-
Müfettiş, öğretmeni bir öğrenciyi fena halde döverken yakalamıştı. Derhal uyardı.
- Ne yapıyorsunuz hocam, biliyorsunuz ki dövmek yasak! Babası size dava açsa
başınıza bela alır, uğraşıp durusunuz?
- Babasının dava açmayacağına garanti veririm!...
Müfettiş şaşırdı. Öğretmen açıklamaya devam etti:
- Babası benim!...
-
Dilbilgisi dersinde Karadenizli öğretmen, Erzurumlu öğrencisini sözlüye kaldırıp sormuş:
- Bakmak fiilinin çekiminu yap bakalım...
Erzurumlu öğrenci hemen atlamış:
- Bakirem, bakirsen, bakir..
Öğretmen, öğrencisinin bu cevabı karşısında onu azarlamış:
- Uy diluni eşekarisu soksun. Öyle mi denur daa! Onun aslı pöyledir: Pakayrum, pakaysun, pakay...
-
Küçük Temel`le arkadaşları sınıfta aralarında kim daha zeki diye tartışıyorlarmış
Küçük Temel:
- Ben çok zekiyimdir, üç aylıkken yürümeye başlamışım, demiş.
Oradan Dursun hemen atlar:
- Sen habuna zeka mi deyisun. Haçan ben üç yaşına kadar kendumi kucakta taşitmişum.
-
Öğretmen matematik dersinde öğrencilerine sordu:
- Çocuklar sayılar asla yalan söylemez. Örneğin bir adam bir tarlayı on günde sürerse, on adam bir günde sürebilir.
Buna benzer bir örnekte siz verin bakalım!
Öğrencilerden birisi gülerek cevap verdi.
- Örneğin bir vapur Atlantik Okyanusunu altı günde geçerse, yüz kırk dört vapur bir saatte geçer...
-
Acemi er, levazım başçavuşuna yakınır :
-Başçavuşum, bize yemekte ördek böreği verdiler.Yemin ederim ki, içinde bir gram bile ördek eti yoktu.
-O halde? diye yanıtlar başçavuş.Sen hiç asker bisküvisi yedin mi?
-Şey...yani evet, başçavuşum.
-İçinden hiç asker çıktı mı?
-
Hasta doktora rahatsızlığını tanımlar:
-"Sabahları böyle hiç işe gidesim olmuyor, sonra ofiste yaptığım işler de bana sıkıcı geliyor.
Kendimi sürekli bir plajda güneşlenirken hayal ediyorum..."
-"İyi de beyefendi, bu düpedüz tembellik!"
-"Biliyorum doktor bey, ben de onu diyecektim.
Siz bana şunun latincesini söyleseniz de ben patrona onu söylesem?"
-
Y ASLI BiR CiFTCi, TRAFiK KAZASINDA MAGDUR OLDUGU GEREKCESiYLE MAHKEMEDE SAVUNMA YAPMAKTAYDI. KAZAYA SEBEP OLAN NAKLiYE FiRMASININ AVUKATI SORDU;
- KAZA YERiNE GELEN POLiS EKiBiNE "IYIYIM" DEMEDINIZ MI ?
CiFTCi iFADESiNE BASLADI
- TRAKTORUMUN ARKASINDA BESiLi iNEGiM SARIKIZ iLE BiRLiKTE GiDERKEN BU NAKLiYE SiRKETiNiN KAMYONU..... .
AVUKAT SOZUNU KESTi,
- AYRINTILARI SORMUYORUM, YALNIZCA SU SORUMA CEVAP VERiN, KAZA YERiNEÂ GELEN POLiS EKiBiNE "iYiYiM" DEDiNiZ Mi DEMEDiNiZ Mi?
- SiMDi EFENDiM, BiZ SARIKIZ iLE BiRLiKTE GiDERKEN.... .....
AVUKAT YiNE CiFTCiNiN SOZUNU KESTi VE HAKiME DONEREK,
- EFENDiM, BU ADAM, KAZA YERiNE GELEN POLiS EKiBi KENDiSiNE DURUMUNU SORDUGU ZAMAN "COK iYiYiM" DEMiSTi, SiMDi ARADAN 3-4 HAFTA GECTiKTEN SONRA MAGDURiYETiNi ONE SUREREK MUVEKKiLiMi DAVA EDiYOR. LUTFEN, KAZA SIRASINDA iYi OLDUGUNU SOYLEYiP SOYLEMEDiGi KONUSUNDAKi SORUMA DOGRUDAN CEVAP VERMESiNi SOYLER MiSiNiZ?
