-
Cevap: 2 yıl hapisten az askeri cezalara erteleme
Peki birşey sorabilirmiyim.Yasa çıksında biran önce cezaevinden çıksın diye yasayı takip etmekten maddenin içeriğine pek aldırış bile etmedim.Şimdi 2 sorum var ?
HAGB ( Hükmün açıklanmasının ertelenmesi ): Bu şu anlamamı geliyor.Askeri cezaların 2 YILA KADAR ERTELENMESİ.
Peki HAGB (Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ):Beni en çok ilgilendirende bu madde çünkü dışarıda degıl erteletme gibi bir lüksümüz kalmadı.Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ? Bunu açarmısınız bana biraz.Birde şunu merak ediyorum.Diyelimki bu yasadan faydalandık ilerleyen yıllarda tekrar böyle bir sorunla karşılaşmayız degılmi.Eger ileride bu ceza ile ilgili sorun cıkıcaksa BEN HAPİS YATMASINA RAZIYIM.Hiç dilekçe verdirmem zaten nasıl olsa 44 günü kaldı.Kafamız rahat olur bari.Açıklamanızı mutlaka bekliyorum Risinqson Abi.
Alıntı:
risingson rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle bu vermiş olduğunuz maddeler basın yoluyla işlenen suçlara verilen şartlı tahliye maddeleri olup bizim beklediğimiz madde zaten çok açıkça belli olan Askerlerinde HAGB dan yararlandırılması düz bir madde olarak pakete eklendi. 2 sene ceza alan askerlerin cezasının ertelenmesine olarak paket kapsamına alındı.. Endişeniz olmasın Yarın inşallah sonucu alıp sevineceğiz.. Ben Şahsen kurban kesip hemen ilk iş gönül rahatlığıyla borçlanıp araba alacağım..
-
Alıntı:
bahargokhan rumuzlu üyeden alıntı
Peki birşey sorabilirmiyim.Yasa çıksında biran önce cezaevinden çıksın diye yasayı takip etmekten maddenin içeriğine pek aldırış bile etmedim.Şimdi 2 sorum var ?
HAGB ( Hükmün açıklanmasının ertelenmesi ): Bu şu anlamamı geliyor.Askeri cezaların 2 YILA KADAR ERTELENMESİ.
Peki HAGB (Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ):Beni en çok ilgilendirende bu madde çünkü dışarıda degıl erteletme gibi bir lüksümüz kalmadı.Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ? Bunu açarmısınız bana biraz.Birde şunu merak ediyorum.Diyelimki bu yasadan faydalandık ilerleyen yıllarda tekrar böyle bir sorunla karşılaşmayız degılmi.Eger ileride bu ceza ile ilgili sorun cıkıcaksa BEN HAPİS YATMASINA RAZIYIM.Hiç dilekçe verdirmem zaten nasıl olsa 44 günü kaldı.Kafamız rahat olur bari.Açıklamanızı mutlaka bekliyorum Risinqson Abi.
Dilekçe vermemeniz sizin açınızdan kötü olmuş bian önce dilekçe vermenizde fayda var.
HAGB (Hükmün geri açıklanmasına bırakılması) Sabıkası daha önce olmayan kişiler için 2 senenin altındaki askeri suçları kapsıyor; eğer yararlandığınız zaman cezanızı 5 sene erteliyor aynı suçu işlerseniz eski suçla birleştirip cezanız katlanıyor. Yalnız Eğer nişanlınızın Askeriye ile ilişkisi kalmamışşa aynı suçu işlemeside ortadan kalkıyor ve dosyanız kapanıyor.
-
Anladım abi dilekçeyi söyledim.Ama hangi madde için verilicek dilekçe hagb henüz yasalaşmadı.Denetimli Serbestlik içinmi vericek?Ayrıca açıklaman için tşk ederim Sağol.
Alıntı:
Dilekçe vermemeniz sizin açınızdan kötü olmuş bian önce dilekçe vermenizde fayda var.
HAGB (Hükmün geri açıklanmasına bırakılması) Sabıkası daha önce olmayan kişiler için 2 senenin altındaki askeri suçları kapsıyor; eğer yararlandığınız zaman cezanızı 5 sene erteliyor aynı suçu işlerseniz eski suçla birleştirip cezanız katlanıyor. Yalnız Eğer nişanlınızın Askeriye ile ilişkisi kalmamışşa aynı suçu işlemeside ortadan kalkıyor ve dosyanız kapanıyor.
-
Evham yok arkadaşlar :)
3'üncü yargı pakedi askeri kişileri bağlıyor, aksi bir değişiklik yok, bu aşağıdaki madde 3. yargı pakedinin içindedir.
''MADDE 104- Aşağıdaki hükümler yürürlükten kaldırılmıştır:
1) 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun ek 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası,..''
