-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
mohammed rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun. Sizin başvurunuz ne zaman yapıldı ve hangi ilden ? Genel miyidi acaba ?
Merhaba, istisnai olarak başvuru yaptım ben.
Ocak 2018 ilk başvurusu.
Nisan 2018 ayının ortası komisyon.
Evraklar ankaraya Mayıs 2018 ayının sonunda ulaştı.
Eylül 2018'de eksik evrak bildirimi geldi doğrum yeri ile alakalı. Aralık ayının ortasında teslim ettim.
Şubat ayının ortasında valiliği aradım, karar aşamasında diye öğrendim
-
Az önce sistem'den Ekim 2017 Genelden yaptığım başvurumu karar aşamasına geçtiğine öğrendim.
-
Alıntı:
Az önce sistem'den Ekim 2017 Genelden yaptığım başvurumu karar aşamasına geçtiğine öğrendim.
Merhaba listeye eklenmesi gerekiyordu ilk önce ama. Daha önce listedemiydiniz? Ben sizin arastirmada oldugunuzu okudum sanki bir onceki sayfada.
-
Ben biraz şaşırdım çünkü listeye eklenip öyle karar aşamasına geçer ama nvi sorgulamada karar aşamasında diyor
-
Alıntı:
Ben biraz şaşırdım çünkü listeye eklenip öyle karar aşamasına geçer ama nvi sorgulamada karar aşamasında diyor
Hmmm. Arsiv arastirmaniz olumlumuydu? Sordununuz mu hic nufusa? Aynen prosesde ilk listeye eklenir bakanliga gider onaylanir sonra karar asamasi yazar. Karar asamasi tescil asamasi olur.
-
Evetö Istanbul'da yaklasık 5 ay once araştırmanın olumlu sonuçlandığını öğrenmiştik
-
Alıntı:
Evetö Istanbul'da yaklasık 5 ay once araştırmanın olumlu sonuçlandığını öğrenmiştik
Anladim peki. Bende şaşırdım açıkcasi cunku genel basvuran herkesde proses böyle. Sizde direk karara gecmis. Neyse hayirli olsun o zaman :)
-
Alıntı:
puncover rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, istisnai olarak başvuru yaptım ben.
Ocak 2018 ilk başvurusu.
Nisan 2018 ayının ortası komisyon.
Evraklar ankaraya Mayıs 2018 ayının sonunda ulaştı.
Eylül 2018'de eksik evrak bildirimi geldi doğrum yeri ile alakalı. Aralık ayının ortasında teslim ettim.
Şubat ayının ortasında valiliği aradım, karar aşamasında diye öğrendim
Merhaba hangi numarayı aradınız.199 mu
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba hangi numarayı aradınız.199 mu
Başvuru yapmış olduğum valiliği aradım.
-
Bu kadar zaman beklyip, gün sayımı olsun, ankaradaki araştırma ve inceleme çalışma izni uzatma vergi ödeme sonra ret gelmesi tarif edilemez bir duygudur . Olumlu biten araştırmadan sonra karar aşamasına geçtim ama bugün bana ret geldi. Lanet olsun
-
Alıntı:
Bu kadar zaman beklyip, gün sayımı olsun, ankaradaki araştırma ve inceleme çalışma izni uzatma vergi ödeme sonra ret gelmesi tarif edilemez bir duygudur . Olumlu biten araştırmadan sonra karar aşamasına geçtim ama bugün bana ret geldi. Lanet olsun
Nasıl ya, araştırma olumlu olduktan sonra öyle bir ihtimal var mı?
-
Alıntı:
puncover rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl ya, araştırma olumlu olduktan sonra öyle bir ihtimal var mı?
Malesef var :( Madde 10:
Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı, bu Kanunda belirtilen şartları taşıması halinde yetkili makam kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir. Ancak, aranan şartları taşımak vatandaşlığın kazanılmasında kişiye ---mutlak bir hak sağlamaz.---
Çok gecmis olsun mohammed. 60 gün içinde İdare mahkamesine İptal davasi acabilirsin.
-
Alıntı:
simbad72 rumuzlu üyeden alıntı
Malesef var :( Madde 10:
Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı, bu Kanunda belirtilen şartları taşıması halinde yetkili makam kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir. Ancak, aranan şartları taşımak vatandaşlığın kazanılmasında kişiye ---mutlak bir hak sağlamaz.---
Çok gecmis olsun mohammed. 60 gün içinde İdare mahkamesine İptal davasi acabilirsin.
