-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Merhaba arkadaşlar. En son galiba bana çıktı. Bugün başvurumuz onaylandı. İsim listesine eklendikten 2 ay sonra onaylandı.
-
fth53, karar aşamasına hangi tarihte geçmiştiniz? ben 3 aralık 2019'da geçmiştim yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen ilerleme olmadı.
-
29.11 listeye eklendinmişti sonra 19.12de karar makamına gönderildi ama bir gün sonra yani 20.12de tekrar birönceki yazı olan listeye eklenmeye döndü. Dün de saat 14:00 gibi listeye ekli halden 1 saat sonra başvurunuz sonuçlandıtma aşamasındadır ve ardından 10 dakka sonra kütüklere tescil ve onay çıktı. Biranda oldu hepsi.
-
1 ay kadar önce komisyona girmiştik sorunsuz geçti ama dün "Vatandaşlık işlemleriniz için valilik ek hizmet binasına gelmeniz gerekmektedir" diye mesaj geldi. Bunun sebebi ne olabilir?
-
Alıntı:
Kracker rumuzlu üyeden alıntı
1 ay kadar önce komisyona girmiştik sorunsuz geçti ama dün "Vatandaşlık işlemleriniz için valilik ek hizmet binasına gelmeniz gerekmektedir" diye mesaj geldi. Bunun sebebi ne olabilir?
Muhtemelen eksik veya süresi geçen bir evrağınız var. Kötü bir haber değil.
-
Merhabalar,
Ben vatandaşlık başvurusunda bulundum. Komisyona girdim. Daha sonra tüm belgeler Genel müdürlüğe gönderildi. Evraklar genel müdürlüğe ulaştıktan sonra "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır" yazısı çıkıyordu sorguladığımda. 10 gün civarı ön inceleme sürdü.
Sonrasında "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup belgeleriniz incelenmektedir" yazısı çıkıyor. Bir aydır bu aşamadayım.
Acaba bundan sonra hangi aşamalar var ve bu aşamalar ne kadar sürer? Tüm süreçteki adımları söylerseniz çok sevinirim.
Bilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
Alıntı:
lgn77 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Ben vatandaşlık başvurusunda bulundum. Komisyona girdim. Daha sonra tüm belgeler Genel müdürlüğe gönderildi. Evraklar genel müdürlüğe ulaştıktan sonra "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır" yazısı çıkıyordu sorguladığımda. 10 gün civarı ön inceleme sürdü.
Sonrasında "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup belgeleriniz incelenmektedir" yazısı çıkıyor. Bir aydır bu aşamadayım.
Acaba bundan sonra hangi aşamalar var ve bu aşamalar ne kadar sürer? Tüm süreçteki adımları söylerseniz çok sevinirim.
Bilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bu konunun altında 04.12.2019 tarihli yazıda adımlar ayrıntılı yazılmıştır.
-
Arkadaşlar , genelden yaptığımız başvuru yaklaşık 10 aydır araştırma&inceleme& güvenlik aşamasında . Bu adımda bu kadar uzun bekleyen bir forum üyesi oldu mu acaba ? Vatandaşlık alan arkadaşlar bu etapta ortalama kaç ay beklediler ? Dosyayı sormaya gittiğimizde inceleme devam ediyor filan deyip gönderiyorlar .Bu konuyla ilgili yorumlarınızı rica ederim .
-
Merhabalar, Benim başvurumda 'Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir'.yazısı çıkalı yaklaşı 4 ay oldu, bundan sonra daha kaç aşama var? toplam tahmini ne kadar sürebilir bütün sürecin bitmesi sonuçlanması için. Teşekkürler
-
Has anyone applied for Turkish nationality EXCEPTIONALLY through acquisition of real estate worth USD 250,000 after the scheme was announced in September 2018. Please share your application experience and stage you have reached so far. Tessuker Edirim.
-
Alıntı:
armesdakroub rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar , genelden yaptığımız başvuru yaklaşık 10 aydır araştırma&inceleme& güvenlik aşamasında . Bu adımda bu kadar uzun bekleyen bir forum üyesi oldu mu acaba ? Vatandaşlık alan arkadaşlar bu etapta ortalama kaç ay beklediler ? Dosyayı sormaya gittiğimizde inceleme devam ediyor filan deyip gönderiyorlar .Bu konuyla ilgili yorumlarınızı rica ederim .
