-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Oh çok sevindim, bende yoğunluktan gidemiyorum oraya, demek ki benimle alakalı bir sorun değil, toplu şekilde karara bağlanacak diye düşünüyorum . Tek tek her dosyayla ilgilenemezler doğru. Belirli bir dönemleri olmalı. İyi şanslar size de 🙏 umarım en yakın zamanda hayırlı haberler alırız ve rahatlarız.
-
Alıntı:
Merhouse rumuzlu üyeden alıntı
Emel86 Merhaba;
İnşallah hızlıca bu işlemler çözülür. biz 25 mart komisyona gittik. komisyonda maksimum 6 ay içerisinde sonuçlanacak dediler. dün başvurduğum nüfus müdürlüğüne gittim ve sonucu tekrar sorgulamak istedim. Toplu tescil için bekliyor dedi. her dönem toplu bir şekilde tescillemeye gönderiliyor diye söyledi ama zaman söylemedi.
6 ay falan degil. benim komisyonum Ekim 2018 ortasinda yapildi, hic bir evrak eksikligi ve ozel durumda yok, hala degerlendirme sureci devam ediyor yaziyor. demek istedigim komisyondan 9 ay gecmis ve hala bir ilerleme yok oyle 3-6 ay diyolar fakat gercekte cok farkli.
-
Alıntı:
reha4545 rumuzlu üyeden alıntı
6 ay falan degil. benim komisyonum Ekim 2018 ortasinda yapildi, hic bir evrak eksikligi ve ozel durumda yok, hala degerlendirme sureci devam ediyor yaziyor. demek istedigim komisyondan 9 ay gecmis ve hala bir ilerleme yok oyle 3-6 ay diyolar fakat gercekte cok farkli.
komisyondan sonraki arşiv araştırması kaç günde sonuçlandı. lütfen komisyon tarihi ve sonraki süreçleri tarihleri ile birlikte yazın. birde sorgulamak için başvuru makamına gittiniz mi?
Sizin için kötü olmuş, inşallah hızlıca çözülür.
Birde hangi yoldan başvuru yaptınız.?
-
Herkese merhaba ,
16 temmuz 2018 de eşim adına evlilik dolayısıyla vatandaşlığına başlattık. 2019 ocak ayı başında Eve kağıt gelmiş ama evde bizi bulamayınca muhtarlığı bırakmış.Biz NVİ den takip ettiğimiz için hep aynı. Başvurduğumuz yere gittiğimizde söylediler. Neyse 14 Şubat da komisyon girdik. 2 yaşında çocuğumuz var. Eşim türkçeyi az biliyordu, çok korktuğumuz komisyondan mutlu ayrıldık. Eşimin oturma izni 26 haziran 2019 da da bitti. Bu arada NVİ de, karar verilmek üzere Karar makamına gönderildi. Yazıyordu ve 14 temmuz (1aydur aynı )hala aynısı yazıyor. Göç idaresinden de oturma iznini uzatmak için 1 Agustos a randevu aldım. Karar verme makamı karar vermeyi düşünürken ben de burada ne yapsam diye kara kara düşünüyorum. )) Acaba oturma iznini uzatmadan da vatandaşlık çıkmasını mı beklesem? Yada bi ton uğraşıp para harcayıp, oturma izni mı uzatsam. Tecrübesi olan var mı??
- - - Updated - - -
Araştırma işlemleri devam ediyor yazarken, başvurduğum yere gittim,evraklarımın Ankara'da evlendirme bürosunda olabileceğini söylediler. Orayı aradım, başka numara verdiler, sonra başka numara falan derken en sondaki numara da birdaha burayı aramayın dedi. 199 ü 157 yi aradım kimse bilgi vermiyor. Bizi kendi halimize bırakıyorlar. Ensonunda çıkıcam yüksek bir binaya sesimizi oradan duyuracağim...