Bu saatten sonra dava açsam ne değişecek.
Bu kadar uğraştıktan sonra, verilen sonuca bak. durumu benden daha kötü olan bir sürü insan vatandaşlığı başvurusu onaylandı. Bizimki'nin sebebi nedir acaba ? cok merak ediyorum.
-
Alıntı:
Bu saatten sonra dava açsam ne değişecek.
Bu kadar uğraştıktan sonra, verilen sonuca bak. durumu benden daha kötü olan bir sürü insan vatandaşlığı başvurusu onaylandı. Bizimki'nin sebebi nedir acaba ? cok merak ediyorum.
Başvuru makamından tebligat almadınız mı daha? Sistemden mi öğrendiniz? Nasıl öğrendinız? Tebligatta yazması gerekiyor aslında. Genelde milli güvenlik kamu bakimından sorun olduğunda red geliyor.. Birde Türkiye dışında yani vatandasi oldugunuz ülkede sorun yaşadıysanız önemli bir ceza felan varsa ondan dolayıda red gelebilir. Türkiyede hiçbir sorun çıkmamasına rağmen araştırmada.
-
Alıntı:
Başvuru makamından tebligat almadınız mı daha? Sistemden mi öğrendiniz? Nasıl öğrendinız? Tebligatta yazması gerekiyor aslında. Genelde milli güvenlik kamu bakimından sorun olduğunda red geliyor.. Birde Türkiye dışında yani vatandasi oldugunuz ülkede sorun yaşadıysanız önemli bir ceza felan varsa ondan dolayıda red gelebilir. Türkiyede hiçbir sorun çıkmamasına rağmen araştırmada.
Bugün öğlen saatinde sistemden öğrendim. Sonra vatandaşlık müdürlüğüne gidip tebligat aldım.
Zaten araştırma olumlu bitmiştir, milli güvenlik ile ilgili bir konu varsa araştırma olumlu sonuçlanmazdı. Yurtdışı da yaşdığım bir olay olmadı.
Kafam gitti yemin ederim. Yaklaşık 18 ay belkledikten sonra böyle bir sonuç alacağıma hiç düşünmezdim.
- - - Updated - - -
Tabligatta şöyle yazıyor. Ret sebebi 10. madde.
Bu konu ile ilgili fikriniz var mı ? dava açsam sonuç değişir mi acaba ? dava kaç sürer ?
Ya da karar değişmesi için dava dışında bir yol var mı ?
-
Alıntı:
Bugün öğlen saatinde sistemden öğrendim. Sonra vatandaşlık müdürlüğüne gidip tebligat aldım.
Zaten araştırma olumlu bitmiştir, milli güvenlik ile ilgili bir konu varsa araştırma olumlu sonuçlanmazdı. Yurtdışı da yaşdığım bir olay olmadı.
Kafam gitti yemin ederim. Yaklaşık 18 ay belkledikten sonra böyle bir sonuç alacağıma hiç düşünmezdim.
- - - Updated - - -
Tabligatta şöyle yazıyor. Ret sebebi 10. madde.
Bu konu ile ilgili fikriniz var mı ? dava açsam sonuç değişir mi acaba ? dava kaç sürer ?
Ya da karar değişmesi için dava dışında bir yol var mı ?
Madde 10: Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı, bu Kanunda belirtilen şartları taşıması halinde yetkili makam kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir. Ancak, aranan şartları taşımak vatandaşlığın kazanılmasında kişiye ---mutlak bir hak sağlamaz.--- Yani Taktir Yetkisi diyerekten red verilmiş.
Mahkemesiz malesef yapabileceginiz bir şey yok. Mahkemeye net bir sebep, bilgi ve belge vermek zorunda idare normalde. Ama Tabi Kamunun üstünlüğüde var. İçişleri Taktir Yetkimizi şu sebepten dolayı kullandık diyebilir. Bu dava Temyize gider yani Danıştayda sonuçlanir net olarak. Bu da bir 1-2 yıl demek. :/ Yerel Mahkeme bozsa bile içişleri Danıştaya yani Temyize gider. Yerel Mahkeme bozmasa bu sefer sizin temyize yani Danıştaya gitmeniz lazım. Tabi bu sebeplerden ötürü hem zaman uzayacak hemde maddi yönden harcamalarınız çok olacak.
