Vay be ne konuymuş,240 ileti,19.040 okunma.Prdon 241 ileti oldu benimkiyle,benim neyim eksik.Örnek hoşuma gitti,"aşkı-memnu bitti,sırlar kapısı başladı.
Printable View
Vay be ne konuymuş,240 ileti,19.040 okunma.Prdon 241 ileti oldu benimkiyle,benim neyim eksik.Örnek hoşuma gitti,"aşkı-memnu bitti,sırlar kapısı başladı.
Türkiyedeki davam bir türlü baslayamiyor nedeni ise Yargitay kararina yine itiraz etmisler ve dosya ikinci kez Ankara Yargitaya gidecek, Avukatim karsi taraf davayi uzatmak icin yapiyor diye yazi yazmis ve bu sefer 1aya kadar gelir diyor vede karsi tarafin 300-400 lira ceza ödeyecegini söylüyor galiba Yargitayi bosuna ugrastirdiklari icin olsa gerek bu ceza..
Ben bu isi anlamadim gitti davayi baska ilcede acmamiza karsi ciktilar buna eyvallah, sonra dosyayi Yargitaya gönderdiler, dosya oradan onandi geldi simdide yetkisi olmayan Mahkeme bunlara Nafaka baglamadi diye (zaten zina yapan kadina tedbir nafakasi bile yok)yine dosya Yargitay yolunda...
hata bendeki bunlari serefli insan sanip kimse duymadan gidin orada anlasmali bosanmayi kabul ediyoruz,herseyden feragat ediyoruz diye imza atin diye baska ilceden durusma tarihi aldim yoksa simdiye coktan hersey bitmis olacakti gerci bunlar zina ispatlansa bile yine beni tekrar evlenemesin dava uzasin diye tekrar temyize basvururlar...
Yazınızı,daha doğrusu başınızdan geçen bu talihsiz olayları okudum.Kanım dondu resmen.Gerçek anlamda çok sabırlısınız.Umarım Tanrı sabrınızın mukafatını verir size....Ama ben bir bayan olarak diyorumki, keşke gizli kamerayla falan çekim yapmasaydınız..hiç o ayrıntılara girmeseydiniz.çünkü o görüntüler,ömrünüz boyunca zihninizden çıkmayacak ve her ilişkinizde güvensizlik yaratacak kadar travmatik görüntüler...inşallah kendinizi bir an önce toplarsınız...hayatta başarılar..
camur üstüme sicramaya devam ediyor....
yine polise beni sikayet etmis, yakinda ifade vermeye cagiriyorlar, avukatim ilgilenecek ama bosuna kafa agrisi ve yine masraf, onun derdi yok, nasilsa devlet herseyi ödüyor, cani sikildikca dava aciyor, yada polise sikayete gidiyor..
bu sefer demiski yazin bunun zina fotolarini internet üzerinden ücüncü sahislara göstermisim, bu konu 10. ayda mahkemede görüsülmüstü hakim bana ceza vermedigi icin ne yapacagini, nasil yalan söyleyecegini sapitti iyice, ama korkum yok, ben zaten o tarihlerde kimseye foto falan göndermedim..
Sonra buna para veren ve ev kirasini ödeyen is ve isci bulma kurumu dairesiyle problemim var, buradaki yakindaki kurum aylardir buna para veriyordu ama benden geri istemiyordu ama bu tasindigi yerdeki kurumdaki görevli ilk haftadan bana mektup yazdi ve karina nafaka ödemen gerekli diye tutturdu..
itiraz mektubu yazdim biz türk medeni kanununa göre evlendik ve bu kanuna göre zina yapan kisinin nafaka hakki yok, hem zaten bizim bosanma davamiz Türkiyede olacak diye ama gelen cevapta Almanyada bosanmadan önce ilk ayrilik senesi oluyor o sene dolmadan bosanma davasi acilmiyor ve bu kadin burada yasadigi icin Türkiyenin kanunu burada gecmez hem ilk sene bu kadinin calisma mecburiyeti yok, mecbur ona nafaka vereceksin, karari kabul etmiyorsan bizi mahkemeye verebilirsin diye yazmis...
görevli memur, su kadina bak nerelerden cikti geldi, almancasi yok, cocuguda alamamis yanliz yasayan genc bir kadin, buna neden biz bakalim, gitsin calissin demiyorda bana kafayi takti..
Avukatim bu konuyla ilgilenecek ve en kötü ihtimalle ona nafaka ödemektense devlet kurulusunuda mahkemeye verecegim...
ugruna uzaklara tasindigi ücüncü dostuda bunu basindan atmis...
Türkiyedeki dosya tahminim 2 haftaya kadar Yargitaydan geri gelir ve insallah subatta kendi ilcemizde dava görülmeye baslanir..Yargitay sayfasinda günlerdir sorun var, girilmiyor bir türlü dosya sorgulama bölümüne..
suan tek sevindigim haber, bugünkü mahkemede kizimin benim yaninda kalmasi yönünde karar cikti, artik hersey resmilesti..karsi taraf artik cocugu ana okulundan almayacak ve bende 25 km uzaga kizimi geri teslim almaya gitmeyecegim, benim kaldigim sehirdeki tren istasyonuna gelecek, kizimi benden alip 10 dk. sonraki trenle geri gidecek, 2 gün sonra ayni sekilde geri teslim edecek..
burada sokaklarda kuzenlerimin ogullari 20 ve 16 yaslarinda onlardan birisini uzaktan bile görse hemen bana tel. aciyor, ben polise sikayete gidecegim, benim burada
can güvenligim yok diyordu, maksati cocugumu benim onun ayagina götürmemdi ama hakim böyle karar verdi, cok iyi oldu böyle..
Artik öbür davalari bekliyorum ama en önemlisi kizimin hayatini kurtardim cok mutluyum......
bunun ücüncü dostu tir söförüymüs, ve bir otobandaki benzinlikte mola verirken, bizim komsuda tir söförü, tesadüfen onunla sohbet etmisler ve ona, benim dostum senin kaldigin sehirden buraya tasinmis, ismi ...... ben onunla beraberim demis...bu olayi 3-4 hafta önce duymustum...
son görüsmelerinde ise ben o kadini biraktim demis komsuya... ve o adamin dedigine göre ondan önceki ikinci dostuda zaten karisindan ayri yasayan 2 cocuklu birisiymis..
yolunu sapitti iyice......
allah senide benide kurtarmış işte onlarda karakter olsa bunları yapmazlardı ben şahsen kurtulduğuma seviniyorum er geç boşanmada olur ama olan yine çoçuklara oluyor ne desek boş öyle veya böyle ya annesiz ya babasız kalacaklar ömürleri boyunca bir yanlarında anne bir yanlarında babasıyla gezemeyecek hatta böyle bir anı anımsamıyacaklar bile bak şimdi yine kızım geldi aklıma şimdi o çok uzaklarda herşey insanlar içinmiş bunu birkez daha anladım .......................... Bu arada lafın çok süperdi aşk-ı memnu bitti şimdi sırlar kapısı başladı .en ufak şüphem yok allah herkese hak ettiğini verecek zaman en güzel ilaç sabırla bekleyelim emin ol kafalarını çok duvarlara vuracaklar .............
Buna katılıyorum...
Buna da katılıyorum...
Ama buna katılmıyorum..
Ben bu güne kadar yuvasını dağıtacak kadar cesur, kocasını aldatacak kadar gözüpek, çocuk çocuk düşünmeyecek kadar tutkulu olup da, yaşadıklarından sonra pişman olan kadın görmedim, duymadım...
Erkek boşandığına ve yalnız kaldığınına ancak Boşanma ilamını eline alınca inanır. Kadının farkı ise ; önce inandırır hazırlar kendisini, sonra boşar..
O nedenledir ki kadınlar boşanma davalarında bu ayırım nedeni ile 1, yasanın kendilerine verdiği açık destekle 2 - 0 öndedirler hep. Erkeğin yediği golleri sayacak olursak, 3 ncü golü nafakada, 4 ncü golü tazminatta, 5 nci golü ev ve eşyaların paylaşımında, penaltıdan 2 puanlık golü de velayeti kaybettiklerinde yiyorlar..
Hem karakterlerinin olmadığını söylüyorsunuz, hemde pişman olurlar diyorsunuz, bunlardan birisi varsa diğeri barınamaz zaten o bünyede. Pişman olacak kadar karakter ve seciye sahibi olan aldatmaz, aldatacak kadar gözü dönmüş olanda da karakter aranmaz..
bence öyle değil abdullah bey onlar kafalarını vuracaklar çünkü bidaha bizim gibi bi kerizi nerden bulacaklar diye düşünün bi kere ben eşime rüyasında bile görmeye hakkı olmadığı bir düğün yaptım 5 kuruş borçsuz evlendik evlenirken beni bırakma sensiz ölürüm diyordu daha çoçuğumuz emzikten düşmeden beni aldatmış valla ne diyeyim helal olsun şimdiden alacak kerizede geçmiş olsun dimi ama ayrıca pişman olma meselesine gelince emin olun ben kendi eşim için diyorum geri dönüş için en ufak şansım yokmu diye yalvarıyor ama bizim memleketin bir atasözü vardır geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye .........ben sadece çoçuğum için üzülüyorum annesi ne kadar kötü olursa olsun veya ben ne kadar hatalı olursam olayım( okişiyle evlenmekle) o bunların hiçbirini hak etmedi şimdiden beni affet kızım seni çok ama çok seviyorum
Son gelisen olaylardan biraz bahsetmek istiyorum hem belki diger arkadaslara yardimci olacak bilgiler vardir.
