-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
ramazan77 rumuzlu üyeden alıntı
mrb. bir hafta sonra listeye eklendi..
buarada 3 gün önce ankaradan aradılar, çalışma izniniz bitmiş baktık sistemden yenilemişsiniz yeni çalışma iznini noterden aslı gibi yaptırıp önce mail ardından orjinalini postaya vermemizi söylediler aynı gün yaptık,
vatandaşlık kararı verilene kadar çalışma izni olup olmadığını kontrol ediyorlar bilginize arkadaşlar
çok güzel , insallah az kaldı kimliğinizi almaya :) Bizim dosyamız hala araştırma ,incelemede . Acaba araştırmayla ilgili bir aksilik mi var bilemiyorum , çünkü eksik evrak sorunu yok çalışma izni de süresiz .Sormaya gittiğinizde memur gayet olumsuz bir uslüpla bekleyinden başka bir şey demiyor . Yine de tekrar gitmek gerek sanırım . Bakalım artık hayırlısı.
-
Alıntı:
kosova77 rumuzlu üyeden alıntı
En kısa zamanda başvurduğunuz yere gitmeniz gerekiyor. Büyük olasılıkla vatandaşlığa hak kazandınız.
evet dün gittik başvuru onaylanmış çok şükür. darısı bekleyenlere.en kısa zamanda sizlerde mutlu haber alırsınız
-
[QUOTE=armesdakroub;636988]çok güzel , insallah az kaldı kimliğinizi almaya :) Bizim dosyamız hala araştırma ,incelemede . Acaba araştırmayla ilgili bir aksilik mi var bilemiyorum , çünkü eksik evrak sorunu yok çalışma izni de süresiz .Sormaya gittiğinizde memur gayet olumsuz bir uslüpla bekleyinden başka bir şey demiyor . Yine de tekrar gitmek gerek sanırım . Bakalım artık hayırlısı.[/QUOT
Tesekkür ederim, en uzun beklenen sürec araştırma inceleme sıraya göre baktıklarını sanmıyorum mart 2018 ilk başvuru evrakların ankaraya oluşması ocak 2019, bizden daha sonra başvuru yapanlar vatandaşlıklarını aldı, nasıl bir sistemle bakıyorlar anlamış değilim, sormaya gittiğiniz memur (istanbul) evet cok ters cevap veriyor sanısın müdürlük onun :) aslında herkes vatandaşlığı aldıktan sonra şikayet etmeli
-
[QUOTE=ramazan77;636991]
Alıntı:
armesdakroub rumuzlu üyeden alıntı
çok güzel , insallah az kaldı kimliğinizi almaya :) Bizim dosyamız hala araştırma ,incelemede . Acaba araştırmayla ilgili bir aksilik mi var bilemiyorum , çünkü eksik evrak sorunu yok çalışma izni de süresiz .Sormaya gittiğinizde memur gayet olumsuz bir uslüpla bekleyinden başka bir şey demiyor . Yine de tekrar gitmek gerek sanırım . Bakalım artık hayırlısı.[/QUOT
Tesekkür ederim, en uzun beklenen sürec araştırma inceleme sıraya göre baktıklarını sanmıyorum mart 2018 ilk başvuru evrakların ankaraya oluşması ocak 2019, bizden daha sonra başvuru yapanlar vatandaşlıklarını aldı, nasıl bir sistemle bakıyorlar anlamış değilim, sormaya gittiğiniz memur (istanbul) evet cok ters cevap veriyor sanısın müdürlük onun :) aslında herkes vatandaşlığı aldıktan sonra şikayet etmeli
Ramazan bey merhabalar. Var mı bir gelişme?
-
[QUOTE=fth53;637068]
Alıntı:
Ramazan bey merhabalar. Var mı bir gelişme?
fth53 : listeye 12-12-2019 da eklendik, 2 haftayla 3 ay arasında neticeleniyor genelde bundan sonraki süreç
-
Benim bugün baktım değişmiş durum: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir...
hayırlısı bakalım ne zaman sonuçlanır....
-
Ben 29.11de eklenmiştim. Arkadaşımın da 15.11de eklenmişti. Liste dolunca demekki makama gönderilecek.
-
Alıntı:
fth53 rumuzlu üyeden alıntı
Ben 29.11de eklenmiştim. Arkadaşımın da 15.11de eklenmişti. Liste dolunca demekki makama gönderilecek.
Yıl sonuna kadar gönderilir ve sonuçlanır diye tahmin ediyoruz hayırlısı ...