Yinede Bir Haksızlık olduğunu düşünüyorsanız ve eminseniz iyi bir vatandaşlık hukukunda uzman avukat bularak kararın iptalini sağlayabilirsiniz bence. Avukat önemli bu konuda yani işi bilen bir avukat olmalı. Tekrar çok geçmiş olsun. Duygunuzu anlıyorum az çok :(
-
Alıntı:
Madde 10: Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı, bu Kanunda belirtilen şartları taşıması halinde yetkili makam kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir. Ancak, aranan şartları taşımak vatandaşlığın kazanılmasında kişiye ---mutlak bir hak sağlamaz.--- Yani Taktir Yetkisi diyerekten red verilmiş.
Mahkemesiz malesef yapabileceginiz bir şey yok. Mahkemeye net bir sebep, bilgi ve belge vermek zorunda idare normalde. Ama Tabi Kamunun üstünlüğüde var. İçişleri Taktir Yetkimizi şu sebepten dolayı kullandık diyebilir. Bu dava Temyize gider yani Danıştayda sonuçlanir net olarak. Bu da bir 1-2 yıl demek. :/ Yerel Mahkeme bozsa bile içişleri Danıştaya yani Temyize gider. Yerel Mahkeme bozmasa bu sefer sizin temyize yani Danıştaya gitmeniz lazım. Tabi bu sebeplerden ötürü hem zaman uzayacak hemde maddi yönden harcamalarınız çok olacak.
Yinede Bir Haksızlık olduğunu düşünüyorsanız ve eminseniz iyi bir vatandaşlık hukukunda uzman avukat bularak kararın iptalini sağlayabilirsiniz bence. Avukat önemli bu konuda yani işi bilen bir avukat olmalı. Tekrar çok geçmiş olsun. Duygunuzu anlıyorum az çok :(
Merhaba bu durumda yabancı kişinin dava açtıktan sonra yine çalışma izni ve benzeri bişey lazım mı acaba.
Arkadaşa çok geçmiş olsun.uzuldum.allah yardımcı si olsun inşallah
- - - Updated - - -
Alıntı:
Merhaba bu durumda yabancı kişinin dava açtıktan sonra yine çalışma izni ve benzeri bişey lazım mı acaba.
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
Merhaba. Evet mahkeme sonuçlanincaya kadar mevcut ikametiniz veya calisma izniniz varsa suresi bittigi taktirde uzatmaniz lazım.
-
Alıntı:
Merhaba. Evet mahkeme sonuçlanincaya kadar mevcut ikametiniz veya calisma izniniz varsa suresi bittigi taktirde uzatmaniz lazım.
Tamam. Teşekkürler
-
merhaba arkadaşlar.. mohammed abi çok geçmiş olsun
arkadaşlar bende bişey soracakım .. ben ıraklıyım 2015ten beri türkiyedeyim 2017de ev aldığım için taşınmaz malı ikameine geçiş yaptım.
daha önce aldığım ikamet türü Uluslararası korunma yani Sığınmacı diyebilirsiniz .. bugün il göç idaresine gittim ve durumumu anlattım .. "sığınmacı ikameti göç idaresi kanuna göre sayılmaz nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne göre sayılır bu yüzden bişey diyemeyiz siz süre dolduğunuzda başvuru yapın, sayılıp sayılmadığı o zaman da öğrenirsiniz" dediler
acaba bilginiz var mı be konuda, aynı durumda olan biri var mı ?
saygılarım
-
-
16 kasım 2017 de başvuru yaptık istisnai vatandaşlığa
Şubat 2019 da vatandaşlık aldık
Araştırma aşamasından sonra, karar makamına sunulacak listeye eklendi sonra
karar aşaması sonra
onaylandı her aşama bir iki hafta falan sürdü bizim
İnşallah bekleyen herkese nasip olsun🤲🏻
-
Ağustos 2017'de genelden başvurdum. 18 Mart bugün listeye eklendi. İnşallah yakın zamanda biter.