HAKiM;
- BiR DAKiKA BAKALIM, SU SARIKIZ HiKAYESiNi DUYMAK iSTiYORUM.
CiFTCi HAKiME TESEKKUR EDiP iFADESiNi SURDURUR;
- BU NAKLiYE SiRKETiNiN KAMYONU TRAKTORUME CARPTIGINDA, BEN BiR HENDEGE, SARIKIZ BASKA BiR HENDEGE SAVRULDUK. SERSEMLEMiS HALDE YATARKEN, DiGER TARAFTAN SARIKIZ'IN YANIK YANIK BOGURMELERiNi DUYABiLiYORDUM, BELLi Ki COK ACI CEKiYORDU. O SIRADA HEMEN ORADAN GECMEKTE OLAN POLiS EKiBi DURDU VE MEMURLARDAN BiRiSi GiDiP DiGER HENDEKTE YATAN SARIKIZ'A BAKTI. BiR -iKi DAKiKA SONRA DA TABANCASINI CIKARTTI VE iNLEMEKTE OLAN SARIKIZ'I iKi KASININ ORTASINDAN VURDU. ARDINDAN, ELiNDE DUMANI TUTEN TABANCASI iLE YANIMA GELDi
VE BANA "SEN NASILSIN AMCA?" DiYE SORDU.
SiZ OLSANIZ NE CEVAP VERiRDiNiZ?
-
Y ASLI BiR CiFTCi, TRAFiK KAZASINDA MAGDUR OLDUGU GEREKCESiYLE MAHKEMEDE SAVUNMA YAPMAKTAYDI. KAZAYA SEBEP OLAN NAKLiYE FiRMASININ AVUKATI SORDU;
- KAZA YERiNE GELEN POLiS EKiBiNE "IYIYIM" DEMEDINIZ MI ?
CiFTCi iFADESiNE BASLADI
- TRAKTORUMUN ARKASINDA BESiLi iNEGiM SARIKIZ iLE BiRLiKTE GiDERKEN BU NAKLiYE SiRKETiNiN KAMYONU..... .
AVUKAT SOZUNU KESTi,
- AYRINTILARI SORMUYORUM, YALNIZCA SU SORUMA CEVAP VERiN, KAZA YERiNEÂ GELEN POLiS EKiBiNE "iYiYiM" DEDiNiZ Mi DEMEDiNiZ Mi?
- SiMDi EFENDiM, BiZ SARIKIZ iLE BiRLiKTE GiDERKEN.... .....
AVUKAT YiNE CiFTCiNiN SOZUNU KESTi VE HAKiME DONEREK,
- EFENDiM, BU ADAM, KAZA YERiNE GELEN POLiS EKiBi KENDiSiNE DURUMUNU SORDUGU ZAMAN "COK iYiYiM" DEMiSTi, SiMDi ARADAN 3-4 HAFTA GECTiKTEN SONRA MAGDURiYETiNi ONE SUREREK MUVEKKiLiMi DAVA EDiYOR. LUTFEN, KAZA SIRASINDA iYi OLDUGUNU SOYLEYiP SOYLEMEDiGi KONUSUNDAKi SORUMA DOGRUDAN CEVAP VERMESiNi SOYLER MiSiNiZ?
HAKiM;
- BiR DAKiKA BAKALIM, SU SARIKIZ HiKAYESiNi DUYMAK iSTiYORUM.
