-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
1985efsane
durumunuzda bir gelişme varmı, arşiv araştırması sürüyormu ?
-
ramazan77 iyi gunler benım durumda bugun baktığımda Genel olarak Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir yazıyor sanırım arşiv araştırması bitti
-
peki tesekkür ederim sizi 15 gün geriden takip ediyorum, tekrar gelişme olursa bilgilendirirseniz sevinirim.
-
ramazan77 Anladım Ramazan bey tabi yeni gelişme olursa haberdar ederi sizin başvurunuz genel mi?Sizin süreç nasıldı zahmet olmazsa yazabilirmisiniz rica etsem
-
çalışma izni ile başvuru yaptık,
09-2017 : evrakları toplamak, gün sayımı vs
03-2018 : devlet has. muayene
04-2018 : parmak izi başvuru
07-2018 : parmak izi, kontrol vs
11-2018 :mesaj gelecek dendi gelmedi, nüfus müdürlüğüne gidildi randevu alındı
12-2018 : görüşme yapıldı
12-2018 : evraklar ankaraya gönderildi
01-2019 : evraklar ankaraya ulaştı
02-2019 : araştırma
04-2019 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
son olarak burdayız
-
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
Çok güzel haber , tebrik ederim! 9 aya sonuçlanması çok ilginç gerçekten. Siz hangi ilden başvurdunuz?
Teşekkürler. İstanbuldan başvurduk. Bizimki 1 yıl 7 ay sürdü aslında 9 ay değil. 9 ay süren arkadaş sanırım Adanadan başvurdu.
-
Merhaba bugün bana il nufustan msj geldi [vatandaşlık işlemleriniz için ilimiz nufus ve vatandaşlık müdürlüğüne mıracatınız gerekmektedir diye] kesin verdiğim evrağın birinin süresi dolmuştur diye tahmin ediyorum
-
merhaba
büyük ihtimal sağlık raporu :(
-
Alıntı:
Nuri997 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba Arkadaşlar, yaklaşık iki aydır Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. yazısı vardı sistemden bakınca, dünden itibaren Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir, yazısı çıkıyor. bu ne anlama geliyor, bilen var mu
mrb.
durumunuzda bir değişiklik oldumu ?
-
Merhaba gittim bugun saglık kurulu raporunu yenilememi istediler medeni hal belgesinide dilekçemi yani herşeyi baştan toplayıp verecem 1 ay sonra çalışma iznimde bitiyor onuda mecbur yenileyip gönderecem risk almak istemiyorum
-
mrb,
gecmiş olsun üzücü bir durum, zamanında alıp inceleseler olmuyor yani madur olan hep vatandaş,
sağlık belgesi, medeni hal evraklarını hangi tarihte cıkarmıştınız ?
büyük ihtimal bizdende isteyecekler :(
-
merhaba aynen öyle zamanında inceleseler kimse böyle madur olmaz.evrakları hemen hemen bu tarihlerde çıkarmışım.çalışma iznimin süresi bitmesine 1 buçuk ay kaldı onuda yenileyip gondercem artık risk almak istemiyorum
1- çalışma izni
2- sağlık kurulu raporu
3- doğum belgesi şehir ismi yazılmadığından tekrardan gönderecem
4-medeni hal belgesi
5-pasaportumu değiştirmiştim onuda göndermem gerekiyor
6-dilekçe formu
gün sayımı yaptırmıştım gelen evraktan yine yenisi lazım gibi birşey yazmış dün gittiğimde memure hnm bana onunla ilgili birşey dememdi tekrardan gidip sormayı düşünüyorum.çok morelim bozuldu ben vatandaşlık beklerken resmen ilk başvurduğum belgelerin hemen hemen hepsini istiyorlar
-
Arşiv araştırmasında Ilgöçe yazı gelmiş pasaportunuzun süresi dolmuş diye.Fakat pasaportum neredeyse 2020 ye kadar geçerliliği var noterden tasdikletip gönderdik.Nasil yorumlamam lazım ben bu olayı.2 yıl geçerlilik yeterli değilse bile bana o pasaportu yenilememe izin vermezler ki.
-
Alıntı:
1985efsane rumuzlu üyeden alıntı
ramazan77 iyi gunler benım durumda bugun baktığımda Genel olarak Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir yazıyor sanırım arşiv araştırması bitti
Merhabalar, benim de arşıv araştırma süreci bitti anlaşılan, şuan araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir yazıyor. Bu ne demek acaba?