-
Merhaba arkadaşlar. Sistem manyağı oldum. Her 5 dakkada bakıyorum artık. 2019da listeye eklenenlerin en çok 22 gün bekleyeni gördüm. Bizimki de 20 gün oldu tık yok. Gelişme yaşayan arkadaşlar var mı?
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Sistem manyağı oldum. Her 5 dakkada bakıyorum artık. 2019da listeye eklenenlerin en çok 22 gün bekleyeni gördüm. Bizimki de 20 gün oldu tık yok. Gelişme yaşayan arkadaşlar var mı?
Valla bende sürekli bakıyorum sisteme... bende 15 günde bir komisyon oluyor diye biliyorum ama hayırlısı...değişirse durum lütfen bizlere de haber verirseniz sevinirim ...
-
Merhabalar
29.11 listeye eklendi
19.12 karar makamına gönderildi
-
Alıntı:
Merhabalar
29.11 listeye eklendi
19.12 karar makamına gönderildi
hayırlı olsun, arkadaşınız sizden önce girmişti listeye onda bir gelişme varmı?
-
Evet ona da bu yazı çıkmış ama nedense ona dün bana bugün çıktı bu yazı. Sisteme herkesi aynı anda girmiyorlar demekki. Ama aynı anda karar çıkıyor diye biliyorum. Kakara bağlanınca buraya yazarım, e devletten bakarsınız size de çıkıp çıkmadığını çünkü 99% siz de bizimle aynı listedesiniz.
-
Alıntı:
Evet ona da bu yazı çıkmış ama nedense ona dün bana bugün çıktı bu yazı. Sisteme herkesi aynı anda girmiyorlar demekki. Ama aynı anda karar çıkıyor diye biliyorum. Kakara bağlanınca buraya yazarım, e devletten bakarsınız size de çıkıp çıkmadığını çünkü 99% siz de bizimle aynı listedesiniz.
İnşallah bana da çıkar artık bu yazı :( sevindim adınıza
-
Bügün yine değişiklik oldu ama olumsuz yonde. Dün karar makamına gönderilmiştir yazısı bugün tekrar bir önceki yazı olan listeye dahil edilmiştir yazıyor. Anlamadım neler oluyor.
-
Alıntı:
Bügün yine değişiklik oldu ama olumsuz yonde. Dün karar makamına gönderilmiştir yazısı bugün tekrar bir önceki yazı olan listeye dahil edilmiştir yazıyor. Anlamadım neler oluyor.
Benim durum hala aynı, ama sizde nasıl böyle bir durum oluşmuş şaşırdım.... :(
-
Arkadaşlar herkese iyi günler öncelikle biz evlilik yoluyla türk vatandaşığına alınma talebinde bulunduk.2017 nisan ayında evraklarımız ankaraya gitti. yaklaşık 2 yıl da fazla inceleme ve araştırma aşamasındaydık. Son zamalarda belgerinizi incelenmektedir diyor. hala da aynı. biz komisyona mersinde girdik.Komisyona gidiyorum soruyorum herhangi bir gelişme yok diyorlar lütfen deneyimlerinizi paylaşın yol izliyeyim.
-
Alıntı:
burak_kaksa rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar herkese iyi günler öncelikle biz evlilik yoluyla türk vatandaşığına alınma talebinde bulunduk.2017 nisan ayında evraklarımız ankaraya gitti. yaklaşık 2 yıl da fazla inceleme ve araştırma aşamasındaydık. Son zamalarda belgerinizi incelenmektedir diyor. hala da aynı. biz komisyona mersinde girdik.Komisyona gidiyorum soruyorum herhangi bir gelişme yok diyorlar lütfen deneyimlerinizi paylaşın yol izliyeyim.
Merhaba. Evlilik yoluyla Ekim 2018'de İstanbul'da başvurdum Kasım 2019'da vatandaşlığım onaylandı. Toplam 13 ay sürdü. Çalışma iznimi yenilediğim zaman hemen noterden tasdikleyip başvurduğum yere teslim ettim. Süresi geçen evrak (pasaport, çalışma izni vs) olmamasına çok dikkat ettim. İnceleme ve araştırma aşaması bende 2 ay bile sürmedi.
-
Var mı bir değişiklik durumlarınızda arkadaşlar ...
-
-
Alıntı:
Malesef. Bekliyoruz :(
fth53 : arkadaşınızın dosyası karara gitmişti onda varmı bir gelişme ?
-
Ben yıl başına kadar çıkar diye tahmin ediyordum ama zor gibi ... yinede inş gelişme olur ... sistem manyağı olduk artık 5-10 dk da bir kontrol ediyoruz....
