Normal sartlarda sizinki seneye belki Ekim, Kasim gibi sonuclanabilir. Tabiki Calisma izninizi uzatmaniz gerekiyor.
Printable View
Arkadaşlar Merhaba, Genelden başvuruda karar listesinden karar makamına gönderme süreci ne kadar oluyor normalde. bu sene içinde karar listesinden karar makamına geçenler var mıdır. aşağı yukarı ne kadar sürer.
Ben şubatta başvurmuştum ve çalışma iznim 30 ekime kadar geçerli. Eğer şimdiki çalıştığım yerden çıkıp başka işe ve başka şehirde çalışmaya başlayabilirsem vatandaşlık başvurumda ne etkisi olabilir? Bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Sirket degistirmek veya baska bir sehirde calismaya baslamak bir problem yaratmaz. yeter ki calisma izniniz olsun. busvuru surecinde zaman zaman sizden eksik evrak isteniyor veya mulakatlara gidiyorsunuz, bu surecte her zaman yaninizda gecerli olan ve turistik olmayan bir oturma izni bulunmasi gerekiyor.
Neden sonuçlanması bu kadar uzun sürsün ki? sonuçlanması 6-12 arasında diyorlar genelde. Bizim bir kaç arkadaş var 8-9 ay içerisinde çıkmıştı.
03.03.2018 genelden Türk vatandaşlığına başvurmuştum, 17.07.2019'da listeye eklendi, 25.07.2019'da karar makamına gönderildi ve ertesi gün vatandaşlık onaylandı. onay belgemi almaya gittiğimde vatandaşlığı çıkmış bir çok insan vardı, diğer işlemleri bekleyen arkadaşlarında eminim ki kısa zamanda sonuçlanır. her kese başarılar dileri.
merhaba, eşim için evlilik yolu ile başvuru yaptık. mart 2018 de, 23 temmuz 2019 da son mulakatı yaptık. evraklar genel müdürlüğüne gönderilmiştir ancak daha ulaşmamıştır diye yazıyor. ne kadar sürer ulaşması. teşekkürler
Merhaba.
4 Temmuz 2018'de genel olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum.
Ocak sonunda komisyona girdim.
Arşiv araştırması 11 Temmuzda tarihinde bitti.
O tarihten itibaren Araştırma ve Değerlendirme aşamasındayım.
Sizce ne karar aşamasına ne zaman girebilirim.
Allah herkese sabır versin.
Merhaba , Benim 11.2017 den hala bitmedi ? sizin kaç ay sordu?
iyi günler herkese
Bende mart ayında Genel olakar başvuru yaptım ve şu anda belgelerim Ankarada ön incelemede... bu süreç nekadar sürer bir bilgisi olan var mı...
Teşekkürler
Herkese merhaba 3 yıldır vatandaşlık başvurum sonuçlanmadı konu hakkında mahkeme ye gitmeyi planlıyorum.Daha önce mahkeme deneyimi/bilgisi olan varsa lütfen cevap yazabilirmi.Her bir bilgi benim için çok değerli.Tesekkurler.
Merhaba;
Öncelikle geçmiş olsun, bence mahkemeye başvurma, sebebi ise mahkeme işi uzun sürer hatta mahkeme sonucu gelmeden vatandaşlık sonucu gelebilir. dolayısıyla siz başvurduğunuz makama ve valiliğe dilekçe yaza bilirsiniz. konuyu net anlatırsanız 2,3 haftada geri dönüş sağlanır.
tabi bunu bir avukat ile yaparsanız işi ciddiye alıp dahada hızlı geri dönüş sağlarlar.
Saygılar..
26 haziranda biten oturma izni uzatmak İçin 1 Ağustos a randevu aldık. Günde 10 defa baktığım NVİ adresinden 30 Temmuz da mutlu haberi aldık. Başvurduğumuz ilgili makama gidiniz yazıyordu. Ertesi günü gittik. Oradan kağıt verdiler. Sonra nuFus müdürlüğü ve Tc kimliği. Darısı tüm bekleyenlerin başına.. BURSA dan 16 Temmuz 2018 başvuru, 14 şubat 2019 görüşme, 30 temmuz 2019 vatandaşlık kabulü...((293 sayfada öncesini yazmıştım )))
hangi yoluyla basvurdunuz? bizimki de bitmedi zaten :( hala beklemedeyiz. basvuru tarihi itibariyle galiba 17-18 ay falan suruyormus.
- - - Updated - - -
Hayirli olsun darisi hepimizin basina. Istanbul haric basvurular cok erken sonuclaniyormus. Istanbul nerdeyse 2 sene suruyor.
