Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
arkadaslar mayıs ın basında muhtemelen askerlik subelerinde bir yıgılma olacak dolayısıyla ASAL ın subelere bu durumda uygulamayla ilgili gonderdigi bir talimat olmalı,ben gidecegim icin ne ile karsılasacagımı bilmek isterim,zira subemin sevk donemi de mayıs.bedelliaskerlik arkadasımızın verdigi bir bilgi var ama endisem var,askerlik subelerinden yada ASAL dan boyle bir bilgi alabilen olursa paylaşsın lutfen.
Alıntı:
kaganturk rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba
Şimdi 13 mayıs 2009 tarihine kadar şubeye gidip başvuran hiçbir yoklama kaçağı ve hiç bir bakaya ceza almayacak mı ? Yani geçerli mazereti olmayanlar da herhangi bir ceza almadan askere mi alınacak ? ? ?
ve bu tarihten sonrada herkes GBT ye girip aranacak ? Yakalandığında da aynı cezalar (önceden geçerli olan) uygulanacak.
Sonuç olarak bunu diyebilirmiyiz ?
arkadaşlar ilginizi ve bilginizi rica ediyorum.
Alıntı:
kaganturk rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar ilginizi ve bilginizi rica ediyorum.
arkadasım aynen dedigin gibi olacak,13 mayısa kadar gidersen ifadesiz bir sekilde islemlerin yapılacak,bu tarihten sonra ise hem gbt kayıtlarına gireceksin hem de gecerli ceza hükümlerine tabi olacaksın.
Arkadaşlar, bugün elime bakaya oldugumu bildiren askerlik şubesinden bi yazı geldi,28 şubat 2009 da tecil bitmiş ve bakaya kalmışım.Ağır hapis cezasıyla yargılanacaıgm ve secme seilme hakkımın olmayacagı yazıyor.En kısa zamanda şubeye gelerek müraccat edin diyor.Ben de telefonla sordum.25 martta baglı bulundugum ilce ve ikamet ettiğim ilceye kaymakamlıklara şube bakaya oldugumu bıldırmış. Şimdi polis yada jandarma aramaya gececekmiş. Her durumda bakayalara ifade alıp mahkemeye verıyorlarmış.hemende sevk edıyorlarmış. Sizin dediğiniz gibi, 12 Mayıs a kadar falan denilenler doğru değil demekki, 12 mayısa kadar gelenlerden savunma istenmiyecekmiş diye sordugumda ilgis yok denildi.Biriniz açıklasın bunu lütfen.Napmak lazım.
13 mayıs 2009 tarihine kadar şubeye gidip başvuran hiçbir yoklama kaçağı ve hiç bir bakaya cezası almayacak deniliyor forumlarda ama Subeler bunu takmıyor.Ben aynı seyı yasadım.hemen sevk ve mahkemeye veriyorlar.bakaya kaldıgım tarih 28-Şubat-2009,açıklayın lütfen.
http://www.ensonhaber.com/Gundem/140...INA-MUJDE.html
Yukarıdakibağlantıda denildiği üzere Askerlik şubeleri ifade alamaz deniliyor ama ALINIYOR.Buna ne denilebilir.?
Arkadaşım 13 mayıs tarihini burdaki arkadaşlar uydurmadı yeni yapılan askeri kanuna göre söyleniyor üstelik bunu bizde söylemiyoruz msb sitesine gir orda basın açıklamaları bölümünde yayınlanan metni görebilirsin,kanun 13 mayısa kadar şubeye gelen yoklama kaçakları ve bakayalar hakkında tebligatsız işlem yapılır diyor yani sanki hiç kaçak olmamış normal işlemlerin yapılır şuben aksini diyorsa bu onların problemi asalla irtibata geç şube kanunu kendine göre yorumlayamaz.Birde artık yazılı tebligat kaldırıldı zaten son kanunla,trt den yapılacak bütün tebligatlar,ağır hapis yada vatandaşlıktan çıkma falan bunlara aldanma yok öyle birşey 50 yıldır onu yazarlar zaten korkutmak için verilecek mahkemeye gitse bile bverilecek en üst ceza 2 yıldır onuda 2-3bin ytl para cezasına çeviriler ama senin olayında bir yanlışlık olmalı peşini bırakma ve korkma.
MSB sitesinde yayınlanan duyuru metni
Tarih : 13 ŞUBAT 2009
Açıklama No : 13
Konu : 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NUN GEÇİCİ 42’NCİ MADDESİ
1.5837 SAYILI KANUN İLE 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NA EKLENEN GEÇİCİ 42’NCİ MADDE GEREĞİ, KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTE TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN YÜKÜMLÜLERLE İLGİLİ HUSUSLAR MÜTEAKİP MADDELERDE AÇIKLANMIŞTIR.