- - - Updated - - -
Alıntı:
ramazan77 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
büyük ihtimal sağlık raporu :(
Merhaba, şu sağlık raporu olayı nedir acaba? Evlilikten başvurdum, sağlık raporu istenmedi bizden
-
hayır bir değişiklik olmadı, aynı şekilde duruyor. gidip sorduğumda arşiv araştırması olumlu ancak henüz tescil edilmemiş dediler
- - - Updated - - -
Alıntı:
mrb.
durumunuzda bir değişiklik oldumu ?
hayır bir değişiklik olmadı, aynı şekilde duruyor. gidip sorduğumda arşiv araştırması olumlu ancak henüz tescil edilmemiş dedile
-
Alıntı:
Merhabalar, benim de arşıv araştırma süreci bitti anlaşılan, şuan araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir yazıyor. Bu ne demek acaba?
- - - Updated - - -
Merhaba, şu sağlık raporu olayı nedir acaba? Evlilikten başvurdum, sağlık raporu istenmedi bizden
mrb
genelden başvuranlar için d.has kapsamlı sağlık raporu isteniyor süresi 6 ay, malum vatandaşlık süreci1-2 sene aralığını bulduğundan sağlık raporunun günü geçmiş denip tekrar isteniyor ne güzel değilmi ? :))
- - - Updated - - -
Alıntı:
hayır bir değişiklik olmadı, aynı şekilde duruyor. gidip sorduğumda arşiv araştırması olumlu ancak henüz tescil edilmemiş dediler
- - - Updated - - -
hayır bir değişiklik olmadı, aynı şekilde duruyor. gidip sorduğumda arşiv araştırması olumlu ancak henüz tescil edilmemiş dedile
mrb,
bir gelişme olduğunda lütfen yazarmısınız, tsk ederim
-
Alıntı:
mrb
genelden başvuranlar için d.has kapsamlı sağlık raporu isteniyor süresi 6 ay, malum vatandaşlık süreci1-2 sene aralığını bulduğundan sağlık raporunun günü geçmiş denip tekrar isteniyor ne güzel değilmi ? :))
- - - Updated - - -
mrb,
bir gelişme olduğunda lütfen yazarmısınız, tsk ederim
Yazarım, her kese sabır dilerim
-
MERHABALAR
TÜRK VATANDAŞI İLE EVLİYİM EVLİLİĞİMİZDEN BİRDE OĞLUM VAR
2.07.2018 TARİHİNDE DOSYAYI VATAN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM ETTİK
15.08.2018 PARMAK İZİ VE TEHKİKAT POLİSİ
15.09.2018 POLİSLER EVE GELDİ
15.03.2019 MESAJ GELDİ KONSEY GÖRÜŞMESİ İÇİN
05.04.2019 KONSEY GÖRÜŞMESİ
05.05.2019 İTİBAREN BU YAZI GÖRÜNMEKTE, Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
SİZCE DAHA NE KADAR BEKLEMELİYİM
-
Alıntı:
osman-bey22 rumuzlu üyeden alıntı
MERHABALAR
05.05.2019 İTİBAREN BU YAZI GÖRÜNMEKTE, Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
mrb
tahmini 3-6 ay arası bi aksilik, eksik evrak vs. cıkmazsa
-
Alıntı:
Yazarım, her kese sabır dilerim
Merhaba,
Benimki de yaklaşık 1.5 aydır araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir yazıyor. her sefer gittiğimde araştırma olumlu sonuçlanmış ancak henüz tescil olmamış deniliyor ve süreç bir türlü bitmiyor bilgi de verilmiyor. ben ilk işlemi kasım 2017 de başlattım ve hala bekliyorum. Arada benden de güncel evrak (sağlık raporu medeni hal belgesi çalışma izni) istendi onları şubat ayında gönderdim. Maalesef hala sonuç yok. Bu durumda olan arkadaşlarım eğer bir gelişme varsa yazmanızı rica ediyorum.
-
Alıntı:
MERHABALAR
Genelden Başvuru
29.06.2018 Başvuru Formu teslimi ve gün sayımı
21.09.2018 Başvuru yapabilirsin onayı
05.11.2018 Evrakların teslimi
20.11.2018 Eve polis geldi
21.11.2018 Parmak izi
08.02.2019 Komisyon için sms geldi
13.02.2019 Komisyona girdik
04.03.2019 Evraklar Genel Müdürlüğe gönderildi
15.03.2019 Evraklar Genel Müdürlüğe ulaştı
25.03.2019 itibaren Genel olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
Hala aynı aşamadayız
-
Benim durumum sizinkinizden daha da kotu.