-
Alıntı:
Birol Incesu rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba ,
16 temmuz 2018 de eşim adına evlilik dolayısıyla vatandaşlığına başlattık. 2019 ocak ayı başında Eve kağıt gelmiş ama evde bizi bulamayınca muhtarlığı bırakmış.Biz NVİ den takip ettiğimiz için hep aynı. Başvurduğumuz yere gittiğimizde söylediler. Neyse 14 Şubat da komisyon girdik. 2 yaşında çocuğumuz var. Eşim türkçeyi az biliyordu, çok korktuğumuz komisyondan mutlu ayrıldık. Eşimin oturma izni 26 haziran 2019 da da bitti. Bu arada NVİ de, karar verilmek üzere Karar makamına gönderildi. Yazıyordu ve 14 temmuz (1aydur aynı )hala aynısı yazıyor. Göç idaresinden de oturma iznini uzatmak için 1 Agustos a randevu aldım. Karar verme makamı karar vermeyi düşünürken ben de burada ne yapsam diye kara kara düşünüyorum. )) Acaba oturma iznini uzatmadan da vatandaşlık çıkmasını mı beklesem? Yada bi ton uğraşıp para harcayıp, oturma izni mı uzatsam. Tecrübesi olan var mı??
- - - Updated - - -
Araştırma işlemleri devam ediyor yazarken, başvurduğum yere gittim,evraklarımın Ankara'da evlendirme bürosunda olabileceğini söylediler. Orayı aradım, başka numara verdiler, sonra başka numara falan derken en sondaki numara da birdaha burayı aramayın dedi. 199 ü 157 yi aradım kimse bilgi vermiyor. Bizi kendi halimize bırakıyorlar. Ensonunda çıkıcam yüksek bir binaya sesimizi oradan duyuracağim...
Ben evlilikten dolayı Ekim 2018'de İstanbul'da başvurdum. Oradaki memura süreç ne kadar sürer diye sordum, minimum 1.5 yıl dedi. Sizin başvurunuzdan 1 yıl geçmiş, bence 6 ay daha sürecek gibi duruyor. Memur ayrıca çalışma iznim bitince yenisini getirmem gerektiğini basa basa söyledi. Yerinizde olsam hemen oturma iznimi uzatıp noterden tasdik ettirip başvurduğunuz makama gönderirdim. Oturma veya çalışma izni yenilmezse süreç devam etmiyor diye biliyorum.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
-
Merhaba, bende mart 2018 de evlilik yoluyla İstanbuldan başvurdum,sizden önce yani. 4 temmuz parmak izi, 6 mart komisyon, karar aşamasına hala gelmedik. Sizinki bayağı hızlı ilerlemiş. İstanbuldan mı başvurdunuz?
Alıntı:
Birol Incesu rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba ,
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Bana da en az 1,5 yıl sürecek dedi ordaki memur. Evlilik yoluyla daha geç sonuçlanıyor dedi özellikle. Daha az evrak isteniliyor, fakan araştırma süreci daha uzun sürüyor dedi.
-
Alıntı:
komisyondan sonraki arşiv araştırması kaç günde sonuçlandı. lütfen komisyon tarihi ve sonraki süreçleri tarihleri ile birlikte yazın. birde sorgulamak için başvuru makamına gittiniz mi?
Sizin için kötü olmuş, inşallah hızlıca çözülür.
Birde hangi yoldan başvuru yaptınız.?
Genel Olarak Türk Vatandaşlığına basvuru (calisma izni yoluyla)
Gun sayimi Basvurusu: Kasim 2017
Gun sayimi cevabi: Mart 2018 (evet gun sayimi istanbulda 4 ay suruyor!)
Resmi Vatandaslik basvuru ve Dosya actirma: Mart 2018
Parmak izi alma tarihi: Mayis sonu 2018
Komisyon: Kasim 2018 (calisma iznimi yeniledim yenisiyle komisyona girdim)
inceleme ve Arastirma: Aralik 2018 - Mart 2019 (Medeni Hal belgesi ve Saglik Raporun yenilemesini istediler gonderdik hemen)
inceleme ve degerlendirme sureci devam etmektedir: Mart 2019 - hala devam ediyor ... !
Mart ayi itibariyle arastirma sonucunuz olumlu olarak sonuclanmis tescili bekliyorsunuz deniliyor ama hic bir ilerleme yok.
