www..........com adresinde yeni bir analiz yayınlandı.
2000 - Şubat 2009 arasındaki JPY Değişimini görebilirsiniz.
Bilginize.
Printable View
www..........com adresinde yeni bir analiz yayınlandı.
2000 - Şubat 2009 arasındaki JPY Değişimini görebilirsiniz.
Bilginize.
Arkadaşlar herkese merhaba 12 02 2009 itibari ile hala sonuç yok.siz japon yeni olarak devam ederseniz bankalar sadece sizin mağdur olduğunuzu diğer döviz cinsinden kredi çekenlerin halinden memnun olduklarını düşüneceklerdir. Şahsım adına bu bir öneridir sesinizin daha fazla duyurabilmeniz için bu başımıza gelen talihsizliği bir bütün olarak ele alırsak daha çok katılım olacaktı bumağduriyet olayını DÖVİZ cinsinden kredi çeken toplum olarak lanse edelim.SAYGILAR...
Arkadaşlar anlamıyorum.230.000 mağdurdan bahsediyoruz. Ama mücadelemizde bizimle beraber olan sayı binleri bulmuyor.Ben bu işten birşey anlamadım.Şuan tuncelideyim.Benim buradan yaptığım mücadeleyi büyük şehirlerdeki mağdurlar yapmıyor.Benim ev aldığım kooperitifte yaklaşık 15 kişi bu krediyi kullandı.Hiç birinin umrumda değil.Ben şuanki durumda bile iyi kötü ödüyorum.Yükselsin gene öderim.O zaman o hiç bir adım atmayan mağdurları göreyim bakalım.Yazık yaa.Bizim milletimiz işte böylee.
Ankara toplantısı yapalım diye girişimde bulundum.Sadece 1 kişi aradı.Demek jyeni çeken kişiler oldukça rahat.Var heralde bir bildikleri!.Ama bilgi birikimleri acaba bunu biliyor mu? Nisan ayında Japonya'da başlıyacak vergi indirimlerinden haberleri var mı acaba?Çok merak ediyorum büyük japon işadamları bu vergi indirimlerinden sonra ülkelerine geri dönmeye başlayınca ve yen 2-2,25 (ki Dolar/Yen paritesinde Nisan dönemi için 75 gibi tarihi dip sevyeler telafuz ediliyor)bant aralığına gelince bu rahat arkadaşlar ne yapacak.....
Bunun olması demek. Japonyanın artık tarım ülkesi olması anlamına geliyor.75 seviyeleri artık zor.Japon bankaları müşterilerine tl yatırım öneriyorlar.
Ancak birlik olunması konusunda sonuna kadar size katılıyorum.
Japonya Amerika ile ticaret yapan bir ülke. Aşırı değerli yen Amerika ile olan ihracatı zaten düşürdü.Ticarette elektronik ön planda. Sony vs. işci çıkarttı. Ayrıca mortgage adı altında Amerika da bizim gibi çok yen kullananlar oldu. Yen e talep fazlaydı.Mortgage ABD doydu. Japonyanın elinde faiz indirimi gibi bir koz da yok. Yapabilecekleri kısıtlı. Bu durumda yen dolar paritesi 70/75 görmesi bence de imkansız.Bu durum bizim yerel seçimlere kadar gider.IMF ile bir anlaşma olur.Sonra borsa çıkar belli bi yerde oturur. Yen de düşmeye başlar.Tabii bunlar olana kadar bizim ekonomi patlak vermezse.Allahtan devlet bankaları güçlü.Yatın kalkın ona dua edin.
Sayın Yasemin GEDİK;
İlgi: 20.01.2009 tarihli BİMER başvurunuz.
Dövize endeksli konut kredisi kullandığınızı, ancak döviz kurlarının yükselmesi ile zarara uğradığınızı belirttiğiniz ilgide kayıtlı dilekçeniz incelenmiştir.
Bakanlığımız bireysel tüketici şikayetlerinin çözümlenmesi aşamasında yetkili değildir. Bireysel tüketici sorunlarının çözümü konusunda yetkili merciler, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği uyuşmazlık bedeli ,936,97 TL' nin altında ise tüketici sorunları hakem heyetleri; bu bedelin üzerinde ise tüketici mahkemeleridir. Söz konusu kredi ile ilgili yaşadığınız mağduriyetin giderilmesi amacıyla tüketici mahkemesine başvurmanız gerekmektedir. Tüketici mahkemelerine yapılacak başvurular her türlü resim ve harçtan muaftır.
Bilgilerinize sunulur.
Aysun VANLI
Sanayi ve Ticaret Uzmanı
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü