-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Evet, ikamet iznine başvurunuz. İkamet izni gelince noter onaylı suretini başvuru yaptığınız yere teslim ediniz.
- - - Updated - - -
Size herhangi bir problem olmadığını emniyet mi dedi yoksa nüfus müdürlüğü mü? Hangi aşamadısınız şimdi?
Emniyet dedi . Dosyada da herhangi bir olumsuzluk yok da dediler. En son da subatta gittik yine de hersey iyiymis. Cimere bilgilendirme dilekce yazdim yarin da nufus mudurlugune dikekce yazacagim
-
Evlenme yolu ile Türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz genel müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir yazıyor. Bundan sonraki süreç nedir ve bu araştırma ne kadar sürüyor. Eşimin oturma izni 8. Ayda biticek
-
Herkese iyi haftalar.Mart ayından itibaren arşiv araştırmasına geçenler varmı bir gelişme acaba ?
-
Alıntı:
Nili1963 rumuzlu üyeden alıntı
Evlenme yolu ile Türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz genel müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir yazıyor. Bundan sonraki süreç nedir ve bu araştırma ne kadar sürüyor. Eşimin oturma izni 8. Ayda biticek
Ondan sonra arşiv araştırması olacak. Yüksek ihtimalle oturum iznini uzatmak zorunda kalacaksınız.
-
Alıntı:
Merhaba garakchy,
Foruma uzun süreden beri girmemiştim. Şimdi gördüm mesajı. Öğrenebildiniz mi belgeleri nasıl tasdik ettireceğinizi?
Merhaba Batyr,
Evet. TM kısmını hallettim şimdilik. İş dolayısıyla diğer evraklarımı yetiştiremiyorum şu an. Tüm evrakları hazırladığımda - tahmin ediyorum Temmuz'da hepsini hazırlamış olurum - vatandaşlığa başvuracağım. O zaman öğrenirim, doğru almış mıyım almamış mıyım? Şahsen TM'dan gerekli evrağı doğru aldığımı düşünüyorum. Yalnız, evrağın geçerlilik süresi 3 ay ve umarım tekrar o evrak için başvurmak zorunda kalmam, bizimkiler sinirlenir belki vermeyebilir. :)
Siz nasılsınız bu arada?
-
merhabalar
20.06.2019 itibari ile
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
inşallah bu bu aşamada hızlı bir şekilde biter
herkese bol şans
-
arkadaşlar merhaba
genel olarak türk vatandaşlığına başvuruda bulundum şu anda karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir yazıyor. bu aşamadan sonra sonucun çıkması kaç ay sürecek bilgisi olan var mı. bir de ben yaklaşık 1 ay önce yurt dışına giriş çıkış yaptım, bunu bildirmem gerekiyor mu?
-
Alıntı:
Sanaz rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba
genel olarak türk vatandaşlığına başvuruda bulundum şu anda karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir yazıyor. bu aşamadan sonra sonucun çıkması kaç ay sürecek bilgisi olan var mı. bir de ben yaklaşık 1 ay önce yurt dışına giriş çıkış yaptım, bunu bildirmem gerekiyor mu?
Karar verilmesi 3-4 ay sürer. Komisyondan sonraki yurttan çıkış ve girişlerin bildirilmesine gerek yoktur, bunu bana yabancı şubedeki vatandaşlık ve tahkikat büro memuru söylemişti.
- - - Updated - - -
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Batyr,
Evet. TM kısmını hallettim şimdilik. İş dolayısıyla diğer evraklarımı yetiştiremiyorum şu an. Tüm evrakları hazırladığımda - tahmin ediyorum Temmuz'da hepsini hazırlamış olurum - vatandaşlığa başvuracağım. O zaman öğrenirim, doğru almış mıyım almamış mıyım? Şahsen TM'dan gerekli evrağı doğru aldığımı düşünüyorum. Yalnız, evrağın geçerlilik süresi 3 ay ve umarım tekrar o evrak için başvurmak zorunda kalmam, bizimkiler sinirlenir belki vermeyebilir. :)
Siz nasılsınız bu arada?
Teşekkür ederim iyiyiz. Siz de iyisinizdir.
3 ay geçerli olduğunu kim söyledi? Benim evraklar Ekim 2018'de hazırlandı, Kasımın başında il nüfusa teslim ettim, komisyona Şubat 2019'da girdim. Evrakların süresi bitti diyen olmadı. Bazı belgelerin süresi var tabi, mesela Medeni hal Belgesi 6 ay, Sağlık Kurulu raporu (o zaten Türkiye'de alınıyor) 1 yıl diye biliyorum. Doğum belgesinin resmi makam onaylı sureti, Evlilik Cüzdanın resmi makam onaylı suretinin bir süresi olmaması lazım.
