-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
2017 Ağustos mu? Niye bu kadar uzun sürdü? Acaba benimki de uzun sürer mi? Saygılar.
Evet epey uzun sürdü 2017'nin genel başvuruları. Ben başkanlık sistemine geçişten dolayı uzun sürdü diye düşünmüştüm. Malumunuz bakanlıklar, müdürlükler komple değişti. Genelden başvuran başkaları da çok beklemişler. Ama 2019'da bir hızlanma var gibi geldi. Umarım siz çok beklemezsiniz.
-
Alıntı:
twisted rumuzlu üyeden alıntı
Evet epey uzun sürdü 2017'nin genel başvuruları. Ben başkanlık sistemine geçişten dolayı uzun sürdü diye düşünmüştüm. Malumunuz bakanlıklar, müdürlükler komple değişti. Genelden başvuran başkaları da çok beklemişler. Ama 2019'da bir hızlanma var gibi geldi. Umarım siz çok beklemezsiniz.
Merhaba.
Benimde ekim 2017de yaptigim genel basvurum. 18 subat 2019 da listeye eklendi. Bugun karara gecti sizinki gibi.
-
Alıntı:
simbad72 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.
Benimde ekim 2017de yaptigim genel basvurum. 18 subat 2019 da listeye eklendi. Bugun karara gecti sizinki gibi.
hayırlı olsun, Arkadaşlar seçimden sonra vatandaşlığı çıkmış olanlar var mı, bir de watsaap grubu varsa beni de ekleyebilir misiniz beş yüz yedi dokuz yüz yetmiş beş seksen iki yirmi beş
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Rica ederim. İnşallah sizin başvurunuz benimki gibi uzun sürmez kısa zamanda olumlu sonuçlanır.
Ayrıca 199 son aradığımda artık bilgi vermiyorlar. Dosya ve baş vuru numara ile e devlet den takib edeceğiz. Zaten e-devlet den takib ediyorduk son güncelleme yüzünden takibi bıraktım çünkü numara eksik vermişler bana. .neyse. herkese en kısa zamanda TC kimlik alması dileği ile. İy günler
- - - Updated - - -
Merhaba benim inceleme ve araştırma Ekim gibi bitdi ama listeye Mart ayında eklendi. Kişiye ve başvuruya ve il ilçeye göre değişir miş
Rüya siZinki genelden sanırım. Bu yüzden değişir. Evlilikten daha hızlı sonuçlanıyor dedi ordaki memur. İnşallah ikinci kez oturma izni almam gerekmez, çok yoruldum bu işlerden 😟
-
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
Rüya siZinki genelden sanırım. Bu yüzden değişir. Evlilikten daha hızlı sonuçlanıyor dedi ordaki memur. İnşallah ikinci kez oturma izni almam gerekmez, çok yoruldum bu işlerden
Merhaba neyaparsak yapalım beklemeden başka caremiz yok. İnşallah kısa zamanda olumlu yönde sonuclanir hepimizin
-
Alıntı:
Merhaba.
benim vatandaslik degilde vatandasliktan cikma basvurum var dün karar makamina gönderilmistir diyordu bugün tekrar arastirma ve inceleme asamasindadir diyor. ne is anlamadim valla
-
Alıntı:
Merhabalar. Biz de Ekim 2017de evlilik yoluyla başvuru yaptık ama hala inceleme ve araştırma aşamasında. Yani aslında sadece genelden değil evlilik yoluyla olan da çok uzun sürüyor. Hala beklemedeyiz ne yazık ki. Umarım en kısa zamanda herkes sonuca ulaşır :(
-
Alıntı:
tomatizasyon rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. Biz de Ekim 2017de evlilik yoluyla başvuru yaptık ama hala inceleme ve araştırma aşamasında. Yani aslında sadece genelden değil evlilik yoluyla olan da çok uzun sürüyor. Hala beklemedeyiz ne yazık ki. Umarım en kısa zamanda herkes sonuca ulaşır :(
Merhaba, başvuru yaptığınız yerden soruşturdunuz mu durumu? Süresi dolan bir evrak vs vardır belki. Benim sağlik raporu gibi süresi geçen evraklarım için bana herhangi bir bildirim göndermemişlerdi, kendim gidip sorduğumda söylediler. Öyle olduğunda iş uzuyor.