Simdi ilk olarak bu maalesef gercekmis,almanyanin kanunu herzaman kadinin tarafinda, söyleki türkiyede zina nedeniyle tedbir nafakasi hakki yoktu zaten karsi taraf orada elinden yetkisi alinmis mahkemenin tedbir nafakasi kararini vermedigi nedeniyle anlamsizca sadece davayi uzatmak icin dosyayi ikinci defa yargitaya göndermisti oradada tabiiki red karari cikmisti.ama karsi taraf burada yasadigi icin ve almanyada taraflarin bosanmadan önce 1 sene ayri yasamalari gerektigi icin ve bu süre zarfindada devlet bu kadina baktigi icin o paralari benden geri almak niyetinde idi.
Dedigim gibi almanya yasalarina göre tedbir nafakasi konu olunca kadin burada yasadigi icin buranin kanunu gecerliymis, türk kanununu tanimiyorlarmis vede karsi tarafin zinasi zaten burayi ilgilendirmiyormus.diger taraftan burada ayri yasamaya baslanan senenin ertesi senesinden itibaren maliye önünde bekar duruma düsüyorsun ona göre vergilendirme siniflari degisiyor, cocuk kimin yanindaysa o biraz daha avantajli diger taraf bekar kategorisine iniyor bunun zarari tabiiki yine calisan kisi olarak bana oluyor cünkü kazandigim brütten daha fazla vergi kesildigi icin ayligim otomatikmen düsüyor, zaten iki senedir kisa calisma nedeniyle ancak senede 4 ay calisip 8 ay evde kaliyordum simdi ayligim 2. defa azaldi yine magdur olan ben oldum.Maliye konusundada siz evli gözüküyorsunuz belki davaniz 2 sene sürecek demiyorlar yani almanya devleti isine nasil geliyorsa öyle kanun yapiyor sonucta kadin calismadigi sürece olan erkege oluyor....
Diger sacma tarafi zaten daha önce ev hanimi oldugu icin bu bir sene süresi zarfinda calisma mecburiyeti bile yokmus ve kuzu kuzu onu besliyorlar aclik siniri miktari kadar para veriyorlar vede ev kirasini ödüyorlar.oda aldigi paranin 5te birine aylik otobüs+tren bileti almis sokak sokak dolasiyor hatta simdilerde yeni evine tasiniyormus..
Ve bu devlet dairesi tedbir nafakasini ödetmek icin elinden geleni yapiyor, evini, hesaplardaki parayi, gelirini giderini herseyini soruyor, benim sansima kisa calisma nedeniyle senelik brütüm 12 de 7 oranina düsmüstü yani neredeyse yari yariya.vede anneme babama hediye ettigim dairede oturdugumu belirtip oraya simdi kira ödedigimi belirtip birde kizima komsum olan yengemi bakici olarak gösterip onada belli bir miktar para ödedigimi gösterdim ve sonucta giderlerim fazla oldugu icin kendim avukat mahkeme masraflari yüzünden eski birikimlerimi harcadigim icin suan hic birseyim kalmadigi icin insallah 1 kurus para ödemeden bu konudan kurtulacagim. Zaten gelecek ayda ayrilik senesi doluyor yani artik bir bahaneside kalmiyor kizimda benim yanimda oda sonucta genc,saglikli vede tek basina yasayan bir kadin, artik kendi parasini kazanmasi lazim devlete yük olmamasi lazim diye is bulmaya mecbur edecekler.....bedava yasam bitiyor yani....
Dava konularina gelecek olursak:
Diger bir konu cd ve fotograflarin davasiydi, beni polise sikayet ettigi icin savcilik bu konuyla ilgileniyordu vede karsi taraf buraya geldikten sonra eski dostuyla bulusup sonra tel. görüsmesinden sonra benim eski dostunun karisina cdyi verdigimi ifade ettigi icin vede kardeslerine mail olarak birkac fotosunu gönderdigim icin bu davayi kazanma sansim yoktu.Avukatim tamam sen bu konuyu ispat etmek icin böyle bir davranista bulunmussun ama sonucta özel hayat oldugu icin bu zina cdsini vede fotolarini kimseye gösteremezsin diye hakim karar verecek, zaten davayi kaybedecegiz bosuna mahkeme masrafi ödemeyelim birde bu suc siciline islenmesin diyerek savciyla para cezasi konusunda anlasti vede gelirim düsük oldugu icin sadece 600 tl bir cezayla bu konu kapandi tabi avukatima 2 mektup yazdigi icin ödedigim 1200 tlyi saymiyorum bile...
Yakinda oda yalan yere yeminli ifade vermekten para cezasina carptirilacak cünkü olmayan seyleri olmus gibi ifade vermisti, benim onu erkek arkadaslarima satmaya kalkmis olmam yada karninda normal nedenlerden dolayi gelismeyip 5 haftalikken ölen bebegi benim ona dayak atma nedeniyle düsürdügünü iddia etmisti bunlari ispatlayamayacagi icin birde bu durumda bana devlet bakiyor benim param yokta diyemeyecek o cezayi taksitlede olsa mecburen ödeyecek..
Son ceza davamiz ise yakinda baslar onun konusu ise yine olmayan dayak ve cocuk düsürme konusu birde kendi cocugumu kacirdim diye suclaniyorum benim yanimda sahit olarak annem vardi vede ifadem su sekilde olacak: ben bunun zina yaptigini ögrenmistim ama izinde anne babasiyla oturup konusup bir karar alacaktik ama izinin ilk günlerinde aramizda tartisma basladi bu esnada ben buna yaptigi zinayi bildigimi anlattim vede bu yetmezmis gibi chatte tanistigi uygunsuz seyler yazistigi webcam görüsmesi yaptigi ama yüzünü bir kere bile görmedigi erkekle oradada beraber olma istedigini bildigimi artik dayanamadigimi vede karsi tarafin herseyi kabul edip ben zaten senide cocuguda istemiyorum defolun gidin deyip kendi annesinin evine gittigini bu durumda benimde kizim ve annemle beraber ilk ucakla geri döndügümüzü söyleyecegim..
Eger sözünde durursa bu ayin sonunda bosanma davamizin ilk celsesinde herseyi kabul edip dosyayi tekrar yargitaya göndermeyip bu isi bitireceklermis, aslinda buna ben dahil kimse inanmiyor yapsalar bile bunun nedeni bana iyilik yapmak degil dava sirasinin mal paylasimina gelmesini saglamak olsa gerek.Zira buradada bosanma karari olmadigi sürece mal paylasimindan birsey alamayacak yani yargitay süresince, muhtemelen 1.5 sene falan olurdu, bosuna beklemis olacak..
Zaten burada 7 aydir birisiyle beraber oldugunu kendi agziyla söyledi aslinda oda bir suc degilmi?evlilik süresince taraflar birbirlerine sadik kalma zorunda degillermi?Ama eger sen bana para verip ayrilsaydin bende bu zinayi yapmazdim suc sende diyen, buda bir marifet, herkes bunu yapamaz, sülalesinin gururu olamaz diyen kisiden ne beklersin ki....
Türkiyede hakim zina nedeniyle mal paylasiminda hakkinin belli bir orana indirecek belkide tamamen kaldiracak ama benim daire ve arabam burada oldugu icin yine devreye alman kanunu giriyor ve oradaki karar burayi baglamiyormus, yani yine benim zararima...
Bende daireyi alirken babamdan borc para aldigimi bu sayede bankadan az kredi cekip daha kisa zamanda borcu kapattigimi sonrada o parayi babama geri ödemeyedigim icin karsiliginda dairemi onlara hediye etmis gibi gösterdigimi ama noter tarafindan yapilmis sözlesme geregi dairede ömür boyu oturma hakkim oldugunu bunun karsiliginda kira ödedigimi belirtecegim insallah hakim mal kacirdin diye herseyi iptal etmezde bu konuda bir problem yasamam, zaten tek calisan bendim kendim borcu ödedim.
O ziynet esyalarimi almadim diyecek bende yaninda götürmüstü diyecegim hatta bir yargitay karari okumustum ziynet esyalari tasinabilir vede kolay saklanabilir esyalar oldugu icin kadinin yaninda götürmüs olmasi olagan bir seydir, bunun böyle olmadigini kadin ispat etmesi lazim diye, zaten avukatim bu konudan birsey cikmaz diyor..Hatta burada Sayin Abdullah Yaman Bey bir gazete haberi sunmustu 2 ay önce kadar, oradada kadin zina nedeniyle kocasina 3 bin tl manevi tazminat ödemeye mahkum edilmis vede ziynet esyasi ve ceyiz esyalari talebi red edilmisti hakim tarafindan..
Ben tabiiki oradaki davada kizimin velayetini tek tarafli istiyorum vede bosandiktan sonra soyadimi kullanmamasini istiyorum..