-
merhaba Sanaz hanım siz genel olarak nezaman başvuruda bulundunuz? birde işlem nasıl ilerledi nekadar surede bu aşamaya geldiniz
-
1985efsane mrb.
eksik evraklarınızı teslim ettinizmi ? hangi tarihte teslim ettiniz ?
senden sonra bizedende eksik evrak istediler 13-06 da teslim ettik
arşiv araştırması 30 nisanda yazdı sistem, il nüfusa gelen yazıdaki tarihte 30 nisandı ama bize bilgi 27 mayısta verildi, 1 evrak 1 aydamı gelir ya ankaradan :)
-
Alıntı:
Karar verilmesi 3-4 ay sürer. Komisyondan sonraki yurttan çıkış ve girişlerin bildirilmesine gerek yoktur, bunu bana yabancı şubedeki vatandaşlık ve tahkikat büro memuru söylemişti.
- - - Updated - - -
3 ay geçerli olduğunu kim söyledi? Benim evraklar Ekim 2018'de hazırlandı, Kasımın başında il nüfusa teslim ettim, komisyona Şubat 2019'da girdim. Evrakların süresi bitti diyen olmadı. Bazı belgelerin süresi var tabi, mesela Medeni hal Belgesi 6 ay, Sağlık Kurulu raporu (o zaten Türkiye'de alınıyor) 1 yıl diye biliyorum. Doğum belgesinin resmi makam onaylı sureti, Evlilik Cüzdanın resmi makam onaylı suretinin bir süresi olmaması lazım.
yanıtınız için teşekkür ederim
- - - Updated - - -
Alıntı:
1985efsane rumuzlu üyeden alıntı
merhaba Sanaz hanım siz genel olarak nezaman başvuruda bulundunuz? birde işlem nasıl ilerledi nekadar surede bu aşamaya geldiniz
merhabalar
ben çalışma izni yolu ile başvurdum. evrakları 1001 çeşit çile sonucu tamamladıktan sonra 4 ekim 2018 evrakları teslim ettim ve dosyam oluştu. yaklaşık 20 gün sonra emniyete gitmemi istediler ve orada bir kaç soru sordular, parmak izi aldılar ve fotoğrafımı çektiler. 6 aralık komisyona girdim ve sonucu bekliyorum şu anda.
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
Evet, medeni hal (evli/bekar) belgesinin üzerine 3 ay geçerli yazdılar TM elçilik.
Ben de iyiyim, çok teşekkür ederim.
-
Alıntı:
osman-bey22 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar
20.06.2019 itibari ile
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
inşallah bu bu aşamada hızlı bir şekilde biter
herkese bol şans
Merhaba bu son aşama mı oluyor biz hala belgelerin incelenme aşamasındayız 1 buçuk ay oldu
-
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
Evet, medeni hal (evli/bekar) belgesinin üzerine 3 ay geçerli yazdılar TM elçilik.
Ben de iyiyim, çok teşekkür ederim.
Üzerinde 3 ay geçerli yazılmışsa, bir an önce evrakları teslim edin. Yine de tekrar isterler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Sanaz rumuzlu üyeden alıntı
yanıtınız için teşekkür ederim
- - - Updated - - -
merhabalar
ben çalışma izni yolu ile başvurdum. evrakları 1001 çeşit çile sonucu tamamladıktan sonra 4 ekim 2018 evrakları teslim ettim ve dosyam oluştu. yaklaşık 20 gün sonra emniyete gitmemi istediler ve orada bir kaç soru sordular, parmak izi aldılar ve fotoğrafımı çektiler. 6 aralık komisyona girdim ve sonucu bekliyorum şu anda.
Listeye dahil edilecektir aşamasına çok çabuk geldiniz. Ben Kasım 2018de evrakları teslim ettim, komisyona şubat 2019'da girdim. Mart sonu 2019'dan beri Evraklar Genel Müdürlüğe ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır aşamasındayım.