İnşallah, yakında herkesin başvuruları olumlu sonuçlanır.
-
Alıntı:
Merhaba, başvuru yaptığınız yerden soruşturdunuz mu durumu? Süresi dolan bir evrak vs vardır belki. Benim sağlik raporu gibi süresi geçen evraklarım için bana herhangi bir bildirim göndermemişlerdi, kendim gidip sorduğumda söylediler. Öyle olduğunda iş uzuyor.
İnşallah, yakında herkesin başvuruları olumlu sonuçlanır.
Eşim yakın zamanda aradı ama herhangi bir bilgi vermemişler. Acaba direk başvurduğumuz yere mi gitsek diye düşünmüyor değilim. Sanırım bizimki anormal şekilde uzamış görünüyor. Aramızda İstanbuldan 2017nin son aylarında başvurup, vatandaşlık almış olan var mıdır?
-
Alıntı:
Eşim yakın zamanda aradı ama herhangi bir bilgi vermemişler. Acaba direk başvurduğumuz yere mi gitsek diye düşünmüyor değilim. Sanırım bizimki anormal şekilde uzamış görünüyor. Aramızda İstanbuldan 2017nin son aylarında başvurup, vatandaşlık almış olan var mıdır?
şahsen gitmenizi tavsiye ederim. Telefondan tam bilgi vermeyebilirlar.
Bu arada benim Genelden vatandaşlığım bugün onaylandı. 18 Mart tarihinde listeye eklenmişti. 1 ay dolmadan onay geldi. Süreç hayli hızlanmış gibi. Herkesin yakında güzel haberler almasını umuyorum.
-
merhaba arkadaşlar
son 3 haftadır benim sistemi böyle yazıyor ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmek üzere onay aşamasındadır''. bundan sonraki aşama nedir kaç haftada karar aşamasına geçer bilgisi olan var mı bir de yurtdışına çıksam bir sorun olur mu
-
Alıntı:
şahsen gitmenizi tavsiye ederim. Telefondan tam bilgi vermeyebilirlar.
Bu arada benim Genelden vatandaşlığım bugün onaylandı. 18 Mart tarihinde listeye eklenmişti. 1 ay dolmadan onay geldi. Süreç hayli hızlanmış gibi. Herkesin yakında güzel haberler almasını umuyorum.
Hayırlı uğurlu olsun :) Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Umarım herkese nasip olur yakın zaman içinde.
-
Merhabalar.
2017 Kasım ayinda Genel Olarak Vatandasliga basvurdum.
13 Mart 2018 Komisyon
22 Mart 2018 Evraklarin Gonderilmesi
6 Nisan 2018 Genel Mudurluge Ulasma
24 Nisan 2018 İnceleme ve Arastirma
18 Şubat 2019 Listeye Eklendim.
9 Nisan 2019 Karar Aşaması
12 Nisan 2019 Vatandaşlık Çıktı
Bu süreçte 6 haziran 2018'de eksik evrak istendi. 1 ağustos 2018 de eksik evraklari tamamladim. Birde Başvurduğum esnada 2 yillik aile ikamet iznini yeni almistim.
Darısı bekleyen herkesin başına.
-
merhaba arkadaşlar
son 3 haftadır benim sistemi böyle yazıyor ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmek üzere onay aşamasındadır''. listeye dahil miyim değil miyim bilgisi olan var mi
şimdeden teşekkurler
-
Alıntı:
hasan571 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar
son 3 haftadır benim sistemi böyle yazıyor ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmek üzere onay aşamasındadır''. listeye dahil miyim değil miyim bilgisi olan var mi
şimdeden teşekkurler
Bir sonraki Bilgi yazısı "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." olacak
-
Alıntı:
Merhabalar.