Burada arkadaslara su sorum olacak, iki avukatimda bana güvenli bir cevap veremediler:
daire nikah tarihinden 1 ay önce alinmisti ve tapuda sadece benim ismim yaziyordu borcu zaten sadece ben ödedim onun bir kurus katkisi olmadi vede ayrilmadan 2 ay önce daireyi anne babama hediye ettigim icin hakim bunu kaldirtabilirmi?basinizdan buna benzer bir olay gectimi yada duydunuzmu acaba??
Yazdiklarim biraz uzun oluyor ama umarim basindan ayni olay gecen arkadaslara faydali bilgiler iceriyordur, belki düsünenler vardir romanmi yaziyorsun kisa kes diye, eger hatam varsa simdiden Editör arkadaslardan vede diger arkadaslardan özür dilerim..
Kizim artik 4 aydir resmi mahkeme karariyla benim beraber yasiyor vede karsi taraf ayda 2 hafta sonu alip evine götürme hakki verdi.Onun yine benim can güvenligim yok kocamin akrabalari tarafindan tehdit ediliyorum yalanina karsilik hakim, cocugu teslimat sirasinda bize göz kulak olmasi icin 4 defaligina sosyal hizmetler kurumundan bir görevli verdi, bu konuda onun zararina oldu, kendi kazdigi kuyuya kendi düstü..
Söyleki ilk haftasonu hersey yolunda gitti sonrakinda araya noel tatili girmisti vede tatillerde yari yariya bölündügü icin 8 gün onun yaninda kalmasi gerekli idi kizimin,biz o görevli kadinla, annemle ve kizimla tren istasyonunda beklerken onun treni geldi o icinden cikmadi tel. ettim ne dese begenirsiniz aaa ben cocugu unuttum ama zaten gelmeyecektimde sana haber vermem gerekli idi cünkü bana bakan devlet kurumu giciklik ediyor yol parami ayriyeten vermiyor vede bu yol paralari benim aldigim yardimin yarisina denk geliyor dedi.
Görevli bayan tabi bunu hemen not aldi vede mahkemeye yazdi.6 hafta boyunca gelmedi sonra bir defa aldi sonrakinde yine hastayim diye bahane buldu gelmedi sonrasinda devlet yol masrafimi artik ödüyor ama 3 hafta sonra ödeme yapiliyor yani yine param yok diye hakkindan vazgecti.sonrasinda almaya gelmeden 2 gün önce tel. bildirmesi lazimdi bu karara uymadi yada cocugu teslim ederken yeni dostuyla beraber geliyorlardi, gec gelip bizi beklettiler ve ben tüm olanlari hemen görevli bayana sikayet ettim oda karsi tarafin sorumsuz oldugunu anladi.ilk zamanlar her 3 güne bir tel. ederken simdi artik 15 günde bir tel. ediyor kiziyla konusuyor.en sonunda olan oldu vede 3 hafta görmedigi ve bu süre zarfinda sadece 1 defa tel. ettigi kizimi aldiktan sonra hemen ertesi gün bana tel. acti vede cocuk burada rahat durmuyor herseye agliyor yemek yemiyor gezmek istemiyor burayi istemiyor 2 haftaki hakkimdan simdiden vazgeciyorum 1 ay sonra alirim dedi..
Hemen ertesi seferinde tesadüfe bakin ki o güne iptal edemiyecegi randevüsü varmis, halbuki 1 ay öncesinden o hafta sonu alacagini biliyordu, ve ne yapti cuma alip pazar getirme yerine cumartesi aldi 6 saat carsilarda dolastirip geri teslim etti.Vede simdiden 4 ay sonra yaz tatilinde 3 hafta kizim onun yaninda kalacak ya onu düsünüyor cocuk durmazsa 5 gün 1 hafta sonra geri teslim ederim diyor.Zaten güya yakinda ise baslayacakmis(alti aydir hep ayni hikaye) vede izin alamayacagi icin bundan sonra belkide 1 ayda bir gelip sadece cumartesi 5-6 saat cocugu gezdirip geri verecekmis..
Yani bu kadinin cocugunu sevmedigi sadece cocuk nafakasi icin vede cocuk sayesinde calismadan bedavadan devletten gecinme düsüncesinde oldugunu bangir bangir 1 senedir söylüyordum simdi herkes anlamis oldu bunu..
Bütün bunlari hakim bilmesine ragmen birde diyorki yeni avukatima kalsa, nasilsa devlet masraflari ödüyor, cocugu tekrar almak icin dava acalim diyor ama ben cocuk orada mutlu diye istemiyorum sana iyilik yapiyorum diyebiliyor!!!!!!!!
Diger taraftan aslinda kizim benim yanimda yasadigi icin aslinda o bana cocuk nafakasi vermek durumunda ama suan calismadigi icin vede hic bir zaman yüksek miktarda maas alacagi bir ise girmeyecegi icin, o konudada bana faydasi yok..
Cocugun kimin yaninda kalacagani hakimin kararina, kizimin kendi 2 avukatinin verdigi raporlar, sosyal hizmetler kurumundaki bayanin yazdigi rapor ama en önemlisi aile psikologunun vermis oldugu rapor etkili oldu.
Basindan böyle bir olay geciyor olanlara sesleniyorum, aile psikologu kimin yaninda cocuk daha mutlu saglikli vede gelisimi acisindan daha iyi diyorsa o tarafa cocugu veriyor hakim.
Tabiiki insanin cocugunun karsiliginda giden para o kadar önemli degil ama o yönede bakacak olursak burada en pahalisi aile psikologunun faturasi oluyor.Adam bizimle belki 20 saat ilgilendi vede 250 km. yol yapti arabasiyla vede bunun karsiliginda herkesin agzinin acik kaldigi bir miktari fatura etmis, tami tamina 18 bin tl.bu para almanyada bekar bir kisinin 7 aylik maasi demek,birikimi demiyorum maasi...
Tüm mahkeme masraflari yari yariya oldugu icin su ana kadar almanyada bir kizimi kazanmam vede diger actigi sacma sapan davalara simdiden 21 bin tl kendi cebimden harcadim karsi taraf bu konudada rahat nasilsa alman devleti onun yerine herseyi ödüyor.vede burada daha 2-3 dava var onlarin masrafini vede türkiyedeki bosanma masrafini hesap etmedim bile.
Yani yaptigi bu pislige ragmen yine her konuda ben magdurum.....
Yazdıklarınızdan dolayı kafamda bir sonuç oluştu.
Kanunlar ne kadar iyi yapılıyor gibi olsa da (en medeni avrupai ülkede bile), illaki mağdur taraf oluyormuş. Türkiye'de kanunların yeterli olmamasından ve mağdurların mağduriyetlerini gideremediklerinden söz edilir. Sizin yazdıklarınızdan da anlaşılıyor ki Almanya'da bile kanunlar mağdur taraf için yetersiz. Aslında bunun sebebi Almanya'nın ahlaki değerlerinin olmamasından kaynaklanması sanırım. Almanya'da evlilik birliğine önem verilmemesi sebebi ile zina normal karşılanıyor. Zina'nın evlilik birliğini ve kişilik haklarını zedelediğine inanılmıyor. Kanunlarda bu yönde çıkmış. Ve pozitif ayrımcılık oldukça hat safhada. Adalet haklı olan ve mağdur olanı korumak zorunda ama Almanya kanunları ahlaki değerlerinden dolayı farklı yapılmış. Yazdıklarınızdan ben bu sonucu çıkarttım. Demek ki medeni diye bildiğimiz Almanya'da bile kanunlar yetersizmiş. Haklıyı korumuyormuş.
Evet maalesef burada zina yapmak ayip birsey degil, kadin sonucta cocugun velayetinide aliyor, cocuk onun yaninda kaldigi icin cocuk nafakasinida aliyor, devletin verdigi cocuk parasinida aliyor, mal paylasiminda herseyin yarisinida aliyor birde nafakayi düsünürsek erkek calistigi halde ayliginin yarisindan fazlasini kadin ve cocugu icin ödüyor, verdigi mal-mülkte cabasi...Yanlis bilmiyorsam son cikan kanunun iyi bir tarafi var, artik kadinda kendi gelirini kendisi saglamak yönünde bir kanun cikardilar diye hatirliyorum yani kadinlar artik kolay kolay nafaka alamiyor erkeklerden, daha dogrusu kücük cocugu olupta onun bakimi yüzünden calisamadigini ispat ederlerse o zaman nafaka haklari var, eger cocuklar büyükse onlara bakmak icin evde kalmalarina gerek yoksa o zaman kendileri calisip gecimlerini saglamalari lazim..
birde yukarida yazdigim yazilari düzeltemedigim icin buraya yazayim, mal paylasimi davasi ancak bosandiktan sonra acilabilirmis, bu almanya icinde gecerliymis, yani eger gicikligina dosyayi yargitaya gönderirlerse kendi zararlarina olur, dosya gelesiye mal paylasimi davasini acamazlar o yüzden bu isi uzatmayacaklarini umuyorum, avukatimla konustuktan sonra yukarida yazdigim hatayi düzeltmek isterim, söyleki eger türkiyede mal paylasimi davasi acarlarsa orada hakimin verdigi karar buradada gecerli olacakmis burada ayriyeten bir daha ayni davayi acamazlarmis acsalar bile türkiyedeki hakimin karari burayida bagliyormus..yok eger davayi burada acarlarsa o zamanda buradaki alman hakim bu davada türk medeni kanunlarina göre karar verecekmis yani oda zina nedeniyle karsi tarafin mal paylasimindaki pay oranini azaltabilir yada tamamen kaldirabilirmis, yalniz buradaki hakimler zinayi önemsemedigi icin vede kadinlardan yana olduklari icin daha esnek davranirlar diye düsünüyorum..
yaaşdıklarınız gerçekten hiç adil değil.ben de bir bayan olarak yılalrdırr( 2004 ten beri)boşanmaya çalışıyorum keşke almanyada dava açsaymışımmmm....şimdi tazminat ödemek zorunda kalmazdımmm....biizm davada iki tarafta kusurlu değildii,tek olumsuzluk kültürel uyumsuzluk,farklılıktan kaynaklı iletişim kopukluğu ve benim pişmanlığımdı sanrıım davayı da ben açtığım için ben kusurlu konuma düştüm......