-----------
Bu ne anlama geliyor? Askeri suçlara hagb kararını engelleyen bu ek-10 maddesiydi. Vesayetçi zihniyetin cebren ilave ettirdiği bu madde henüz düzeltilebildi. Bazı gönüllü kahramanların başvuruları neticesinde tabi, kendiliğinden değil. Şimdi dualarımızı meclisten bu pakedin bütünlüğü bozulmadna geçip onaylanıp resmi gazetede yaınlanması için edelim...
Onun için rahat olunuz (:
-
Desende : ) Buqün Çıkması Beklenildiği söylendi Gene Hüsrana uqradık.Haber izlemeye Vakit bulamayan ben kanal kanal haber peŞinde Koşuyorum.İnternet üzerindeki araştırmalarıımda caBası.Artık cıksın ya Valla cezaevlerinde yanqınlar başladı isyan ediyor Mahkumlar nasıl daha çıkartmazlar bu yasayı.Tam yasa cıkıcak denilir gündeme getirilir bir bakmışsın 16 asker Firar etmiş.18 Haziran çıkıcak dediler ŞanlıUrfaDa isyan cıktı...Mahkumlar Haklı valla..Dört Duvar arasında günlerce hapsedilen onlar.Daha devlet NEYİ bekliyorsa ....:@
-
22.5.1930 Günlü, 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanunu Hakkında Anayasa Mahkemesi Kararı
Karar Tarihi: 16.2.2012
Esas No: 2011/98
Karar No: 2012/24
Resmi Gazete Tarihi: 19.05.2012
Resmi Gazete Sayısı: 28297
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Evham yok arkadaşlar :)
3'üncü yargı pakedi askeri kişileri bağlıyor, aksi bir değişiklik yok, bu aşağıdaki madde 3. yargı pakedinin içindedir.
1) 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun ek 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası,..''
-----------
Bu ne anlama geliyor? Askeri suçlara hagb kararını engelleyen bu ek-10 maddesiydi. Vesayetçi zihniyetin cebren ilave ettirdiği bu madde henüz düzeltilebildi. Bazı gönüllü kahramanların başvuruları neticesinde tabi, kendiliğinden değil. Şimdi dualarımızı meclisten bu pakedin bütünlüğü bozulmadna geçip onaylanıp resmi gazetede yaınlanması için edelim...
-
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar."
Anayasanın 2 ve 10'uncu maddelerinden anlaşıldığı üzere Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devleti olup kanun önünde herkes eşittir.
Tüm bu sebepler dikkate alınarak 1632 sayılı As.C.K.'nun 132'nci maddesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na aykırı olduğu değerlendirilmiş ve bu maddenin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulmasına karar verilmiştir." Anayasa'nın 10. maddesinde öngörülen "yasa önünde eşitlik ilkesi" hukuksal durumları aynı olanlar için söz konusudur. Bu ilke ile eylemli değil, hukuksal eşitlik öngörülmüştür. Eşitlik ilkesinin amacı, aynı hukuksal durumda bulunan kişilerin aynı işleme bağlı tutulmalarını sağlamak ve yasalarla kişiler arasında ayrım yapılmasını ve ayrıcalık tanınmasını önlemektir. Bu ilkeyle, aynı durumda bulunan kişi ve topluluklara ayrı kurallar uygulanarak yasa karşısında eşitliğin ihlali yasaklanmıştır.
Ceza hukukunun, toplumun kültür ve uygarlık düzeyi, sosyal ve ekonomik yaşantısıyla bağlantısı bulunması nedeniyle suç ve suçlulukla mücadele amacıyla ceza ve ceza muhakemesi alanında sistem tercihi Devletin ceza siyaseti ile ilgilidir. Bu bağlamda ceza hukukuna ilişkin düzenlemeler bakımından yasakoyucu Anayasa'nın ve ceza hukukunun temel ilkelerine bağlı kalmak koşuluyla, soruşturma ve yargılamaya ilişkin olarak hangi yöntemlerin uygulanacağı, toplumda belli eylemlerin suç sayılıp sayılmaması, suç sayıldıkları takdirde hangi çeşit ve ölçülerdeki ceza yaptırımlarıyla karşılanmaları gerektiği, hangi hal ve hareketlerin ağırlaştırıcı ya da hafifletici sebep olarak kabul edileceği gibi konularda takdir yetkisine sahiptir.
Yasakoyucu, farklı hukuksal konumda olan kişileri farklı yaptırımlara tabi tutabilir. Asker kişiler ile sivil kişiler aynı hukuksal konumda değildirler. Hırsızlık suçu bakımından askerlik hizmetinin gereği olarak askerlik camiasının gerektirdiği karşılıklı emniyet ve itimada dayalı bir ilişki içinde bulunan asker kişiler bakımından farklı hukuki sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. İtiraz konusu kuralla söz konusu ilişki içinde bulunan ast, üst ve arkadaşa karşı işlenen hırsızlık suçlarında ortaya çıkabilecek farklı sonuçlar da dikkate alınarak Askeri Ceza Kanunu'nda özel bir düzenleme yapılmıştır. Yasakoyucunun takdir yetkisi kapsamında farklı hukuki statü içinde bulunan kişiler hakkında farklı yaptırım öngören itiraz konusu kuralda hukuk devleti ve eşitlik ilkesine aykırılık yoktur.