13 Mart 2018 Komisyon
Bu süreçte 6 haziran 2018'de eksik evrak istendi. 1 ağustos 2018 de eksik evraklari tamamladim. Birde Başvurduğum esnada 2 yillik aile ikamet iznini yeni almistim.
Merhabalar. İnceleme ve araştırma dediğiniz arşıv araştırması mı acaba? Benimki de nisan ayında arşıv araştırmaya geçmiş. Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir yazıyor. Şubata kadar araştırmadaydı sizinki, bu kadar uzun mu sürüyor?
-
merhaba arkadaslar. 12 mart gunu ıl nufus mudurlugune dosya numarası ve bas vuru numarası almak için gitdıgımde karar lıstesıne eklendıgı soyledı memur. aynı gun 3-4 saat sonra forumdakı sımbad72 ısımlı arkadasımın vasıtasıyla sagolsun tc vatandaşı olduğumuzu oğrendim. darısı bütün bekleyenlerin basına inşallah.
surec aşağı yukarı şu şekilde
genel olarak turk vatandası basvurusu ıcın. 2017 ekımde basvuru yaptım kasım 2017 parmak ızı verdım. 10 nısan 2018 komısyona gırdım bu surec içerısınde evıme polıs GELMEDİ.komısyonda basıt sorular sordular formalıteden 2 dk bıle sumedi. nısanın sonlarında e devletden baktım ınceleme ve arasdırma baslamıs. ekım 2018 ınceleme ve arasırma bıtmıs. bı sure bosda bekledı mart ayın sonlarındada 2019 lısteye eklendı. nisan kacında bılemedım karara geçdi. 12 nısan 2019 tc oldum. 18 ay surdu toplam.
2018 temuz sonunda saglık heyet raporu yenılememı ıstedıler 1 haftaya yenıledım verdım.
2017 ocakdan 2019 ocaga kadar ıkamet ıznım vardı.komısyondan 2 hafta sonra calışma ıznım bıtmıştı. ıkamet ıznı uzerınden devam etdım. aralık 2018 calısma ıznıye bas vurdum. 2019 subatda calışma ıznım geldı..ocak 2019 ıkamet ıznıye bas vurdum oda mart 2019 geldi.. surecın bu kadar uzamasını calışma ıznımın suresının bıtmesı ile alakalandırmak isterdim. dıger turlu insanın zoruna gıder uzun surmesi. dıger turlu dedıgım sebebsız yere uzun surmesı..neyse herkese bu yolda sabırlar dilerim. tc olan arkaşları kutlarım hayırlı olsun. bekleyenler de kısa zamanda olumlu sonuca varması dileği ile inşallah.
harf hatalarını dikkkate almayın. iyi günler
-
Merhabalar arkadaşlar ben 15 Nisan 2019 da Evlilik yoluyla vatandaşlık için başvurdum. Parmak izi için polise gitmem gerekiyor mu ? Eve polis kontrole gelecek mi ? Tavsiyeleriniz nelerdir ?
-
Alıntı:
Merhabalar.
13 Mart 2018 Komisyon
Hayırlı uğurlu olsun, darısı bekleyen her kesin başına, benim merak ettiğim vatandaşlık onaylandıktan sonra bunun sistemden mi öğrendiniz yoksa mesaj mı geliyor. çünkü sistemde gözükmeyip de vatandaşlığın çıktığını geç öğrenen arkadaşlar da varmış.
- - - Updated - - -
hayırlı olsun, vatandaşlığın çıktığını sistemden mi gördünüz yoksa mesaj mı geldi bilgi verirseniz çok sevinirim.
-
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Batyr @batyr bey, siz Türkmensiniz galiba? Ben de bu hafta başvurabileceğimi öğrendim. Gün sayımı yaptılar, uygun gördüler. Sonra hazırlanması gereken evrakları verdiler ve bazılarına apostil gerekiyormuş. Türkmenistan da Hague Apostille Convention üyesi değilmiş. Nasıl apostil yapacağım? Başka da birkaç sorularım var. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.
