Cevap: Gezi Parkı Olayları
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Halk, bir milleti oluşturan çeşitli toplumsal kesimlerden veya meslek gruplarından oluşan insan topluluğuna denir. Halkı milletten ayıran en önemli fark; halk, bir toplumda halen yaşamakta olan çeşitli toplum kesimlerini kapsamaktadır. Millet ise geçmişten geleceğe doğru belirli bir soyu ifade etmektedir.
Kolluk kuvvetinin dilediği zaman dilediği kişiye cebir kullanma darp etme su sıkma gaz atma özgürlüğü yoktur.
Avukat olmayanların avukatlarla konuşurken illa meslekle ilgili ornekler vermesini çok seviyorum. Başka türlü anlamayız çünkü. Avukatlığı yalnızca duruşma salonunda yapılan bir faaliyet zannedersiniz. Doğrudur, hakimlerle tartıştığımız olur fakat hukuk düzeni gereğince itiraz haklarımız vardır, dinleniriz ve beyan sunarız. Bu ülkede böyle olsaydı, sizin başbakanınız yerine bizim başbakanımız olurdu.
Size göre orantılı mı? Umarım aynı muameleyi gördüğünüzde avukat talep etmezsiniz.
Empati kurmak adına mesleğinizden verilmiş örnekler.
Anlatmak istediğim işte burası. İnsan toplulukları diğer canlıların oluşturduğu topluluklar gibi sürü psikolojisine tabi olur. Kontrolsüz güç haline gelir. Bir eylemciye bir polis usul ekonomisi yüzünden mümkün değildir. Kolluğu zor kullanma yetkisi ile donatırken amaç usul ekonomisidir. Bende isterim FEME Nin yasa dışı gösterisine on genç polisimle gidip nazikce göstelerine son vereyim. Oysa 100 göstericinin arasında kalan 10 polisin üstünlüğü kanunun ona verdiği zor kullanma yetkisi ve silahlarıdır. Ceza Kanunumuz Zorunluluk Hali ile bu yetkiyi her bireyine vermiştir. Bulunuş amacı yasal olmayan topluluğun hedefi devlet otoritesidir. Gerçek mi bilmiyorum lakin durakta bekleyen vatandaşa potansiyel gösterici olarak görüp su sıkmak kolluğun keyfi davranışıdır. SUÇTUR. Lakin yargılanmadan hüküm veremeyiz. Guruptan koparılmış göstericinin kelepce ile etkisiz hale getirilmesi sağlanabilecekken hırpalanması SUÇTUR. ORANTISIZ GÜÇ KULLANMAKTIR. OYSA DAĞILMASI İÇİN TOPLULUĞUN İÇİNE YAPILAN HAMLEDE SAYICA DA AZ OLAN KOLLUĞUN ARTIK ORAN GÖZETEBİLMESİ ÇOK MÜMKÜN DEĞİLDİR. ADI MEYDAN MÜCADELESİ OLUR. TABANCANDA 14 FİŞEK İLE YÜZ GÖSTERİCİ ARASINDA TEK BAŞINA KALAN POLİS OLARAK BİZE ORANTIYI HUKUKÇU KİMLİĞİNİZ YARDIMI İLE AÇIKLARSANIZ TÜM SORUNU ÇÖZMÜŞ OLURUZ.
BİR KİŞİNİN SİLAHINI POLİSE ATEŞLEMESİ NASIL BİR PROVOKASYON OLURDU. TERSİDE PEK TABİİ MÜMKÜNDÜR.
BEN KOLLUĞUN MÜNFERİT HADİSELER HARİÇ MÜKEMMEL İŞ ÇIKARDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
Mahkemeyi siz avukat gözüyle tanımladınız ben topluluğu kolluk gözü ile tanımladım.
ARINÇ'IN GÜL'ÜN TANSİYONU DÜŞÜRMEK ADINA YAPTIKLARI AÇIKLAMALARI KAZANIM OLARAK GÖREN KİŞİ BENCE TAKKİYE İÇERSİNDEDİR.
ERDOĞAN'IN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ FÜTURSUZCA SÖYLER TAVRINI SEVİYORUM.