-
Alıntı:
baran211117 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba; bugun bayrampaşa kaymakamlığı gittik 15.01.2018 randevu verdiler. :(
Merhaba 1 yıl 7 ay sonra bu mesaj yazdılar "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." . ne zaman biter .....
-
Nisan ayı sonu itibari le inceleme ve araştırma devam etmektedir yazısı 17.07.2019 tarihi itibari ile Genel olarak Türk Vatandaşlığını kazanma başvurunuz karar makamına gönderilecek olan listeye dahil edilmiştir yazısına değişmiştir. bu aşamayı bekleyen arkadaşların da umarım listeye eklenmiştir.
-
Merhaba arkadaşlar
Sorguladığımız zaman “Başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir” yazıyor. Bu aşamadan sonra ne kadar bekleme süresi var bilgisi olan var mı?
-
Alıntı:
Sanaz rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
Sorguladığımız zaman “Başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir” yazıyor. Bu aşamadan sonra ne kadar bekleme süresi var bilgisi olan var mı?
Ben 110 gün kadar bekledim bu aşamada. Geçen hafta bir sonraki aşamaya geçtim
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar
Sanaz hanım merhaba; Lütfen başvuru sürecinizi detayları ve tarihleriyle birlikte yazabilir misiniz rica etsem? ne kadar sürdü bu noktaya gele bilmeniz? Teşekkür ederim.
-
Alıntı:
puncover rumuzlu üyeden alıntı
Ben 110 gün kadar bekledim bu aşamada. Geçen hafta bir sonraki aşamaya geçtim
Bir sonraki aşama nedir peki. Cevaplarsanız sevinirim
- - - Updated - - -
Alıntı:
Sanaz hanım merhaba; Lütfen başvuru sürecinizi detayları ve tarihleriyle birlikte yazabilir misiniz rica etsem? ne kadar sürdü bu noktaya gele bilmeniz? Teşekkür ederim.
merhabalar
ben çalışma izni yolu ile başvurdum. evrakları tamamladıktan sonra 4 ekim 2018 evrakları teslim ettim ve dosyam oluştu. yaklaşık 20 gün sonra emniyete gitmemi istediler ve orada bir kaç soru sordular, parmak izi aldılar ve fotoğrafımı çektiler. 6 aralık komisyona girdim ve sonucu bekliyorum şu anda.
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
merhabalar
ben çalışma izni yolu ile başvurdum. evrakları tamamladıktan sonra 4 ekim 2018 evrakları teslim ettim ve dosyam oluştu. yaklaşık 20 gün sonra emniyete gitmemi istediler ve orada bir kaç soru sordular, parmak izi aldılar ve fotoğrafımı çektiler. 6 aralık komisyona girdim ve sonucu bekliyorum şu anda.
Sanaz Hanım sizin inanılmaz hızlı ilerlemiş. 2018 Mart ayında genelden başvurdum ben. mayısta parmak izi aralıkta komisyon, 2019 ocakta Ankaraya dosya gitti temmuza kadar araştırma ve incelem, 17 temmuzda da listeye eklendi benim.
-
Alıntı:
Nuri997 rumuzlu üyeden alıntı
Sanaz Hanım sizin inanılmaz hızlı ilerlemiş. 2018 Mart ayında genelden başvurdum ben. mayısta parmak izi aralıkta komisyon, 2019 ocakta Ankaraya dosya gitti temmuza kadar araştırma ve incelem, 17 temmuzda da listeye eklendi benim.
Yorumlardan anladığım kadarıyla dosyaların hepsine topluca sene başında bakıyorlar. Ocak ve ya Şubat ayında yani. Ondan sonraki aylarda gönderilen dosyalar da seneye kalıyor. Benim de dosyam Mart ayında gönderilseydi seneye kalırdı tahminimce.