Başka da Türkmenistan'lı arkadaşlar varsa, yardımcı olabilirse sevinirim.
Not: Özelden kısa mesaj atamıyorum, yeni üyeyim, 29 ileti girmedim daha.
Merhaba garakchy,
Foruma uzun süreden beri girmemiştim. Şimdi gördüm mesajı. Öğrenebildiniz mi belgeleri nasıl tasdik ettireceğinizi?
-
Arkadaşlar merhaba. Biz evlilik yolu ile vatandaşlığa başvurduk. Parmak izi işlemi de bitti. E devletten bakınca diyorki valilik il soruşturmaniz tamamlanmıştır komisyon için tarafıniza bilgi verilecektir falan yazıyor. Bugünde bir posta aldım vatandaşlıktan şöyle yazıyor vatandaşlık başvurunuzun esası için eşiniz ile beraber müdürlüğümüze başvurunuz. Bu ne demek ? Birde sağlık heyeti falan yazıyor buradaki yazılarda ne zaman sağlık raporu alcaz o hangi süreç
- - - Updated - - -
Merhaba biz şubatta başvurduk bi süre sonra polis memurları eve geldi eşime sorular sordular bana da öyle sonrasında yabancı şube müdürlüğüne gelin dendi gittik ordan bir evrak verildi onunla gidip parmak izi verdi eşim. Sonra tekrar yabancı şubeye evrak teslim ettik orda bize denilen biz dosyanızı il göç idaresine göndericez onlar size 1 ay içinde komisyon için tarih vercekler dendi. Bugünde bir posta aldık başvurunuzun esası için müdürlüğümüze gelin yazıyor
- - - Updated - - -
Alıntı:
Merturk rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar arkadaşlar ben 15 Nisan 2019 da Evlilik yoluyla vatandaşlık için başvurdum. Parmak izi için polise gitmem gerekiyor mu ? Eve polis kontrole gelecek mi ? Tavsiyeleriniz nelerdir ?
Merhaba biz şubatta başvurduk bi süre sonra polis memurları eve geldi eşime sorular sordular bana da öyle sonrasında yabancı şube müdürlüğüne gelin dendi gittik ordan bir evrak verildi onunla gidip parmak izi verdi eşim. Sonra tekrar yabancı şubeye evrak teslim ettik orda bize denilen biz dosyanızı il göç idaresine göndericez onlar size 1 ay içinde komisyon için tarih vercekler dendi. Bugünde bir posta aldık başvurunuzun esası için müdürlüğümüze gelin yazıyor
-
beni de Whp gruba ekler misiniz lütfen
Sıfır beşyüz kırk üç iyi yüz elli sıfır beş doksan
Teşekkürler
- - - Updated - - -
Merhabalar,
Bende de aynı olay var, herhangi bir şey öğrenebildiniz mi etiken bey ?
Teşekkürler
-
merhaba : eşimin bulgaristan vatandaşı teyzesine çalışma üzerinden türk vatandaşlığı başvurusu yapalı 1 sene oldu
bu gün başvuru aşaması ne durumda diye baktığımda ilgili sitede aşağıdaki cevap yazdı bundan sonra hangi süreçler var yaklaşık hangi tarihlerde sonuç alınır bilgi verebilirmisiniz
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
-
Bugün bizim süreçte yeni bir aşama var. 9 Ocak 2019 dan beri süre gelen inceleme ve araştırmadan sonra bugün "Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir." yazıyor. Anladığım kadarıyla sona hayli yaklaştık :) bir tek anlamadığım listeye alınma kısmı es mi geçildi ?
-
2 ayı geçik karar listesindeyim ya istisnaiden :( Forum da pek aktif değil sanki artık, hiç ilerleme kaydedeniz yok mudur başka acaba?