Birol bey hayırlı olsun. sizde komisyondan sonra arşiv araştırması yapılmadı mı? bu aşama en az 2 ay sürüyor. arşiv araştırması aşamasından sonra (araştırma ve değerlendirme aşamasında devam ediyor) oluyor ki bu da hemen hemen 2 aydan fazla hatta 6 ay sürdüğünü bile gördüm bazı insanlarda. arşiv araştırması artı değerlendirme sürecini yazmadığınız için şaşırdım. vatandaşlığa sizden 2 ay önce başvurdum ama hala arşiv araştırması ve değerlendirme süreci devam etmektedir yazıyor yaklaşık 2 buçuk ay oldu. sizin işlemler bayağı kısa sürmüş. belkide ben İstanbul dan başvurdum diye uzun sürüyor.
Normalde aşamalar komisyondan sonra bildiğim kadarıyla bu şekilde; (evraklar genel müdürlüğe gönderiliyor)-(arşiv araştırması başlıyor)-(araştırma ve değerlendirme süreci devam ediyor)-(karar makamına gönderiliyor)-(başvuru makamına gidiniz aşaması ve son aşama kimlik kartı) sizde bu şekilde olmadı mı?
cevaplarsanız memnun olurum, Teşekkür ederim.
[QUOTE=Nili1963;634093]gerçekten mülakat için 1 seneden fazlamı beklediniz ya i daha yolun başındasınız bu çok fazla bir zaman
- - - Updated - - -
evet 1 seneden fazla hatta. bundan sonraki süreç nedir. evraklar dijital olarak ulaşmış fakat dosya olarak daha ulaşmamış.gönderildi diye yazıyor
[QUOTE=muhammedakm;634102]Bundan sonra ki süreçler 3 4 bölüme ayrılıyor bunlarda en az 2 şer ay sürüyormuş biz arşiv araştırılmasına gönderirmişiz bundan sonra bi aşama daha varmış sanırım sonra karar aşaması ama siz mülakat için çok beklemişsiniz biz 2 ay bekledik o bile çok geldi bize
- - - Updated - - -
[QUOTE=muhammedakm;634102]Bundan sonraki evlilik yolu ile vatandaşlık başvurunuz inceleme için genel müdürlüğe ulaşacak orada ortalama 2 ay kalıcak sonra arşiv araştirmaya gönderilcek orada ortalama 2 aymış sonra yine araştırma ve inceleme sonra karar
merhabalar arkadaşlar
05.08.2019 itibari ile
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
çıkmakta 05.05.2019 ilgili kurumlara arşiv araştırılması için gönderilmiştir yazıyordu
acaba ne kadar surer bu aşama
"araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." yazisi halen devam etmektedir. 4 ayi gecti. Bekleyen arkadaslarda bir gelisme var mi acaba?
Merhaba arkadaşlar,
Vatandaşık başvuru süreciyle alakalı yılbaşında kurulan whatsapp grubumuz aktif bir şekilde devam etmektedir. Sadece bilgi almak isteyen arkadaşlar zaten burdan bilgi alabiliyorlar. Bilgi alışverişinde bulunmak isteyen arkadaşları grubumuza bekliyoruz.
https://chat.whatsapp.com/HdwPnx2wpVoAui4p8f2SuU
Merhabalar
başvurumu istanbuldan yaptim 02.07.2018
Merhaba, mart 2018 de velilikten İstanbuldan başvurdum. Son 4 aydır arşatırma ve değerlendirme sürem bugün itibari ile Karar verirmek üzere Karar makamına gönderilmiştir yazıyor. Bu aşama son aşama mı ? Lütfen anlayan bilgilendirsin. Karar aşaması genelde ne kadar sürüyor? Sonraki aşama nedir.
Emel86 Merhaba;
Hayırlısı olsun, çok süreceğini sanmıyorum çünkü burada olan arkadaşların bazılarının bu aşamada 2 gün kalıp sonra onayladıklarını gördük. hatta bekliyorum rumuzu olan arkadaşında çok sürmedi sanırım 15,20 gün gibi aklımda kalmış. bu arada sizinle geçen konuşmuştuk aynı dönemde komisyona gitmiştik. bende aynı değerlendirme süreci devam ediyor yazısı var. inşallah benim de işler hızlıca çözülür. çok işler yapacaktım ama maalesef bu vatandaşlık sonucunu beklemek için bayağı fırsatlar kaçırdım. yinede sende bir gelişme vs olursa lütfen bizi de bilgilendir. Teşekkürler.