CiFTCi HAKiME TESEKKUR EDiP iFADESiNi SURDURUR;
- BU NAKLiYE SiRKETiNiN KAMYONU TRAKTORUME CARPTIGINDA, BEN BiR HENDEGE, SARIKIZ BASKA BiR HENDEGE SAVRULDUK. SERSEMLEMiS HALDE YATARKEN, DiGER TARAFTAN SARIKIZ'IN YANIK YANIK BOGURMELERiNi DUYABiLiYORDUM, BELLi Ki COK ACI CEKiYORDU. O SIRADA HEMEN ORADAN GECMEKTE OLAN POLiS EKiBi DURDU VE MEMURLARDAN BiRiSi GiDiP DiGER HENDEKTE YATAN SARIKIZ'A BAKTI. BiR -iKi DAKiKA SONRA DA TABANCASINI CIKARTTI VE iNLEMEKTE OLAN SARIKIZ'I iKi KASININ ORTASINDAN VURDU. ARDINDAN, ELiNDE DUMANI TUTEN TABANCASI iLE YANIMA GELDi
VE BANA "SEN NASILSIN AMCA?" DiYE SORDU.
SiZ OLSANIZ NE CEVAP VERiRDiNiZ?
-
Bir adam 15 yildir tutuklu bulundugu hapishaneden kaçar.
Para ve Silah bulmak için bir eve girer.
Içerde genis bir yatakta bir çifti yakalar.
Adama yataktan kalkmasini emreder ve onu bir sandalyeye baglar.
Adamin karisini yataga baglarken üstüne çikar, boynunu öper, sonra kalkar ve banyoya gider.
O ordayken adam karisina söyle fisildar;
- ''Dinle, bu adam bir kaçak. Su kiyafetlere baksana. Büyük ihtimalle hapishanede çok fazla zaman geçirdi ve yillardir hiçbir kadin görmedi. Boynunu nasil öptügünü gördüm. Eger seninle seks yapmak isterse sakin karsi koyma yada sikayet etme... Sana ne derse onu yap. O sana ne yaparsa yapsin
onu mutlu et çünkü bu adam kesinlikle çok tehlikeli. Eger kizarsa ikimizi de öldürür. Güçlü ol, tatlim Seni seviyorum.'' .
Karisi cevap verir:
'' O benim boynumu öpmüyordu, kulagima fisildiyordu. Bana gay oldugunu, seni çok tatli buldugunu ve hiç vazelin olup olmadigini sordu. Ben de banyoda oldugunu söyledim. Güçlü ol tatlim. Ben de seni seviyorum. ''
-
Bir adam 15 yildir tutuklu bulundugu hapishaneden kaçar.
Para ve Silah bulmak için bir eve girer.
Içerde genis bir yatakta bir çifti yakalar.
Adama yataktan kalkmasini emreder ve onu bir sandalyeye baglar.
Adamin karisini yataga baglarken üstüne çikar, boynunu öper, sonra kalkar ve banyoya gider.
O ordayken adam karisina söyle fisildar;
- ''Dinle, bu adam bir kaçak. Su kiyafetlere baksana. Büyük ihtimalle hapishanede çok fazla zaman geçirdi ve yillardir hiçbir kadin görmedi. Boynunu nasil öptügünü gördüm. Eger seninle seks yapmak isterse sakin karsi koyma yada sikayet etme... Sana ne derse onu yap. O sana ne yaparsa yapsin
onu mutlu et çünkü bu adam kesinlikle çok tehlikeli. Eger kizarsa ikimizi de öldürür. Güçlü ol, tatlim Seni seviyorum.'' .
Karisi cevap verir:
'' O benim boynumu öpmüyordu, kulagima fisildiyordu. Bana gay oldugunu, seni çok tatli buldugunu ve hiç vazelin olup olmadigini sordu. Ben de banyoda oldugunu söyledim. Güçlü ol tatlim. Ben de seni seviyorum. ''
-
12 Eylül Döneminde Ali Baransel sadece TRT'nin değil, tüm basın yayından sorumlu olarak atanır. Bir gün gazetelerden birinde bir fıkra yayınlanır.
Kenan Evren bu fıkrayı görünce çılgına döner. Fıkra şöyledir;
Güney Amerika'da bir uzmana sormuşlar; darbe yapmak mı daha kolaydır, yoksa hıyar turşusu yapmak mı?
Uzman, soruyu cevaplamış; darbe yapmak daha kolaydır. Çünkü hıyar turşusu yapmak için aynı boy taze hıyarları seçeceksin, onları uygun kıvamda tuz,limon, sirkeli suyun içinde uygun süre bekleteceksin, vs, vs, oldukça uzun iş. Ama darbe yapmak için üç hıyarı yan yana getirmek yeterlidir.