2011 evlendim
Haziran 2016 basvurdum
Mayis 2017 komisyon
Mayis 2018, eylul 2018 ve subat 2018 yine emniyete cagirmislar
Her zaman da bir problem olmadigini esim ile benim 10 yas fazladan yas farki diye kontrol ediyorlar ve 2-3 ay icinde vatandaslik alacagim dediler
Ve yaklasik 2 senedir sitede hala arastirma asamasinda diyor
Ne yapmam gerek
Bazilar dilekce yazsam da bir ise yaramiyor diyorlar
-
Merhaba. Bu mesajdan başvurumun hangi aşamada olduğumu bilen var mı? "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuz başvuru makamınca e-Vatandaşlık Sistemine kaydedilmiş olup gerekli iş ve işlemlere başlanacaktır."
Ekim 2018'de başvurdum (evlilik).
Şubat 2019'da parmak izi + polis komiserle ben ve eşim ayrı ayrı görüştük.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Alıntı:
kosova77 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Bu mesajdan başvurumun hangi aşamada olduğumu bilen var mı? "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuz başvuru makamınca e-Vatandaşlık Sistemine kaydedilmiş olup gerekli iş ve işlemlere başlanacaktır."
Ekim 2018'de başvurdum (evlilik).
Şubat 2019'da parmak izi + polis komiserle ben ve eşim ayrı ayrı görüştük.
İlk aşama sanırım. Sonra komisyona gireceksiniz vs.
-
2011 evlendim
Haziran 2016 basvurdum
Mayis 2017 komisyon
Her zaman da bir problem olmadigini esim ile benim 10 yas fazladan yas farki diye kontrol ediyorlar ve 2-3 ay icinde vatandaslik alacagim dediler
Ne yapmam gerek
Yardimci olabilecek kimse var mi.
3 seneye yakin bekliyorum.
Ne yapmam gerek
-
Alıntı:
Bekliyorum rumuzlu üyeden alıntı
2011 evlendim
Haziran 2016 basvurdum
Mayis 2017 komisyon
Ne yapmam gerek
Yardimci olabilecek kimse var mi.
3 seneye yakin bekliyorum.
Ne yapmam gerek
Yerinizde olsam Nüfus ve Vatandaşlık İşleri genel müdürlüğüne ve CİMER'e ayrı ayrı dilekçe yazar, vatandaşlık için başvurduğunuz yere sık sık gider başvuru durumumu sorardım.
-
Alıntı:
Yerinizde olsam Nüfus ve Vatandaşlık İşleri genel müdürlüğüne ve CİMER'e ayrı ayrı dilekçe yazar, vatandaşlık için başvurduğunuz yere sık sık gider başvuru durumumu sorardım.
Cimeri denedim ama TC vatandasi olmadaigimdan basvuramiyorum
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Genelden Başvuru
29.06.2018 Başvuru Formu teslimi ve gün sayımı
21.09.2018 Başvuru yapabilirsin onayı
05.11.2018 Evrakların teslimi
20.11.2018 Eve polis geldi
21.11.2018 Parmak izi
08.02.2019 Komisyon için sms geldi
13.02.2019 Komisyona girdik
04.03.2019 Evraklar Genel Müdürlüğe gönderildi
15.03.2019 Evraklar Genel Müdürlüğe ulaştı
25.03.2019 itibaren Genel olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
Hala aynı aşamadayız
Merhaba, hangi ilden başvurdunuz bilmiyorum, ama bu aşamadan sonra arşıv araştıması var, onda en az 2 ay sürecek(istanbul için )
-
Alıntı:
Merhaba, hangi ilden başvurdunuz bilmiyorum, ama bu aşamadan sonra arşıv araştıması var, onda en az 2 ay sürecek(istanbul için )
Merhaba,
Ön inceleme aşaması mı en az 2 ay sürüyor, yoksa arşiv araştırması mı en az 2 ay sürüyor?
-
31.05.2019 itibarı ile sorgulamada bu yazı ile karşılaştım 26 gün sürdü ön incileme
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
sizce ne kadar sürer bu aşama
herkese bol şans
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ön inceleme aşaması mı en az 2 ay sürüyor, yoksa arşiv araştırması mı en az 2 ay sürüyor?
Ön inceleme 2 hafta sürdü benimki, sonra arşiv araştırmaya geçti, 2 ay arşiv araştırmadaydı, son 1 aydır ve şuan değerlendirme ve inceleme devam etmektedir yazıyor. Sonraki aşamaya bir türlü geçemedim, bekliyoruz
-
bendeki "araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" yazisi 2 aydir devam ediyor ve ilerleme yok. gittigimde beklemeniz gerekiyor ve bazen 6 ay surebilir dediler. caresizce beklemedeyiz hepimiz.