Yine yanlış bilgiler peŞinde değilimdir Umarım : (
Alıntı:
vham yok arkadaşlar
-----------
-
İtiraz konusu kural, hırsızlık suçunun Askeri Ceza Kanunundaki (bundan sonra AsCK) düzenlemesiyle ilgilidir. Askerlik hizmet ve gereklerini ve askerlikteki disiplin ve karşılıklı güvenin taşıdığı önemi göz önüne alan yasa koyucu, ast, üst ve arkadaşa karşı işlenen hırsızlık suçunu, Türk Ceza Kanunu (bundan sonra TCK) kapsamında işlenen hırsızlık suçundan farklı değerlendirmiştir. Mesela, AsCK'nunda hırsızlık suçundan dolayı hiçbir şekilde nesnel bir indirim imkanı bulunmamaktadır. TCK m. 145 gereği, hırsızlık suçunun konusunu oluşturan malın değerinin azlığı nedeniyle cezada indirim yapılması mümkün olabildiği gibi, ceza vermekten vazgeçilmesi de söz konusu olabilmektedir. Benzer şekilde, TCK kapsamında hırsızlık suçunun cezasının paraya çevrilme olasılığı varken, AsCK 47. maddesinden dolayı AsCK kapsamındaki hırsızlık suçunda bu mümkün değildir. Denebilir ki, TCK anlamında işlenen hırsızlık suçu ile AsCK bağlamında işlenen hırsızlık suçunun koruduğu hukuki yarar farklıdır. TCK'da kişinin taşınır malları üzerindeki zilyetlik hakkı korunurken, AsCK'da buna ek olarak, askerlik hizmetinin ve onun ayrılmaz bir parçası olan askeri disiplinin gereği ast, üst ve arkadaş arasındaki karşılıklı güvene dayalı ilişkilerin korunması amaçlanmaktadır.
( (c) 1998'den beri * Tüm Telif Hakları Mevlüt ÖZER'e aittir.)
Öte yandan, yukarıda sayılan nedenler sadece askerlik hizmeti için değil, pek çok diğer hizmette ve meslekte de geçerlidir. Askerlik hizmet ve gerekliliklerinin farklılık arz etmesi, farklı muamele yapılması için sağlam bir gerekçe oluşturmaz. Öyle olsaydı, her meslek grubu için ayrı ayrı düzenlemeler yapılması gerekirdi. Örneğin, polislik mesleğinde de disiplin ve karşılıklı güvenin hayati öneme haiz olduğunu düşünürsek, polislerin işlediği hırsızlık veya başka bir suç içinde ayrı bir Polis Ceza Kanununun çıkarılması gerektiği mi savunulacak?
İtiraz konusu kuralda yer alan ast, üst ve arkadaşa karşı işlenen hırsızlık suçuna ait cezanın alt ve üst hadleri TCK'da yer alan basit hırsızlık suçunun alt haddinden daha düşük ancak üst haddinden daha yüksek belirlenmiştir. TCK'da basit hırsızlık suçu için bir yıldan üç yılı kadar hapis söz konusuyken itiraz konusu kuralda ise altı aydan beş seneye kadar hapis cezası düzenlemesi vardır. Her ne kadar Askeri Yargıtay'ın, itiraz konusu kuralı içeren 132. maddenin TCK'daki "hırsızlık eylemlerinin her türlü icra biçimlerini" kapsadığı yönünde içtihadı (örneğin, As.Yrg.Drl.Krl., 26.10.1978, E.65, K.80) mevcutsa da, buradan hareketle, söz konusu kuralın TCK. m.141'in yanında m.142 ve m.143'deki düzenlemeleri de kapsadığı görüşü, itiraz konusu düzenlemedeki hırsızlık suçunun cezasının üst haddinin TCK m. 141'deki basit hırsızlık suçunun üst haddinden yüksek olması gerçeğini değiştirmemektedir.
Askerlik görevini yerine getirenlerin suç işlememesine dönük tedbirlerin alınmasının, askeri disiplinin sağlanması açısından gerekli olduğu açıktır. Bununla birlikte, askeri disiplini korumak ve tesis etmek amacıyla getirilmiş bir kuralın, bireyin hak ve özgürlüklerini daraltması ve adalet duygusunun zedelenmesine yol açması da kabul edilemez. Bu durum, Anayasa'nın 2. maddesinde ifade edilen hukuk devleti ilkesinin ihlal edilmesi sonucunu doğurmaktadır.