Kenan Evren bu fıkrayı okuyunca derhal Ali Baransel'i çağırır, başlar
kızmaya; bu ne rezalat, böyle bir saçmalığın yayınlanmasına nasıl izin
verirsin, neden konrtol etmiyorsun.. ...
Ali Baransel ne olduğunu anlamak için gazetedeki fıkraya bir göz atar ve;
"Sayın paşam, boşuna üzülüyorsunuz, bakın burada üç hıyar diyor, beş hıyar demiyor ki"
Bunun üzerine Kenan Evren gazeteyi alıp fıkraya tekrar bakınca hak verir;
"Evet ya, doğru diyorsun, bir an farkedememişim
-
12 Eylül Döneminde Ali Baransel sadece TRT'nin değil, tüm basın yayından sorumlu olarak atanır. Bir gün gazetelerden birinde bir fıkra yayınlanır.
Kenan Evren bu fıkrayı görünce çılgına döner. Fıkra şöyledir;
Güney Amerika'da bir uzmana sormuşlar; darbe yapmak mı daha kolaydır, yoksa hıyar turşusu yapmak mı?
Uzman, soruyu cevaplamış; darbe yapmak daha kolaydır. Çünkü hıyar turşusu yapmak için aynı boy taze hıyarları seçeceksin, onları uygun kıvamda tuz,limon, sirkeli suyun içinde uygun süre bekleteceksin, vs, vs, oldukça uzun iş. Ama darbe yapmak için üç hıyarı yan yana getirmek yeterlidir.
Kenan Evren bu fıkrayı okuyunca derhal Ali Baransel'i çağırır, başlar
kızmaya; bu ne rezalat, böyle bir saçmalığın yayınlanmasına nasıl izin
verirsin, neden konrtol etmiyorsun.. ...
Ali Baransel ne olduğunu anlamak için gazetedeki fıkraya bir göz atar ve;
"Sayın paşam, boşuna üzülüyorsunuz, bakın burada üç hıyar diyor, beş hıyar demiyor ki"
Bunun üzerine Kenan Evren gazeteyi alıp fıkraya tekrar bakınca hak verir;
"Evet ya, doğru diyorsun, bir an farkedememişim
-
Birisi Taksim'de duvara bir metrelik harflerle "Tayyip Kafasızdır" yazmış. Adama 10 yıl ceza vermişler. Bir yılı kamu malına zarar vermekten, dokuz yılı da devlet sırrını açıklamaktan.
-
Birisi Taksim'de duvara bir metrelik harflerle "Tayyip Kafasızdır" yazmış. Adama 10 yıl ceza vermişler. Bir yılı kamu malına zarar vermekten, dokuz yılı da devlet sırrını açıklamaktan.
-
AKP'nin kuruluş yıldönümü törenleri sırasında bir ihtiyar taşıdığı pankartla ilgi çekmiş. "Çocukluğumuzu bize bağışlayan Tayyip'e teşekkürler" Ihtiyarı sorguya çekmişler...
"Sen kiminle alay ediyorsun? Sen çocukken Tayyip henüz doğmamıştı bile..."
"Işte onun için teşekkür ediyorum ya!..."
-
AKP'nin kuruluş yıldönümü törenleri sırasında bir ihtiyar taşıdığı pankartla ilgi çekmiş. "Çocukluğumuzu bize bağışlayan Tayyip'e teşekkürler" Ihtiyarı sorguya çekmişler...
"Sen kiminle alay ediyorsun? Sen çocukken Tayyip henüz doğmamıştı bile..."
"Işte onun için teşekkür ediyorum ya!..."
-
Tayyip akıl hastanesinde konuşma yapıyormuş. Bir kişi dışında dinleyicilerin tümü alkışlamış. Tayyip, alkışlamayan kişiye dönerek, "Siz niçin alkışlamıyorsunuz" diye sormuş.
Adam yanıtlamış "Ben hastabakıcıyım"
-
Tayyip akıl hastanesinde konuşma yapıyormuş. Bir kişi dışında dinleyicilerin tümü alkışlamış. Tayyip, alkışlamayan kişiye dönerek, "Siz niçin alkışlamıyorsunuz" diye sormuş.
Adam yanıtlamış "Ben hastabakıcıyım"
-
Tayyip'e sormuşlar "Istediğiniz düzen, sağlarsanız para olacak mı ?"