-
-
Hala bir değişiklik yok bende :(....
-
2019 için forumda listeye eklenip te bir ay bekleyeni görmedim. Benim başvurum listeden sonra tam 20 gün sonra makama gönderildi ve bir gün sonra geri listeye döndü. Beklemekten vazgeçtim. Büyük ihtimalle yıl sonuna kadar çıkmaz.
-
Merhaba,
Bizde ağustosta Genel Vatandaşlık başvurusu yaptık ailece olarak.
Eylülün başında eve ve iş yerine polis geldi, ertesi gün parmak izi verdi.
Eylülün sonuna doğru Komisyona girdik, Ekimin başında dosya Ankara ya ulaşmış.
Sistemden çıkan yazı da şu:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
Bakalım kaç ayda sonuç gelir. Geçen senede süresiz ikamet izni almış onun çıkması neredeyse 1,5 sene almıştı.
-
Alıntı:
Filoloji rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bizde ağustosta Genel Vatandaşlık başvurusu yaptık ailece olarak.
Eylülün başında eve ve iş yerine polis geldi, ertesi gün parmak izi verdi.
Eylülün sonuna doğru Komisyona girdik, Ekimin başında dosya Ankara ya ulaşmış.
Sistemden çıkan yazı da şu:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
Bakalım kaç ayda sonuç gelir. Geçen senede süresiz ikamet izni almış onun çıkması neredeyse 1,5 sene almıştı.
mrb. tahmini 8 aydan aşağı olmaz ( eksik evrak istemezlerse)
-
Merhaba
İnşallah, Ramazan bey. Fazla fazla evrak götürdüm aradan hepsini kendisi seçti memur inşallah eksik demezler. Sadece aklıma takılan çalışma iznini uzattım, memura getireyim dedim gerek yok dedi. İnşallah ondan sıkıntı yaşamam.
-
Alıntı:
Filoloji rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
İnşallah, Ramazan bey. Fazla fazla evrak götürdüm aradan hepsini kendisi seçti memur inşallah eksik demezler. Sadece aklıma takılan çalışma iznini uzattım, memura getireyim dedim gerek yok dedi. İnşallah ondan sıkıntı yaşamam.
Merhaba. Kendimden bir örnek vereyim: çalışma iznimi uzatıp yenisini başvurduğum yere teslim ettim. 1 ay sonra SMS geldi buraya gelin diye. Gittim, çalışma izniniz bitti yenisini getirmediniz dediler. Nasıl olur ben getirmiştim dedim. Sonra dosyaya baktılar, evrağı buldular. 1 ay boşu boşuna zaman kaybettirdiler. Tavsiyem: zaman kaybetmeden yeni çalışma izninizi gidip teslim edin.
-
Alıntı:
2019 için forumda listeye eklenip te bir ay bekleyeni görmedim. Benim başvurum listeden sonra tam 20 gün sonra makama gönderildi ve bir gün sonra geri listeye döndü. Beklemekten vazgeçtim. Büyük ihtimalle yıl sonuna kadar çıkmaz.
salı günü sayfaya bakmadım bugün baktığımdadeğişiklik olmuş: başvuru sonucunu tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına geliniz yazıyor. bu arada en son listeye eklenmiştim, karar nakamını yazısı salı değişmiş olabilir görmedim,
sizde durum nasıl?
-
Tebrikler. Benimki sizden 2 hafta önce listeye eklenmişti ama bir kıpırdama yok. Hayır uğurlu olsun. Biz de bekliyoruz artık :)
-
Benim de salı günü değişti arkadaşlar saat 15:15 gibi ve hemen gidip aldım tebligatı mı çalışma iznimde 1 ocakta sona eriyordu valla sürpriz oldu ... inş herkese en kısa sürede sonuçlanır ...
-
Alıntı:
seyhn rumuzlu üyeden alıntı
Benim de salı günü değişti arkadaşlar saat 15:15 gibi ve hemen gidip aldım tebligatı mı çalışma iznimde 1 ocakta sona eriyordu valla sürpriz oldu ... inş herkese en kısa sürede sonuçlanır ...
hayırlı olsun...
tebliği aldıktan sonra ne yaptınız ? veya ne yapmanızı söylediler ?
-
Herkese merhaba geçen hafta SMS geldi ve bugün il nüfus müdürlüğüne başvurarak salı günü için komisyon tarihi aldık bu komisyonda neler soruluyor ve sonraki süreçte neler olacak konu hakkında bilgisi olanlar yanıtlarsa çok sevinirim
-
Alıntı:
hayırlı olsun...
tebliği aldıktan sonra ne yaptınız ? veya ne yapmanızı söylediler ?