Hakli oldugum halde bir türlü bosanamiyorum..
ailesi burada onun 3. dostuyla 10 aydir beraber oldugunu bildigi halde onlar ve tabiiki de kendisi bosanma süresini uzatmak icin ellerinden geleni yapiyorlar..bosanma bitsin sonra mal paylasimi davasini ac, hakedersen birseyler alirsin diye 2 defa tel. acmistim kendisine sonrada eger 1 kere daha ararsan seni tehdit ediyor diye polise sikayet ederim dedi, ne acele ediyorsun 1 sene gecti 3 sene daha beklersin, yeniden evlenmek icin gecmi kaliyorsun sende ben gibi bir dost bul öyle yasa iste diyor utanmadan..
sonrada madem sen bir an önce bitsin istiyorsun o zaman istediklerimi vereceksin diye bana santaj yapti, öncelikle benim ondan istedigim 5 bin tl. lik manevi tazminattan vazgecmemi istiyor, ilk önce ben isteyken ailemle konusmus 50 bin tl. istemis, ertesi gün tel. bana 100 bin tl. vereceksin yoksa 3-5 sene na kadar sürebiliyorsa o kadar uzatacam dedi.1 celsede delilleri sunmus avukatim, hemen 1 ay sonraki 2. celse görülmeden bir gün önce yine bana tel. acti eger 30 bin tl. verirsen yarin biter yoksa uzayacak diye, bende elinden geleni ardina koyma bir kurus vermiyorum dedim....2. celsede benim amcam ve dayim sahit olarak dinlenmis tapuya ve galiba bankalara falan üzerimde birsey varmi diye arastirilmasi icin yazi yazilacakmis karsi taraf nafaka istemis vede annesini babasini ve teyzesini bir dahaki durusmada sahit olarak dinleteceklermis, zaten annesi ve teyzeside zamaninda kocalarini aldatmislardi bunu cümle alem biliyor...o durusmada 3,5 ay sonra olacak ve sonrada yine temyize yargitaya gönderecekler dosyayi... yani galiba 1.5 sene falan daha sürecek bu dava...
benim anlamadigim Bayan Hakim, bunun zina cd-sini incelemis, baska erkekle yaptigi webcamdaki bunun fotosunu görmüs, kizimin benim yanimda yasamasi yönünde burada verilen karari tercüme ettirmistim onu okumus sonrada burada beni polise sikayet ettiginde yeminli ifade vermisti o yazida kocami aldattim, kocamda evimde beni dostumla cinsel iliski halindeyken gizli kamerayla cekmis diye ifadesi var bunuda tercüme ettirip konsolosluktan onaylatmistim....zaten karsi tarafin avukati bu benim müvelkilim degildir falan diye itiraz etmemis sadece özel hayat ihlali yasak yollardan elde edilmistir demis, yani zaten kabul ediyorlar, vede kanunda zaten tedbir nafakasi olsun istirak nafakasi olsun bir hakki olmadigi halde nicin benim üzerimde birsey varmi diye arastirma talimati veriyor vede bu davada sahitlere ne gerek var, onun annesi babasi tabiikide yalan söyleyip kendi kizlarinin tarafini tutacaklar, yani niye bir celse daha (3,5 ay uzadi bu dava onu anlayamiyorum)
burada ise cocuk kacirma davam benim avukatimin izine cikmasi dolayisiyla uzatilmisti o davayi bekliyorum..
gecen seferki 5 saatlik görüsmeyi saymazsak 2.5 ay aradan sonra ilk defa kizini aldi evine götürdü...cocugu annesine teslim ederken basimizda olan sosyal hizmetler kurumundaki Bayan herseyden haberdar oldugu icin vede karsi taraf kizini görmeye gelmedigi icin mahkemeye 4. defa yazi yazdi onunla bir kere daha yüz yüze konustu vede sen zaten mahkeme kararina uymuyorsun her seferinde cocugu atlatiyorsun en iyisi artik 2. haftada bir degilde ayda bir kere gel diye söyledi, onun bahaneside hazirdi tabiiki, buna bakan devlet kurulusundaki memur buna giciklik yapip ödedigi bilet masraflarini 3 aydir vermiyormus, yani parasizliktan dolayi cocugumu almaya gelemiyorum ne yapayim kendimi mi satayim deyince kadin cok fena bozuldu,eger gercekten istesen kacak is bulur 3-5 saat temizlik yapar yinede cocugunu görmek icin ugrasirsin dedi... eskiden 3 güne bir tel. ederdi sonra haftada bir konusmaya baslamislardi simdi ise 1.5 aydir kizini tel. bile aramiyor!!!!!!!!
yine yalan olmazsa yakinda taseron bir fimada vardiyeli ise baslayacakmis vede bu nedenle yaz tatilinde üc hafta hakki oldugu halde cocugu almayacakmis vede artik muhtelemen izin alamayacagi icin ayda bir kere gelip 3-5 saat carsilarda dolastirip evine götürmeden geri teslim edecekmis...zaten fazla maas alsa bana istirak nafakasi olarak vermesi gerekli onu bildigi icin ancak taseron firmada az bir maasa calisir ama en azindan devletten alip yan gelip yatamaz......onun yerine, onun bana verecegi istirak nafakasinin yarisini 6 sene boyunca genclik hizmet dairesi bana ödeme yapacak!!!!
takdir edersiniz ki bu durumda zaten anne-kiz iliskisi saglikli olmuyor kizim zaten gelmiyecek dimi diye alisti, hic annemi arayayim tel. konusayim özledim falanda demiyor...
ama hala basimi agritmaya devam ediyor
burada yasadigi icin mecburen 1 senelik ayrilik nafakasi ödemem gerekliymis, gelir giderlerim falan hesaplandiktan sonra ayda 1000 tl. nafaka hakki varmis ama benim giderlerim fazla oldugu icin o bagli bulundugu kurumdan bizim ayrilik senemiz icinde 7 ay yardim aldigi icin dolayisiyla 7 bin tl. ödeme yapmam gerekirken en sonunda bir kereye mahsus 500 tl. ye düsürdüm onuda gicikligina 10 taksit yaptim..6 ay ugras sonunda bu meseleyi halletmisken bu seferde iki gün sonra bunun yeni avukatindan mehtup geldi, artik biz karinizin tüm isleriyle ilgileniyoruz 1 senedir ayri yasiyorsunuz vede kariniz icin ayrilik nafakasi talep ediyoruz demisler..
hemen avukatini aradim beni dinleyin ben bu kisi icin zaten devlete nafaka ödüyorum siz ne hakla bir daha istiyorsunuz deyince bu seferde hemen konuyu degistirdi o zaman yoksulluk nafakasi talep ediyoruz demezmi? onada hakkiniz yok bizim bosanma davamiz türkiyede devam ediyor orada da bir hak talep edemiyor kendiside bunu biliyor deyince yok efendim burada almanyada yasadigi icin türkiyenin kanunu burada gecmezmis mecbur ödemem lazimmis diye iddia edince bende siz ne bicim avukatsiniz önce kanunu ögrenin benim 3 tane avukatim var hem nete girin google´da bile yaziyor, biz ikimizde TC. vatandasiyiz burada mahkememiz görülse bile mecburen Türk kanununa göre bosanma gerceklesecekti deyince, o zaman bu söylediklerinizi yazili olarak gönderin karinizla oturup konusalim gerekirse sizi dava ederiz dedi..bu konudan da birsey cikmaz ama iste bosuna kafa agrisi...
Allah yardımcınız olsun. Okudukça içim daralıyor. Hakketen delirmemek içten değil.
Geçenlerde çok güzel bir söz okumuştum. O sözü size de yazıyorum.
Sabır ACIDIR; Meyvası TATLIDIR.