-
Merhaba öncelikle hayirli olsun , ayni sekilde bende evlenme yoluyla vatandaslik icin basvuru yapacagim fakat gerekli belgelerde anlayamadigim bikac kisim var mesela ; tescile esas olacak sekilde tum kimlik bilgilerini gosterir belge derken neyi kastediyor Ve bir de gerekli belgeler disinda istenilen baska seyler var mi , cevaplarsaniz sevinirim .
-
2017 Kasım genel başvuru bugün 199 arayarak karar makamina sunulacak olan listeye eklenmisim.darisi bekleyenlerin başına en kısa zamanda. İnşallah
- - - Updated - - -
Alıntı:
Ugrdrn rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba öncelikle hayirli olsun , ayni sekilde bende evlenme yoluyla vatandaslik icin basvuru yapacagim fakat gerekli belgelerde anlayamadigim bikac kisim var mesela ; tescile esas olacak sekilde tum kimlik bilgilerini gosterir belge derken neyi kastediyor Ve bir de gerekli belgeler disinda istenilen baska seyler var mi , cevaplarsaniz sevinirim .
Apostil olunması gereken belgeler.ornek isim denglik belgesi apostil olunmalı ikametin noter onaylı olmalı varsa çalışma izni noter onaylı olmalı.. önce gün sayımı yapın bütün evraklari topladıktan sonra sağlık heyeti raporu yapın en son yapın çünkü süreli oo 6 ay sonra yenile diyecekler heyet raporu nu. Şuan bunlar aklıma geldi.diger arkadaşlar da konuyu okuyunca yardımcı olucaklar. iyi günler
-
Olumlu gelişme yaşayan herkese hayırlı olsun, bekleyenlerin de darısı başına
Ben de neredeyse 5 haftadır karar listesine eklenmiştir yazısını görüyorum, istisnaiden başvurmuştum. Acaba daha ne kadar bekleyeceğiz, fikri olan var mıdır
-
Merhaba, evlilikten başvurduysa gün sayı olayı yok, tesçile esasen apostilli demek. Evet, appstili kendi konsolosluktan yaptıracaksınız, sonra nufus müdürlüğünde konsolosun mühürünü ve imzasını onaylattıracaksınız. Bu kadar.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar merhaba, bende 2 hafta önce İstanbulda komisyona girdim.başvurum evlilikten. 2 soru sordular. Eşin nereli ve nerde tanıştınız. Aynı sorular da eşime. Şimdi sistemde kontrol ediyorum, evraklar Genel müdürlüğüne karar için gönderilmiş fakat hala ulaşmamıştır yazıyor. 10 gündür bu şekilde. Bu evraklar yürüyerek mi gidiyor nasıl 10 gün ulaşmamıştır anlayamadım. Bir sonraki aşama nedir? Listeye mi eklenesek? Daha ne kadar beklemem gerekiyor?
-
Arkadaslar yanitlar için teşekkürler ; bu kimlik bilgilerini gosterir belgeyi konsolosluktan alacagiz da eşimin ulke konsolosu da sadece istanbulda var ve biz izmirdeyiz bu belgeyi elde etmek icin de istanbula gitmek gerekiyormus yani bu belgenin yerine gecer baska bir belge yok mudur mesela kendi ulke kimlik karti ; evlilik cuzdani vs gibi , o belge olmadan basvuru yapamaz miyiz ?
-
Malesef. Konsoloslukta belgeyi alırken orada başka illerden bu belge için gelenler vardı. Bursadan izmirden... sanırım doğum belgesinden bahsediyoruz, sadece onu aldım konsolosluktan. Sistem o kadar acıması ki, kimse ozel durumunuza bakmaz..
- - - Updated - - -
Bu arada önceden konsolosluğa telefon etmeniz faydalı olur, bazen randevu gerekiyor
-
Merhaba herkeze bir sorum olacak bilgisi olanlara ben genelden vatandaşlığa başvuruda bulundum 15.03.2019 tarihinde evrak Ankarada inceleme araştırmaya alındı bugun baktığımda Genel olarak Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilğili kuruma gömderlmiştir yazıyor bu arşiv araştırması nekadar sürüyor acaba?
-
Merhaba ;
Eşimle 2008 Yılında evlendik 2016 yılının sonunda Türk vatandaşlığına başvurduk. 2017 yılı Temmuz ayında mülakat yapıldı. Süreç çok uzun sürdü.