-
Alıntı:
1985efsane rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba herkeze bir sorum olacak bilgisi olanlara ben genelden vatandaşlığa başvuruda bulundum 15.03.2019 tarihinde evrak Ankarada inceleme araştırmaya alındı bugun baktığımda Genel olarak Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilğili kuruma gömderlmiştir yazıyor bu arşiv araştırması nekadar sürüyor acaba?
durumunuzda bir gelişme oldumu ? bugün banada aynı yazı geldi
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
-
mrb,
bu süreci gecen bir arkadaş yardımcı olabilirmi ?
arşiv araştırması kaç gün sürer ve bundan sonraki aşama hangisidir. tskler
-
Alıntı:
ramazan77 rumuzlu üyeden alıntı
mrb,
bu süreci gecen bir arkadaş yardımcı olabilirmi ?
arşiv araştırması kaç gün sürer ve bundan sonraki aşama hangisidir. tskler
merhaba Arkadaşlar, yaklaşık iki aydır Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. yazısı vardı sistemden bakınca, dünden itibaren Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir, yazısı çıkıyor. bu ne anlama geliyor, bilen var mu
-
Arkadaşlar Ankarada arayabileceğimiz mail atabileceğimiz iletişim bilgileri varmıdır? Gerekirse gidebileceğimiz adres falan varmıdır?
-
Alıntı:
Bugün bizim süreçte yeni bir aşama var. 9 Ocak 2019 dan beri süre gelen inceleme ve araştırmadan sonra bugün "Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir." yazıyor. Anladığım kadarıyla sona hayli yaklaştık :) bir tek anlamadığım listeye alınma kısmı es mi geçildi ?
Evlilerde liste olayı yoktur
-
Merhaba, sizin arşiv araştırması olmadan mı karara bağlandı? Benimki 2 ay arşiv araştırmada, evlilikten başvurdum, tam 1 yıl oldu
- - - Updated - - -
Alıntı:
Alıntı:
Nuri997 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba Arkadaşlar, yaklaşık iki aydır Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. yazısı vardı sistemden bakınca, dünden itibaren Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir, yazısı çıkıyor. bu ne anlama geliyor, bilen var mu
Aynı durumdayım. Evlilikten başvurdum, 2 aydır arşın araştırmaya gönderilmiştir yazıyor. Ne kadar sürüyor bu araştırma bilen var mı. Sınraki aşama karar aşaması mı
-
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, sizin arşiv araştırması olmadan mı karara bağlandı? Benimki 2 ay arşiv araştırmada, evlilikten başvurdum, tam 1 yıl oldu
- - - Updated - - -
Aynı durumdayım. Evlilikten başvurdum, 2 aydır arşın araştırmaya gönderilmiştir yazıyor. Ne kadar sürüyor bu araştırma bilen var mı. Sınraki aşama karar aşaması mı
Merhabalar. Anladığım kadarıyla siteye güncelleme geldi; inceleme ve araştırmaya arşiv araştırması diyorlar sanırım. Bizim inceleme ve araştırma 3 buçuk ay sürdü. Başvurudan da 1.5 yıl geçti. Bu arşiv araştırmasından sonraki süreç evlilikle olanlarda karar aşamasına geçiyormuş direk.O da 1 2 ay sürüyormuş.
-
Arkadaşlar yeniden merhaba. Bugün sabah başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır diye güncelleme geldi. Şimdi yeniden baktık ' başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.' yazıyor. Bir sıkıntı mı var yoksa bana mı öyle geldi? :(
-
Alıntı:
Arkadaşlar yeniden merhaba. Bugün sabah başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır diye güncelleme geldi. Şimdi yeniden baktık ' başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.' yazıyor. Bir sıkıntı mı var yoksa bana mı öyle geldi? :(
Sizin evliliktendi değil mi başvurunuz? Yarin tebliği almak için başvuru makamina ugrayin.
E devletten nufus kayit ornegine bakin. T.C. vatandasi kimse nufus kayit ornegi sorgulasin e devletten Nufus Aile veya Aile'yi tiklayarak. O zaman gorursunuz evlilikten kazanmissa kutuge tescil edilmistir.