O tatlı meyva için sabır etmeye devam.
başından beri okudum sonuna kadar herkesin yazdıklarını.sinirlerim bozuldu.bir kadın nasıl kendı hayatını kendı ellerıyle mehvadebılır kaldıkı sade kendısınınkı ddegıl evladı bu ya..hadı kendısını kocasınıda gectım ınsan cocuga nasıl kıyar.ben evlaıdm ıcın 15 sene baba ocagında neler cektım sustum bosandın dulsun şudur budur dedıler calıstım robot gıbı sabah iş aksam ev sosyal hayat yok cocuguma sarıldım 4 elle nafaka bıle ıstemedım.ınsanda bır parca haysıyet onur olur ya.işte boyle kadın ve erkekler yuzunden ınsanlar korkuyor yenı bırıyle tanısmaya benden sıze tavsıye cocuk buyuyene kadar sakın evlenmeyın şansılısınız ki annenız var bakıyor almanyada sosyal haklar var ..Onuda allaha havale edın ne dıyeyım.Tekrar gecmıs olsun allah sabır versın.
Ben de açıktan aldatıldığım halde sadece 5 ay evli kaldım.Eşim düğünden bir hafta sonra ailesinin evine özledim diyerek gitti kaldı.Eşimle gerdek gecesi yaşamadık.Kötü olan anlaşmalı boşanm olmadı.Msn ve bilgisayar kayıtlarını araştırdım.80 civarı msn adresinde erkek buldum.Ayrıca onlarla konuştum.Ayrıca eşimle dava sürerken kendimi başkası gibi tanıtıp iletişim kurdum.Yeniden evlenmek istedi başkası sanarak.Beni hem cep telefonu hem msn hem real hayatında aldattığını öğrendim.Dava sürecinde avukatım hep onu savundu.Param olmadığı için bırakamadım.Dava sürer iken adlarına hat aldığı erkeklere beni aratıp rahatsız ettirdi.Üstüne işyerimi arıyor diye savcılığa verdi.Ben de verdim şimdi 2. kez verdiğim dilekçe ile hakkında tehdit ve hakaretten kamu davası açıldı.Ama boşanma davasında avukatım duruşmaya çıkmayınca çalıştığı halde nafaka bağlandı.Kurtulayım diye temyiz etmedim.Aradım çatır çatır yicem sevgililerimle nafakayı dedi.Dikkat edin bu şekilde mağdur çok ve iflas ettim şuan kredi alarak yaşıyorum:(Kanuni boşluklar çok.Çalıştığını ben ispat ediyorum resmi kurum edemiyor sigortasız çalışıyor Çoçuk yok aldattığı da kanıtlı ama avukatım mahkemeye sunma o ispat edecek dedi.Şahitleri de yalancı :(
Buradaki tüm hukukçulara ,avukatlara ve benim gibi aldatılan herkese selam ve saygılarımla.
Formları çok detaylı okudum,inceledim bir kaç yere yazdım,ama sanırım bana en uygun yer burası.
Eşim 1 ay önce bana boşanma davası açtı; maddi ve manevi tazminat ve küçük kızıma da nafaka istemiş.Ben erkek(babayım).14 ve 23 yaşında iki kızım var.Boşanma davası açıldığına dair zarf bana ulaşınca ,eşimin üzerine tapulu ailece oturduğumuz (2003 yılında alındı) eve aile konutu şerhi koydurdum.Eşim dava konusu olarak hergün onu dövdüğümü ve psikolojik şiddet uyguladığımı ve daha birsürü şeyler öne sürmüş.15 gün öncede evi terketti.Giderken hiç tartışmadık,çünükü benden habersiz gitmiş.Bende savcılığa dilekçe verdim;yerini merak ettiğimi ve bulunması ile ilgili(telefon numaralarınıda verdim dinleme yapılabilmesi için).Yine 15 gün önce öğrendim ki eşimin benden gerçekten boşanma nedeni beni başka bir erkekle aldatması.1.5 ay kadar önce kızlarımı birlikte gayri meşru hayat yaşadığı adamlada tanıştırmış.Kızlarım bu duruma tepki duymuşlar ve adamın ve eşimin kucak kucağa ve birbirine sarılmış halde fofograflarını çekmişler.Ama ben kötü bir şey yaparım diye 1 ay bunu benden saklamışlar.Delil olarak elimizde fotografları var. Ayrıca geceleri yatak odasımızda ben evde yokken sevgilisi ile tel ile sex yaptığını kızlarım defalara duymuşlar.Eşim, küçük kızıma sevgilisinin onu nasıl sevdiğini nasıl uyuduklarını,sevgilisinin dünyanın en iyi insanı olduğunu,kızlarımın da onu desteklemelerini istemiş ve buna benzer konuşmaların olduğu itiraf niteliğinde ki konuşmayıda kızım kayda almış buda elimde.Kızlarım her konuda benim lehime konuşurlar,onun savlarının hiçbiri doğru değil;ona şiddet uyguladığım asla doğru değil.Şu anda da kızlarımla aynı evde kalıyorum ve eşim eminim o adamla. Ayrıca 3 aylık tel dökümlerini evde unutmuş;zarftan çıkmış şekilde.O kişi ile tel ve mesajlarının tarihleri kayıtlı.Hep kadınlar erkekler aldatır diye bilirdim ama,bu durum iğrenç ve anlaşılmaz.Eşim tutarsız ve hasta ruhlu,bunu kızlarımda biliyor.Daha yeni öğrendimki bu aldatma ilk değilmiş 3 kişi daha varmış,ama onlarla ilgili bir delil şimdi bulamam.Bu deliler bana yeterlimi?Başka neler yapmalıyım?Kızlarım psikolojik yıkıntı içinde,ama ben güçlü olmaya çalışıyorum.
Konuyu kısa anlatmaya çalıştım.Bizim maddi bir sorunumuz hiç olmadı.Saygın ve onurlu yaşadım.Çok enteresan duygular içindeyim.Ayrıca eşim ,tüm mal varlığımı alacağını , ses kaydında söylüyor. Avukatıma konuyu anlattım.Ama yinede benim durumumda olanların davaları daha önce T.C. Aile Hukuku açısından nasıl sonuçlanmış öğrenmek istiyorum.Delillerim yeterlimi,dava nasıl sonuçlanabilir?
Mahkemede kızlarımla birlikte, ailece görüştüğümüz bir arkadaşım ve kızlarımın arkadaşlarından biride şahit olacaklar.
Saygılarımla....
Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Kızlarınızın yaşlarının büyük olması sizin için avantaj. Davayı kazanmanız açısından kızlarınızın şahitliği sizin en büyük şansınız. Zaten tüm delilleri de kızlarınız elde etmiş. Ve olanlara da bizzat şahit olmuş. Bunun haricindeki telefon dökümü,fotograflar vs... ve diğer şahitlerinizle beraber herşeyi ispatlıyor.
Eşinize karşı boşanma davası açıp açmadığınızı bilmiyorum ama açmışsanız Maddi ve manevi tazminat davası da açın derim. Ayrıca küçük kızınızın velayetini almakla beraber eşinize kızınız için İŞTİRAK NAFAKASI talep edin. Şu an tedbiren de bunu talep edin.
Ayrıca boşandıktan sonra eşinizin beraber olduğu bu kişiye tazminat davası açma hakkınız da bulunuyor.
Kızlarınızın yaşadığı gerçekten zor şeyler. Maddi durumunuz iyi ise onları kesinlikle bir psikologla görüştürün devamlı olarak. Ve sevginizi eksik etmemeye özen gösterin. Hatta sizde bir psikologla görüşün derim. Bu durumu kabullenmek gerçekten de kolay değil. Kızlarınızın okul hayatının iyi olması için elinizden geleni yapın. Mahkemeye de kızlarınızın bu durumdan çok etkilenmiş olmasından dolayı psikoloğa götürdüğünüzü de belirtin.
tekrar çok geçmiş olsun. Unutmayın hayat hala devam ediyor. Kızlarınız daha okuyacaklar, evlenecekler. Mürvetlerini göreceksiniz. Evlatlarınızın güzel günlerini görmek için güçlü ve sabırlı olmalısınız.
Sayın üye.. yaşadıklarınızı çok iyi anlayabiliyorum. Zor bir süreçten geçiyorsunuz. Ruh sağlığınız alt üst olmuş durumda olmalı şu anda. Ancak öncelikle sakin olmalısınız. >Elinizde olanlar sizin için yeterli. Bu deliller ile eşinizden sadakatsizlik ve zina nedeni ile boşanabilirsiniz.
Davayı eşiniz açmış, süresi dolmadı ise eşinizin iddialarına cevap niteliğinde beyanınızla sizde bu dava da davalı / karşı davacı olabilirsiniz. Eşinizin iddialarına yanıt verip vermediğinizi yazmadığınız için yazdım bunu.
Tüm delilerinizi mahkemeye sunun. Ses kaydı, fotoğraflar, telefon trafiği bilgileri vs. Hepsi delil olarak değerlendirilecektir. Birileri size ses kaydı ve fotoğrafların özel hayata müdahale olduğundan bahisle geçersiz olacağını hatta suç işlemiş olacağınızı söyleyebilir. Bunlara kulak asmayın. Onurunuz ve şerefiniz için bir mücadele içindesiniz. Evliliğin özeli eşinizin özelinden daha fazla korunmaya muhtaçtır.
Çocuklarınızın yanınızda olduğunu belirtmişsiniz. Çocuklarınızla beraber yaşadığınızı dava dilekçenizde belirterek her ikisi içind enafaka talebinde bulunun, Her ne kadar bir çocuğunuz 18 yaşını geçmiş olması nedeni ile nafaka talebi için ayrıca dava açması gerekse de siz talepe din de hakim reddetsin. Hakimler boşanma davalarında res'en karar verme yetkisine sahip. Ayrıca dava açmaya gerek kalmadan nafakaya hükmedebilir.