-
merhaba ramazan77 ben bugün evrakları teslim ettim çalışma iznimi yeniledim pasaportumu yeniledim sağlık kurulu raporu aldım tekrardan doğum belgemi yeniledim şehir yazmıyordu oyuzden anca yeni bitirdim artık hayırlısı arşiv araştırması bitmiş evraklarınız gidince degerlendirilecek dediler.sizden hangi belge istendi
-
Alıntı:
merhaba ramazan77 ben bugün evrakları teslim ettim çalışma iznimi yeniledim pasaportumu yeniledim sağlık kurulu raporu aldım tekrardan doğum belgemi yeniledim şehir yazmıyordu oyuzden anca yeni bitirdim artık hayırlısı arşiv araştırması bitmiş evraklarınız gidince degerlendirilecek dediler.sizden hangi belge istendi
mrb, 1985efsane
bizdende, sağlık kurul raporu, medeni hal, avukat vekaletname (orjinali ) teslim ettik 13 haziranda, ankaraya ulaşması 45 günü bulur denildi bizimde çalışma izni 30 ağustosta bitiyor sonuç çıkacağını sanmıyorum o tarihe kadar büyük ihtmal bizde çalışma iznini uzatacağız
-
Merhaba arkadaşlar
ben 7/2018 tarihinden itibaren genel olarak turk vatandaşlığına başvuruda bulundum ve dune kadar takip sisteminde -Ön inceleme- yapılıyor yazıyordu bugunden itibaren - başvuru belgeleriniz incelenmektedir- yazıyor. sizce ne zamana sonuçlanır?
-
Arkadaşlar başvuru durumunda sistem yazısı araştırma ve inceleme devam etmektedir olup ilerleme kaydedenler var mıdır son 2 aydır.
-
Alıntı:
FEGE rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
ben 7/2018 tarihinden itibaren genel olarak turk vatandaşlığına başvuruda bulundum ve dune kadar takip sisteminde -Ön inceleme- yapılıyor yazıyordu bugunden itibaren - başvuru belgeleriniz incelenmektedir- yazıyor. sizce ne zamana sonuçlanır?
,
MRB. eksik evrak ismezlerse 4 aydan aşağı olacağını sanmıyorum
- - - Updated - - -
Alıntı:
Nuri997 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar başvuru durumunda sistem yazısı araştırma ve inceleme devam etmektedir olup ilerleme kaydedenler var mıdır son 2 aydır.
2 ay önce araştırma ve inceleme devam etmektedir sonrasında arşive gecildi, şimdi inceleme devam etmektedir yazıyor
-
Alıntı:
ramazan77 rumuzlu üyeden alıntı
,
MRB. eksik evrak ismezlerse 4 aydan aşağı olacağını sanmıyorum
- - - Updated - - -
2 ay önce araştırma ve inceleme devam etmektedir sonrasında arşive gecildi, şimdi inceleme devam etmektedir yazıyor
benimkinde de 2 aydır Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedi. yazısı çıkıyor. sizinki bu aşamayı geçtikten sonra arşiv incelemsine mi geçti
-
Alıntı:
benimkinde de 2 aydır Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedi. yazısı çıkıyor. sizinki bu aşamayı geçtikten sonra arşiv incelemsine mi geçti
evet, arşiv yazdı, eksik evrak için mesaj geldi, teslim ettik,
-
Alıntı:
Merhaba, bende yaklaşık 2 aydır bu aşamadayım, ilerleme yok. Bu aşamaya 2 ay süren arşıv araştırmasından geçtim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Alıntı:
ramazan77 rumuzlu üyeden alıntı
evet, arşiv yazdı, eksik evrak için mesaj geldi, teslim ettik,
Sizinki enteresan olmuş , benim arşiv araştırması tamamladıktan sonra bu aşamaya geçtim. Eksik evrak istenmedi. Evlilikten başvurmuştum.
-
ramazan77 merhaba bügün bana yine mesaj geldi nufüs müdürlügüne uğrayın diye deliricem yaa bu ne istenmeyen evrakları bile teslim ettim sıkıntı çıkmasın diye ama hala ne istiyorlar anlamadım :( gerçekten çok bıktım bu durumdan
-
Alıntı:
ramazan77 merhaba bügün bana yine mesaj geldi nufüs müdürlügüne uğrayın diye deliricem yaa bu ne istenmeyen evrakları bile teslim ettim sıkıntı çıkmasın diye ama hala ne istiyorlar anlamadım :( gerçekten çok bıktım bu durumdan
:( malesef sistem berbat işliyor, umarım önemli bi durum yoktur, evrakların çeviri noter tastik imza veya çalışma izni uzatma başvurusu ile ilgili bir belge tahmin ediyorum
-
[QUOTE=Emel86;632733]Merhaba, bende yaklaşık 2 aydır bu aşamadayım, ilerleme yok. Bu aşamaya 2 ay süren arşıv araştırmasından geçtim.
- - - Updated - - -
gelişme olursa yazarsanız sevinirim. inşallah kısa zamanda sonuçlanır
Sizinki enteresan olmuş , benim arşiv araştırması tamamladıktan sonra bu aşamaya geçtim. Eksik evrak istenmedi. Evlilikten başvurmuştum.