"Revizyonistlere göre olmayacak, dogmatiklere göre olacak. Biz soruna diyalektik açıdan yaklaşıyoruz "Kiminin olacak, kiminin olmayacak"
-
Tayyip'e sormuşlar "Istediğiniz düzen, sağlarsanız para olacak mı ?"
"Revizyonistlere göre olmayacak, dogmatiklere göre olacak. Biz soruna diyalektik açıdan yaklaşıyoruz "Kiminin olacak, kiminin olmayacak"
-
Şehit cenazelerine katılmamak için Anadolu illerinden birine giden Tayyip top atışıyla selamlanmış. Ikinci atıştan sonra yaşlı bir kadın polise sormuş: "Niye ateş ediyorlar"
Polis açıklamış:"Tayyip geldi de..."
"Vah, vah... Ilk atışta isabet ettiremediler demek..."
-
Şehit cenazelerine katılmamak için Anadolu illerinden birine giden Tayyip top atışıyla selamlanmış. Ikinci atıştan sonra yaşlı bir kadın polise sormuş: "Niye ateş ediyorlar"
Polis açıklamış:"Tayyip geldi de..."
"Vah, vah... Ilk atışta isabet ettiremediler demek..."
-
Adam müftüye gitmis:
-"Yahu, hakikaten biz cennete gittigimizde huri alacak
mıyız?" demiş.Müftü de:
-"Namazını kılar, orucunu tutar, zekatını verirsen 4
huriyi alacaksın elbette" demiş. Ama adamın derdi
başka:
-"Peki, benim hanım cennete gidince ne olacak?" diye
sormuş.Müftü cevap vermiş:
-"Ona da 4 Nuri düşer. Adam şaşkın:
-"Ne yani eşit haklara mı sahip olacaklar
Cennet'te? Koşa koşa evine donmuş. Bakmış karısı
namaz kılıyor. Basmış tekmeyi..... ...
-"Ne namazı bu len..? Ha... Ne namazı..? Orospu mu
olucen?!!!
-
Adam müftüye gitmis:
-"Yahu, hakikaten biz cennete gittigimizde huri alacak
mıyız?" demiş.Müftü de:
-"Namazını kılar, orucunu tutar, zekatını verirsen 4
huriyi alacaksın elbette" demiş. Ama adamın derdi
başka:
-"Peki, benim hanım cennete gidince ne olacak?" diye
sormuş.Müftü cevap vermiş:
-"Ona da 4 Nuri düşer. Adam şaşkın:
-"Ne yani eşit haklara mı sahip olacaklar
Cennet'te? Koşa koşa evine donmuş. Bakmış karısı
namaz kılıyor. Basmış tekmeyi..... ...
-"Ne namazı bu len..? Ha... Ne namazı..? Orospu mu
olucen?!!!
-
Bir ermeni mahallesinde çok zengin ama yaşı seksenin üstünde bir adam varmış. Aynı mahalledeki çok fakir ama oldukçada güzel bir genç kızla evlenmek istemiş ve para zoruyla muradına ermiş. Ama zifaf gecesi adam ölmüş, bunun üzerine savcı kızı sorguya çekmiş;
- Anlat bakalım kızım ilk gece ne oldu?
- Valla savci bey üsseriiime çiktii titremeye bassladıı, ben sandiim geloooor meğersem gidooormisss..
-
Bir ermeni mahallesinde çok zengin ama yaşı seksenin üstünde bir adam varmış. Aynı mahalledeki çok fakir ama oldukçada güzel bir genç kızla evlenmek istemiş ve para zoruyla muradına ermiş. Ama zifaf gecesi adam ölmüş, bunun üzerine savcı kızı sorguya çekmiş;
- Anlat bakalım kızım ilk gece ne oldu?
- Valla savci bey üsseriiime çiktii titremeye bassladıı, ben sandiim geloooor meğersem gidooormisss..
-
Uçakta kapı açılmış acemi erler teker teker paraşütle aşagı atlıyorlardı.
Sıra temele geldiginde komutanına dönerek; komutanım dün gece rahmetli annem rüyama girdi; oğlum o paraşütle atlama açılmayacak dedi
komutan atla oglum inanma böyle boş rüyalara der, fakat askeri ikna edemez.