Öncelikle mavi kartlarını iptal ediyorlar yeni Tc numaralar veriliyor... ardından 199 arayarak ya da daha kolay internet sitesinden ilçe nüfus müdürlüğünden kimlik kartı için randevu alıyorsunuz.... :)
-
Bu arada başvurunun hangi aşamada olduğunu gösteren sistemde nasıl sorgulama yapabiliyorsunuz. Biz basvuru numarasına sahip değiliz bu bilgiyi nasıl öğreniriz lütfen yardımcı olursanız coook sevinicez
-
Alıntı:
Kracker rumuzlu üyeden alıntı
Bu arada başvurunun hangi aşamada olduğunu gösteren sistemde nasıl sorgulama yapabiliyorsunuz. Biz basvuru numarasına sahip değiliz bu bilgiyi nasıl öğreniriz lütfen yardımcı olursanız coook sevinicez
Başvurduğunuz yere gidip dosya numaranızı hemen öğrenebilirsiniz.
-
Merhabalar herkese evlilik yolu ile başvurumuzu yaptık. Bu süreçte istenen evrakları bir çok yere bakmama rağmen detaylı hiç bir yerde bulamadım. Mecbur NÜFUS müdürlüğüne gitmek gerekiyor. Bende kolaylık olsun diye sizlere hazırlanan evrakları yazmak istiyorum. Belki birlerinin işine yarar.
Evlilik yolu ile vatandaşlık başvurusunda İstenen evraklar.
1- Vat 6 formu bu linkten ulaşabilirsiniz. https://www.nvi.gov.tr/kurumlar/nvi...._6_Evlenme.pdf
2- 2 adet biometrik fotoğraf
3- Pasaport Türkçe tercüme + noter tasdik
4- Oturum izni ikamet kartı noter tasdik olacak
5- Ülkesinden alınmış doğum belgesi apostilli+ Türkiye de tercüme +noter tasdik (evlilik cüzdanındaki anne baba doğum yeri bilgileri tercümeyle aynı olacak 1 harf uyuşmazlığında kabul etmiyorlar.
6- Evlilik cüzdanının işlem gören sayfalarının fotokopisi
7- Türk eşin kimlik fotokopisi
8- Türk eşin aile detayını gösteren e-devletten alınmış vukaatlı nüfus cüzdan örneği
9- Türk eşin e-devletten alınmış adres ikamet belgesi
--------BÜTÜN EVRAKLAR 1 ORJİNAL + 1 FOTOKOPİ 2 TAKIM OLARAK DÜZENLENECEK--------
10- Evraklar ile İSTANBUL İL NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE gidilecek doysa açmadan numara alınacak sıra gelince evraklar teslim edilecek. Sonrasında memur ZİRAAT BANKASINA harç parası yatırmak için bir dilekçe veriyor o dilekçe ile 2020 senesi için 115 TL para yatırılıyor. DEKONT 2 ADET DÜZENLENECEK, Bu dekontları İSTANBUL İl NÜFUS MÜDÜRLÜNÜNE teslim ediyorsunuz. Sonrasında memurun yönlendirmesi ile parmak izi kaydı yapılması için hemen yan bina olana İSTANBUL İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YABANCILAR şubeye gidiliyor ve ordan parmak izi için randevu alıyorsunuz. Onlarda evrak istiyorlar gözünüz korkmasın noter tasdik yok hepsini e-devletten alabileceğiniz ve fotokopi ile hazırlanan evraklar. Sonraki süreçler için sizleri yönlendirecekler. Uzun bir süreç Allah sabır versin herkese bir an önce vatandaşlık alır hak eden herkes inşallah. :ok:ok:ok
-
Merhabalar
Bugün eşimde bende polis tarafından arandık ve bazı sorular sordular. Benim cevaplarım ile eşiminkiler arasında fark oldu ve bizi yüz yüze görüşmeye çağırdılar. Bizden evlilik resimleri ve belgeler istediler. Bu durumda vatandaşlık almak için sıkıntı yaşarmıyız?
-
İl Emniyet Müdürlüğü gerekli incelemeyi yapıp dosyayı tamamladıktan sonra vatandaşlık başvurusunun kabulü için İçişleri Bakanlığı'na gönderiyor. Bakanlık ortalam 2-3 ay içinde size bildirimde bulunur.