ki dinimizde hiç olmamasına rağmen türban takmak isteyen gitsin taksın amma bunu devletin ve rejimin kabul etmesini istemesin. Çünkü o zihniyete göre düşününce 'okuyupta ne yapacaksınız' sorusunun yanıtı yok. Normalde üniversitelerin misyonu aydın düşünen çağdaş kişi yetiştirmektir. Günümüz teknolojisi ve asriliği ile 15yy kafası değil...
Dini gereksinim olarak örtünenlere saygım sonsuz ama bunu tüccar zihniyetli politik amaçlı yobazların yapıp beş paralık dini bilgisi olmadan fetvalar verip kendilerini adam yerine koymalarına dayanamıyorum... Hele hele bunların okumuş aydın genç bir bayan avukatın kafasına bile TURBAM IN VAR VE KURAN DA OLDUĞUNU sokmalarına katlanamıyorum...
Eğer bunlara yobaz çıkarcı diyerek laf etmem saldırı ise emin olunki çok daha ağırlarını bile yazarım.. Laikcumhuriyet kanla kuruldu beş tane din bezirganına peşkez çekilemeyecek kadar değerli umarım bunu çok geç olmadan anlarsınız.. umarımmmm
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
-
Özel yaşamında isteyen istediğini giyiyor.
İnancı gereği, yasa ve kıyafet kurallarını hiçe saymak ve eylem yaparak toplum düzenini bozmak elbete ki kabul edilemez.
Yasalar ile inanç ve kişisel tercihler çeliştiğinde, yasalar geçerlidir.
Bugün inancı gereği başını örterek, kıyafet kurallarının uygulandığı bina ve yerlerde yasaları çiğnemek isteyenler; yarın inançları gereği yasaların değiştirilerek, inandıkları Kur'an'a uygun yasaların getirilmesini isterlerse ne olacaktır?
Örneğin, yasalar kadın ve erkeği eşit görür. Miras paylaşımında, erkek ve kadın eşit pay alır. Ama, Kuran'da kadının erkeğin yarısı kadar pay alacağını yazar. İnancı gereği bu yasaya karşı gelmek isteyenlere ne diyeceksiniz?
Örneğin, hırsızlık suçunu işleyenlere verilecek ceza yasada belirtilmiştir. Kuran'da ise, hırsızlarının elinin kesilmesi cezası verileceği yazar (5/Maide Suresi 38.ayet). İnancı uğruna, hırsızların elini kestirmek isteyenler çıkarsa, inançlarına saygı gösterilip el mi kestirilecek?
Örneğin, Kuran, Yahudiler ile Hristiyanlar ile dost olunmamasını yazar (5/Maide suresi 51.ayet). İnancı gereği, Yahudi ve Hristiyanlarla dost olunmamsını isteyenler, Yahudi ve Hristiyan'lar ile dost olmak isteyen devlet ve insanlara karşı çıkarsa ne olacak?
Bugün inancı gereği başını açmak istemeyen üniversite öğrencisi bayanlar, yarın inancı uğruna erkeklerle aynı sınıfta ders görmek istemezse ne olacak?
Bugün inancı gereği başını açmak istemeyen üniversite öğrencisi bayanlar, yarın inancı uğruna çarşafla üniversiteye girmek isterse ne olacak
Bugün inancı gereği başını açmak istemeyen üniversite öğrencisi bayanlar, yarın inancı uğruna çarşafın yanısıra peçe ile üniversiteye girmak isterse ne olacak?
Bugün inancı gereği başını açmak istemeyen üniversite öğrencisi bayanlar, yarın inancı gereği erkek öğretmen istemezse ne olacak?
Bugün inancı gereği başını açmak istemeyen üniversite öğrencisi bayanlar, yarın inancı gereği erkeklerle aynı toplu ulaşım aracını paylaşmak istemezse ne olacak?
Bugün inancı gereği başını açmak istemeyen üniversite öğrencisi bayanlar, yarın diyelim ki hekim olursa ve erkek hastalara bakmayı reddederse (ki böylelerinin bulunduğunu gazete ve TV haberlerinden gördük) ne olacak?