Bunun üzerine ver onu bana al benimkini der ve degiştirirler.
Asker atlar ve paraşütü açılır süzüle süzüle aşagı dogru inerken başını kardırırki ne görsün; komutan paraşütü açılmamış mermi gibi aşagı dogru geliyor.
Tam yanından geçerken bagırır; komutanım.. komutanımm nereyeee
komutan hışımla bagırır; ananı s....
-
Uçakta kapı açılmış acemi erler teker teker paraşütle aşagı atlıyorlardı.
Sıra temele geldiginde komutanına dönerek; komutanım dün gece rahmetli annem rüyama girdi; oğlum o paraşütle atlama açılmayacak dedi
komutan atla oglum inanma böyle boş rüyalara der, fakat askeri ikna edemez.
Bunun üzerine ver onu bana al benimkini der ve degiştirirler.
Asker atlar ve paraşütü açılır süzüle süzüle aşagı dogru inerken başını kardırırki ne görsün; komutan paraşütü açılmamış mermi gibi aşagı dogru geliyor.
Tam yanından geçerken bagırır; komutanım.. komutanımm nereyeee
komutan hışımla bagırır; ananı s....
-
Boşanma davasında kadın, hakime talebini gerekçesi ile açıklamış:
- "Sayın hakim, çocuğun bende kalmasını istiyorum. Onu dokuz ay karnımda taşıdım."
Hakim kocaya sormuş:
- "Karınızı duydunuz. Bir diyeceğiniz var mı?"
Adam "Var tabii" demiş ve anlatmış:
- "Sayın hakim. Farzedelim ki canınız bir kutu soğuk kola istedi. Makineye parayı attınız ve kola geldi. Şimdi bu kola makinenin midir, yoksa parayı deliğe atanın mı?"
Hakim sekreterine dönmüş:
- "Yaz kızım. Çocuk babada kalacaktır..."
:D:D:D
-
Gümrük kapısından bir İngiliz, bir Fransız, bir Türk geçmek için bekliyorlarmış. Gümrük görevlileri valizlerini kontrol etmeye başlamış. Önce İngiliz'in valizine bakmışlar. İçinden 7 adet don çıkmış. "Niye 7 tane?" diye İngiliz'e sormuşlar. O da "Haftanın yedi gün var. Hepsi için bir tane. Pazartesi, Salı, Çarşamba..." demiş. "Vay be! Helal olsun medeniyete, temizliğe bak adamlardaki." Sıra Fransız'ın valizine gelmiş. açmışlar bakmışlar 8 tane don. "7'yi anladık da niye 8?" diye sormuşlar. Fransız "Pazartesi, Salı, Çarşamba... Hergün için bir tane, bir tane de ne olur ne olmaz diye yedek aldım" demiş. "Vay be! Adamlardaki temizliğe medeniyete bak!" demiş görevliler. Sıra Temel'e gelince açmışlar bakmışlar tam 12 adet don. "Vay be! Ne varsa bizim insanımızda var. Şu medeniyete, şu temizliğe bak!" Sormuşlar "Neden 12 adet?" Bizimki cevap vermiş "Ocak, Şubat, Mart,......"
[8D][8D]
-
temel alman ve fransiz bir adada yamyamlarin eline duser, elleri
kutuklere arkadan baglanis vaziyette idamlarini beklerken yamyamlarin
reisi soyle der: "hepinizin derisini yuzup bizim icin hayati onem tasiyan
kanolarin yapiminda kullanacagiz ama adetlerimize gore, son arzunuz her ne
olursa olsun yerine getirilecektir"
Alman gerceklestirilmesi imkansiz bir sey isterse olumden yirtacagini
dusunur ve buz gibi bira ile yaninda kizarmis patates ister. Reisin
talimatiyla patatesler kizartilir, batik bir alman denizaltisindan
edinilen
bira da almana ikran edilince alman sasirir, son ziyafetinden sonra
herkesin gozu onunde derisi yuzulur ve derisinden kano yapar yamyamlar.
