Cevap: Avukatın anlaşılmaz tavrı
Sn.guloglu,
sizden ricam lütfen bundan tam 1 yıl sonra , 1 nisan 2014 te bu konuya tekrar girip bir okuyun ilk mesajdan itibaren.
Kızgın olabilirsiniz, haksızlığa uğramış olabilirsiniz, tamamen haklı olabilirsiniz, yada hatalarınız da olabilir bu sıkıntıları yaşamanızda.
Ama söylenenleri olabilecek en ters köşeden yakalamakta üstünüze yok şu anda.
Size kimse siteden atılırsınız demedi, size kimse, hukukçular insan üstü varlıklardır, asla hatalı olmazlar da demedi.
Özünde söylenen , yorumlarken tarafsız olmaya çalışarak yorumlayın dendi, objektif olun, önyargısız davranmaya çalışın.. özü buydu , en azından benim tarafımdan baktığımda gördüğüm buydu.
ama siz yaşadığınız şeyler nedeniyle, bu konudaki ilk mesajınızda daha soruyu soran üyeye cevap vermek yerine, o soruya ilk yanıtı veren bir avukata saydırarak girdiniz tabiri caizse, ardından , hukukçuların bu soruya cevap vereceğini sanmıyordum zaten benim de soruma yorum yapmadılar diye devam ettiniz.
Önyargılısınız demem bundandır.
Tanıdığınız / tanıştığınız avukatınız nedeniyle kazandığınız iyi-kötü tecrübeyle, tüm avukatları yargılamaya başladınız.
Söylenen şundan farklımıydı? : Avukatınızla ilgili şikayetinizi baroya yapın.
An itibariyle, o kadar kötülediğiniz avukatınızı olumsuz davranışları nedeniyle baroya şikayet etmiş durumdamısınız?
Sn.guloglu,
sizden ricam lütfen bundan tam 1 yıl sonra , 1 nisan 2014 te bu konuya tekrar girip bir okuyun ilk mesajdan itibaren.
Kızgın olabilirsiniz, haksızlığa uğramış olabilirsiniz, tamamen haklı olabilirsiniz, yada hatalarınız da olabilir bu sıkıntıları yaşamanızda.
Size kimse siteden atılırsınız demedi, size kimse, hukukçular insan üstü varlıklardır, asla hatalı olmazlar da demedi.
Özünde söylenen , yorumlarken tarafsız olmaya çalışarak yorumlayın dendi, objektif olun, önyargısız davranmaya çalışın.. özü buydu , en azından benim tarafımdan baktığımda gördüğüm buydu.
ama siz yaşadığınız şeyler nedeniyle, bu konudaki ilk mesajınızda daha soruyu soran üyeye cevap vermek yerine, o soruya ilk yanıtı veren bir avukata saydırarak girdiniz tabiri caizse, ardından , hukukçuların bu soruya cevap vereceğini sanmıyordum zaten benim de soruma yorum yapmadılar diye devam ettiniz.
Tanıdığınız / tanıştığınız avukatınız nedeniyle kazandığınız iyi-kötü tecrübeyle, tüm avukatları yargılamaya başladınız.
An itibariyle, o kadar kötülediğiniz avukatınızı olumsuz davranışları nedeniyle baroya şikayet etmiş durumdamısınız?
- - - Updated - - -
Sn.guloglu,
Melahat Hanım
Baro ve savcılık için bahsettiğiniz kişi hakkında somut belge ve deliller olduğu sabit ama bir türlü gidemediniz şans veriyorum deyip yerden yere vuruyorsunuz vurmayınız gereğini yapınız.
- - - Updated - - -
Korkunun ecele faydası olamaz hem neden korkuyorsunuz ki size daha ne zarar verebilir iptal edin vekaleti azledin sizde kurtulun bizde.
- - - Updated - - -
Arkanızda bir hukukçu ordusu var ve siz hala düşünüyorsunuz bir dahaki iletinizi icraat üzre bekliyorum :)
- - - Updated - - -
Arkanızda bir hukukçu ordusu var ve siz hala düşünüyorsunuz bir dahaki iletinizi icraat üzre bekliyorum :)
Sn Kırcalı; Sayfaya döndüm ve tekrar baktım.Sn Engin Oğuz kişisel bilgileri paylaşmadan sorununuzu açınız demiş, doğru yönlendirmiş..İlk başta baro tavsiyesi benden gelmiş.Yani sizin dediğiniz gibi başkaları demişte ben anlamamış değilim.Ben hukuki adresi belirtmişim.
