Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Facebookta benim kurduğum ve su anda 300lere yaklaşan üyesi olan "firar subay/astsubay" isimli bir sayfa var. Hukuki.netteki haberlerle birlikte karşılaştığım çeşitli tartışma konularını orada da paylaşıyorum. Su ana kadar firar yoluyla ayrılmış pekcok kişiyle tanıştım ve bu insiyatifimden oturu cok pozitif tepkiler aldım. Oraya üye olabilirsiniz. İstediğiniz ne varsa orada propagandasını yapabiliriz.
Aktif meslekte olanlar girmez, tartışmaz, yürümez diye düşünmeyin. Ben yurtdışına firar ettiğimden beri Türkiye'de ne imkansız denilen seylerin tartışmaya açıldığını, nelerin değiştiğini ve hala degismekte olduğunu cok iyi biliyoruz hepimiz. Esas etkili olan aktif personelin de sesini korkmadan duyurmasidir.
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
macabre, facebook taki grubunu biliyorum gayet başarılı ve ilk bence. Maalesef sadece bu acıyı ceken anlar diyenler hep yalnız kalıyor. İnanın kürek mahkumundan farkı yok. Çok acı birşey mesleği bırakmak istemenin yanında gbt aranması ve sonu hapisle biten bir ceza şekli.. Bende bir süredir firariyim... Kendimce sebeplerden ötürü. Yıllarca dağlarda gezdik, ama anlıyorki insan tsk da bir hiçmişşsin. Egoist insanlar oldukça daha cok firarlar olur. Kurum kan kaybediyor, bunlar hala 112. madde türküsünü söyleye dursunlar. Yazık,hemde çok yazık...
Bugun yeni bir e-posta aldim meclisteki gonderdigim mesajlara cevap olarak, asagida paylasiyorum:
Sayın TSK Görevlisi,
Mağduriyetiniz hakkında gerekli olan çalışmaların yapılması için yazılı önerge sunacağız.
Saygılarımla,
İsmet BÜYÜKATAMAN
MHP Genel Sekreteri
Sayın Macabre; yapmış olduğunuz çalışmalar, vermiş olduğunuz özveri ve hassasiyetten dolayı kendi adıma çok teşekkür ederim.. Bende milletvekillerine mail gönderdim fakat bu kadar net cevaplar alamadım.. İleri ki dönemde umarım herşey çok daha güzel olacak..
Bende bu ordunun kahrını çekmekten usandım bunaldım artık ama en iyisi yılbaşına kadar beklemek meclis ne yapacaksa yapar bizde gerekeni yaparız diye düşünüyorum ne dersiniz?
ii akşamlar benim bir sorum olacak lütfen cevaplayın eğer yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.benim kardeşim firar etti. bize 30 bin lira tazminat geldi. şimdi sorum şu gelen postada kardeşimin ismi yazıyor ama kefil babam onun adınada gelecek mi ? ayrıca gelen kağıtta o paranın fazlalığıyla ilgili itiraz kısmı var sanırım biraz parada indirim oluyormuş.ama hemen altında bir tablo var 2011 eylül ekim ... diye giden 2016 yılına kadar doldurulması gerken bir tablo var.itiraz edersek o tabloyayı doldurmamız da gerekiryormu? yani anlamadığım paranın ne kadar indirileceğini bilmeden nasıl taksitlerde ödeyeceğimizi nereden bileceğiz biz? ayrıca babam adınada bir ödeme planı gelecekmi eğer gelecekse onu beklemelimiyiz.çünkü gelmeyecekse bir ay içinde ödeme planını doldurup geri yollamamız gerekiyor ki bu sürece bir kaç güne kadar doluyor.lütfen yardımcı olun
yokmu sorularımı cevaplayacak.arkadaşlar kardeşim okula başladığında 14 yaşındaydı.kefil babam oldu.ama ilk posta kardeşim adına geldi.bir aylık süre dolmak üzere icralık olabilme durumumuz var.babam kendi adına gelecek diye biliyor.yanılıyorsak söyleyin
kardeşiniz ne zaman firar etti birde mesleğe giriş tarihi ne zaman?kaç yıl görev yaptı?
faiziyle birliktemi 30 bin lira tazminat geldi?
30 .08.2005 başlama tarihi 25.01.2011 ilşiğinin kesildiği tarih toplam hizmet süresi 25 gün 4 ay 5 yıl.toplam borç 40 bin lira okul kurs bedelini 15 yıl ile çarpıyorlar çalıştığını günü hesaplayıp çıkarıyorlar 30 lira kalmış.peşin ne kadar ödeyeceksen dolduruyorsun gerisini yıllık tabloya yazıyorsun.30 bin lira faizsiz.taksitlendirdiğine faiz koyuyorlar.sanırım oda yıllık % 9 oluyormuş.onu anlamıyorum nasıl hesaplandığını toplam borcumu çarpıyorsun bilemiyorum hesabını eğer öyleyse 2700 lirada o eder.2004 mezunu ama kursları elemişler iş başı 2005 olarak yazmışlar.