Fransiz da en az 50 yillik fransiz sarabi istedigini soyler, reis 2
adamini
adanin arkasinda 60 yil once karaya oturmus olan Fransiz ticaret gemisine
gonderir ve mahzeninden getirtilen sarabi fransiz ictikten sonra onun da
derisini yuzup kano yaparlar. sira kendisine gelince, yamyamlarin herseyi
tedarik edebildigini fark eden Temel, son arzusu soruldugunda:
"ver bakayim baa bi sigara bi da yak oni" der ve sigaradan iki nefes
cektirdikten sonra sigarayi kendi vucudunun degisik yerlerine bastirip
uzerinde sondurur ve soyle der: "alun size kano, sictum kanonuza"
-
Psikologa basvuran adam ;
-geceleri uyuyamiyorum efendim ,sürekli
yatagin altinca biri varmis gibi geliyor yatagin altina iniyorum bu
seferde sanki yatagin
üzerinde birileri varmis gibi geliyor
doktorda ;
- alti aylik bir çalisma sonucu bu
sorunu hallederiz.
- peki vizite ücreti ne kadar ?
- seans basi 50 dolar haftada üç seans.
Tabi adamin gidis o gidis
doktor bir kaç ay sonra hastaya sokakta
hastaya rastlamis gicik bir sekilde gülerek ;
ne oldu hastaliktan kurtulabildin mi?
Adam da gülerek;
evet hEmde bir sise saraba hallettim.
Doktor çok sasirmis ;
nasil yani demiş
sizden çiktiktan sonra birahaneye
ugradim, birami içerken yanimdaki berdusla dertlestik ,ona bir sise sarap
ismarladim o da
bana karyolanin bacaklarini kesmemi
tavsiye etti
-
iyi ki dügünümüzü belcika'da yapalim demissin goncagül güzel oldu
- evet canim, herkes disarda evleniyor, bizim neyimiz eksik ?
- beni kirmadigin icin tesekkür ederim.
- sen istersin de ben yapmam mi bitanem ?
- muhittin, sana gecmisimle ilgili bir sey anlatmak istiyorum.
- önce duvagini cözseydik goncagülüm.
- cözeriz, sakin ol bi cok önemli bu.
- e, ama sirasi mi simdi ? neyse, anlat bari.
- ben kücükken tecavüze ugradim.
- cok üzüldüm bebegim, ama su an kendini iyi hissediyorsan önemli degil.
- simdi iyiyim de bunlari bilmen lazim.
- yakinlarindan biri tarafindan mi ?
- yok, bi bakkal vardi bizim mahallede...
- bakkal mi ?
- evet, elma sekeri satiyordu güzel cikolatalar filan.
- eee ?
- iste bakkal amca bigün bana, tarik depoya gelsene bi dedi...
- tarik kim ?
- anlatacagim bi tanem, sakin ol bi...
-
Vergi aşkı adına bir fıkra da benden olsun :D
Nasreddin Hoca abdest alirken, bir ayagina su yetmemis. Namaz kilarken de bir ayagini yukar kaldirarak namaz kilmis. Bunu gören cami cemaati :
-Hocam bu nasil namaz? diye sormus.
Nasreddin Hoca :
-Bir ayaği abdestsiz namaz, diye cevap vermis.
-
Yönetici ve Mühendis
Büyük bir şirketin üst düzey yöneticilerinden biri bir gün
New York üzerinde balonla dolasmaya çıkar.
Aksilik bu ya, pusulasını asağıya düşürür ve kaybolur.
Inmek icin uygun bir yer ararken bir gökdelenin
tepesinde sigara icen bir adam görür ve alcalir.
"Pardon. Ben neredeyim acaba?" diye sorar.
"Yerden 500 feet yükseklikte bir balonun icindesin"
der adam.
Yönetici sinirlenir:
"Sen mühendissin degil mi?" diye sorar.
"Evet." der adam. "Nereden bildin?"
"Cünkü başım belada ve sana bir soru soruyorum.
Verdigin cevap 100% dogru fakat hic bir isime yaramiyor."
"Sen de yöneticisin degil mi?"
"Evet sen nereden bildin?"
"Cünkü yerden 500 feet yükseklikte bir balonun
icinde kaybolmuşsun. Pusulan yok, berbat durumdasin.
Fakat bu şimdi benim sucum oldu."
-
Yönetici ve Mühendis
Büyük bir şirketin üst düzey yöneticilerinden biri bir gün
New York üzerinde balonla dolasmaya çıkar.