-
Peki pasaportumun 2 yıl geçerlilik süresi varken pasaportun geçerliliğinin bittiği anlaşılmıştır yazısı gelmesi? Galiba bazılarımıza bilerek birşeylerle yapılıyor dosyalar dönsün diye:(
-
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir."
hala aynı aşamadayım, aylar geçti. geçen hafta tekrar Nüfus Müdürlüğüne gidip sordum, ancak hiçbir şey değişmediğini sistemde hiç bir eksik gözükmediğini ve genelde bu aşamadakiler olumlu sonuçlanacaklarına dair bir tahmin var dediler ama zaman olarak belki 3-6 ay daha sürebileceğini de eklediler. açıkçası hiç bir işe yarayacak bilgi akışı ve doğru cevap sağlanmıyor. bu aşamada olan ve ilerleme yaşayan arkadaşlarımız varsa yazmalarını rica ediyorum.
-
Alıntı:
FEGE rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
Ne zaman mülakata girdiniz? Ve ne kadar ön inceleme aşamasında kaldınız?
-
Alıntı:
reha4545 rumuzlu üyeden alıntı
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir."
hala aynı aşamadayım, aylar geçti. geçen hafta tekrar Nüfus Müdürlüğüne gidip sordum, ancak hiçbir şey değişmediğini sistemde hiç bir eksik gözükmediğini ve genelde bu aşamadakiler olumlu sonuçlanacaklarına dair bir tahmin var dediler ama zaman olarak belki 3-6 ay daha sürebileceğini de eklediler. açıkçası hiç bir işe yarayacak bilgi akışı ve doğru cevap sağlanmıyor. bu aşamada olan ve ilerleme yaşayan arkadaşlarımız varsa yazmalarını rica ediyorum.
Ben de haziran 2016 de başvurmuştum. Hala ayni sey arastirma asamasinda diyor. Kimse cevap vermiyor. Cimere de basvurduk 3 hafta oldu cevap yok. Müdürlüğünde de gittik dilekce yazdik 3 ay icinde cevap verecekler diyor.
-
Sonunda
Karar alinmak uzere karar makamina gonderilmistir.
Bu islem ne kadar surer
-
Alıntı:
Bekliyorum rumuzlu üyeden alıntı
Sonunda
Bu islem ne kadar surer
Gelecek hafta içinde sonuçlanır inşallah
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Arkadaşlar merhaba;
2018.06.01 tarihinde evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına İstanbul dan başvuruda bulundum.
Sırasıyla parmak izi randevusu, parmak izi verdim, polis araştırmak için eve geldi, mülakat için randevu verildi, eşim ve benle ayrı ayrı toplantılar yapıldı, bu yazdıklarımın tarihlerini net hatırlamadığım için bu şekilde yazmak zorunda kaldım.
25,02,2019 tarihinde komisyon toplantısı randevusu verildi,
25,03,2019 tarihinde komisyona gittik, yinede ayrı ayrı görüşmeler yaptılar,
26,03,2019 sistemi kontrol ettim, evraklarınız incelemek için genel müdürlüğümüze gönderilmiş ancak henüz ulaşmamıştır. yazıyordu,
15,04,2019 da evraklarınız genel müdürlüğümüze ulaşmış olup ve başvuru belgeleriniz incelenmektedir. yazıyordu,
22,04,2019 da arşiv araştırması yapılmak üzere kurumlara gönderilmiştir.
Oturma iznimin süresi bittiğinden dolayı kartı yenileyip ve 01,06,2019 tarihinde başvurduğum makama noter onaylı olarak teslim ettim,
aynı tarihte sorguladım oradaki arkadaşlardan arşiv araştırması sonucu olumlu olduğunu söylediler.
07,06,2019 tarihinde sistemde başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir yazıyor ve hala değişmedi.
peki bundan sonraki süreç nedir ve ne kadar bir zamanda sonuçlanır. yardımcı olursanız memnun olurum.??
-
Valla çok sevindim, en azından bir kıpırdama varmış
peki sizin başvurunuzda "başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" yazısı ne kadar sürdü.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bekliyorum rumuzlu üyeden alıntı
Sonunda
Bu islem ne kadar surer
peki sizin başvurunuzda "başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" yazısı ne kadar sürdü.
-
Birkaç gün sonra eşim ve ben komisyona gireceğiz (evlilikten dolayı başvurdum). Komisyon ne tür soruları soruyor? Şimdiden teşekkürler.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
Dedigim gibi haziran 2016 da basvurmustum.