Başvuru numarası ile kontrol ettiğimde 'Evleneme yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel müdürlüğümüze ulaşmış. Başvurunuz inceleme ve araştırma aşamasındadır.' gibi uzun bir yazı yazıyordu. İstanbul valiliğine giderek sorun olup olmadığını sorduk. Sorun gözükmediği, hatta sonuçlanmış olması gerektiği söylendi. Dilekçe ile bilgi istedik.
Şuanda Başvuru numarası ile tekrar kontrol ettiği 'Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.' yazmakta.
Bu bir gelişme midir? Yoksa sadece ifade değişikliği mi?
Konu hakkında bilgilendirmenizi ve yardımcı olmanızı talep ediyorum.
-
Merhaba arkadaşlar. Dünden beri sayfa sayfa okuyorum. Şu anda, 31.03.2019 tarihinde (seçim günü), toplamda 280 sayfa var. Dünden beri 177 sayfa okudum, yine de 100den fazla sayfa var bu başlıkta. Birçok bilgi edindim buradan. Hepinize teşekkürler.
- - - Updated - - -
Gün sayımı yaptırdım, olumsuz sonuç gelir diye endişe ediyordum, ama gün sayımı olumlu geldi, yani TC vatandışlığa başvurabiliyorum, artık. Düzenlenmesi gereken birçok evraklar varmış. Apostil meselesi zor özellikle. Türkmenistan vatandaşları yardımcı olursa sevinirim. Saygılar.
Not: Belli bir ileti sayısına ulaşmadan buradaki üyelere kısa mesaj gönderemiyormuşum. O yüzden kusura bakmayın, biraz flood gibi oldu iletilerim.
-
Alıntı:
etiken rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ;
Eşimle 2008 Yılında evlendik 2016 yılının sonunda Türk vatandaşlığına başvurduk. 2017 yılı Temmuz ayında mülakat yapıldı. Süreç çok uzun sürdü.
Başvuru numarası ile kontrol ettiğimde 'Evleneme yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel müdürlüğümüze ulaşmış. Başvurunuz inceleme ve araştırma aşamasındadır.' gibi uzun bir yazı yazıyordu. İstanbul valiliğine giderek sorun olup olmadığını sorduk. Sorun gözükmediği, hatta sonuçlanmış olması gerektiği söylendi. Dilekçe ile bilgi istedik.
Şuanda Başvuru numarası ile tekrar kontrol ettiği 'Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.' yazmakta.
Bu bir gelişme midir? Yoksa sadece ifade değişikliği mi?
Konu hakkında bilgilendirmenizi ve yardımcı olmanızı talep ediyorum.
Merhaba bence ifade değişikliğidir. Allah buyolda sabır versin.
-
Merhaba Batyr @batyr bey, siz Türkmensiniz galiba? Ben de bu hafta başvurabileceğimi öğrendim. Gün sayımı yaptılar, uygun gördüler. Sonra hazırlanması gereken evrakları verdiler ve bazılarına apostil gerekiyormuş. Türkmenistan da Hague Apostille Convention üyesi değilmiş. Nasıl apostil yapacağım? Başka da birkaç sorularım var. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.
Başka da Türkmenistan'lı arkadaşlar varsa, yardımcı olabilirse sevinirim.
Not: Özelden kısa mesaj atamıyorum, yeni üyeyim, 29 ileti girmedim daha.
-
Merhabalar Göçmen olarak vatandaslik başvurunuz inceleme ve araştırma aşamasındaydı.Şimdi arşiv araştırmasına geçmiştir yazıyor.Bu bir ilerleme mi yoksa sadece sistem degisikliginden dolayı oyalama mı.Varmıdır bir bilgisi olan ?Teşekkürler.
-
Merhaba arkadaslar; evlilikten basvurumuzu tamamladik artik sureci takip edecegim; burdan ozellikle ruya01 ve emel86 isimli arkadaslara teşekkür ederim. Bende yardim amacli evlilikten basvurularda internette yazmayan birkac belgeyi paylasmak isterim turk eşe ait nüfus kayit ornegi ve 4adet biyometrik fotograf isteniyor buna ek olarak da tescile esasen detayli kimlik belgesi dedigi doğum belgesi oluyor onu da esinizin konsoloslugundan alip kaymakamliktan onaylatmak gerekiyor , diger belgelerde internette yazilanlar okadar , herkese en kisa sürede istedigi sonuclari elde etmesini dilerim.