Yaşadığınız sadakatsizlikten dolayı mnaddi ve manevi tazminat talebinde bulunun. rakamı abartmayın ancak çokda düşük tutmayın.
Tanık listenize eşinizin birlikte olduğu kişiyi de yazdırın. Onuda tanık olarak getirtin mahkemeye. Çok etkili bir yöntemdir. Davanın seyrini değiştirecektir.
3 ncü şahsın tanıklığının ardından bu kişiye karşı Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereği tazminat davası açın. Boşanma davanız kesinleşene kadar bu dava bekletilecektir. Boşanma davanızdaki dosyanızın tamamını bu davada delil olarak gösterebilirsiniz.
Bu konuda kendinizi yalnız hissetmeyin. yardıma ihtiyacınız olduğunda bana kısa mesajla yada msn üzerinden de ulaşabilirsiniz. Elimden gelen yardımı yapacağımdan emin olunuz.
Şimdilik geçmiş olsun. Kazanacağınıza dair umudunuzu hep canlı tutun.
Hoşçakalın..
Sayın Deniz hanım ve Abdullah bey , çok teşekkür ederim.
Eşimin açtığı davaya karşı henüz yanıt vermedik.Delilleri yeni toparladık.Eşimin açtığı dava Ekim ayında görülecek.
Bana 30.000 TL maddi , 30.000 TL de manevi tazminat davası açmış.Ben ona karşı 50.000 TL maddi ,50.000 TL manevi tazminat davası açsam uygun olurmu? Eşimin birlikte olduğu kişiye de aynı miktarda dava açsam uygun olurmu?
Saygılarımla,hoşçakalın....
arkadasim basinda gecenlere üzüldüm yalniz neden acaba kendine yeni bir konu acma geregini duymadin da, baskasinin konusuna kendi problemini yaziyorsun onu anlamis degilim, yeni bir baslik acsanda yine sana Sayin Abdullah Bey ve Deniz Hanim yardimci olurlardi..
Avukatınızla beraber buna karar verin bence. Sizin yaşadığınız manevi açıdan bir zarar olduğu için manevi tazminatı daha yüksek tutmayı tercih ederdim ben olsam. Mesela 30.000 maddi, 70.000 manevi tazminat olmak üzere derdim. Tabi bu sizin davanız. Avukatınızla bunu kararlaştırmanız daha iyi olur.
Şunu da belirtelim; istediğiniz miktarı alacaksanız diye bir kaide kesinlikle yok. Ya da eşinizin istediği miktarı eşiniz alır diye bir kaide yok. Tazminat miktarına hakim karar verecek.
Eşiniz ve sevgilisi tarafından telefonla tehdit ya da evinize gelerek rahatsız etme gibi şeyler yaşarsanız 4320 sayılı Aileyi koruma yasası gereği 6 aya kadar evden uzaklaştırılması kararı çıkartabilirsiniz. Avukatınız gerekeni yapar bu konuda.
Bir cepheyi daha kazandim....
4,5 aydir yazmamisim..halen en cok okunan konu oldugu icin basimdan gecen olaylari merak edenler icin son gelismeleri aktarmak istiyorum.
O zamanlar Onun avukatindan tedbir nafakasi ve normal nafaka istiyoruz diye mektup gelmisti bende bir güzel karsiligini verdikten sonra o konuda kapandi....
4 ay önce bir davam daha vardi, o durusmada, cocuk kacirma, pasaporta el koyma, darp, dayak ve darp sonucu ana karnindaki 5 haftalik bebegi öldürme, tehdit etme, bir aletle yaralama suclamalariyla hakim karsisina ciktim.Kamu davasi oldugu icin karsi tarafta Savci vardi..
Önce ben tüm olaylari anlattim bayan Hakime, karimdan süphelenip bilgisayara prog. kurdugumu sonrada onun chatle erkeklerle uygunsuz yazismalar yaptigini, buradaki dostuyla evimde gizli kamerayla yakaladigimi sonra chatteki arkadasiyla izinde bulusup onunlada beraber olmak istediklerini, benimse izine kadar sabredip orada ailesiyle oturup konusup ortak bir cözüm bulmak istedigim icin vede cocugumu düsündügüm icin herseye katlanip birsey yapmadigimi anlattim...izinde ilk gün tartismamizda dayanamayip ona tüm bildiklerimi söyledigimi oda herseyi kabul ettigini vede artik benimle evli kalmak istemedigini cocugumuda alip gitmem gerektigini söyleyip kendisininde baba evine cekip gittigini ve benimde o an o sinirle, onun pasaportunu falan görmeyip ilk ucakla geri geldigimizi anlattim..benim sahitim annemde bunlarin hepsini tasdik etti anlattiklariyla....
Diger suclamalarin hicbirini kabul etmedim hepsinin iftira oldugunu beyan ettim..
Sahit olarak Yabancilar Dairesindeki bayani cagirmislar oda benim dediklerimi onaylamis oldu..ben burada onu evimde oturmuyor diye kaydini sildirmek istemistim onu anlatti sonra tr.den yeni pasaport ve vize islemleri icin basvurdugunu anlatti sonrada buraya geldikten sonra ben kendisine sordum madem iddia ettigin gibi kocan seni birakip kacmis neden 3 hafta bekledin, daha önce basvurmadin diye sordugumda ise sinir krizleri gecirdigim icin hastanede yattim onun icin hemen basvurmadim diye cevap verdi dedigini söyledi...Hastane raporunu tercüme ettirip sunacagini ifade etmis....
Onun orada benimse burada yaptigim islemlerin tarihlerinin farkli oldugu ortaya cikti yani birbirimizden haberimiz olmadigi onun beni arayip pasaportunu geri istemedigi meydana cikti....
Diger sahit Türkdanista görevli olan Beyefendi ise, aynen benim dedigim aylarda, karimin ona gidip bilgi aldigini ama herhangi bir dayak-darp olayindan bahsetmedigini, vücudunda hic bir morluk falan olmadigini söyledi, sadece eger ben kocamdan ayrilirsam, ne kadar nafaka alirim,ne kadar cocuk nafakasi, devlet bana bakarmi, sinir disi ederlermi gibi haklarini sordugunu yani genelde sadece maddiyat hakkinda bilgi edindigini anlatti....
Komsularimiza bizim hakkimizda polis vasitasiyla sorular sormuslar vede hepsi bizden icin sessiz sakin kendi halinde olan bir aileydi hicbir kavga veya tartismalarini görmedik duymadik diye ifade vermisler.....
Yalniz isin komik tarafi ise koskoca mahkeme 2 ay gibi bir süre zarfinda karsi tarafin oturdugu evin adresini bulamamis ve dolayisiyla o mahkemeye sahit olarak gelemedi!!!!!! Normalde bu gibi durumlarda 10 gün icerisinde durusma tekrarlanip sahitler tekrar dinlenip hersey yeniden yapilmasi lazimmis, kanunda öyle yaziyormus ama hakim insafliydi benim 3 gün sonra tatile gidecegimi ve sonrada avukatimin izini oldugunu göz önünde bulundurup 2 ay sonraya tarih belirleriz dedi ve durusma sona erdi....Sahitlerin ve benim tekrar ifade vermeme gerek olmadigini herseyin protokolden okunacagini söyledi...
Sonraki durusmaya o geldi...benim onu dövüpte bebegi düsürttügüm yalan cikti, o kadar dayaktan sonra 4 gün bekledim cünkü doktor bana randevu vermedi dedi vede hatta hic bir yerimde morluk yoktu diye kendi agziyla söyledi..Doktorun raporunda ise öyle bir seyin söz konusu olmadigi cocugun gelismedigi icin Ana karninda öldügü ortaya cikmis oldu....
Pasaportlarimizin ortak bir cantamizda oldugunu yani kendisinin ayri bir yere koymadigini kendi agziyla beyan etti..yani o sinirle benim cantayi kaptigim gibi geri geldigim dogrulanmis oldu.....
Tabiiki onun söyledigi hayal ürünü olan kapiya biraktigim tehdit mektubu ortada yok hatta hastanede 3 hafta yatmadim sadece bir serum taktilar ve 1 saat sonra taburcu oldum dedi!!!Yani ortada hastane raporu falanda yok....
Beni aldattigini vede erkeklerle chat yapip webcam acip, tr.den ayni köyümüzden birisiyle arkadaslik yaptigini itiraf etti..benim tartisma nedenimi yani tasdiklemis oldu...
Ben bosanmak istedim de ama kocam hic ciddiye almadi gülüp gecti beni tehdit etme olayi yoktu deyip kendi yalanini ortaya cikarmis oldu...
Bayan Hakim iki yerde onu rezil etti iyice...1. polise verdigin ifadede kocam eger benden bosanirsan seni dilim dilim dograr parcalarini bile bulamazlar dedigi icin korkumdan bosanamadim demissin de peki onu aldatirken tüm sülalesinin ayni sitede oturdugu halde o gececiyken eve erkek alirkenmi korkmadin demesi süperdi..........2. madem senelerdir kocandan memnun degilmissin bosanma davasinida o acmis madem, o zaman niye 1,5 senedir bosanmiyorsun da devamli uzatiyorsun diye sorunca verecek cevabi yoktu.....