Did you apply EXCEPTIONALLY under Citizenship by Investment Scheme? Bought a real estate or bank deposit?
-
Alıntı:
Mutlu Hanim rumuzlu üyeden alıntı
Has anyone applied for Turkish nationality EXCEPTIONALLY through acquisition of real estate worth USD 250,000 after the scheme was announced in September 2018. Please share your application experience and stage you have reached so far. Tessuker Edirim.
The application consists of 3 steps:
1- Conformation of investment at Property Registry Office (Tapu). In 2-4 weeks you will be issued a conformity paper.
2- Application at Immigration Office for change of status (Göç İdaresi) Main applicant and dependents get residence permit.
3- Application at Census Office (Nüfus müdürlüğü) for citizenship.
After this application a 2-4 month waiting period begins.
This time period consists of security background check and approval by the President.
The papers may await at President's Office for 3-6 months. You can track the status on the web site www.nvi.gov.tr
When President signs the papers, applicants officially become Turkish citizen.
After President signs your citizenship approval, you will deposit id card and passport fees and give fingerprints to get id card and passport.
-
Merhaba arkadaşlar bugün 24.02.2020 saat 15 itibariyle bu yazı '' Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir'' sistemden çıktı.
Ne kadar sürer acaba sonuçlanması? Bugün listeye eklenen kimse var mı?
-
Alıntı:
Did you apply EXCEPTIONALLY under Citizenship by Investment Scheme? Bought a real estate or bank deposit?
we haven't applied by investment scheme ( ı wish we could ) but one my friend did it .His application finalised within four months .He and his wife became Turkish citizen . A lawyer followed the file on behalf of them.
Our application type is GENERAL and having residence permit since 10 years ..But we have been waiting for our application to be finalisded since more than one and half year ...
-
merhabalar...
bende ayni yazi yaklasik 1 ay once cikti. hala bekliyorum hicbir degisiklik olmadi o zamandan beri. Duydugum kadariyla 2 hafta - 3 ay arasinda suruyormus.
- - - Updated - - -
Arkadaslar, listede eklenip de bekleyen kac kisi var su an bu forumdan?
Bir gelisme olursa lutfen yazin burdan.
-
Merhaba Ahmetoğlu ,sizde araştırma ve değerlendirme aşaması kaç ayda sonuçlandı ? Bizim dosyamız yaklaşık 10 aydır bu aşamada kaldı .
- - - Updated - - -
Alıntı:
Enri.Igla rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar...
bende ayni yazi yaklasik 1 ay once cikti. hala bekliyorum hicbir degisiklik olmadi o zamandan beri. Duydugum kadariyla 2 hafta - 3 ay arasinda suruyormus.
- - - Updated - - -
Arkadaslar, listede eklenip de bekleyen kac kisi var su an bu forumdan?
Bir gelisme olursa lutfen yazin burdan.
Merhaba Enri.Igla sizin araştırma ve güvenlik etabınız kaç ayda sonuçlandı acaba ? K
-
Alıntı:
armesdakroub rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Ahmetoğlu ,sizde araştırma ve değerlendirme aşaması kaç ayda sonuçlandı ? Bizim dosyamız yaklaşık 10 aydır bu aşamada kaldı .
- - - Updated - - -
Merhaba Enri.Igla sizin araştırma ve güvenlik etabınız kaç ayda sonuçlandı acaba ? K
Benim arastirma ve degerlendirme asamam yaklasik 8 ay surdu.
-
İstisnai olarak vatandaşlık başvurusu yaptığımız bir müvekkilimiz için 6 ocak 2020'den beri "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir." mesajı görünüyor.
Şubat 2020 ayında vatandaşlık başvurusu onaylanan biri oldu mu, veya böyle birini tanıyor musunuz?
We have the message "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir." for a client since January 6 2020. His status has not changed since then. Do you know anybody whose application was approved in February 2020?
-
24.02.2020 ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir'' yazısı çıkmıştı .
Bugün güncelleme oldu 02.03.2020 ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir'' yazısı çıktı
- - - Updated - - -
merhaba yaklaşık 6 ay sürdü
- - - Updated - - -
Merhaba arkadaşlar bugün 02.03.2020 itibariyle bu yazı '' Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'' sistemden çıktı.
başvuru sonuçlandı mı acaba ?
-
Benim bugun Vatandaslik basvurumun haberini aldim ve ayni gun gidip kimlik kartina ve pasaporta basvurdum.