-
Hayırlı olsun, bana göre evrak tamamlama süreci en zor kısım. Bundan sonra sabırla beklemeniz lazım. Siz hangi ilden başvurdunuz bu arada? İstanbul il nufus müdürlüğünde bana verilen istenilen evrak listesinde çok net doğum belgesi yazıyordu. O listede her belgenin altında detaylı açıkmama da vardı. Biyometrik resim de vardı o listede(mart 2018 de) Yalnız il nüfus müdürlüğünün resmi sitesinde liste kesinlikle eksik ve yetersiz. Ve bu listeyi güncellemiyorlar malesef. Başvuru yapmak isteyeyen arkadaşlar mutlaka bizzat vatan caddedeki il ve nüfüs müdürlüğünden elden alsın listeyi.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar bende de gelişme oldu, sistemde kontrol ettiğimde arşiv araştırmaya gönderilmiş yazıyor. İstanbulda başvuran arkadaşlar arşiv araştırma süreci ne zaman tamamlanıyor genelde? Yardımcı olursanız sevinirim, çok teşekkürler
-
Alıntı:
Ugrdrn rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaslar; evlilikten basvurumuzu tamamladik artik sureci takip edecegim; burdan ozellikle ruya01 ve emel86 isimli arkadaslara teşekkür ederim. Bende yardim amacli evlilikten basvurularda internette yazmayan birkac belgeyi paylasmak isterim turk eşe ait nüfus kayit ornegi ve 4adet biyometrik fotograf isteniyor buna ek olarak da tescile esasen detayli kimlik belgesi dedigi doğum belgesi oluyor onu da esinizin konsoloslugundan alip kaymakamliktan onaylatmak gerekiyor , diger belgelerde internette yazilanlar okadar , herkese en kisa sürede istedigi sonuclari elde etmesini dilerim.
Rica ederim. İnşallah sizin başvurunuz benimki gibi uzun sürmez kısa zamanda olumlu sonuçlanır.
Ayrıca 199 son aradığımda artık bilgi vermiyorlar. Dosya ve baş vuru numara ile e devlet den takib edeceğiz. Zaten e-devlet den takib ediyorduk son güncelleme yüzünden takibi bıraktım çünkü numara eksik vermişler bana. .neyse. herkese en kısa zamanda TC kimlik alması dileği ile. İy günler
- - - Updated - - -
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun, bana göre evrak tamamlama süreci en zor kısım. Bundan sonra sabırla beklemeniz lazım. Siz hangi ilden başvurdunuz bu arada? İstanbul il nufus müdürlüğünde bana verilen istenilen evrak listesinde çok net doğum belgesi yazıyordu. O listede her belgenin altında detaylı açıkmama da vardı. Biyometrik resim de vardı o listede(mart 2018 de) Yalnız il nüfus müdürlüğünün resmi sitesinde liste kesinlikle eksik ve yetersiz. Ve bu listeyi güncellemiyorlar malesef. Başvuru yapmak isteyeyen arkadaşlar mutlaka bizzat vatan caddedeki il ve nüfüs müdürlüğünden elden alsın listeyi.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar bende de gelişme oldu, sistemde kontrol ettiğimde arşiv araştırmaya gönderilmiş yazıyor. İstanbulda başvuran arkadaşlar arşiv araştırma süreci ne zaman tamamlanıyor genelde? Yardımcı olursanız sevinirim, çok teşekkürler
Merhaba benim inceleme ve araştırma Ekim gibi bitdi ama listeye Mart ayında eklendi. Kişiye ve başvuruya ve il ilçeye göre değişir miş
-
2017 Ağustosta yaptığım genel başvuruma güncelleme geldi. ""başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir." diyor. Listeye 18 martta eklenmişti.
-
Alıntı:
twisted rumuzlu üyeden alıntı
2017 Ağustosta yaptığım genel başvuruma güncelleme geldi. ""başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir." diyor. Listeye 18 martta eklenmişti.
2017 Ağustos mu? Niye bu kadar uzun sürdü? Acaba benimki de uzun sürer mi? Saygılar.