Aksilik bu ya, pusulasını asağıya düşürür ve kaybolur.
Inmek icin uygun bir yer ararken bir gökdelenin
tepesinde sigara icen bir adam görür ve alcalir.
"Pardon. Ben neredeyim acaba?" diye sorar.
"Yerden 500 feet yükseklikte bir balonun icindesin"
der adam.
Yönetici sinirlenir:
"Sen mühendissin degil mi?" diye sorar.
"Evet." der adam. "Nereden bildin?"
"Cünkü başım belada ve sana bir soru soruyorum.
Verdigin cevap 100% dogru fakat hic bir isime yaramiyor."
"Sen de yöneticisin degil mi?"
"Evet sen nereden bildin?"
"Cünkü yerden 500 feet yükseklikte bir balonun
icinde kaybolmuşsun. Pusulan yok, berbat durumdasin.
Fakat bu şimdi benim sucum oldu."
-
Kayseri'nin bir köyünde imece yöntemiyle yol
yapiliyor. Bunun icin de esekten yararlaniliyor.
Esek hangi yolu izlerse, orasi genisletip araba
yoluna dönüştürülüyor.
Köye gelen Amerikali Baris Gönüllüsü,
ne olup bittigini kavrayamadigi icin sorar
-Ne yapiyorsunuz böyle?
-Yol yapiyoruz.
-Bu essek ne icin?
-O, yolun mühendisi. Yola uygun geçişi o gösterir.
Baris Gönüllüsü katila katila güler :
-Ya esek bulamasaydiniz?
-Iste o zaman Amerika'dan mühendis getirirdik!
-
Kayseri'nin bir köyünde imece yöntemiyle yol
yapiliyor. Bunun icin de esekten yararlaniliyor.
Esek hangi yolu izlerse, orasi genisletip araba
yoluna dönüştürülüyor.
Köye gelen Amerikali Baris Gönüllüsü,
ne olup bittigini kavrayamadigi icin sorar
-Ne yapiyorsunuz böyle?
-Yol yapiyoruz.
-Bu essek ne icin?
-O, yolun mühendisi. Yola uygun geçişi o gösterir.
Baris Gönüllüsü katila katila güler :
-Ya esek bulamasaydiniz?
-Iste o zaman Amerika'dan mühendis getirirdik!
-
NASA Mars'a adam gonderecekmis.
Sadece bir kisi gidebilecek, giden de geri
donemeyecekmis. Ilk aday olan muhendise
bu is icin ne kadar isteyecegini sormuslar:
- 1 Milyon Dolar demis ve eklemis - kizilhaca
bagislayacagim.
Ikinci aday olan doktora da ayni soruyu sormuslar.
Doktor:
- 2 Milyon Dolar demis. - Bir milyonunu aileme bir
milyonunu da tibbi arastirmalara bagislayacagim.
Ucuncu aday olan Temel ayni soruya
- 3 Milyon Dolar diye cevap verince yetkililer
digerleri bu kadar az isterken kendisinin neden 3 milyon
dolar istedigini sormuslar.
Temel yetkililere dogru egilmis, kisIk bir sesle:
- 1 milyonunu ben alirim, 1 milyonunu size veririm,
mühendisi de Mars'a göndeririz.
-
NASA Mars'a adam gonderecekmis.
Sadece bir kisi gidebilecek, giden de geri
donemeyecekmis. Ilk aday olan muhendise
bu is icin ne kadar isteyecegini sormuslar:
- 1 Milyon Dolar demis ve eklemis - kizilhaca
bagislayacagim.
Ikinci aday olan doktora da ayni soruyu sormuslar.
Doktor:
- 2 Milyon Dolar demis. - Bir milyonunu aileme bir
milyonunu da tibbi arastirmalara bagislayacagim.
Ucuncu aday olan Temel ayni soruya
- 3 Milyon Dolar diye cevap verince yetkililer
digerleri bu kadar az isterken kendisinin neden 3 milyon
dolar istedigini sormuslar.
Temel yetkililere dogru egilmis, kisIk bir sesle:
- 1 milyonunu ben alirim, 1 milyonunu size veririm,
mühendisi de Mars'a göndeririz.