Asker kişilerin bir kısmı için askerlik gönüllü olarak tercih ettikleri bir meslekken, diğerleri için zorunlu olarak yaptıkları bir görevdir. Zorunlu olarak askerlik görevini yapan asker kişilerin özgürlüklerinin askerlik hizmeti süresince kısıtlandığını düşündüğümüzde, hırsızlık gibi sırf askeri suç olmayıp, kısmen askeri suç veya askeri suç benzeri bir eylem olarak tanımlanan bir fiil için, sivil şahıslardan farklı cezai muameleye tabi tutulmaları Anayasa'nın 10. maddesinde vücut bulan eşitlik ilkesine aykırıdır. Askerlik görevinin kendine has özelliklerinden dolayı asker kişiler ile sivil kişilerin farklı hukuksal konumlarda bulunmaları, bunlar arasında farklı muameleye neden olan her durumun meşrulaştırılmasının bir gerekçesi olamaz. Asker ve sivil kişiler arasında elbette farklılıklar vardır ama bu farklılıklar asker kişiler aleyhine temel hak ve özgürlükler anlamında eşitsizlik yaratmak için kullanılmamalıdır.
Yukarıda belirtilen gerekçelerle, itiraz konusu kuralın Anayasa'nın 2. ve 10. maddelerine aykırı olduğu düşüncesiyle çoğunluk kararına katılmıyoruz.
-
SONUÇ
22.5.1930 günlü, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 22.3.2000 günlü, 4551 sayılı Kanun’un 28. maddesiyle değiştirilen 132. maddesinin Anayasa’ya aykırı olmadığına ve itirazın REDDİNE, Engin YILDIRIM ile Celal Mümtaz AKINCI’nın karşıoyları ve OYÇOKLUĞUYLA, 16.2.2012 gününde karar verildi.
-
Alıntı:
SONUÇ
22.5.1930 günlü, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 22.3.2000 günlü, 4551 sayılı Kanun’un 28. maddesiyle değiştirilen 132. maddesinin Anayasa’ya aykırı olmadığına ve itirazın REDDİNE, Engin YILDIRIM ile Celal Mümtaz AKINCI’nın karşıoyları ve OYÇOKLUĞUYLA, 16.2.2012 gününde karar verildi.
Bu Karar Askeri Mahkemede Yargılanan ve itiraz edip itirazı reddedilen bir açıklama sanırım yine yanlış yerlere bakıyorsunuz. En son metinde dikkatlice okuyun Askeri mahkemenin verdiği karar Anayasa ya aykırılık olmadığına hükmetmiş..
-
sanırım bu yargı paketinden bişe cıkmıcak artık belli :(
-
-
Böyle Olacağı Belliydi Alın size AKP kazıqı ...!
3. YARGI PAKETİ YENİ YASAMA YILINA KALDI ....
Parti, Meclis tatile girmeden önce çıkartacağı yasaların listesini hazırladı ve muhalefet partilerine sundu. Çıkartılacak yasaların listesinde üçüncü yargı paketi ile bu pakete eklenmesi beklenen özel yetkili mahkemelerin görev alanını daraltan düzenlemenin yer almaması dikkat çekti. İktidarın, bu iki konuyu Ekim ayında açılacak yeni dönemde gündeme getireceği öğrenildi.
3 nedenle itiraz
Üçüncü yargı paketinin önümüzdeki döneme kalmasında üç madde etkili oldu. Bunlardan ilki adli kontrolde üst sınırı kaldıran madde. Adalet Komisyonu'nda yapılan değişiklik ile hakimlerin hangi suçu işlerse işlesin bir kişi hakkında tutuksuz yargılama kararı vermesinin yolunu açacak düzenleme parti içinde sıkıntı yarattı. Üst sınırı 5 yıl olan suçlar için adli kontrol uygulanması görüşü ağırlık kazanmaya başladı. Paket, terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlara, yapılan yardıma göre ceza verilmesi ve indirime gidilmesini içeriyor. Bir başka madde de terör eylemlerine katılanların örgüt üyesi gibi cezalandırılması konusunda da esnekli getiriyor ve ceza indirimi öngörüyor. Bu maddelere de KCK davası sanıklarının serbest kalmasına neden olacağı endişesiyle karşı çıkılıyor.
-
Alıntı:
Böyle Olacağı Belliydi Alın size AKP kazıqı ...!
3. YARGI PAKETİ YENİ YASAMA YILINA KALDI ....
Parti, Meclis tatile girmeden önce çıkartacağı yasaların listesini hazırladı ve muhalefet partilerine sundu. Çıkartılacak yasaların listesinde üçüncü yargı paketi ile bu pakete eklenmesi beklenen özel yetkili mahkemelerin görev alanını daraltan düzenlemenin yer almaması dikkat çekti. İktidarın, bu iki konuyu Ekim ayında açılacak yeni dönemde gündeme getireceği öğrenildi.