Asagida kendi surecimi listeledim:
09.07.2019 Komisyon
08.08.2019 On incelemeye alinmistir
27.09.2019 Arsiv arastirmasi
07.12.2019 Inceleme ve degerlendirme devam ediyor
05.02.2020 Makama sunulacak listeye eklenmistir
03.02.2020 Sonucunun tarafiniza teblig edilebilmesi icin basvuru makamina muracaat etmeniz gerekmektedir.
Bugun gidip PTT den Edevlet sifremide aldim. ama sisteme girdigimde SGK, diploma vs bilgilerimin tamami hala YKN uzerinde gorunuyor.
1. SGK gecisi ve pirimlerimin aktarilmasi icin ne yapmam gerekiyor?
2. Araba ruhsati icin ne yapmam gerekiyor? Notere gidip yenileyebilir miyim yoksa sanki satis yapiyorum gibi eski isimden yeni ismime mi aktarmam lazim?
3. Ev tapusunu degistirmem gerekir mi?
4. Bankaya gidip yeni TC ve ismini sistemeden degistirebiliyorlar mi yoksa yeni hesap ve KK mi cikarmam lazim?
-
Merhaba arkadaşlar bugün itibariyla türk vatadaşı oldum yaklaşık 9 ay sürdü . Darısı başınıza...
-
Alıntı:
ted rumuzlu üyeden alıntı
Bugun gidip PTT den Edevlet sifremide aldim. ama sisteme girdigimde SGK, diploma vs bilgilerimin tamami hala YKN uzerinde gorunuyor.
2. Araba ruhsati icin ne yapmam gerekiyor? Notere gidip yenileyebilir miyim yoksa sanki satis yapiyorum gibi eski isimden yeni ismime mi aktarmam lazim?
4. Bankaya gidip yeni TC ve ismini sistemeden degistirebiliyorlar mi yoksa yeni hesap ve KK mi cikarmam lazim?
1. En kolay yöntem çalıştığınız şirket SGK'ya bir dilekçe verip bu işlemi yapmak (bende bu oldu). Olmuyorsa, şahsen gidip dilekçe vermelisiniz.
2. Araba ruhsatı için notere gitmeniz lazım. Plaka No değişecektir (kullandığınız plaka numarası sadece TR'de yaşayan yabancı vatandaşlar için geçerli). Noter size yeni bir plaka verecektir.
3. Ev tapusu konusunda bilgim yok.
4. Herhangi bir banka şubesine gidip hemen kimlik numaranızı güncelliyorlar.
-
Dear TED,
Did you apply EXCEPTIONALLY under Citizenship By Investment Scheme? Property or bank deposit? Our application is stuck since last 10 months. Your detailed reply will help us understand your progress step by step. Many thanks.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Benim bugun Vatandaslik basvurumun haberini aldim ve ayni gun gidip kimlik kartina ve pasaporta basvurdum.
09.07.2019 Komisyon
03.02.2020 Sonucunun tarafiniza teblig edilebilmesi icin basvuru makamina muracaat etmeniz gerekmektedir.
Dear TED,
Did you apply EXCEPTIONALLY under Citizenship By Investment Scheme? Property or bank deposit? Our application is stuck since last 10 months. Your detailed reply will help us understand your progress step by step. Many thanks.
-
Hi,
No ı was applied because I have been living and working in Turkey since 2004. Hope you’ll get your result soon.
- - - Updated - - -
Alıntı:
kosova77 rumuzlu üyeden alıntı
1. En kolay yöntem çalıştığınız şirket SGK'ya bir dilekçe verip bu işlemi yapmak (bende bu oldu). Olmuyorsa, şahsen gidip dilekçe vermelisiniz.
2. Araba ruhsatı için notere gitmeniz lazım. Plaka No değişecektir (kullandığınız plaka numarası sadece TR'de yaşayan yabancı vatandaşlar için geçerli). Noter size yeni bir plaka verecektir.
3. Ev tapusu konusunda bilgim yok.
4. Herhangi bir banka şubesine gidip hemen kimlik numaranızı güncelliyorlar.
Cevap icin cok tesekkur ederim. Gecen hafta banka ve araba isini hallettim. Haftaya sgk olayi ile ugrasacagim.
Konu ile ilgili bir sorum daha olacakti. Universite diploma konusu ile ilgili bilginiz var mi. Onu yeni kimligime nasil tasiyabilirim?