Evet, 3 aylık periotlarla dosyalar karara gönderiliyor diye biliyorum. Sizin komisyon benimkinden 2 hafta sonra sanırım, bu yüzden biraz daha uzamış olabilir. Değerlendirme süreci 4-6 sürüyor genelde, benkimi şansıma belki de 3 aya sonuçlanmış. (Mayısta arşif araştırmadan sonra araştırma ve değerlendirmeye geçmiştim)Ben her gün kontrol ediyorum ve benimki bıgün değişmiş. Umarım en kısa zamanda hayırlı haberinizi alırız 😊
eşim için vatandaşlık basvurusu yaptık verilen randevuyla bayrampaşada komisyona girdik. 5 ay sonra bir sms geleceği söylendi polis memuru arkadaşlar tarafından ama hiçbir ses yok zaman dolmasına ragmen. şimdi ne yapmamız lazım internetten basvuru numarası soruyor bu bilgi gelmedigi için sorgulama yapamıyoruz?
Merhaba. Bu yıl Şubat ayında Bayrampaşa'ya parmak izi vermek için gittik (dikkat orada komisyona girilmiyor), komisyon için Haziran sonunda SMS geldi. Komisyon Vatan Caddesine giriliyor. Başvurduğunuz yere (yani Vatan Caddesine) bizzat gidip başvuru numaranızı öğrenebilirsiniz.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Arkadaşlar tekrar merhaba, geçen hafta karar makamına gönderilmiştir yazıyordu, şimdi de kontrol ettiğimde başvuru sonucunu tebliğ edilmesi için başvuru makamına muracaat etmenin gerekiyor diyor. Yarın sabahtan vatan caddesine gidiyorum. Bu ne demek oluyor şimdi? Redd olabilir mi ? Neden başvurunuz onaylanmıştır demiyor?
Emel86 İnşallah hayırlısı olur. %99.99 onaylanmıştır. sistemde kaçırdığınız kütük tescili var yani hemen eklenmiş ve siz o arada sisteme girmediğiniz için göremediniz demek ki, yaklaşık 30 dk civarı sürüyor kütük tescili, sonrasında ise tebliğ aşaması geliyor hemen. muhtemelen böyledir.
Hayırlısı olsun, Lütfen herhangi bir durumda buraya yazmayı unutmayın bizi de bilgilendirin. muhtemelen bu gece stres den uyumayacaksınız. hahahaaa :))
Evet onaylanmıştır, eşimin kütüğüne baktık e devletten ve benim ismim yazıyor ve t.c. kimlik numaram 🙂
QUOTE=kosova77;634407]Merhaba. Bu yıl Şubat ayında Bayrampaşa'ya parmak izi vermek için gittik (dikkat orada komisyona girilmiyor), komisyon için Haziran sonunda SMS geldi. Komisyon Vatan Caddesine giriliyor. Başvurduğunuz yere (yani Vatan Caddesine) bizzat gidip başvuru numaranızı öğrenebilirsiniz.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk[/QUOTE]
Merhabalar, vatandaşlık şartlarında 5 sene sigortalı çalışan vatandaşlık başvurusu yapabilir diyor, bu şekilde genel vatandaşlık başvuruda bulunupta olumlu sonuçlanan var mı?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
var sanırım sayfada ararsan bulursun muhtemelen. ayrıca başvuru makamına gidip sormanı tavsiye ederim daha net bilgi alırsın.[/QUOTE]
Ocakta nüfus müdürlüğüne gidip bilgi almıştım bu sorunun yanıtını kimse veremez, işlemlerini başlatırsın anca öğrenirsin bakanlar kuruluna kalmış onlar uygun görürse alırsın demişlerdi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yarın mutlaka sizi haberdar ederim. Sizinki de yakında sonuçlaması lazım, komisyon sonrası memur bana en fazla 6 ay sonra sonuçlanacaktır dedi. Evlilikten başvuranların süreleri belli demek ki. Benimki komisyondan sonra 5 aya sonuçlanmış.
QUOTE=kosova77;634407]Merhaba. Bu yıl Şubat ayında Bayrampaşa'ya parmak izi vermek için gittik (dikkat orada komisyona girilmiyor), komisyon için Haziran sonunda SMS geldi. Komisyon Vatan Caddesine giriliyor. Başvurduğunuz yere (yani Vatan Caddesine) bizzat gidip başvuru numaranızı öğrenebilirsiniz.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk[/QUOTE]
Hayırlısı olsun, yarın yinede bizi bilgilendirin lütfen.
- - - Updated - - -
var sanırım sayfada ararsan bulursun muhtemelen. ayrıca başvuru makamına gidip sormanı tavsiye ederim daha net bilgi alırsın.[/QUOTE]
Tebligatı alanlar pasaportla mı aldınız, yabancı kimlik kartıyla mı verildi size? Şuan yoldayım ve yanımda sadece yabancı kimliğim var, pasaport yok, sorun olur mu?