Bugün inancı gereği başını açmak istemeyen üniversite öğrencisi bayanlara destek veren erkekler, yarın inançları gereği okula sarık ve şalvar ile gelmek isterlerse ne olacak?
İnancın sınırı yoktur. Dünyada ne kadar sayıda insan varsa, o kadar sayıda "inanç" vardır. İnanç, sadece müslümanlara has değildir, bir Hristiyan'ın da, bir yahudi'nin de, bir Budist'in de, Afrikalı bir yerlinin de kendisine göre "inancı" vardır.
Örneğin, Hindistan'da bulunan düzinelerce dinden birine inanan bir kişi Türkiye'de yaşasa ve inancı gereği inancına uygun şekilde giyinip okulda okumak, işyerinde çalışmak istese, diğer dinlere inananlar ya da inançsızların tepkisi ne olurdu? Buna bir örnek olarak, inancı gereği cinsel organına taş bağlayan çıplak gezen dindarlar var Hindistan'da.. Bizim inançlılarımız kabul ederler miydi bu ilginç "inançlı"yı bu şekilde okulda, işyerinde, hatta sokakta?
Herkes kendi inancına göre davranmak isterse, ne olacak? "Ben bu inanca göre değil ama şu inanca göre davranmaya müsaade ederim" denmeyeceğine göre...
Toplum idaresinde "inanç" değil, "çağdaş yasalar" geçerlidir. Herkes her istediğini her istediği yerde yapamaz bence...
yalan atla gider, gerçek yürür, yinede tam zamanında yetişir.
-
Sayın Berrak,
ben buaraya ne getirip yazacağınızı biliyorum.
Eğer Ku'an-ı Kerimde Türban giyilmesi yönünde bir hüküm getiripte yazabilirseniz, bir daha bu tartışmayı yapmam. Ben hiçbirşey bilmiyormuşum derim otururum. Öyle olmayan şeyleri varmış gibi yazıpta sonra da ben alim değilim, bulup getiriyim demekle olmaz. Alimi olmadığın şeye yani bilmediğin şeye ne gerekçeyle inanıyorsun ve savunuyorsun? Ben bildiğimi inanarak savunuyorum, ben bilip inandığımı savunuyorum. Siz bilmediğiniz şeyi inanarak savunuyorsunuz. Bu nasıl bir mantık. Burasını liselerarası sanal münazara yarışması mı sandınız? Meslektaş olarak yakıştıramadım. Okuduğunuzu anlamadığınız gibi bilmediğiniz konular hakkında da yorum yapıyorsunuz.
https://www.hukuki.net
-
Sayin Berrak,
Commodore, caliskan, baskalarinin fikirlerine - sizin yazdiginizin tamamen aksine - son derece saygili, sabirli, ve ayni zamanda kibar bir arkadasimiz. Lutfen arkadaslara haksizlik yapmayin, hepimizi uzuyorsunuz. Kuran'da Turban uzerine bir ayet yok, sikmabas diye bir ayet yok, sacinizin tek teli bile gozukemez diye bir ayet yok. Ortuden bahseden 2 tane ayet var. Bunlari ogrenmek istiyorsaniz, Leyla Zana davasi konusuna bakin, her ikisini de bulabilirsiniz.
Sayin Ipekderya, Yazdiklariniza aynen katiliyorum. Akilci bir yaklasim. Kuran'in bir kismini unutup, Turbani on plana cikarmak bana da celiskili geliyor. Demokratik sistem ve hukuk, Batidan ithal edildigi icin, kara carsafa ve daha da onemlisi bu zihniyete karsi toplumu ve kadinlari koruyucu duzenlemeler yok. Olanlara da itiraz bitmiyor, laiklikle olan kavga gibi.