Kendi kizini görmek icin aylardir gelmedigi zaten bizimle ilgilenen bayanin devamli mahkemeye yazdigi yazilardan ortaya cikmis oldu....
Yani sonucta bir dedigi digerini tutmadigi icin, iyice herseyi birbirine karistirip birde piskin piskin ben 1 sene önce verdigim ifadeyi nerden bileyim diye birde pot kirdigi icin..Hakimde, Savcida ve benim Avukatimda iyice sinir oldular..Bana bu davayi acan Savci bile beraat talep etti ve tüm suclamalardan hic bir kurus ceza almadan, sicilime yazilmadan, mahkeme masraflarini bile devlet üstlenerek bir defa daha alnimin akiyla cikmis oldum......
Simdi benim ona actigim suc duyurusu neticesinde Savcinin ona karsi bir dava acmasini bekliyorum, yeminli ifadesinde dayak neticesinde dogmamis bebegi öldürmek vede evimde onu arkadaslarima satmaya kalkmisim diye ifadesi vardi...bu bebek olayi zaten bu durusmada kayitlara gecti vede cok büyük cirkef bir iftira oldugu icin hic bir arkadasimi sahit olarak getiremeyecek vede muhtemelen para cezasi alacak...
Simdi hersey tersine döndü..
Kizim benim yanimda yasadigi icin ben ondan cocuk nafakasi almam lazim..onun yerine genclik dairesi bana ödeme yapiyor vede tabiiki ondan geri almak icin ugrasiyor..daha önce calismadigi icin devletten yardim alarak(sadece temel ihtiyaclari karsilayacak kadar, cüzi bir miktar) onu belgeliyordu..ama artik calisiyormus vede aldigi maas asgari bir parayi gectigi takdirde geri kalanini bu genclik dairesine vermesi lazim....
Annesi ve babasi bir dahaki durusmada sahitlik yapacaklarmis, annesi herkese anlattigi masali durusmada hakimede anlatip bana yine iftira atacak zaten..en sonki versiyon ise söyle: ben evimde arkadaslarimla icip icip alem yapiyormusum vede karima zorla bizimle grup seks yaptiriyormusum...
Önceleri beni tehdit ediyordu madem 3-5 sene uzamasini istemiyorsun, o zaman 50 bin euro vereceksin diye..bende elinden geleni ardina koyma, 1 kurus vermem, hak talep ediyorsan, bosanma gerceklestikten sonra davani acarsin deyip orali olmamistim..1 sonraki durusmadan önce tel. acip, tamam paradan vazgectim..40 bin tl. degerindeki altinlarimi verirsen bu durusmada bitecek demisti, bende altinlari izine giderken götürdün ya, bende birsey kalmadi daha ne istiyorsun diye cevap verince, o zaman uzatacam diye tehdit etmisti...aradan 4 ay gectikten sonra en son durusma öncesi yine tel. acip, tamam eger bana actigin 5 bin tl. lik manevi tazminattan vazgecersen vede mahkeme masraflarini üstlenirsen herseyi kabul etcem bu sefer bitecek diye söz vermisti ama avukatina beni bosayabilir diye bir madde ekletmedigi icin vede kendi avukati bile bunlara güvenmedigi icin o zamanda bosanma gerceklesmedi,simdi avukatinin gönderecegi protokolu burada konsolosluktaki noterden tasdikletip bir dahaki durusmada sunacaklar vede insallah 6 hafta sonra bosanip kurtulmus olacagim..Vede Türkiyede kizimin velayeti bana verilecek bunuda kabul etti zaten..
tabiiki sonrada muhtemelen burada mal paylasimi davasi acacak..artik onlarla ugrasacagiz birde....
Annenin cocuguyla ilgilenmesine deginecek olursak:
Yaz tatilinde ücer hafta hakkimiz vardi, ben onun icin tr.den erken geldim annem babamler izindeydi..tam cocugu ona teslim edecegim gün doktordan rapor aldi, iyiki benimde kisa calisma dolayisiyla evdeydim..21 gün yerine sadece 4 günlügüne aldi..sonrada is ve isci bulma kurumu bunu 6 ay okula göndermis oradan kaytarmak icin vede kizimi götürmemek icin arka arkaya 7 hafta daha rapor aldi...simdide bir ise girmis onu bahane ettigi icin burada okullar tatil oldu yine 1 hafta hakki var onuda kullanmiyor, vede calistigim icin artik bundan sonra evime götürmem sadece geldigim zaman günü birlik 3-5 saat dolasip geri birakirim diyor..
Tüm bunlar bizimle ilgilenen kayyum tarafindan devamli not alinip mahkemeye sunuluyor, zaten o bayanida kendisi istemisti, benim akrabalarima iftira atmisti, benim can güvenligim yok demisti, mahkemede bu bayani tayin etmisti..yani yine kazdigi kuyuya kendisi düsmüs oldu...o bayanda artik en sonunda hakime tel, ulasip cocugun annesinin hic bir sekilde cocukla ilgilenmedigini benimde hic bir zaman bir hafta sonu kendime ayirip özel hayatim olamadigini, benim ailemin bana yardimci oldugunu, zaten isimdeki kriz nedeniyle 4,5 aydir evde oldugumu bu yüzden yaz tatilini falan rahat atlattigimi, eger calismis olsaydim, cocugun zor durumda kalmis olacagini falan anlatacak....
Son 11 ayda toplam 87 gün kizimin onun yaninda kalmasi gerekirken, bunun sayisi sadece 19da kalmis, ve bundan sonrada artik günlerle degil sadece saatlerle bir bulusma gerceklesecek..tel. görüsme ise artik ayda bir kez vede süresi 3 dk. gecmiyor bile...
Türkiyede tek tarafli velayeti alacagim zaten, bir kac ay sonrada burada tekrar bir dava acacagim, cocuguyla ilgilenmedigi ap acik ortada, burada da velayeti tek tarafli almak icin caba sarfedecegim....
Ben bunlarin olacagini en basindan beri biliyordum..o zaman bana karsi cikanlar, sen ne bicim babasin, karin sana bunu yapmis olabilir ama, sen hangi hakla cocugunu anneden ayirirsin diye sitem edenler simdi ne cevap verecek acaba, cok merak ediyorum.......
Sanırım adalet böyle birşey... Her şey gönlünüzce olsun.
İlk yazdığınız günden bu yana hepimiz yaşadıklarınızı okuduk, tanık olduk. Yine tekrar ediyorum. Sabrınıza hayranım. Ve bu sabrınızın mükafatını aldığınızı gördükçe de sizin adınıza seviniyorum.
Abdullah bey'in dediği gibi: ADALET BÖYLE BİRŞEY.
Tek üzüntüm kızınızın GERÇEK ANNE SEVGİSİNİ görmemiş olması. Bunun eksikliği de başka birşey.
Sizinde daha önce dediginiz gibi, Sabir acidir ama meyvasi tatlidir...Tüm bunlara zaten kizim icin katlandim...Inanin mücaadele etmeyip annesine biraksaydim, kizimin geleceginide mahvetmis olacaktim, o kisinin yaninda yine mutsuz ve sevgiden mahrum büyüyecekti..Insallah karsima hayirli, helal süt emmis birisi cikarda, Anne sevgisini ondan alir... bosanma haberini avukatimdan aldigim an, sevincli bir sekilde buraya yazacagim yine...
İnşallah, merakla bizlerde hayırlı haberlerinizi bekliyoruz. Anne sevgisine gelince, aynı fikirdeyim. Umarım siz ve kızınız hak ettiğiniz sevgiyi bulursunuz.
maalesef 5 aydir halen hayirli bir haber alamiyorum
Aralik ayindaki durusmada onun anne babasi ve teyzesini sahit olarak dinletmisler
fotograflari gördük ama bizim kizim böyle birsey yapmaz demisler..
mahkeme koridorunda seninde hic cocugun colugun yokmu nasil bir vicdanin var diye benim avukatima laf atmislar...