3 nedenle itiraz
Üçüncü yargı paketinin önümüzdeki döneme kalmasında üç madde etkili oldu. Bunlardan ilki adli kontrolde üst sınırı kaldıran madde. Adalet Komisyonu'nda yapılan değişiklik ile hakimlerin hangi suçu işlerse işlesin bir kişi hakkında tutuksuz yargılama kararı vermesinin yolunu açacak düzenleme parti içinde sıkıntı yarattı. Üst sınırı 5 yıl olan suçlar için adli kontrol uygulanması görüşü ağırlık kazanmaya başladı. Paket, terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlara, yapılan yardıma göre ceza verilmesi ve indirime gidilmesini içeriyor. Bir başka madde de terör eylemlerine katılanların örgüt üyesi gibi cezalandırılması konusunda da esnekli getiriyor ve ceza indirimi öngörüyor. Bu maddelere de KCK davası sanıklarının serbest kalmasına neden olacağı endişesiyle karşı çıkılıyor.
Bence Hiç umutlarımızı tüketmeye gerek yok beklediğimiz paketi dikkatle gece gunduz izliyorum her kanunu tek tek bekliyorum ve şuan meclis gündeminde sunulmuş kanunlaşmayı bekliyor. Dileyen arkadaşlarımız TBMM nin resmi sitesine girip genel kurul gündemine bakabilir kanunun sıra numarası 278 genel kurul gündeminde ve bence pazartesi en geç salı günü bu paket kanunlaşacak..
-
Risingson offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff : )
Ağzınız Bal yer İnşallah Cok bekledik Salıya Bakadar Daha Bekleriz Napalım ..Ayrıntıları Bizimle Paylaşırsan Sevinirim.
-
Alıntı:
Bence Hiç umutlarımızı tüketmeye gerek yok beklediğimiz paketi dikkatle gece gunduz izliyorum her kanunu tek tek bekliyorum ve şuan meclis gündeminde sunulmuş kanunlaşmayı bekliyor. Dileyen arkadaşlarımız TBMM nin resmi sitesine girip genel kurul gündemine bakabilir kanunun sıra numarası 278 genel kurul gündeminde ve bence pazartesi en geç salı günü bu paket kanunlaşacak..
arkadasım tbmm sitesine girdim 278 sorgulattım kanun yasalaştı diyor fakat yasalaşan kanun bu Tasarı ile; 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uygulama sonuçları kapsamında genel bütçeli idareler, özel bütçeli idareler ve düzenleyici ve denetleyici kurumların gider ve gelir bütçesi, bütçe dengesi ve tamamlayıcı, devredilen ve iptal edilen ödeneklerin gerçekleşmelerine dair kesin hesapların kabul edilmesi öngörülmektedir. yanlışda bakmış olabilirim detaylı söylersen iyi olur
-
Alıntı:
arkadasım tbmm sitesine girdim 278 sorgulattım kanun yasalaştı diyor fakat yasalaşan kanun bu Tasarı ile; 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uygulama sonuçları kapsamında genel bütçeli idareler, özel bütçeli idareler ve düzenleyici ve denetleyici kurumların gider ve gelir bütçesi, bütçe dengesi ve tamamlayıcı, devredilen ve iptal edilen ödeneklerin gerçekleşmelerine dair kesin hesapların kabul edilmesi öngörülmektedir. yanlışda bakmış olabilirim detaylı söylersen iyi olur
-
Didi abi : ) Yasıyormusun Sen ya
Özel msj Atıcam Okurmusun
-
Alıntı:
didi77 rumuzlu üyeden alıntı
http://www.tbmm.gov.tr/gundem/gundem.htm
Bu adresten detaylı görebilirsiniz zaten sayfanın en altında yer almakta 182. sıra ve sıra sayısı 278 olarak paket halinde.
Ayrıca maddelerin genel içerikleri
http://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem24/yil01/ss278.pdf
Burdan da bütün komisyonden geçen genel kurulda gündemde olup kanunlaşmayı bekleyen torba paket olarak 104. madde 1. sırada net bir şekilde görebilirsiniz..
Umutsuzluğa kapılmaya gerek yok yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Haklı mücadelemizin sonucunu alacağız...
