Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Arkadaşlar bana yardım edebilecek kimse yok mu?Lütfen durumum çok acil ve önemli
Arkadaşlar 29 şubat itibariyle bakaya oldum haftaya emniyetten ehliyetimi almak zorundayım acaba bir sorun çıkar mı? beni aydınlatabilir misiniz?
Alıntı:
baskhan rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar 29 şubat itibariyle bakaya oldum haftaya emniyetten ehliyetimi almak zorundayım acaba bir sorun çıkar mı? beni aydınlatabilir misiniz?
bişey olmaz bende bakaya durumundaydım aldım ehliyetimi hem 13 mayısa kadar bir problem çıkacağını sanmıyorum işlemlerde
oncelikle ben de yeni uyenizim. Ben Amerika'da okuyorum ve dil egitimimi nihayetinde tamamlamak uzereyim ve yakinda master programina kayit olacagim ve bir iki hafta icinde gerekli olan evraklarimi okuldan alabilecegim. Bildigim kadariyla benim askerlik ertelemem bir iki ay once bitti ve benim suan bakaya kalmis olmam gerek. Eger bakaya kalmissam Turkiye'ye giris cikis yapabilirmiyim. Cunku yazin ulkeme gelmek istiyorum. Bildigim kadariyla bakaya islemleri 4 ay suruyor demislerdi bana konsoloslukta. Bu konuda bir bilgisi olan arkadaslardan yardim rica ediyorum. Beni aydinlatirsaniz cok mutlu olurum. Tesekkurler saygilar...
arkadaslar ben istanbul emniyetini aradim sordum ulkeye donus yapicam tekrar cikmam lazaim diye tanidik bi abimiz vardi dedilerki gebetede gozukmuyorsun istedigin gibi girer cikarsin hicbir sorun olmasz dediler:o
Merhaba Arkadaşlar ve Abilerim,
Bu konuyu ilk zamanlardan beri takip ediyorum bilgim olmadığı için konularla cevap yazmıyordum okuyup bilgi aldım çok teşekkürler ancak eskiden yazan bilgili arkadaşlarımız artak yazmaz oldu, keşke gelip bilgi vermeye devam etseler. Şimdiye kadar bilgilerini paylaşan herkese teşekkür etmek istedim çünkü tek bilgi kaynağımız burası oldu.
Benim yaşım 29, 80 doğumluyum Açıköğretim tek dersim var, haziran sonu itibariyle mezuniyetim kesinleşiyor.2008 Kasım da askere gitmem gerekiyordu, tek ders kalınca gitmedim. Şimdi askerlik şubesine çıkan af sebebiyle gitsem hemen sevk ederlermi yoksa ilerki bir tarihemi atarlar. eğer baştan işlemlerim yapılırsa ve sevk tarihimi ileri birgune atarlarsa sonra diplomamla gidip bunu iptal ettiricem ve yüksek lisans yapıcam. Benimde özel sebeblerim var herkes gibi aileme bakmam gerekiyor keşke zamanında yapsaymışız. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Arkadaşlar bu kadar uzun uzun anlatımların üzerine belki saçma gelecek sorum ama, aöfde okurken 2006 yılında 2 yıl üstüste sınıfta kalmamdan dolayı yoklama kaçağı durumuna düştüğümü yakın zamanda öğrendim. Sorun şu tebligat yapıldı mı yapılmadı mı açıkçası bilmiyorum. 13 Mayıs tarihine kadar gider başvurursak şubeye sanki kaçak değilmiş gibi son yoklama normal prosedürde mi (tecil haklarıda dahil) işleyecek? Yani mesela 1984 doğumlular için yüksekokul terklerde askerlik (2009'da terk edenler için) Ocak 2012'ye bıraklıyor bunu kullanabilir miyim? Yada ÖSS sınavına gireceğimi belgeleyip tecil alabilir miyim? Uzun oldu ama cevap bulursa çok sevineceğim. :(
evet arkadaşım 13 mayısa kadar başvurman halinde yeni kanuna göre normal işlemlerin yapılacaktır
Alıntı:
sinantufenk rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar ben istanbul emniyetini aradim sordum ulkeye donus yapicam tekrar cikmam lazaim diye tanidik bi abimiz vardi dedilerki gebetede gozukmuyorsun istedigin gibi girer cikarsin hicbir sorun olmasz dediler:o
merahaba arkadasim benim anlamadigim nasil gbt ne bakiyorlar ...
cok yakinda tanidigim bir piolisten rica ettim ama cevabi su oldu eger gbt ne bakar ve orada bi sorun varsa seni teslim etmek zorunda kalirim cunku gbt sine bakdigin kisi O an elinde olmak zorunda .... yani nasil gbt ne bakiyorlar... ben onu anlayamadim bi aydinlatsana beni hatta bana bi yardim et bi el atda benim su gbt yede bakalim yakinda yurt disina cikicam gerci cikdiktan sonra sorun yok cunku aile birlesimi isci vizem var ama oraya gidip konsolosluktan erteleme islemlerini yapmam gerek ama dedigim gibi once cikmam gerek... bi aydinlatsana beni
Alıntı:
-lp- rumuzlu üyeden alıntı
merahaba arkadasim benim anlamadigim nasil gbt ne bakiyorlar ...
cok yakinda tanidigim bir piolisten rica ettim ama cevabi su oldu eger gbt ne bakar ve orada bi sorun varsa seni teslim etmek zorunda kalirim cunku gbt sine bakdigin kisi O an elinde olmak zorunda .... yani nasil gbt ne bakiyorlar... ben onu anlayamadim bi aydinlatsana beni hatta bana bi yardim et bi el atda benim su gbt yede bakalim yakinda yurt disina cikicam gerci cikdiktan sonra sorun yok cunku aile birlesimi isci vizem var ama oraya gidip konsolosluktan erteleme islemlerini yapmam gerek ama dedigim gibi once cikmam gerek... bi aydinlatsana beni
hocam mahalle karakolunun polisi bakarsa,suç çıkarsa seni almak zorunda ama üst düzey bir polise sordurursa rahat rahat baktırır.Çünkü onlar ilçe emniyetin bilgisayarından bakıyorlar,suçunda yoklama kaçağı olduğu için baktıran poliste zor durumda kalmaz.polis arabasındaki bilgisayarlardan yada polislere yeni verilen cep telefonuna benzer pda'lardan baktırırsan ve suç çıkarsa merkezden o suçlunun kimin pda'sından taratıldığı çıkıyor.suçluyuda teslim almadıysa hakkında soruşturma başlatılıyor.