Parmak izi 17.08.2016 yapıldı
30.05.2017 komisyondan geçtik
Sonra herhalde eylul 2017 den beri arastirma asamasinda yaziyordu.
Basvurduktan 3 sene 1 ay sonra karar asamasinda yazmaya basladi.
Bakalim ne zaman sonuclanir.
-
Alıntı:
kosova77 rumuzlu üyeden alıntı
Birkaç gün sonra eşim ve ben komisyona gireceğiz (evlilikten dolayı başvurdum). Komisyon ne tür soruları soruyor? Şimdiden teşekkürler.
Sıradan sorular soruldu bize nerede tanıştınız nasıl geçiniyorsunuz çocuk var mı yoksa niye yok daha çok yabancı eşe sorular soruluyor ama dediğim gibi çok basit şeyler ama türkçe iyi mi ona çok dikkat ediyorlar. Eşim biraz heyecanlandı bozuldu türkçesi o esnada ben devreye girdim dedim ben onu böyle daha sempatik buluyorum çok konuşmasına müdahale etmiyorum onlarda olmaz öyle şey türkçe yi daha iyi konuşmalı dendi ki benim eşim gerçekten iyi konuştuğu halde
-
Alıntı:
Nili1963 rumuzlu üyeden alıntı
Sıradan sorular soruldu bize nerede tanıştınız nasıl geçiniyorsunuz çocuk var mı yoksa niye yok daha çok yabancı eşe sorular soruluyor ama dediğim gibi çok basit şeyler ama türkçe iyi mi ona çok dikkat ediyorlar. Eşim biraz heyecanlandı bozuldu türkçesi o esnada ben devreye girdim dedim ben onu böyle daha sempatik buluyorum çok konuşmasına müdahale etmiyorum onlarda olmaz öyle şey türkçe yi daha iyi konuşmalı dendi ki benim eşim gerçekten iyi konuştuğu halde
Teşekkür ederim.
-
.... Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. bu aşamada olan arkadaşların herhangi birinde gelişme varmı?
-
Aynı durumdayız şuan.bende nisan 2018 istanbuldan de başvurdum, komisyon mulakar mart 2019 da yapıldı, eve gelen olmadı. Komisyondan sonra arşiv araştırma 2 ay sürdü, sonra değerlendirme ve araştırma devam etmektedir yazıyır. 3 ay oldu aynı aşamada bekliyoruz 🙄 Bir değişiklik olursa bildirin lütfen. Arşivden sonra değerlendirme aşaması 4-6 ay sürüyor diye biliyorum forımdaki arkadaşlardan. Sabırla bekleyelim, yapacak bir şey yok
Alıntı:
Merhouse rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba;
2018.06.01 tarihinde evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına İstanbul dan başvuruda bulundum.
Sırasıyla parmak izi randevusu, parmak izi verdim, polis araştırmak için eve geldi, mülakat için randevu verildi, eşim ve benle ayrı ayrı toplantılar yapıldı, bu yazdıklarımın tarihlerini net hatırlamadığım için bu şekilde yazmak zorunda kaldım.
26,03,2019 sistemi kontrol ettim, evraklarınız incelemek için genel müdürlüğümüze gönderilmiş ancak henüz ulaşmamıştır. yazıyordu,
15,04,2019 da evraklarınız genel müdürlüğümüze ulaşmış olup ve başvuru belgeleriniz incelenmektedir. yazıyordu,
Oturma iznimin süresi bittiğinden dolayı kartı yenileyip ve 01,06,2019 tarihinde başvurduğum makama noter onaylı olarak teslim ettim,
aynı tarihte sorguladım oradaki arkadaşlardan arşiv araştırması sonucu olumlu olduğunu söylediler.
07,06,2019 tarihinde sistemde başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir yazıyor ve hala değişmedi.
peki bundan sonraki süreç nedir ve ne kadar bir zamanda sonuçlanır. yardımcı olursanız memnun olurum.??
- - - Updated - - -
Bu arada bizim komisyon bile aynı ayda yapıldı. 6 mart sanırım biZimki.
Alıntı:
Arkadaşlar merhaba;
Alıntı:
.... Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. bu aşamada olan arkadaşların herhangi birinde gelişme varmı?
-
Emel86 Merhaba;
İnşallah hızlıca bu işlemler çözülür. biz 25 mart komisyona gittik. komisyonda maksimum 6 ay içerisinde sonuçlanacak dediler. dün başvurduğum nüfus müdürlüğüne gittim ve sonucu tekrar sorgulamak istedim. Toplu tescil için bekliyor dedi. her dönem toplu bir şekilde tescillemeye gönderiliyor diye söyledi ama zaman söylemedi.