-
Risingson ben sanırım verdiğin linklerden bu kez buldum :)
18-) Tasarının 104. maddesiyle çeşitli Kanunlarda kaldırılan maddelere yer verilmekte ve bu bağlamda
“22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun ek 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası” ve
“12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 13 üncü maddesi” yürürlükten
kaldırılmaktadır. Suç cezalarla ilgili düzenlemelerde, kanun koyucunun taktir yetkisi anayasada yer alan
temel ilkelerle sınırlıdır. Bu nedenle, hükmün açıklanmasının ertelenmesi, cezanın ertelenmesi gibi
kurumların uygulanması belli bir miktardaki hapis cezasının altındaki tüm suçlar bakımından mümkünken,
bazı suçlarda buna istisna getirilmesi her şeyden önce eşitlik ilkesine aykırıdır. Örneğin hırsızlık, hakaret,
cinsel taciz, yaralama, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, taksirle öldürme suçları bağlamında hükmün
açıklanması veya cezanın ertelenmesi mümkünken, bazen daha hafif suçlar için “erteleme yasağı, hükmün
açıklanmasının geri bırakılması yasağı, seçenek yaptırımlara çevrilme yasağı” gibi istisnai düzenlemeler
yapılmaktadır. Bu durum Türk Ceza Kanununun genel hükümlerinin suç ve ceza içeren tüm kanunlar için
uygulanacağına ilişkin düzenlemesiyle de çelişmektedir. Diğer yandan bu tür istisnai düzenlemeler, adil
olmayan sonuçlara yol açabilmektedir. Örneğin, geceleyin konutta hırsızlık yapan kişi hakkında verilen
cezaya yönelik hükmün açıklanması gegeri bırakılabilirken, askerden firar eden, izin tecavüzünde bulunan
kişi hakkında bu hüküm uygulanamamaktadır. Askeri disiplin bu tür eşitlik ilkesine aykırı ve adil olmayan
uygulamalarla değil, etkin disiplin yaptırımlarıyla sağlanabilir. Esasen istisnai hükümler ister maddi ceza
hukuku ister ceza muhakemesi alanında olsun, hemen her zaman çeşitli sorunlara yol açmaktadır. Temel
ilkelere aykırı, bir anlamda olağanüstü düzenlemeler ve bu tür düzenlemelerin uygulanması ile ortaya
çıkan sonuçları hukuk devleti ve eşitlik ilkesiyle açıkça çelişmektedir. Bu nedenle, 3713 sayılı Kanunun
13. maddesinin, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun ek 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasının yürürlükten
kaldırılması yerindedir. Ancak bu hükümler kaldırıldıktan sonra dahi, 6259 sayılı Sporda Şiddet ve
Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 11/9 maddesinde ve 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanununun Ek
8. Maddesindeki istisnalar varlığını devam ettirecektir. Halbuki aynı gerekçelerle bu düzenlemelerin de ilga
edilmesi gerekir.
Birde yasalaşsa artık : )
-
Alıntı:
Risingson ben sanırım verdiğin linklerden bu kez buldum :)
18-) Tasarının 104. maddesiyle çeşitli Kanunlarda kaldırılan maddelere yer verilmekte ve bu bağlamda
“22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun ek 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası” ve
“12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 13 üncü maddesi” yürürlükten
kaldırılmaktadır. Suç cezalarla ilgili düzenlemelerde, kanun koyucunun taktir yetkisi anayasada yer alan
temel ilkelerle sınırlıdır. Bu nedenle, hükmün açıklanmasının ertelenmesi, cezanın ertelenmesi gibi
kurumların uygulanması belli bir miktardaki hapis cezasının altındaki tüm suçlar bakımından mümkünken,
bazı suçlarda buna istisna getirilmesi her şeyden önce eşitlik ilkesine aykırıdır. Örneğin hırsızlık, hakaret,
cinsel taciz, yaralama, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, taksirle öldürme suçları bağlamında hükmün
açıklanması veya cezanın ertelenmesi mümkünken, bazen daha hafif suçlar için “erteleme yasağı, hükmün
açıklanmasının geri bırakılması yasağı, seçenek yaptırımlara çevrilme yasağı” gibi istisnai düzenlemeler
yapılmaktadır. Bu durum Türk Ceza Kanununun genel hükümlerinin suç ve ceza içeren tüm kanunlar için
uygulanacağına ilişkin düzenlemesiyle de çelişmektedir. Diğer yandan bu tür istisnai düzenlemeler, adil
olmayan sonuçlara yol açabilmektedir. Örneğin, geceleyin konutta hırsızlık yapan kişi hakkında verilen
cezaya yönelik hükmün açıklanması gegeri bırakılabilirken, askerden firar eden, izin tecavüzünde bulunan
kişi hakkında bu hüküm uygulanamamaktadır. Askeri disiplin bu tür eşitlik ilkesine aykırı ve adil olmayan
uygulamalarla değil, etkin disiplin yaptırımlarıyla sağlanabilir. Esasen istisnai hükümler ister maddi ceza
hukuku ister ceza muhakemesi alanında olsun, hemen her zaman çeşitli sorunlara yol açmaktadır. Temel
ilkelere aykırı, bir anlamda olağanüstü düzenlemeler ve bu tür düzenlemelerin uygulanması ile ortaya
çıkan sonuçları hukuk devleti ve eşitlik ilkesiyle açıkça çelişmektedir. Bu nedenle, 3713 sayılı Kanunun
13. maddesinin, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun ek 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasının yürürlükten
kaldırılması yerindedir. Ancak bu hükümler kaldırıldıktan sonra dahi, 6259 sayılı Sporda Şiddet ve
Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 11/9 maddesinde ve 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanununun Ek
8. Maddesindeki istisnalar varlığını devam ettirecektir. Halbuki aynı gerekçelerle bu düzenlemelerin de ilga
edilmesi gerekir.