-
Merhaba,
Benim eşim içinvde dün akşam "Başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'' yazıyordu.. Bugün telaşlanarak başvuru yaptığım ilgili makama gittim, çok şükür eşimin Türk Vatandaşlığı onaylanmış bilgisini aldım!
Kısmet olursa yarın İl Nüfus Müdürlüğünden yeni kimliği çıkartıcaz.. İlk Başvuru ve Türk Vatandaşlığına geçiş süresi toplam 9 ayda sonuçlandı.. Darısı Sizlere inş.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Merhaba,
Benim eşim içinvde dün akşam "Başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'' yazıyordu.. Bugün telaşlanarak başvuru yaptığım ilgili makama gittim, çok şükür eşimin Türk Vatandaşlığı onaylanmış bilgisini aldım!
Kısmet olursa yarın İl Nüfus Müdürlüğünden yeni kimliği çıkartıcaz.. İlk Başvuru ve Türk Vatandaşlığına geçiş süresi toplam 9 ayda sonuçlandı.. Darısı Sizlere inş.
-
Alıntı:
Merhaba,
Ben süreci sona yaklaşmış olduğunuz için size sormak istedim. Evlilik yolu ile vatandaşlık kazanımı için eşim ile Ocak 15te komisyona girdik. Şu anda NVİ'de hala "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" ibaresi yer alıyor. Sizin için bu süreç ne kadar sürdü?
Teşekkürler
-
Alıntı:
vizir rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben süreci sona yaklaşmış olduğunuz için size sormak istedim. Evlilik yolu ile vatandaşlık kazanımı için eşim ile Ocak 15te komisyona girdik. Şu anda NVİ'de hala "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" ibaresi yer alıyor. Sizin için bu süreç ne kadar sürdü?
Teşekkürler
Merhabalar. Dün dediğiniz gibi E devletten aile nüfus kaydı örnegine baktım. Vatandaşlık olumlu sonuçlanmış. Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Siteye güncelleme gelmeden önce kazanıldığı açık olarak sitede yazılıyordu o yüzden çok tedirgin oldum red geldi diye.
Komisyona girdikten 6 ay sonra vatandaşlık aldık.İnceleme ve araştırma süreci 3 buçuk ay sürdü. Karar aşaması 10 gün sürdü ve sonuç geldi. Umarım en yakın zamanda sizinki de olumlu sonuçlanır.
- - - Updated - - -
Son bir soru soracağım :) İlçe Nüfus Müdürlüğüne Türk vatandaşı eşin de müracaat etmesi gerekir mi ?
-
Umarim en kisa zamanda bizimki de sonuclanir, 4 ay olacak 15 mayista, insan endiseleniyor.
-
Alıntı:
vizir rumuzlu üyeden alıntı
Umarim en kisa zamanda bizimki de sonuclanir, 4 ay olacak 15 mayista, insan endiseleniyor.
Ben de çok endişe etmiştim ama merak etmeyin.Ocaktan beri süreç hızlanmış gibi duruyor. Bizimki dediğim gibi mülakattan 6 ay sonra sonuçlandı. Yakın zamanda sonuçlanır.
-
Alıntı:
Merhabalar. Dün dediğiniz gibi E devletten aile nüfus kaydı örnegine baktım. Vatandaşlık olumlu sonuçlanmış. Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Siteye güncelleme gelmeden önce kazanıldığı açık olarak sitede yazılıyordu o yüzden çok tedirgin oldum red geldi diye.
Komisyona girdikten 6 ay sonra vatandaşlık aldık.İnceleme ve araştırma süreci 3 buçuk ay sürdü. Karar aşaması 10 gün sürdü ve sonuç geldi. Umarım en yakın zamanda sizinki de olumlu sonuçlanır.
- - - Updated - - -
Son bir soru soracağım :) İlçe Nüfus Müdürlüğüne Türk vatandaşı eşin de müracaat etmesi gerekir mi ?
Çok güzel haber , tebrik ederim! 9 aya sonuçlanması çok ilginç gerçekten. Siz hangi ilden başvurdunuz?