-
mrh arkadaşlar
Ben istisnai olarak türk vatandaşlik bulundum. ocak 'ta 2018 de başvuru yaptım . yaklaşık bır buçuk sene hala karar sonuçlanmadı daha.. sürekle sitye giriyorum bakıp bu mesaj bana çıkıyor "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.".. bu aşama ne anlama gelıyor ? bigisi olan var mı?
sürekle vatandaşlık bölümü gıdıp sorıyorum diye bir gelişme olduğu olmadığı diye sorıyorum.. sonuç olumlu dıyeler bana 3 - 6 ay sonuçlanacakler... şimdi olumlu ne anlama geliyor? bu aşama sıkıntımı yoksa normal mı ?
saygilar
-
Alıntı:
Yorumlardan anladığım kadarıyla dosyaların hepsine topluca sene başında bakıyorlar. Ocak ve ya Şubat ayında yani. Ondan sonraki aylarda gönderilen dosyalar da seneye kalıyor. Benim de dosyam Mart ayında gönderilseydi seneye kalırdı tahminimce.
siz nereden başvurdunuz bilmiyorum ama, İstanbul'da evrakların tesliminden en az 2 ay sonraya parmak izi randevusu, parmak izinden en az 4 ay sonraya ise komisyon mülakatı tarihi veriyorlar genelden başvuranlara, yani evrakları teslim ettikten en az 6 ay sonra evraklar anca Ankara'ya gönderiliyor. umarım her kesin hızlı bir şekilde olumlu sonuçlanır. üstelik bu sene İstanbul'da özellikle 2 kere seçim yapıldı, bu da işleri yavaşlatmıştır. ama Temmuz ayından sonra her halde işler yerine oturmuş gibi duruyor. uzun süredir incelenme ve değerlendirme aşamasında olanlar listeye eklenmişler. bu da normal hızında giderse ve özel bir durum olmazsa en fazla 2 aya sonuçlanır diye düşünüyorum.
-
Alıntı:
siz nereden başvurdunuz bilmiyorum ama, İstanbul'da evrakların tesliminden en az 2 ay sonraya parmak izi randevusu, parmak izinden en az 4 ay sonraya ise komisyon mülakatı tarihi veriyorlar genelden başvuranlara, yani evrakları teslim ettikten en az 6 ay sonra evraklar anca Ankara'ya gönderiliyor. umarım her kesin hızlı bir şekilde olumlu sonuçlanır. üstelik bu sene İstanbul'da özellikle 2 kere seçim yapıldı, bu da işleri yavaşlatmıştır. ama Temmuz ayından sonra her halde işler yerine oturmuş gibi duruyor. uzun süredir incelenme ve değerlendirme aşamasında olanlar listeye eklenmişler. bu da normal hızında giderse ve özel bir durum olmazsa en fazla 2 aya sonuçlanır diye düşünüyorum.
maalesef herkesinki ayni degil. benim komisyonum mesela. sizden 1 ay once yapildi ama bugun sizin mesajinizi gorunce heyecanlandim ben de kontrol ettim ama ne yazik ki hala inceleme sureci devam etmektedir yaziyor yani anlasilan ayni sekilde ve ya toplu olarak bir sonraki asamalara gecmiyoruz. ne kadar beklicez bilmiyorum. sizin adiniza sevindim. umarim benimki de yakin zamanda ilerler. daha sonrasi belki bir 6 ay daha beklememiz lazim. iyice demoralize olduk artik. butun planlar hayat asamalari hep erteleniyor.
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
merhabalar
Bir sonraki aşama "İstisnai olarak Türk vatandaşlığı kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir" olacak. Ardından "İstisnai olarak Türk vatandaşlığı kazanılması başvurunuz sonuçlandırma aşamasındadır " olacak.
https://i.imgyukle.com/2019/07/19/klotZ8.jpg
-
mrh arkadaşlar
Ben istisnai olarak türk vatandaşlik bulundum. ocak 'ta 2018 de başvuru yaptım . yaklaşık bır buçuk sene hala karar sonuçlanmadı daha.. sürekle sitye giriyorum bakıp bu mesaj bana çıkıyor "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.".. bu aşama ne anlama gelıyor ? bigisi olan var mı?
sürekle vatandaşlık bölümü gıdıp sorıyorum diye bir gelişme olduğu olmadığı diye sorıyorum.. sonuç olumlu dıyeler bana 3 - 6 ay sonuçlanacakler... şimdi olumlu ne anlama geliyor? bu aşama sıkıntımı yoksa normal mı ?
saygilar
- - - Updated - - -
mrh arkadaşlar
saygilar
-
Sonunda, az kaldi
Basvurunuz sonuclandirma asamasinda yaziyor.