Birde yasalaşsa artık : )
Son 5 gündür hem meclis tv hemde internetten cok sıkı takip ediyorum çıkan yasaları 277 sıra sayılı yasa çıktı 279 a atladılar 280 de tamam benim anladığım kadarıyla Başbakan ı beklediler temel paket olduğu için herkes bi yerden tutup engellemeye çalışırlar diye. Şimdi Başbakan da yurda döndü bence pazartesi veya salı günü inşallah Kanunlaşıp önce Cumhurbaşkanı onaylayacak sonrada Resmi gazetede yayımlanıp yürürlüğe girecek. En fazla 1 hafta süre koyuyorum ve önümüzdeki cuma inşallah bu sıkıntılardan Kurtulacağız...
-
278 : ) Deqilmi abi bizi İlgilendiren.
-
Cevap: Denetimli Serbestlik - Askeri Ceza Kanunu
http://www.haberturk.com/gundem/habe...rtesi-mecliste
inşallah kurtulacaz cumartesi bu işten allah yardımcımız olsun
-
Çocuk oyuncaqına döndürdüler umudum yok ama inşallah.Birqün önce diyorlarki cmk 250.maddesi diger yasama yılına 1 Ekime kaldı.Al buqun haberlerde diyorki özel yetkili mahkemelerde 3.yargı paketine alındı...Birde pişkin pişkin utanmadan HALKIN İSTEKLERİNE YER VERMEYE ÇALIŞIYORUZ Diyor Sayın Cemil Çiçek :) Hangi halka sordunuz acaba ? Halkın istediği gibi bir yasa çıkartmaya çalışıyorlarmış... GörüCezz !!!
-
Alıntı:
Çocuk oyuncaqına döndürdüler umudum yok ama inşallah.Birqün önce diyorlarki cmk 250.maddesi diger yasama yılına 1 Ekime kaldı.Al buqun haberlerde diyorki özel yetkili mahkemelerde 3.yargı paketine alındı...Birde pişkin pişkin utanmadan HALKIN İSTEKLERİNE YER VERMEYE ÇALIŞIYORUZ Diyor Sayın Cemil Çiçek :) Hangi halka sordunuz acaba ? Halkın istediği gibi bir yasa çıkartmaya çalışıyorlarmış... GörüCezz !!!
Meclis, hafta sonu tatile girecek.
AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için, TBMM Genel Kurulu'nun bu haftaki çalışma programına ilişkin öneriyi Genel Kurul'a getirdi.
Kabul edilen öneriye göre, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı, bazı kanunlarla değişiklik yapan "torba teklif", sezeryana yasal düzenleme getiren tasarı gündemin 3. 5. ve 6. sırasına alındı.
Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, "3. yargı paketi" olarak bilinen tasarı ile uluslararası bazı anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar da gündemin ön sıralarına çekildi.
Genel Kurul, haftalık çalışma günlerinin dışında, 29 Haziran Cuma ve 30 Haziran Cumartesi günü de çalışacak. Genel Kurul, iki gün saat 14.00'de toplanacak.
TBMM Genel Kurulu, bugün, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ile Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinin tamamlanmasına kadar; yarın "torba teklifin", 28 Haziran Perşembe günü sezeryana yasal düzenleme getiren tasarının, 29 Haziran Cuma günü Devlet Sırrı Kanunu Tasarısı ve Türk Akreditasyon Kurumu Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ile bazı uluslararası anlaşmaların bitimine kadar çalışacak. 30 Haziran Cumartesi günü ise "3. yargı paketi" olarak bilinen tasarının görüşmelerinin tamamlanmasına kadar çalışılacak.
Genel Kurul, tasarı ve tekliflerin cumartesi gününe kadar bitirilememesi halinde, 1 Temmuz Pazar günü tatile girmeyerek, tasarı ve teklifleri görüşmeye devam edecek.
Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik yapan tasarı, "torba teklif", sezeryana yasal düzenleme getiren tasarı, Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile "3. yargı paketi" temel kanun olarak görüşülecek.
-
sonuc nedir sence karar cıkacakmı diyorsun kurtulacakmıyız inşallah
-
ceyla gelişme varmı nişanlın hakkında teslim olmadı demi durumdan haberdar edersen iyi olur
-
ceyla gelişme varmı nişanlın hakkında teslim olmadı demi durumdan haberdar edersen iyi olur
-
Alıntı:
didi77 rumuzlu üyeden alıntı
sonuc nedir sence karar cıkacakmı diyorsun kurtulacakmıyız inşallah
Cumartesi Günü bence ufak tefek fireler dışında bizim beklediğimiz madde meclisten geçip yasalaşacak. Fire den kastım bizle alakası olmayan bir kaç madde kabul edilmeyebilir ama buda Başbakanın bugüne kadarki dediğim dedik çaldığım düdük politikasına ters düşeceği için bütün paket halinde yasalaşıp bizde bu sürümcemeden kurtulacağız..