Ocak ayinda telefonda bana bu bilmem kacinci defa bir dahaki durusmada bitecek söz veriyorum dedi ama kendi avukati bile onlara güvenmedigi icin avukati vekaletname göndermis, madde olarak cocugu Türkiyede ayda bir defa görme hakki olsun diye yazmislar..zaten türk mahkemesinin verdigi karar burada gecerli degil, kaldi ki burada her ikinci hafta sonu görme, götürme hakki var, onu bile kullanmiyor ortalama her 8 haftada bir almaya geliyor..okul tatillerindeki hakkini da kullanmiyor bile...
avukati son bir defa savunmak icin bir durusma daha talep etmis...kücük bir ilce oldugumuz icin vede sadece o siralar 1 hakim oldugu icin 14 hafta ileriye durusma günü vermisler..
sonra benim ona karsi actigim 5 bin Tl manevi tazminattan vazgecmem durumunda mahkemeyi uzatmayacagini bildirmisti..sonradan tutturdu illaki resmi olsun, senin avukatin benim avukatimin ayagina kadar gitsin, ikisi arasinda protokoll yapsin vede o anlasmayi mahkemeye sunsunlar dedi...Gerekce olarakta kendi avukatina güvenmiyormus, mahkemede koskoca devletin hakimi önünde onun avukati anlasmayi uygular ama yinede 5 bin tl. manevi tazminati ona ödertirmis, yani bizim tarafimizi tutarmis!!!!!!!
eger konsolosluktan noterden imzali protokolu avukatina gönderseydi iki avukat anlasip ilcemizdeki hakimin karsisina cikip daha erken bir tarihte bosanmayi gerceklestireceklerdi..
yakinlarda yine durusma oldu bu seferde gecici hakim atanmis, o hakimde dosyaya bile bakmamis, incelememis, sonra birde ben o kadini dinlemek isterdim..yok cocukla iliskisi nasil yok sahitleri dinlendimi falan diye sacmalamis..karsi tarafta anlasmaya yanasmadigi icin yine 2 ay ilerisine tarih vermisler...
zaten ondan sonrada temyize gönderecekler vede sanirim yargitaydan geri gelesiye 1 sene daha sürecek...mayis ayinda zaten iki sene doluyor yani toplamda 3 sene sürecek gibi gözüküyor....yani telde kendi üstüne yemin ettigi halde yinede sözünde yemininde durmuyor vede ben bitirmek istiyorumda ailem istemiyor diye kendini magdur göstermeye calisiyor...
benim ona karsi savciliga yaptigim suc duyurusu vardi , taa haziran 2010 senesinde yapmistim, yalan yere yeminli ifade verdi diye. beni güya onu döverek ana karnindaki cocugun 5 haftalikken ölmesine sebebiyet verdi diye..vede evimde onu erkek arkadaslarima satmaya calismisim diye bir ifadesi vardi...diger davada kadin doktorunun verdigi ifadeler mahkemede kayitlara gectigi halde, bu seferde savci karsi taraf doktoruna müsaade vermedi, hipokrat yeminini bozamazlar diye yazmis, diger davada ayni komsular dinlenmisti bir sonuc cikmamisti, bu sefer ne hikmetse onlarin siddet dolu bir evliligi vardi diye söylemisler güya. yani sonucta iki tarafinda delil bakimindan birbirine üstünlügü yok, bu durumda dava acsak bile o kisiye ceza veremeyiz vede böyle oldugu zaman davali lehine karar verilir diye yazi yazmis savci benim avukatima....yani ceza almaktan kurtuldu...
diger yandan calistigi icin cocuk nafakasini bana veren kurum ondan geri almak istedigi icin devamli maddi durumunu arastiriyorlar vede Alman mahkemesi onun icin 25 bin tl tutarinda avukat bilirkisi mahkeme masraflarini karsilamisti simdi onlari taksitlede olsa geri almak icin ugrasiyor..ona ancak karin tokluguna sabah öglen gececi seklinde fabrikada calisiyor...yaz tatilinde 3er hafta hakkimiz oldugu halde tüm 6 haftayi bana verdi..1 gün bile almayacakmis cocugu...
zaten tek amaclari davayi uzattikca uzatmak, maksat beni sinir etmek vede yeniden evlenmemi engellemek....böyle birisinden 3 senede bile bosanamiyorum..yaptigi pislik yanina kar kaliyor vede benim soyadimi tasirken 20 aydir yeni dostuyla beraberler...yalniz evleri ayri..utanma arlanma yokki ne bu kiside nede ailesinde....
Sabrınıza , kişiliğinize gerçekten hayran kaldım. Bir benzeri de bizim ailede yaşanıyor fakat herkes herşeyi unutmuş durumda adam eşini koruyor ve sahip çıkıyor. Allah yardımcınız olsun
Sayın mutsuz03, yazdıklarınızı okudum. Şu zamana kadar karınızın güvenilmez olduğunu çoktan anlamış olmanız gerekirdi. Sözüne itibar edilmeyeceğini de.
Ayrıca şunu gözardı etmeyin lütfen. Almanya'da çok daha zorlu sıkıntılar yaşadınız kızınını vermemek adına. Siz orada zaten kızınızı kazandınız. Bırakın boşanma davası kendi seyrinde devam etsin. Çoğu gitti, azı kaldı. Bol bol dua edin, kızınızla meşgul olun. Hayırlı haberleri er-geç alacaksınız.
Gecen sene sanirim 7. aydi,adli tatilin bir gün öncesi, davamiza yine yeni bir hakim atanmisti hemde birkac aylik tecrübesi olan genc bir hakim. dosyaya bakmak icin 11.aya gün verip ayni zamanda ikimize birden almanyaya konsolosluk araciligiyla ekonomik ve sosyal durum arastirmasi gönderdi.
11. aydaki durusmada bu sefer almanyada velayet meselesi ve kizimin karsi tarafla kisisel iliskisini tasdikletmek amaci ile mahkeme kararini apostil yaptirmam gerektigini söyleyip yine 2013 ocak ayina durusmayi erteledi.
Ve nihayet sonunda 24 ocak 2013 günü bosanmamiza, kizimin velayetinin tek tarafli olarak bana verilmesine, davali tarafin maddi manevi tazminat ve tedbir nafakasi talebinin reddine, annenin kizimi haftada 2 defa cumartesi sabah 10 dan pazar aksam 17 kadar, dini bayramlarin ikinci günü saat 10 dan 3. günü aksam 17 kadar vede 15 temmuz sabah 10dan 25 temmuz aksam 17 kadar ve her anneler günü sabah 10 dan aksam 17 kadar kisisel iliski kurulmasina karar verdi.
Bu arada temyize gönderip yine uzatmamalari icin davalinin benim avukatima ödemesi gereken 1320 türk lirasini benim üstlenecegimi vede 5000 tl lik manevi tazminattan vazgectigime dair belge imzaladik.Yani 3 sene bekleyip üstüne birde 6320 tl den vazgecip ancak bosanabildim....
Burada Alman Mahkemesi onun adina ödedigi paralari ondan tabiiki geri istiyor hatta kizima nafaka vermedigi icin, devlet bana verdigi az bi nafaka miktarini ondan almak icin dava acip maasina el koyacakti o mesele ne oldu bi bilgim yok..
Benim ona actigim suc duyurusu vardi ; yeminli ifadesinde dayak neticesinde dogmamis bebegi öldürmek vede evimde onu arkadaslarima satmaya kalkmisim diye ifadesi vardi savci bu konu üstüne gitmedi ve dava acmadi.
3 senedir beraber oldugu kisiyi halen ailesi annesi bile bilmiyor onlar kizimiz namusuyla calisip orada kaliyor diyorlar ki bu kisi beni aldattigi adamdan sonra buraya gelip iki ay icinde buldugu ikinci kisi.Ne yaparsa yapsin bana uzak olsunda..
Almanyada velayet ortak kalmisti annesinin kizimi mahkeme karari ile senede toplam 81 gün alma hakki oldugu halde( her ikinci hafta sonu cuma aksamindan pazar aksamina kadar vede yaz tatillerinde 3 hafta, 10. aydaki okul tatilinde 1 hafta, noel tatilinde 1 hafta vede 3. aydaki tatilde 1 hafta) tüm 2012 yili icerisinde tatillerle beraber 21 gün aldigini vede her 6 haftada bir telefon görüsmesi yaptigini söylemem velayetin tek tarafli olarak bana verilmesi icin yeterli olmadi.bana kalsa isterse her haftasonu alsin benden tarafa bir sorun yok ama hakim ne yapayim kulagindan tutup zorla getiremem ya deyip velayeti ortak birakti.
22 subat 2013 de gerekceli karar yazim tarihi vede 29 mart 2013 de ise nufustan düstü.
Ekonomik ve sosyal durum arastirmasinda benim üstümde hic birsey kalmadigini gördü vede 6 aydir halen ziynet esyalari vede mal paylasimi davasi acmadi, 6 ay sonra zaten hakki bitiyor.
Bu uzun ve yorucu sürecte iyide bir gelisme oldu, ben Almanyada dogup ama 6 sene memlekette okula gitmistim tekrar buraya gelmeden önce.O zamanlar 4 sene ayni apartmanda kaldigimiz cocukluk askim vardi hatta ismini kiz kardesime ben koymustum, bu bayan gecen sene tesadüfen 23 sene sonra facebookta beni buldu birbirimizin bosandigindan falan haberimiz yoktu, yazisma görüsme derken eski askimiz tekrar alevlendi gecen yaz nisanlandik,kendisi hollandada yasiyor, oglu babasinda, 13 yasindaki kizi onunla beraber ikamet ediyor.
Karar aldik seneye yazin insallah türkiyeye yerlesecegiz kendi isimizi kuracagiz ben yilbasinda tazminat alip isimden ayriliyorum. Karsi taraflar cocuklariyla ilgilenmedigi halde imza atip izin vermezlerse kizlari birakip gitmemiz lazim.Bakalim o konuda gelismeler hangi yönde olacak.Allahima sükürler olsun sonunda sabrimin mükafatini aldim vede cok mutluyum...
Sizler hala akp ye oy verin. Müslüman partiyiz derler ama zina serbest nasılsa. Verin verin...
Sayın mutsuz03, istediğiniz sonucu almanıza sevindim. 2. baharınızda umarım mutlu03 olarak devam edersiniz ;)