Gazi Hukukta okuyan arkadaşlar okulunuzda devam zorunluluğu var mı?
(Daha önce belirtilmiş olabilir kusura bakmayın)
Printable View
Gazi Hukukta okuyan arkadaşlar okulunuzda devam zorunluluğu var mı?
(Daha önce belirtilmiş olabilir kusura bakmayın)
Hayır yok, ancak bazı hocalarımız derse devamlılık durumuna önem veriyordu ve derste imza alıyordu. Kritik olan sınav notlarında imzaları gözönünde bulunduruyorlar diye düşünüyorum.
dokuz eylülde okuyan arkadaşlar okullarından biraz bahsedebilirler mi?çünkü 3.tercihime dokuz eylül yazıyorum da:)
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde aktif eğitim sistemi var ve sanırım en iyi orada okuyanlar (sitemiz yöneticilerinden Kaan da oradan mezun :) ) anlatabilirler.
Tercih yapan herkese kolaylıklar dilerim. İstemediğiniz bir yeri kesinlikle yazmayın derim, çünkü bütün hayatınızı etkileyebilecek bir mevzu. Sonuç ne olursa olsun umarım sizin için en güzeli ve hayırlısı olur.
Esma Elif sanırım Çankırılısın, benim de annem orada öğretmen. Ankara'ya beklerim seni. :)
herkese merhaba
ben de bu yıl girdim össye pazartesi de tercih yapıyorum.
ea2 puanım 370.966,derecem 80.
ilk tercihim gs hukuk olacak.taban puanı (bu yılki kılavuzda) 361,554 ve taban başarı sırası da 162.buna göre benim rahat girmem gerek ama ben gene de çok temkinli yaklaşıyorum.onun için 2. ve 3. tercihlerime de önem veriyorum.
düşüncem 2.yeditepe hukuk(burslu) 3.boğaziçi siyaset bil. ve uluslararası ilişkiler. ancak yeditepe hakkında pek tatmin edici boyutta bilgi alamadım ve 2. sıraya boğaziçini yazıp yazmamayı da düşünüyorum zaman zaman.
siz ne dersiniz,gs'ye yerleşir miyim,ya da yeditepe hakkında bilgisi olan var mı,2. tercih için uygun mu?
GSHF'ye yerleşememen senden önceki 79 kişi tercihlerini GS hukuk'tan yana kullanırsa mümkün olur :)
Merhaba arkadaşlar. Konya selçuk üniversitesi ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi arasında bir tercih yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim...
Arkadaşlar Gazi Hukuk hakkında birkaç sorum var.
1-Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin puanı çok yüksek.Galatasaray'ı saymazsak devlet üniversiteleri içinde ikinci.Bu durum,adayların Ankara Hukukun altına Gazi Hukuku yazıp puanını yükseltmesinden mi,yoksa bu okulda verilen eğitimin ve öğretim kadrosunun etkisinden mi kaynaklanıyor?
2-Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi diğer hukuk fakültelerine göre daha genç.Yaklaşık 15 yıllık bir geçmişi var.Bu bir handikap mıdır?
3-Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmek artık bir referans kaynağımıdır?İş yaşantısındaki artıları nelerdir?(Bu sorunun cevabını özellikle mezun Gazililerden bekliyorum)
Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar. Ben öss de 338 puan yaptım. 4753. sıradayım. İlk üç tercihim;
1-Ankara Üniversitesi
2-İstanbul Üniversitesi
3-Marmara Üniversitesi
Daha sonra ki tercihlerimi üniversiteler hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım için belirleyemedim.
Selçuk Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi yazmayı düşünüyorum. Marmara i.ö yazmayı da düşünüyorum fakat ikinci öğretim yazıp yazmamaya karar veremedim. Bu üniversitelerden hangisini tavsiye edersiniz.
herkese mrb
aynı şekilde ben de hukuk konsunda nereyi tercih edeceğimi bilmiyorum ve son bi haftam düşünmekten ve herkesi ayrı ayrı dinlemekten tam bir kabus gibi geçti.
EA2 puanım 354,882
Koç Üniversitesi ve GSÜ puanım çok üstünde İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ise sıralamalarda aşağıda kalıyor. Puanıma en uygun İstanbul Bilgi Üni Hukuk gibi duruyor ama yeterince fikrim yok.
Özel üniversitelerin hukuk bölümünden de hakim-savcı çıkıp çıkmadığı konusunda şüphelerim var :-)
yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden saolun.
Ankara Hukuk ve Eskişehir Hukuk olabilir.
Sayın mfk90, yerinizde olsaydım Selçuk Üniversitesi'ni seçerdim.