3. yargı paketi 4 bölüm halinde gündeme alındı bizimki son bölümde. son 2 gün. bu arada Bahargöktan arkadaşımızın nişanlısıda nerdeyse çıktı çıkacak insanın üzülmemesi elde değil. Bunca zaman ha bugun ha yarın diye diye 1 ay oldu..
-
dıdı msj atamıyorum ben kusura bakma özelden kapalı daha hayır teslim olmadı herjhangi bi gelişme yok arada girip sizin yazdıklarınızı okuyorum ama galiba bi gelişme olmıcak :(
-
Alıntı:
Cumartesi Günü bence ufak tefek fireler dışında bizim beklediğimiz madde meclisten geçip yasalaşacak. Fire den kastım bizle alakası olmayan bir kaç madde kabul edilmeyebilir ama buda Başbakanın bugüne kadarki dediğim dedik çaldığım düdük politikasına ters düşeceği için bütün paket halinde yasalaşıp bizde bu sürümcemeden kurtulacağız..
3. yargı paketi 4 bölüm halinde gündeme alındı bizimki son bölümde. son 2 gün. bu arada Bahargöktan arkadaşımızın nişanlısıda nerdeyse çıktı çıkacak insanın üzülmemesi elde değil. Bunca zaman ha bugun ha yarın diye diye 1 ay oldu..
278 Sıra Sayılı Kanun Tasarısının birinci bölümünün 1 ila 28 inci maddelerden, ikinci bölümünün 37 nci maddeye bağlı Geçici Madde 9, 10 ve 11 ile 47 nci maddeye bağlı Geçici Madde 24 ve 25 dahil olmak üzere 29 ila 53 üncü maddelerden, üçüncü bölümünün 54 ila 81 inci maddelerden, dördüncü bölümünün Geçici Madde 1,2 ve 3 dahil olmak üzere 82 ila 106 ncı maddelerden,
oluşması önerilmiştir.
(Genel Kurulun 27/6/2012 tarihli 124 üncü Birleşiminde kabul edilmiştir.) bizi ilgilendiren yukarıdaki maddeler deyilmi onlarsa sayet 27 haziranda birleşimde kabul edilmiştir.yazmışlar sitelerine
-
dün görüşülüyordu ama sıra gelmeden kapattım televizyonu ne oldu bilmiyorum herhangi bir degişiklik yok demi kanunda cumartesi bitecek deniliyor ne olacak halimiz bilmiyorum allah yardımcımız olsun
-
Alıntı:
ceyla rumuzlu üyeden alıntı
dıdı msj atamıyorum ben kusura bakma özelden kapalı daha hayır teslim olmadı herjhangi bi gelişme yok arada girip sizin yazdıklarınızı okuyorum ama galiba bi gelişme olmıcak :(
arayan soranda yoksa sayet birazdaha saklansın derim alllah buyuk umudumuzu kaybetmeyelim cagrı kagıdının üstünden kaç ay gecti
-
: )Ben artık Sadece GüLüyorum Bu ReziLLiqe...
Alıntı:
-
-
278 Sıra Sayılı Kanun Tasarısının ikinci bölümünün 37 nci maddeye bağlı Geçici Madde 10 C.tesi görüşüleCek.
-
Alıntı:
278 Sıra Sayılı Kanun Tasarısının ikinci bölümünün 37 nci maddeye bağlı Geçici Madde 10 C.tesi görüşüleCek.
Müjdeee Mecliste şuan 3. yargı paketi görüşülmeye başlandı bugun inşallah oylamaya yapılıp kanunlaşacak ve bugun bu sıkıntılardan kurtulacağız.. Meclis tv izleyin bizim beklediğimiz kanun 104. madde de 1 sırada inşallah bugun tamamı görüşülüp kabul edilecek.
-
Risingson Sen bence Simdiden bir Kredi Başvurusunda Bulun Araba yolda qibi qörünüyoR : ))
İnşallah Yasalaşır Bende İzliyorum.
-
Alıntı:
Risingson Sen bence Simdiden bir Kredi Başvurusunda Bulun Araba yolda qibi qörünüyoR : ))
İnşallah Yasalaşır Bende İzliyorum.
Arabanın tekerleri gözüktü hehehe inşallah kendiside yarın gözükücek.. Dikkatlice dinlerseniz kimsenin Askeri cezaya itirazı yok itirazlar hep diğer maddelerle yani yüzde 99.9 bu sefer sorunsuzca geçecek bizim maddemiz. Bu kanunu bekleyen herkesin gözü aydın.. inşallah nişanlınızda bian önce aranıza geri döner..
-
Çok özledim dönsün artık :) Evet izliyorum Suan valla geçsinde nasıl geçerse gecSın.yHa bu resmi gazetede ne zaman yayınlanır.Eger bugun yasalasırsa yarın nişanlımın telefon görüşü var iyi haberler verebilirim inş.