Türkiye'nin Gösterge Panelini Doğru Okumak.
Değerli TÜRKİYE Halkı,
Ülkemizin Gösterge Panelini doğru okumalıyız. Unutmayın size verilenler büyük puntolarla yazılırken alacakları hep dip notlardadır.
Bu link işte o küçük dip notlardan biridir. Bu günlerde bu ziyaretin amacı hikmeti dikkatimi çekti.
http://m.hurriyet.com.tr/Haber#!id=23453727
Saygılarımla .
Cevap: Gezİ parki protestosu
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Vatandaş tencere tava ile çıktı banka müd. bende çapulcuyum diye fırladı.
"Çapulcu" marka oluyor aşağıda verdiğim link eylemcilere destek veren gazeteden haber. Soruyorum sizce patent Erdoğan'a mı ait gazetede belirtildiği gibi eylemcilere mi ait? One minute de marka oldu İsrail patent almak için heves etmedi :)
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gunde...or-h36194.html
Dünyanın en büyük partisi AKP'dir. Yaşasın Padişahım Recep Tayyip Erdoğan. Çok yaşa hünkarlım, berhüdar ol devletlüm. Yüce Rabbim seni bu ülkeyi Müslüman yapmak için göndermiş. Sen gelmeden bu ülkede Camii bile yoktu. Öl de ölelim.
Ben naçiz kulun çapulcu köle...
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Dünyanın en büyük partisi AKP'dir. Yaşasın Padişahım Recep Tayyip Erdoğan. Çok yaşa hünkarlım, berhüdar ol devletlüm. Yüce Rabbim seni bu ülkeyi Müslüman yapmak için göndermiş. Sen gelmeden bu ülkede Camii bile yoktu. Öl de ölelim.
Merhaba,
Bu biat karşısında sanırım ERDOĞANda yumuşar. Bakarsınız REİNA Taksim olur.
Üstad,
Rahat ol. Alışmak sevmekten daha zordur. Önce aşılır sonra seversin.
:)
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Hımm o vakit söz dinle yakmak yıkmak yok :)
Onlarca avukat çağlayan adliyesinde yaka paça gözaltına alındı.
Hukuki.net acaba bu konuda ne düşünüyor, tepkisi nedir ? Bu kanunsuz uygulamalar hakkında ne söyler diye girip bakayım dedim. Gördüğüm kadarıyla hiç böyle birşey yaşanmamış gibi.
Son söz: Beni almaya geldiklerinde itiraz edecek kimse kalmamıştı.
Alıntı:
akbuluti rumuzlu üyeden alıntı
Onlarca avukat çağlayan adliyesinde yaka paça gözaltına alındı.
Hukuki.net acaba bu konuda ne düşünüyor, tepkisi nedir ? Bu kanunsuz uygulamalar hakkında ne söyler diye girip bakayım dedim. Gördüğüm kadarıyla hiç böyle birşey yaşanmamış gibi.
Son söz: Beni almaya geldiklerinde itiraz edecek kimse kalmamıştı.
Merhaba;
Et kokarsa tuz. Siz bu ülkenin adliyesinde yaşananlar karşısında TUZ KOKUYOR diyorsunuz.
Üzülmeye gerek yok o zaman hukuksuzluk konusunda ne yapmışsanız birlikte yapmışsınızdır.
GEÇMİŞOLSUN. Dilerim tez zamanda yargılanır varsa cezanızı çeker ve salıverilirsiniz.
SON NOT: Avukat da olsanız bir Ceza Avukatından Hukuki Destek alın derim. ;)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
"Çapulcu" marka oluyor aşağıda verdiğim link eylemcilere destek veren gazeteden haber. Soruyorum sizce patent Erdoğan'a mı ait gazetede belirtildiği gibi eylemcilere mi ait? One minute de marka oldu İsrail patent almak için heves etmedi :)
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gunde...or-h36194.html
Sayın OĞUZ,yemin ediyorum ki patenti bana ait.:) "Çapulcu" yu ilk ben söyledim,ertesi gün Başbakanımız kullandı :)