Sayın kendinepartizan, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile ilgili yeterince cevap verildiğini düşünüyorum, geçmiş iletileri inceleyiniz.
Sayın Ece Atalay, Bilgi Üniversitesi'nin hukuk konusunda deneyimli bir kadrosu var, yabana atmayınız derim.
Marmara Üniversitesi İ.Ö - Selçuk Üniversitesi arasında bir seçim yapmznız gerekse hangisini tercih ederdiniz, neden? :o
mrb
ben de bu sene 337 puan aldım
size sorum şu:
idari hakimlik yada kaymakamlık düşünüyorum.Sizce marmara hukuk u mu yoksa ankara siyasalı mı yazmalıyım
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Peki aklımı kurcalayan şöyle bir şey var : Adli Yargi Hakim Adayligi Sinavi veya İdari Hakimlik Sınavı'nda özel üniversitelerle alakalı pek bir şey duymuyorum. Kişisel çalışmanın daha ön planda olduğunun farkındayım ama özel üniversitelerde hukuk okumuş öğrenciler bu görevler için daha mı alt sıraya alınıyor? Kısacası böyle bir sınavda başarılı olmak için tercihlerim içerisinden Bilgi Üniversitesi burslu hukuk bölümü yerine yerine İstanbul Üniversitesi yazmam daha mı mantıklı olur?
benim sıralamam da aynı şekilde:
1 ankara hukuk
2 istanbul hukuk
3 marmara hukuk
4 anadolu (eskişehir) hukuk
5 akdeniz hukuk
istanbul bilgi üniversitesine de devlet üniversitesi gözüyle bakıyorlar artık ayrıca önümdeki örnekler gösteriyor ki hakim savcılık sınavı kişiyle alakalı bence üniversiteyle değil
Sayın mfk90, kişisel kanaatim Selçuk yönündedir.
Sayın drogo, kaymakamlık sınav sonucu edinilen bir meslektir. Bölüm zorunlu unsurdur fakat üniversite önem taşımamaktadır.
Sayın Ece Atalay, ben olsaydım İstanbul Üniversitesi'ni daha önce yazardım. Kişisel kanaatim bu yöndedir.
Merhaba arkadaşlar.mesajlarınızı okudum.ilk üç tercihiniz gayet güzel.ben size 4 ve 5. tercihleriniz için bilgi verebilirim.Anadolu hukuk son sınıf öğrencisiyim ve akdeniz hukuku iyi bilirim çünkü orada arkadaşlarım var.anadolu hukuk taşra hukuk fakülteleri arasında güzel bir yere sahiptir ve en iyilerinden biridir.93 ten bu yana eğitim vermekte.çok kaliteli hocaları vardır ama öğretim üyesi kadrosu tam değildir az da olsa sıkıntısı var.eskişihir güzel bir şehirdir en az ankara ve istanbul kadar sosyal yaşantısı vardır.hakimlik savcılık sınavlarında başarı oranı ortalama %12dir.bence anadolu 4. tercih olarak kalsın, hatta 3. tercih olarak da yazabilirsin.
Akdeniz hukuk 2000 den bu yana eğitim veriyor.öğretim üyesi sıkıntısı anadoludan biraz daha fazladır.hakimlik savcılık sınavlarında daha kendini gösteremedi.antalya zaten güzel bir şehir.
5. tercihine selçuk hukuku tavsiye ederim.
6.tercihinize kırıkkale
7.tercihinize akdeniz
başarılar
Tercihlerinizi yaparken Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni esgeçmeyiniz.
fakültelerde okumuş insanlarla konuştum ;)... ayrıca konya- erzurum-erzincan gibi yerlere gitmeyeceğim için anadolu hukuk ve akdeniz hukuk u tercih ettim... kaldı ki siz zaten istanbul üniversitesi , en kötü ihtimalle marmara üniversitesine giriyorsunuz ( sıralamaya göre ).
:( tercihlerim
1-ankara hukuk
2-gazi hukuk
3-dokuz eylül hukuk
ya 2 de ya da 3 de ne yazarsan kalırsın dediler.ama nedendir bilmiyorum,3.tercihim için pişmanım.dokuz eylül ün artıları eksileri ve hakimlik sınavlarında başarısı nedir?
Esma Elif, içime doğdu, Ankara'ya geleceksin. :) Hem ailene de 2 saat uzaklıkta olacaksın, ne güzel.
İnşallah herkesin gönlüne göre bir yer olur. Ne zaman belli olacak? Bize müjdeleri vermeyi unutmayın.
:) :o benimle aynı temenniyi paylaşman çok güzel.umarım tanışırız Başak Şahin.
