Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Alıntı:
bedelliaskerlik rumuzlu üyeden alıntı
Hocam maddenin sonundaki saklı yoklama kaçağı ve bakayalar ihtiyaç fazlası kapsamına alınmaz derken benim anladığım o kişiler ihtiyaç fazlası kabul edilmezler.500bin kaçak varsa ve kaçaklar dışında hiçbir celp fazlası yoksa,bedelli askerliğin çıkması için gerekli fazlalık oluşmamış kabul edilir.Yani kaçakların sayısını celp fazlası olarak değerlendirmiyorlar çünkü bu adamlar zaten kaçtıkları için askere gitme talepleri yok.Zaten 87-89'da bedelli askerlik için 30 yaş sınırı vardı,92'de 27 yaş sınırı,99'dada 26 yaş sınırı vardı ve tamamında bedelli askerlikten çok büyük oranda kaçaklar faydalandı.13 mayısa kadar şubeye gidilirse yoklama yaptırılırsa,sonrada bedelliye kadar raporla idare ederseniz yoklama kaçağıda sayılmıyorsunuz.Madde sizin söylediğiniz gibide yorumlansa sorun kalmıyor,neticede kaçak yada bakaya olmuyorsunuz.Yasal olarak askerliği erteliyorsunuz.
Teşekkür ederim.
Alıntı:
bedelliaskerlik rumuzlu üyeden alıntı
Hocam zaten bakaya ve kaçakları çıkarsanız bile,gerekli celp fazlası oluşmuş durumda.600bin tecilli ve raporlu var ama hala sayın bakan vecdi gönül direniyor.Tebligatsız olarak işlem aynen söylediğim gibi,gazete haberlerindede yeni kanun çıktığında yazmıştı.Arkadaşımda 4 yıldır kaçaktı ve geçen gün şubeye gidip işlemlerini yaptırdı.Artık bedelli çıkana kadar raporla idare edicek.Bu arada bakaya ve yoklama kaçakları bedelli askerlik yapabilirler.2000 yılında bedelli askerlik yapan 75bin kişiden 50 bini yoklama kaçağı ve bakayaydı.Hatta o şimdi asker filmini yazan levent kazak 5sene yoklama kaçağıymış,2000'de bedelli askerlik yaptı.
Zaten bedelli askerlik yapabilmek için aranan 26-28 yaş sınırının üzerinde kaçak yada bakaya olmayanlar en fazla %20'dir,onlarında en fazla yarısı bedelli askerlik yapıcak maddi güce sahiptirler.
Rapor derken?Herhangi bir hastane raporunu kabul ediyormu şubeler?
Artık sormaktan araştırmaktan gına geldi,sorum şu:aöf de af la tekrar hazırlık oldum ama sevkim 28 şubattı yani bakaya kaldım,yaş 22 olduğundan dolayı öss yi kazandığımda askerlik durum belgesi gerekmeden kayıt yapabileceğim.Ama bu öğrenci durum belgesi veya öss ile sevkimi üniv sonrasına ertelettirebilme ihtimali nedir? Bakaya yaş 22 göz önüne alın ve gerekirse davada açarım ,bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
şubeye gitmeden
elimdeki raporları gönderme ihtimalim yokmu....
aileden birisi daha önce denemişti ama almamışlardı raporları ifade vermek gerekir demişlerdi...
ben raporları ve ilave olarak dilekçe şeklinde ifademi yazarak yollamanın çekli yokmu ...
Arkadaşlar merhaba.
Ben 79 doğumluyum ve 31 Ekim 08'de 29 yaş sınırı nedeni ile yoklama kaçağı durumuna düştüm.Şu anda üniversite son sınıfta okuyorum ve 09 Temmuz ayında okulum bitecek,ben de okul bitene kadar yoklama kaçağı olmaya devam etme kararı aldım.Yaklaşık iki ay önce de evime karakoldan tebligat geldi.