Bu islem ne kadar surer.
Daha sonra ne yapmam gerek.
- - - Updated - - -
Yine değişiklik oldu.
Şimdi de başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasında yaziyor.
Ne yapmam gerekiyor.
- - - Updated - - -
Yine değişiklik
Simdi de basvuru sonucunun tarafiniza teblig edilmesi icin basvuru makamina muracaat etmeniz gerekmektedir
Yaziyor.
-
Alıntı:
Bekliyorum rumuzlu üyeden alıntı
Sonunda, az kaldi
Bu islem ne kadar surer.
- - - Updated - - -
Yine değişiklik oldu.
Ne yapmam gerekiyor.
- - - Updated - - -
Yine değişiklik
Simdi de basvuru sonucunun tarafiniza teblig edilmesi icin basvuru makamina muracaat etmeniz gerekmektedir
Yaziyor.
hayirli olsun bence size vatandasliginizi teblig edecekler. sizin surec bitti artik.
biz beklemeye devam :)
-
Alıntı:
Sonunda, az kaldi
Bu islem ne kadar surer.
- - - Updated - - -
Yine değişiklik oldu.
Ne yapmam gerekiyor.
- - - Updated - - -
Yine değişiklik
Yaziyor.
Selamlar: hayırlı olsun adınza sevindim. şuan e devletten kütük sorgulama yapın eğer isminiz kütük sorgulamasında çıktıysa vatandaş olmuşsunuz demektir.
-
Olmuyor numarada hata veriyor.
Yarin direk emiyete giderim ..
-
Alıntı:
Olmuyor numarada hata veriyor.
Yarin direk emiyete giderim ..
Lütfen yarınki gelişmelerden bizi de haberdar et.
-
Merhaba, bende bir değişiklik yok malesef 😟 aynen araştırma ve değerlendirme devam ediyor yazıyır. İstanbuldan mı başvurdunuz? Benimki de nisandan beri aynı. Önce arşiv araştırma sonra bu yazı.
Alıntı:
Nisan ayı sonu itibari le inceleme ve araştırma devam etmektedir yazısı 17.07.2019 tarihi itibari ile Genel olarak Türk Vatandaşlığını kazanma başvurunuz karar makamına gönderilecek olan listeye dahil edilmiştir yazısına değişmiştir. bu aşamayı bekleyen arkadaşların da umarım listeye eklenmiştir.
-
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, bende bir değişiklik yok malesef �� aynen araştırma ve değerlendirme devam ediyor yazıyır. İstanbuldan mı başvurdunuz? Benimki de nisandan beri aynı. Önce arşiv araştırma sonra bu yazı.
Evet ben İstanbul'dan başvurdum. Araştırma ve inceleme ocak ortasında başladı, mart sonunda ise arşiv araştırması için evraklar ilgili kurumlara gönderildi, Nisan'ın son haftasından itibaren araştırma ve değerlendirme devam etmektedir yazısı çıktı. geçen hafta da listeye eklendi. artık bundan sonrası ne kadar sürer bakalım. inşallah kısa sürede olumlu sonuçlanır.
-
Arkadaşlar sabah gittim
Onay duyuru belgesi aldim
Hemen de kimlik icin de başvurdum sıra yoktu ve hemen de geçici kimlik belgesi de aldim 3 gunde kimlik de gelir.
Inşallah yakinda sizinki de gerçekleşir.
Benim toplam 3 sene 1 ay sürdü.
-
Alıntı:
Arkadaşlar sabah gittim
Hemen de kimlik icin de başvurdum sıra yoktu ve hemen de geçici kimlik belgesi de aldim 3 gunde kimlik de gelir.
Hayırlı olsun. inşallah bizim işlerde hızlı çözülür.
-
Alıntı:
Arkadaşlar sabah gittim
Hayırlı olsun, darısı bekleyenlerin başına, peki sizin başvuru Listede ne kadar süre kaldı, yani karar listesine eklendikten sonra ne kadar sürede karar makamına gönderildi. öğrenebilir miyim.
-
Benimki evlenme yoluyla basvuruydu
Bu Ayin 5 inde direk arastirma asamasindan karar alinmak uzere karar makamina gonderilmistir yaziyordu
-
Alıntı:
Benimki evlenme yoluyla basvuruydu
Bu Ayin 5 inde direk arastirma asamasindan karar alinmak uzere karar makamina gonderilmistir yaziyordu
anladığım kadarıyla araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir sürecini siz görmediniz. doğrumu?
-
Merhaba bende genelden Nisan 2018 de başvurdum , arşiv araştırma mayıs ayında bitti araştırma ve incelme devam ediyor yazı çıkıyor hala , çalışma iznim 1 ekimde bitiyor inşallah o zamana kadar başvurum sonuçlanır !
-
Alıntı:
Arkadaşlar sabah gittim
Tebrikler! Kütük tescil aşaması ne kadar sürdü sizin?
-
Alıntı:
bakinec rumuzlu üyeden alıntı
Ayni gunde her sey oldu
- - - Updated - - -
Alıntı:
NihanYıldz rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba bende genelden Nisan 2018 de başvurdum , arşiv araştırma mayıs ayında bitti araştırma ve incelme devam ediyor yazı çıkıyor hala , çalışma iznim 1 ekimde bitiyor inşallah o zamana kadar başvurum sonuçlanır !
Alıntı:
bakinec rumuzlu üyeden alıntı
Alıntı:
anladığım kadarıyla araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir sürecini siz görmediniz. doğrumu?
Ilk basvurumdan sonuclana kadar 3 sene 1 ay surdu
Arastirma ve degerlendirme surecini herhalde 2 sene yasadim :)
-
ramazan77 sizde bir gelişme var mı? bende aynı değerlendirme aşamasını geçemedim hala
-
Alıntı:
1985efsane rumuzlu üyeden alıntı
ramazan77 sizde bir gelişme var mı? bende aynı değerlendirme aşamasını geçemedim hala
1985efsane mrb
değerlendirme aşamasındayız bir gelişme yok :(
evraklarınızı teslim ettikten sonra sizi niye çağırmışlardı ?
-
merhaba
Ben de şubat ayın 2019'da başvurdum. Benimki de "Başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır" mesajını gösteriyor. Çalışma iznim 30 ekimde bitecektir. Acaba o tarihe kadar bir sonuç çıkar mı?
-
Alıntı:
ramazan77 rumuzlu üyeden alıntı
1985efsane mrb
değerlendirme aşamasındayız bir gelişme yok :(
evraklarınızı teslim ettikten sonra sizi niye çağırmışlardı ?
ramazan77 merhaba
dilekçede adresi yazmamışım oyüzden çağırmışlar sıkıntı yok yanı.bloğu takip ediyorum ağustosun 15 veya 20 lerinde durum değişmesi gerekiyor bakalım hayırlısı inşalla artık sıkılmaya başladım çok ağır ilerliyor
-
Alıntı:
1985efsane rumuzlu üyeden alıntı
ramazan77 merhaba
dilekçede adresi yazmamışım oyüzden çağırmışlar sıkıntı yok yanı.bloğu takip ediyorum ağustosun 15 veya 20 lerinde durum değişmesi gerekiyor bakalım hayırlısı inşalla artık sıkılmaya başladım çok ağır ilerliyor
eksik evrak istenmeseydi şimdi listeye alınmıştık, aralık ayında mülakata giden arkadaşlar listeye alınmaya başlandı, hayırlısı artık
- - - Updated - - -
Alıntı:
SOFİ rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
Ben de şubat ayın 2019'da başvurdum. Benimki de "Başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır" mesajını gösteriyor. Çalışma iznim 30 ekimde bitecektir. Acaba o tarihe kadar bir sonuç çıkar mı?
mrb
aralık, ocak, şubat aylarında evrakları ankaraya ulaşan arkadaşlar daha bekliyor ve kaç ay daha bekleyeceğimiz belli değil, 30 ekime kadar yetişeceğini hiç sanmıyorum, umarım yanılırım