-
Merhaba Arkadaşlar,
Son bir haftadır sistemden böyle bir yazı çıkıyor:
''İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir.''
Bu durumda bulunan başka arkadaş var mı ?
27 Şubatta listeye eklenmiştim.
Bi sonraki süreç ne kadar sürüyor bilen var mı arkadaşlar ?
-
6 Ocakta ve 27 Ocakta listeye eklenen iki kişinin onaylandığı bilgisi 6 martta sisteme düştü.
Yani liste belli sayıya ulaşınca onaya çıkarıldığı için herkesin bekleme süresi farklı olabilir, listeye son eklenen az bekler.
Cumhurbaşkanı muhtemelen 2 martta onayladı.
Sizinkinin de nisan ayı içinde onaylanması %90. Olmazsa mayıs başı.
-
Alıntı:
Universite diploma konusu ile ilgili bilginiz var mi. Onu yeni kimligime nasil tasiyabilirim?
Bu konuda bilgim yok. Ben üniversiteden mezun olduğum dönemde TC kimlik numarası uygulaması yoktu.
-
Arkadaşlar merhaba,5 eylül 2019 tarihinde eşim için evlilikten dolayı vatandaşlık için başvurduk ve sonra vatan caddesinde eşim 30 Ekim 2019 tarihinde İstanbul vatan caddesinde parmak izi verdi.4 ayı bitirdik ve 5.aya girdik. Sisteme girip baktığımız zaman başvurunuz için il soruşturması yapılmaktadır diyor.Arayan soran olmadı.Bu soruşturma bu kadar sürüyor mu acaba? Sizce gidip bir sorsak faydası olur mu acaba? Çok teşekkürler
-
Bir ay kadar önce eksik evrak bulunduğu için eksikleri tamamlamamız istendi eksik belgeleri bulup teslim ettik şu an başvuru sorgulama yaptığımda 1 ay geçmesine rağmen "arşiv taraması için ilgili kurumlara gönderilmiştir" uyarısı geliyor bu normal mi yoksa bir yerde tıkanıp kaldık mı? Bu uyarı sizde ne kadar sürdü. İlerleyiş nasıl oldu tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.
-
Alıntı:
Kracker rumuzlu üyeden alıntı
Bir ay kadar önce eksik evrak bulunduğu için eksikleri tamamlamamız istendi eksik belgeleri bulup teslim ettik şu an başvuru sorgulama yaptığımda 1 ay geçmesine rağmen "arşiv taraması için ilgili kurumlara gönderilmiştir" uyarısı geliyor bu normal mi yoksa bir yerde tıkanıp kaldık mı? Bu uyarı sizde ne kadar sürdü. İlerleyiş nasıl oldu tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.
Arşiv araştırması 10 haftadan (2,5 ay) uzun sürer, arşiv araştırması 9-10 ay sürenleri de biliyorum.
Değişikliklerin sisteme yansıması da bazen bir hafta 10 günü bulabilir.
-
Alıntı:
fth53 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. En son galiba bana çıktı. Bugün başvurumuz onaylandı. İsim listesine eklendikten 2 ay sonra onaylandı.
Merhaba Fth53, ilk başvuru gününden vatandaşlık onay tarihine kadar kadar kaç ay sürdü ?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
6 Ocakta ve 27 Ocakta listeye eklenen iki kişinin onaylandığı bilgisi 6 martta sisteme düştü.
Yani liste belli sayıya ulaşınca onaya çıkarıldığı için herkesin bekleme süresi farklı olabilir, listeye son eklenen az bekler.
Cumhurbaşkanı muhtemelen 2 martta onayladı.
Sizinkinin de nisan ayı içinde onaylanması %90. Olmazsa mayıs başı.
Merhaba Avukat Bey, 2 şubat 2019'da vatandaşlık başvurumuzu yaptık. Yabancılar şubesi tahkikatı biraz uzun sürdü (3 ay kadar). Başvuruyu sorguladığımda 7 Ekim 2019 tarihinden beri Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir ibaresi ile karşılaşiyorum. Başvuru tarihinden bu güne 13 aydan fazladır zaman geçti.Nüfus müdürlüğünden aldığım bilgiye göre arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış. Muhtemelen dosyada eksik evrak yok. Buna rağmen halen vatandaş olamadım. Bu gecikmenin sebebi ne olabailir bu konuda düşünce ve deneyimlerinizi bilmek isterım. Teşekkür ederim.