Size sormak istediğim bu ay içinde şehirdışına uçakla çıkmam gerekiyor ve bir-iki gün otelde konaklamam gerekiyor.Forumlardan takip edebildiğim kadarıyla Şubat ayında yapılan değişiklikle Mayıs ayına kadar GBT açısından sorun yaşamayacağım yazılmış.Benim uçak seyahatimde ve otelde konaklamamda sorun çıkarmı?
Bana cevap verebilirseniz çok sevinirim çünkü şehirdışına çıkış sebebim gerçekten çok önemli benim için.
Cevap vereceklere şimdiden çok teşekkür ederim...
eminim sizlerin arasindada bemnim gibi birbir yasamis kisilerin yorumlarina ihtiyaci duyan arkadaslar vardir...
yurtdisinda okuyordum 8 ay da tr geldim vize almak icin.. fakat islemlerim uzadi 11 30 2008 de yoklama kacagi oldum ve hala bekliyorum...
yurt disindaki makam pasaportumun uzatilmasini istedi ve emniyete gittim ...
bugun cok tirsa tirsa yusuf yusuflarla gittigim emniyettten pasaportumu aldim ve alirken orada ki dosyamda GBT kaydi YOKTUR yada TEMIZDIR gibi yazilar gordum---
adama anlattim durum bu dedim ne zaman yoklama kacagi oldun dedi 11 ayin 30 dedim 4 ay once dedi daha dusmez sorun etme... :)
arkadaşım bende senin durumundayım temmuzda mezun oluyorum ama o zaman kadar yaşadığım korku bana yetecek sanırım
Arkadaşlar merhaba
Ben 1988 doğumluyum ve açık öğretimde kayıtlı öğrenciydim. Askerlik şubesini arayıp durumumu sorduğum da 2007'den beri yoklama kaçağı göründüğümü söylediler. Yani açık öğretim tecil işlemimi yaptırmamış. Açık öğretimden de kaydımı sildirdim.
Bu durum da şubeye gitsem hemen beni alırlar mı, yoksa ileri bir tarihe atarlar mı?
Tam olarak yeri olmadığını bilmeme rağmen soruyorum umarım anlayışla karşılarsınız.ocak 1975 doğumluyum.biri amcama biride abime olmak üzere 2 tebligatım var.yoklama kaçağı yada bakayayım yani.94te girdim mimarlığa 2001dede ilişiğim kesildi.2005 affından faydalandım ve şubat 2009 itibari ilede okulu bitirdim.bildiğim kadarıyla 1 seneden fazla hapis cezası alırsam yedek subaylık hakkımın yanması sözkonusu.1 yıl yada fazla ceza alırsam ve bu paraya çevrilirse yedek subaylık hakkım vede kısa dönem olarak yapma hakkım yanıyormu yoksa yedek subaylık hakının kaybı sadece paraya çevrilmeyen hapis cezaları içinmi geçerli.ikinci olarak mahkemenin devam etmesinin sevke engel olmadığını biliyorum.askerdeyken mahkeme sonuçlanır vede 1 yıl yada daha fazla ceza alırsam kısa dönem yada uzun dönem yaptığıma bakılmaksızın askerliğim 15 ay düz askerliğe çevriliyor.şimdi öğrenmek istediğim bu tip davalar ne kadar sürüyor takriben.ben uzun dönem mimar olarak yapmak istiyorum askerliğimi.üniversitemin iyi olmasından dolayıda bu mümkün.ama uzun dönem kısa döneme göre daha fazla risk taşıyor.uzun dönem askerlik yaparken mahkemenin sonuçlanıp 1yıl ceza vermesi ve askerliğimın kalanını er olarak üstelik 15 ayı tamamlayacak şekilde yapmak riskini göze almak ve almamak konusunda kararsızım.sonuç olarak bu davalar ne kadar sürer.ona göre kısa yada uzun dönem tercihi yapacağım.şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
Arkadaşlar ben bazı nedenlerden dolayı tecilimden sonra 2 dönem askere gidemeyebilirim.Acaba bu durum bana ne tür zarar verebilir?Ceza alır mıyım?Bu arada öğretmenim.