Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Firar veya izin tecavüzü suçlarından almış olduğunuz cezayı (ilişiğiniz kesilmiş ,sivil cezaevinde yatmışsanız eğer)yattıktan sonra,askeri suç olması sebebiyle sabıka kaydınızda gözükmese bile ,sicil kaydınızda bu suçtan ceza alıp infaz ettiğiniz kesinlikle gözükecektir.
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Alıntı:
bartelmi diaz rumuzlu üyeden alıntı
Firar veya izin tecavüzü suçlarından almış olduğunuz cezayı (ilişiğiniz kesilmiş ,sivil cezaevinde yatmışsanız eğer)yattıktan sonra,askeri suç olması sebebiyle sabıka kaydınızda gözükmese bile ,sicil kaydınızda bu suçtan ceza alıp infaz ettiğiniz kesinlikle gözükecektir.
Teşekkürler...
Evet, Imza kampanyamizi olusturmus bulunuyorum. Lutfen aileniz, arkadaslariniz, cevrenizdeki bu konu ile ilgili duyarli herkese duyurunuz. Ne kadar cok imza, o kadar cabuk sesimiz duyulacak!!! Tesekkurler
http://imza.la/firar
Sayin macabre'ye tesekkurler. Bu kampanyayi internet ortaminda, cevremizdeki arkadaslarimizin yardimlari ile toplumun icerisine yayabiliriz (Tabi kimligimizi aciklamadan) ve imza sayisini arttirabiliriz. Boylece yetkili makamlara (milletvekili, bakan vs.) attigimiz maillerde daha saglam bir dayanagimiz olmus olur.
Yaklasik olarak 3 aydir firari durumdayim. Herhangi bir polis memuru/emniyet mensubu ikametgah adresime gelip beni sormadi. Ancak gectigimiz gunlerde askeri savciliktan bir mektup gelmis benim adima, ve beni mahkemeye cagiriyorlarmis. Tabi bu mektubu ailem "boyle birisi burda yok diyip" almadi. Bu noktada tecrubeli hukuki.net uyelerine sorum su:
-Bu 3 aylik surecten sonra herhangi bir polis aramasi olmadan beni askeri mahkemeye mi sevkettiler ?
-Eger boyle bir mektup birdaha gelirse mektubu teslim almak mi dogrudur yoksa mektubu teslim almamak mi?
Cevaplariniz ve yorumlariniz icin tesekkurler.
güzel soru sormuşsunuz detot ama yanıtlayabilecek yok mu bende merak ettim.firar etcem artık herşey hazır ama kusursuz olsun istiyorum başımı kaşıyarak ortada dolanmamam gerekiyor rahat geçirmem lazım bu süreci
Benim de yaklaşık 3 ay oluyor, fakat gbt de bulunmadığımı öğrendim dün...
Bugun bir e-posta daha aldim. CHP de "yapilan calismada" degerlendirecek bizim konuyu. Iyi kötü bir kamuoyu oluşturduk gibi arkadaşlar. Ricam http://imza.la/firar imza kampanyasini ve konuyu bilmeyen cevredekilere anlatmaniz. Kimse bizim durumumuzdan haberdar degil ne yazik ki kendi icimizde oyalaniyoruz böyle.
Sayın firarsubay@windowslive.com,
Mailinizi okudum. Önerileriniz yapılan çalışmada değerlendirilmek üzere not alınmıştır.
Selam ve sevgilerimle.
M. Akif Hamzaçebi
İstanbul Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili
Arkadaşlar şimdi net bit cevap istiyorum, firardayken üniversite sınavına başvurup, sınava girip, kaydımızı yaptırabilir miyiz? Bu foruma katkıda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız..Saygılarımla kader arkadaşlarım...
Alıntı:
freedom3106 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar şimdi net bit cevap istiyorum, firardayken üniversite sınavına başvurup, sınava girip, kaydımızı yaptırabilir miyiz? Bu foruma katkıda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız..Saygılarımla kader arkadaşlarım...
Kaydolmak istediğin üniversite kayıtta askerlik durum belgesi istiyorsa,birlikten imzalı ve mühürlü,personel olduğunu gösteren bir yazının olması gerek. Bazı üniversiteler artık e-devletten sorgulatıyor askerlik durumunu, böyle ise belgeye gerek yok,siz askeri personel olduğunuz için askerlikle ilgili bir probleminiz görünmeyecektir.(bu kendi söyledikleri, kayıt memuru çıkıp da ya bu adam bilmem kaç yaşında askerliği nasıl problemsiz görünüyor diye merak edip sormazsa tabi, öyle birşey olacağını sanmıyorum ama olasılık işte). Bende seneye düşünüyorum, ne olacak göreceğiz...
Çok güzel bir çalışma olmuş. Ben de yakınlarımla birlikte imza kampanyasına katıldım hatta facebookta yöneticisi olduğum gruba da özelden mesaj gönderdim.
Lütfen herkes facebook,twitter, forumlar ve sözlüklerde paylaşsın. En az 5000 imza toplamadan etkimiz olmaz lütfen herkes bu işe koyulsun arkadaşlar...
Alıntı:
macabre rumuzlu üyeden alıntı
Evet, Imza kampanyamizi olusturmus bulunuyorum. Lutfen aileniz, arkadaslariniz, cevrenizdeki bu konu ile ilgili duyarli herkese duyurunuz. Ne kadar cok imza, o kadar cabuk sesimiz duyulacak!!! Tesekkurler
http://imza.la/firar