2.KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ 13 ŞUBAT 2009 TARİHİNDE, TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN YÜKÜMLÜLER , ÜÇ AY İÇERİSİNDE ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT EDEREK ASKERLİK İŞLEMLERİNİ TAMAMLATMALARI HALİNDE HAKLARINDA TEBLİGATSIZ OLARAK İŞLEM YAPILACAKTIR.
3.BUNLARDAN, ÜÇ AY İÇERİSİNDE ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT ETMEYEN YÜKÜMLÜLERİN İŞLEMLERİ İSE TEBLİGATLI OLARAK YÜRÜTÜLECEKTİR.
4.KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ 13 ŞUBAT 2009 TARİHİNDE, TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN 1929 (DAHİL) -1988 (DAHİL) DOĞUMLAR ARASINDAKİ YÜKÜMLÜLERİN ASKERLİK ŞUBELERİNE MÜRACAAT İÇİN SON GÜN 13 MAYIS 2009’DUR.
5.5837 SAYILI KANUN İLE 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NA EKLENEN GEÇİCİ 42’NCİ MADDE GEREĞİ BU DUYURU YÜKÜMLÜLERE TEBLİĞ MAHİYETİNDEDİR.
Sevgili arkadslar;
Benim tebligatlı oldugumu ve mahkemeye verileceğim soyleniyor.Şube Aralık 2008 de, 28 Şubat 2009 da askere sevk edileceğimi teblig etmiş durumda. Bense kanunun yürürlüğe girdiği 13 Ocak 2009 da tecilli idim. 28 Şubat 2009 da tecilim bitti.Şu an Bakaya kaldım, bana yapılan tebligat kanunun yürürlülük tarihinden önce (Aralık 2008) yapıldı. Bakaya kaldıgım tarih ise kanun yürülüğe girdiği tarihten sonra 28 subat 2009 dur.
MSB acıklaması
2.KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ 13 ŞUBAT 2009 TARİHİNDE, TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN YÜKÜMLÜLER , ÜÇ AY İÇERİSİNDE ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT EDEREK ASKERLİK İŞLEMLERİNİ TAMAMLATMALARI HALİNDE HAKLARINDA TEBLİGATSIZ OLARAK İŞLEM YAPILACAKTIR.
4.KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ 13 ŞUBAT 2009 TARİHİNDE, TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN 1929 (DAHİL) -1988 (DAHİL) DOĞUMLAR ARASINDAKİ YÜKÜMLÜLERİN ASKERLİK ŞUBELERİNE MÜRACAAT İÇİN SON GÜN 13 MAYIS 2009’DUR.
2. ve 4.maddeye göre işlem yapılmıyor. Tebliğ edildi denip eski düzen devam ediyor. Ben şimdi bakaya olarak tebligatlı yada tebligatsızmı oluyorum.mahkemeye verilecekmiyim.Bilgilendirin lütfen.
Alıntı:
epinefrin06 rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili arkadslar;
Benim tebligatlı oldugumu ve mahkemeye verileceğim soyleniyor.Şube Aralık 2008 de, 28 Şubat 2009 da askere sevk edileceğimi teblig etmiş durumda. Bense kanunun yürürlüğe girdiği 13 Ocak 2009 da tecilli idim. 28 Şubat 2009 da tecilim bitti.Şu an Bakaya kaldım, bana yapılan tebligat kanunun yürürlülük tarihinden önce (Aralık 2008) yapıldı. Bakaya kaldıgım tarih ise kanun yürülüğe girdiği tarihten sonra 28 subat 2009 dur.
MSB acıklaması
2. ve 4.maddeye göre işlem yapılmıyor. Tebliğ edildi denip eski düzen devam ediyor. Ben şimdi bakaya olarak tebligatlı yada tebligatsızmı oluyorum.mahkemeye verilecekmiyim.Bilgilendirin lütfen.
arkadaşım bu tereddütü bende yaşadım binlerce kişinin üye olduğu forumlarda söylenen 13 mayısa kadar gelen herkesin işlemlerinin normal yapılacağı,bir arkadaşım yapılan değişiklik maddesi ile askerlik şubesine gidip bu durumu ve sevk işlemlerini öğrenecek benim için 1-2 güne bilgi veririm ,benim anlamadığım sana mahkemeye verileceğini kim söylüyor?tecilinin bittiği gün nasıl sevk ediyorlar onu da anlamadım?gelismeleri bilmeyenlerden duyduysan bunları dikkati alma.