SONUÇLAR 15-20 AĞUSTOS GİBİ AÇIKLANCAK.EMİN OLABİLİRSİNİZ SONUCU SİZİNLE PAYLAŞACAĞIMA:o :o
Tercihler yapılmış olmasına rağmen ben yine de yazayım,ilerde kaynak teşkil eder.
S.Ü. Hukuk Fakültesi ile Anadolu Üni. Hukuk Fakültesi arasındaki kıyaslamada ben akademik kadro zenginliği,daha eski bir okul olması,daha iyi eğitim imkanları bulunması hasebiyle Selçuk Hukuk diyorum(zaten orada okumaktayım).Anadolu Üniversitesi'nin de avantajları var elbet.Eskişehir'in güzel bir kent olması(Konya'ya nazaran),sosyal hayatının canlı olması,güzel bir kampüsünün olması gibi.Ziyaret ettiğimde çok beğenmiştim.Ama Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sadece bir profesör vardı sanırsam.S.Ü. Hukuk Fakültesi'nde ise an itibariyle 8 profesör bulunuyor(özel okullara ve Gazi Hukuk'a kaptırılan Prof.lar olmasa bu sayı baya bir artacaktı ama:( ).Tabi bunun doçenti,yardımcı doçenti,doktoru da oldukça fazla...
Kısaca ben kıstasları yazdım seçim sizlerindir.
GÜHF'nin MÜHF ve İÜHF gibi okullardan daha yüksek puana sahip olmasının sebebi daha çok daha az öğrenci almasından kaynaklanıyor.Yoksa bu iki okulun tarihiyle kıyaslanamaz olduğunu düşünüyorum."Ölü tercih" geyiğiyle puana göre tercih yapmayın.Okulların geçmişine bakın,hocalarına bakın.
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi hakkında yukarıdaki arkadaşın eksik bilgi verdiğini farkettim.
Öncelikle Anadolu Hukuk'ta 4 tane yerleşik profesör var.Bu profesörlerin üçü bu fakülteden emekli ve hala Anadolu Hukuk'ta hiç aksatmadan her hafta ders veriyorlar.
Daha sonra Ankara Hukuk'un bir kaç profesörü de her hafta (dikkat edin iki hafta da bir değil) bu fakültede hiç aksatmadan ders vermekte.
Yeteri kadar doçent ve yrd. doçent de mevcut fakültemizde.
Öğrencinin bireysel başarısını ve çabasını asla göz ardı etmeyin.40 tane prof. da olsa öğrenci çabalamazsa hiç bir şey olmaz.
Kampüs olarak ve fakülte alt yapısı olarak Anadolu Hukuk gayet iyi durumda.
:) şoktayım gazi olmadı.puanlar feci yükselmiş.dokuz eylül lü bir hukuk öğrencisi sayılırım artık.dokuz eylül den arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.:mahcup:
ya merhaba puanlar acayip yükselmiş gecen sene ankara hukuka 338le girilirken 348le ben ankara hukuka giremedim 2.sıramdaki gazi hukuku kazandım mutlu ve biraz şaşkınım arkadaşlarım şokta puanlar niye böyle oldu ya herkes mi hukuk yazdı:) neyse bende gazi hukuklu abi ve ablalarımdan tavsiye bekliyorum
Esma Elif ve Muzaffer'i kutluyorum, umarım üniversitede de çok başarılı olursunuz. Diğer arkadaşlardan müjdeleri bekliyorum. :)
:( açıkcası bi şok yaşadım.343,104 puanım vardı herkes kesin gazi gelir diyordu.ve ben o kadar adapte olmuştum ki anlatamam.bütün hayallerim gazi üzerineydi.3.tercihim olan 9 eylül ün gelmesi şok etkisi yaptı.ama tek tesellim hayalimi gerçekleştirmem ve hukukçu olmak için ilk adımı atmam:)9 eylüllü hemşehrilerimden:) tavsiyelerini ısrarla bekliyorum.:o
Bu sene ozellikle hukuklarin puaninda cok buyuk bir artis olmus bende gazi hukuktayim
Gazili arkadaslara yada mezunlara sormak istedigim okul basladiktan hemen sonra muafiyet sinavlari oldugun ogrendim.Ben ingilizce ve enformatik derslerinin sinavlarindan gecmek istiyorum.Boyle bir imkanim var mi varsa eger avantajlarini yazarmisiniz ve bu sinavlar yillik mi yoksa donemlik mi oluyor?
ben istanbul üniversitesindeyim.gaziyi yazsaydm olurdu ama yazmadm pişman değilim
Aramıza hoşgeldiniz...
çok teşekkürler umarım başarabilirimmm
çok teşekkürler içimi rahatlattn gerçekten