Sn İsmail32; Benim hiçbirşey yapmadığımı nereden çıkardınız.Malesef başka madur olduğum konularla uğraşmakla meşgulüm.Üstelikte avukatımın yapıyorum deyipte yapmadığını madur olduktan sonra öğrendiğim çok önemli bir konu ile ilgili tüm günüm koşuşturmakla geçti..Halen birşey yapmamış olmam evet dediğiniz gibi hala şans veriyorum..Bu da benim engin hoşgörümün bir sonucudur..Kaldı ki savcının bu konuyla ilgili bilgisi var ve korkmayın gelin elinizde ne varsa getirin diye cesaretlendiren de bizzat savcıdır.Ben kendilerine de size yazdığımı aynen söyledim.Biraz daha bekleyeceğim belki toparlamaya çalışır dedim.Bugün telefonla adliyeye gidiyorum uyarımı almış olacak ki, yarın paramı vereceğini söyledi.Anlatabildim mi şimdi sürekli niçin beklediğimi.Birşey söyleyince yargısız infaz olmasın diye dediğini yapması için bekliyorsunuz.Hala iyiniyetli taraf benim..Fakat içimdeki ses yarın yine bir yalanla atlatılacağım ya da paranın yarısını vermeye kalkacak.Ben hoşgörü limitimi oldukça geniş tutarak bekledim ve yarın bakacağım ne yapacak...İnanın ben de sıkıldım..
Nihayet site kapanmadan konu kapanacak :dd
- - - Updated - - -
Gelişmeleri merakla bekliyoruz :)
Çoğu zaman sürüm meselesidir.
Dahiliye doktoru, soğuk bir kış günü gün içinde benzer şikayet ile (öksürük, boğaz gıcıklanması, halsizlik vb) elli hastanın ellisini de bazı tahlillere yönlendirir. Doktor ücreti 20-30 tl ve o tahlillerin devlete maliyeti x tl...
Sonuçta doktora dua ve konu avukat olunca...
Kanımca avukatların dava öncesi yapacakları teknik çalışmalar tarifeye dahil olmadan, avukat danışman ücretleri düşürülmeli. teknik analizlerin bedeli de Devlet tarafından ödenmeli...
Doğrusu avukatlık kesinlikle sınava tabi olmalı ve uzman avukatlık müessesi faaliyete geçirilmeli.
Muhakame gücü, kabiliyeti ve tekniğinin herkeste dört dörtlük olması söz konusu değildir ve avukat mevki olarak çok önemlidir.
Suimisal emsal olmaz.
Kavramların itibarı, kendindendir. Birisi övdü diye yücelmez, yerdi diye alçalmaz. Kavramı ayakta tutmak korumak isabetlidir, şahıs nezdinde kavramı incitmek sıkıntı nedeni olabilir.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Çoğu zaman sürüm meselesidir.
Dahiliye doktoru, soğuk bir kış günü gün içinde benzer şikayet ile (öksürük, boğaz gıcıklanması, halsizlik vb) elli hastanın ellisini de bazı tahlillere yönlendirir. Doktor ücreti 20-30 tl ve o tahlillerin devlete maliyeti x tl...
Sonuçta doktora dua ve konu avukat olunca...
Kanımca avukatların dava öncesi yapacakları teknik çalışmalar tarifeye dahil olmadan, avukat danışman ücretleri düşürülmeli. teknik analizlerin bedeli de Devlet tarafından ödenmeli...
Doğrusu avukatlık kesinlikle sınava tabi olmalı ve uzman avukatlık müessesi faaliyete geçirilmeli.
Muhakame gücü, kabiliyeti ve tekniğinin herkeste dört dörtlük olması söz konusu değildir ve avukat mevki olarak çok önemlidir.
Suimisal emsal olmaz.
Kavramların itibarı, kendindendir. Birisi övdü diye yücelmez, yerdi diye alçalmaz. Kavramı ayakta tutmak korumak isabetlidir, şahıs nezdinde kavramı incitmek sıkıntı nedeni olabilir.
Üstad,
Acaba diyorum bende mi bir sorun var, yoksa toplumun edebiyat anlayışında mı?
Şu mükemmel yazıyı çevremde okuttuğum her yakınım bön bön bakarken ben niye çölde vaha bulmuş bedevi gibi ağzım açık bakıp kalıyorum?
Anlamıyorum!...:alala