-
Alıntı:
Srhn1963 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Fth53, ilk başvuru gününden vatandaşlık onay tarihine kadar kadar kaç ay sürdü ?
- - - Updated - - -
Merhaba Avukat Bey, 2 şubat 2019'da vatandaşlık başvurumuzu yaptık. Yabancılar şubesi tahkikatı biraz uzun sürdü (3 ay kadar). Başvuruyu sorguladığımda 7 Ekim 2019 tarihinden beri Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir ibaresi ile karşılaşiyorum. Başvuru tarihinden bu güne 13 aydan fazladır zaman geçti.Nüfus müdürlüğünden aldığım bilgiye göre arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış. Muhtemelen dosyada eksik evrak yok. Buna rağmen halen vatandaş olamadım. Bu gecikmenin sebebi ne olabailir bu konuda düşünce ve deneyimlerinizi bilmek isterım. Teşekkür ederim.
Evlilik yolu ile vatandaşlığın bir yılda sonuçlandığını görmedim. 18-24 ay normal.
-
Alıntı:
Srhn1963 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Fth53, ilk başvuru gününden vatandaşlık onay tarihine kadar kadar kaç ay sürdü?
Merhaba. Evlilik yoluyla yaptığım başvuru 13 ayda tamamlandı (Ekim 2018-Kasım 2019). Bazı faktörler bu süreci hızlandırabilir örneğin Türkiye'de yaşadığınız süre, çocuk olup olmadığı, çocuk(lar) varsa TC vatandaşı olup olmadığı vs.
-
merhaba , Dokuz ay dördüncü aşamada kaldım Sonra bu aşamaya geçtim/ stisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. Merak ettiğim kağıt sıkıntısı var mı? teşekkür ederim
-
Alıntı:
Mahmoud Hallak rumuzlu üyeden alıntı
merhaba , Dokuz ay dördüncü aşamada kaldım Sonra bu aşamaya geçtim/ stisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. Merak ettiğim kağıt sıkıntısı var mı? teşekkür ederim
Mahmoud Bey, did you apply for citizenship through investment??? Our application also has reached the stage "Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" since February 15th.
-
Alıntı:
kosova77 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Evlilik yoluyla yaptığım başvuru 13 ayda tamamlandı (Ekim 2018-Kasım 2019). Bazı faktörler bu süreci hızlandırabilir örneğin Türkiye'de yaşadığınız süre, çocuk olup olmadığı, çocuk(lar) varsa TC vatandaşı olup olmadığı vs.
Teşekkür ederim kosova77, avukat bey de cevap vermiş 18-24 ay arasında değişiyormuş bu süre
- - - Updated - - -
Alıntı:
Evlilik yolu ile vatandaşlığın bir yılda sonuçlandığını görmedim. 18-24 ay normal.
Teşekkür ederim sayın Av. Selçuk ATEŞKAN verdiğniz bilgiler nedeniyle. Saygılar
-
Merhaba Mutlu Hanım, whatsapp grubundan bahsediliyor. Bu gruba eklenmek için nasıl bir yol izlenir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Mahmoud Bey, did you apply for citizenship through investment??? Our application also has reached the stage "Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" since February 15th.
Merhaba Mutlu Hanım, whatsapp grubundan bahsediliyor. Bu gruba eklenmek için nasıl bir yol izlenir.
-
The process has been slower since the new year.
For instance, even the President approved citizenship on March 6, application is not completed with the message "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır." for two weeks.
This message used to appear for only one business day before.
So, expect longer waiting times.
Status "Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" may take 3-12 months.
-
Alıntı:
09.07.2019 Komisyon
Merhaba, Arkadaşlar.
Benimde resmi olarak başvuru tarihim 06.08.2019 - Genel vatandaşlıktan başvurdum- Eşimle, çocuğu da dosyaya ekledik. Bende saymaya evrakların Ankara ya gidiş tarihinden itibaren başladım. Ankara ya evraklarım 11 yada 12 kasımda gitti. 4 ay oldu hata 4,5 ay hala hep aynı yazı çıkıyor. "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir." Sizin başvuru tipi neydi? Evlilik ten dolayı mı?
-
Alıntı:
Bazı istisnalar var galiba çünkü 9 ayda vatandaşlık aldıklarını buradan beyan edenler var