-
Alıntı:
reha4545 rumuzlu üyeden alıntı
bendeki "araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" yazisi 2 aydir devam ediyor ve ilerleme yok. gittigimde beklemeniz gerekiyor ve bazen 6 ay surebilir dediler. caresizce beklemedeyiz hepimiz.
Benim de ilk basvurumdan 3 sene gecti.
Arastirma ve degerlendirme yakalsik 2 sene yaziyor. Hala bekliyorum.
-
Alıntı:
Ön inceleme 2 hafta sürdü benimki, sonra arşiv araştırmaya geçti, 2 ay arşiv araştırmadaydı, son 1 aydır ve şuan değerlendirme ve inceleme devam etmektedir yazıyor. Sonraki aşamaya bir türlü geçemedim, bekliyoruz
Sizinki evlilikten başvuru sanırım. Evlilikten başvurular daha çabuk sonuçlanıyor.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Başvuru yaptığınız yere gittiniz mi? Bu normal bir durum gibi görünmüyor. Belki Genel Müdürlük eksik belge/belge yenilenme istemiş, başvuru yaptığınız yer size bildirmemiş de olabilir. Bu durumla birkaç arkadaş karşılaşmış
-
Alıntı:
Ya eksik/süresi geçmiş bir evrağiniz var ya da dosyanız tozlu bir rafta unutulmuş. Bir an önce başvurduğunuz yere gidip görüşün derim.
-
Alıntı:
31.05.2019 itibarı ile sorgulamada bu yazı ile karşılaştım 26 gün sürdü ön incileme
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
sizce ne kadar sürer bu aşama
herkese bol şans
Normal şartlar altında başvurunuz sonuçlanması 4-6 ay gibi sürer
-
Merhaba Arkadaşlar,
Eşim için evlilik şeklinde vatandaşlığa 07.2017'de başvurduk, 07.2018'de de komisyona girdik. Yaklaşık 10 aydır süreç "....araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." şeklinde devam ediyor. 01.07.2019'da oturma izni doluyor, sanırım kalan 20 günde vatandaşlığın çıkması imkansız. Sizce ilgili makandan oturma izniniz bitmiş uyarısı gelmeden oturma iznine başvuralım mı? eğer onları beklemeden başvurmak gerekirse, oturma iznini aldıktan sonra ikametin onaylı suretini mi göndermemiz gerekiyor? eğer öyleyse hangi adrese ne şekilde göndermemiz gerekiyor? Bilen birisi yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
-
Alıntı:
turanmu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
Eşim için evlilik şeklinde vatandaşlığa 07.2017'de başvurduk, 07.2018'de de komisyona girdik. Yaklaşık 10 aydır süreç "....araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." şeklinde devam ediyor. 01.07.2019'da oturma izni doluyor, sanırım kalan 20 günde vatandaşlığın çıkması imkansız. Sizce ilgili makandan oturma izniniz bitmiş uyarısı gelmeden oturma iznine başvuralım mı? eğer onları beklemeden başvurmak gerekirse, oturma iznini aldıktan sonra ikametin onaylı suretini mi göndermemiz gerekiyor? eğer öyleyse hangi adrese ne şekilde göndermemiz gerekiyor? Bilen birisi yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Noterden onaylı suretini başvurduğunuz yere elden teslim etmeniz gerekiyor. Bana bu şekilde söylendi.
-
Alıntı:
Ya eksik/süresi geçmiş bir evrağiniz var ya da dosyanız tozlu bir rafta unutulmuş. Bir an önce başvurduğunuz yere gidip görüşün derim.
En son subatta emniyete çağırdılar.
Herhangi bir problem olmadigini sadece esim ile benim 10 sene yaş farkindan dolayı yeniden araştırıyorlarmış.
Hersey tamam da bu kadar surmesi mantiksiz.
Ne yapmam gerek.
-
Alıntı:
turanmu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
Evet, ikamet iznine başvurunuz. İkamet izni gelince noter onaylı suretini başvuru yaptığınız yere teslim ediniz.
- - - Updated - - -
Alıntı:
En son subatta emniyete çağırdılar.
Herhangi bir problem olmadigini sadece esim ile benim 10 sene yaş farkindan dolayı yeniden araştırıyorlarmış.
Hersey tamam da bu kadar surmesi mantiksiz.
Ne yapmam gerek.
Size herhangi bir problem olmadığını emniyet mi dedi yoksa nüfus müdürlüğü mü? Hangi aşamadısınız şimdi?