Commodore, ufak bir not duseyim cunki o "dize" lafini cikaran sair bozuntusu benim. :) Siirden anlasam bari. Aslinda "dize" den once "dizi" olarak yazmistim, ama sonra komputere kosup, can havliyle degistirdim. :) Haq, unlem isareti koyup benim "dize" ile alay etti ama gormemezlikten geldim. Ama, bak kabak onun basina patladi, sen zannettin, o "dize" dedi. :)
-
sevgili lawless1 ;
Şimdi değerli arkadaşımız Haq a dahada üzüldüm. Çünkü gerçejk bir dindar bu konuda alya edecek şekilde ünlem koyma yerine sizi nazik bir dille ikaz etmesi gerekirdi. Ben yazınızı okurken onu atlamışım ama sizinle alay etmek çok anlamsız ve saçma.. Normal şartlarda ben o hanımefendiyede ters bir şey yazmazdım ama yazdıkları çok saçma ve çağa uygun olmadığ ıdüşüncesi ile yazdım buna aslında olmayana ergi durumu bu farkında değil ki kendisi böyle hata yaparsa savunduğu değerlere ters olduğundan eleştirilir. En azından İSLAMDA OLAN hoşgörüyü kullanıp görmemezliğe gelebilirdi kimseninkimseyle alay etmesi haddi değil. hanımefendi önce günümüz Türkiyesine gelsin Çağdaş yapıyı anlasın sonra sağa sola laf etsin biz kendilerine değer verdik. Bininci kez temcid pilavı gibi karşımıza gelen cehaletten doğan cesaretle Laikliğe saldırmasını 15. yy mantığıyla yazdığı yazıyı okuduk fikir yazdık alay etmedik. Sert eleştirmiş olabilirim kabulumdir ama ATATÜRK CUMHURİYETİNİN çağdaş bir insanıyım....
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
-
yüce tanrım,
ne anlamsız şeyler bunlar,şu insancıklarına bak,senin için senin adına nasıl da birbirlerine kıyıyorlar.
ne farkları var?
bunlar internette diğerleri savaş alanlarında,
bu gün canım çok sıkkın.
Murat Yüce'yi katlettiler.
Oysa ki o 13 yaşındaki kızına,8 yaşındaki ikizlerine neler yazmıştı mektuplarında...
canım kızım,nar tanem,nur tanem,baldan tatlı şekerparem,seni çok özledim.
canım oğlum cem sultanım yiğidim, seni ellerinden ayaklarından burnundan gözlerinden öperim.
Kimdi katledenler, videoya çekip dünyaya seyrettirenler, amaçları neydi,inançları neydi?
Sevgili Murat Yüce kimdi,amacı neydi,inancı neydi?
8 Milyarlık KREDİ KARTI borcu vardı, hani şu forumlarınızda en çok sorulan "BOŞANAMIYORUM" VE " KREDİ KARTI MAĞDURUYUM" sorularının aktörlerinden birisiydi.
Mutlu bir evliliği, canından çok sevdiği 3 çocuğu vardı. Ve bir plastik kartın başına açtıkları yüzünden oralara gitmişti, canından oldu,canlarının canını yaktı.
Sizler neyi tartışıyordunuz,pardon unuttum.
-
Din ve devlet ayirimin niye bu kadar onemli oldugunu asagidaki yazi ve milletvekili gosteriyor. Bu yazi bugun gazetede cikti, ve bu arada AKP, gensoruyu ret etti.
<span id='hl' style='background-color: #FFFF00'>AKP'li Bayraktar: Kaza kem gözlerin işi </span id='hl'>
AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, muhalefeti tren kazası sonrası "darağacı" kurmakla suçlarken, kazayı "kem gözlerin nazarı" olarak değerlendirdi.
CHP'nin hızlandırılmış tren faciası nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında verdiği gensoru da AKP Grubu adına İstanbul Milletvekili Bayraktar konuştu.
Bayraktar, kazanın trenin hız sınırını aşmasından kaynaklandığı kanaatinde olduklarını belirtirken, "Ülkemiz güzel ülke, icraatlarımız güzel icraatlarla dolu.
İktidarımız ve partimiz güzel ama güzelliklere ne derler 'Allah sizi kem gözden saklasın' derler. Bu olay aslında kem gözlerin bir nazarıdır. İlahi tecelli bu şekilde tecelli etmiştir" dedi.