-
Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber
21-01-2009, 00:56:54
Yanıt: 248
Dövizle kredi alana müjdeli haber
Okunma: 16.543
Ekleyen: karabeyoglu45
arkadaşlar bu yukarıdaki istatistik bu foruma ait bakın okuyan 16.543 kişi ama harekete geçen 15 - 20 kişi bu nasıl bir durum anlamak mümkün değil
evet evet bekleyin siz 15-20 kişi düzeltecek bu durumu.ama bu mantıkla rüyamızda düzeltiriz bir birlik diyoruz herkes bekliyor.
o zaman ödeyemeyen düşünsün ben nasıl olsa 2000 tl kadar ödeyebilirim şu an 1250 tl benim 650 den yükseldi. demek isterdim ama demiyorum
bakın korkmayın gelin birleşelim 10 bin 20 bin kişi sallar bence .
-
Alıntı:
karabeyoglu45 rumuzlu üyeden alıntı
21-01-2009, 00:56:54
Yanıt: 248
Dövizle kredi alana müjdeli haber
Okunma: 16.543
Ekleyen: karabeyoglu45
arkadaşlar bu yukarıdaki istatistik bu foruma ait bakın okuyan 16.543 kişi ama harekete geçen 15 - 20 kişi bu nasıl bir durum anlamak mümkün değil
evet evet bekleyin siz 15-20 kişi düzeltecek bu durumu.ama bu mantıkla rüyamızda düzeltiriz bir birlik diyoruz herkes bekliyor.
o zaman ödeyemeyen düşünsün ben nasıl olsa 2000 tl kadar ödeyebilirim şu an 1250 tl benim 650 den yükseldi. demek isterdim ama demiyorum
bakın korkmayın gelin birleşelim 10 bin 20 bin kişi sallar bence .
yazının tamamını okudum yazılan her şey maaşallah kusursuz yerine getirilmiş yolun başıda belli sonu da 2005 te olacaklar beli 2001 de olanlarda malum o zamanda biz susmuştuk şimdi susanlar da yarınki gelecegi yaratan destekleyenler olacaktır ben öyle zannediyorumki burada yazanların hepsi mağdur degil iş olsun zaman geçsin diye siteye girenler banka ve bu zulmü destekleyenlerde mevcut sanırım nabız ölçüyorlar bu yüzden gerçek mağdurları belirleyip yapacağımız görüşmeleri digerlerinin dışında yapmalıyız diger bir rıcam ise lütfen msn den tam destek verebilecek arkadaşlarımız arasın konuşarak hem fikir olup bu şekilde karar vermemiz en doğru yol olarak düşünüyorum
-
slm arkadaşlar benle selma hanım bu tv düşüncesini ortaya çıkardık flaş tvden hüseyin beyle görüştüm haber müdürü pazartesi bu japon yeninin yükşelişini haber yapacaklar istanbulda bulunan arkadaşlar muhakak
@hotmail.com
msn adresiyle selma hanıma ulaşın bıze destek verın pazartesi flaş tvde haber yapalım...şeçim var fırsatı kaçırırsak her şeyımızı kaybederız japon yenınden dolayı elını cabuk tutun selma hanımla dıyaloga gırın
-
slm arkadaslar selma hanıma mantıklı şeyler konuşun sadece ona destek verın soru sormayın bırakın selma hanıma sız bıtmıssınız ne sorusu soruyosunuz daha sadece destek verın sızın yararınıza sizi anlamakta güçlük çekıyorum sadece destek verın umarım sorunu çözerız her kafadan bır çözüm uretmeyın degerlı arkadaslar bızım çözümümüz olmadı sızın kınızı denerız nerdeydınız bugune kadar selma hanıma tesekur edecegınıze bır oncu olmayı kabul ettıgınden dolayı.lutfen dertek verın sızın yararınıza bunu unutmayın
-
tekrar mrb arkadaşlar herkes msn adresını yazsın diyalog halınde olalım benımkı
@mynet.com ekleyım benı konuşalım.susmak yok çözüm aramak var bunu untmayım
-
Alıntı:
YASEAH rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda yanlış düşünmeyelim arkadaşlar.Benim ilk taksit tutarım 720 ytl ikinci taksitim 640 ytl ödedim.Kur düşerse tabiyki banka zarar edicek.Banka çok düşük verdiği faizi 2009 da çıkarır.Burda önemli olan çapraz kur.Dolar/yen paritesi 15 yıl önce bir kere daha bu seviyeye inmiş.Ama her inişin mutlaka bir çıkışı her çıkışın mutlaka bir inişi vardır.O yüzden çapraz kur 100 -120 seviyesi normal seyri.Şu anda hala kriz ortamındayız.Tabiyki bunların hepsi normale düşecek bence hepimiz girdiğimiz bu işten anlımızın akıyla çıkıcaz.Ben şu anda bile hala kardayım.Şu an ödedim taksit 1.100.00ytl.Eğer tl çekseydim 1.250.00 120 ay ödiycektim.O yüzden karamsar olmalıyım
aslında banka bu durumdan kar ya da zarar ediyor diyemeyiz..
Banka da JPY yi dışarıdan alıyor dolayısıyla o da aynı şekilde ödemesini yapıyor
-
Ben bu forumdaki bazı arkadaşların kesinlikle banka adına hareket ettiklerini ve insanları umutsuzluğa sürüklemeye çalıştıklarını düşünüyorum. Benim kredi çektiğimde yen 1050 idi 4 ayda 1900 oldu satın aldığım evin fiyatı kriz nedeniyle düşerken borcum ve taksidim %90 arttı. Bir arkadaş kalkmış yen kredisi çektiği için hala zarar da olmadığını bankanın bu işten kar veya zarar etmediğini söylüyor. Resmen dumur oldum. Kendileri ücretlerini hangi bankadan alıyor acaba??. Bu arada yapılabilecekler kapsamında cumhur başkanlığı sitesinden cumhur başkanına , TBMM sitesinden ilgili miletvekillerine mail atılabilir. Bana kalırsa tek formatta bir mail yerine her kullanıcı ayrı ayrı kendi durumunu bildirirse daha etkili olur diye düşünüyorum. Şok Haber!! izmir'de bir banka müdürünün JPY konut kredisi çekip mağdur olduğunu duymuş muydunuz??
-
maalesef ki biliyoruz iletişim kurduğum şu ana kadar 20 kişi içinde 2 tane banka müdürü mevcut zaten çoğunluğu memur ihtiyacı olmayanın kredi ile ne işi olabilirdi ki hiç kimse bu durumun olacağını bilemezdiki 20 yılda artmayan yen in başımıza patlayacağını bir yuvam olsun diyenler evi bırakın işini hatta aklını kaybetmek üzere olanlar var aramızda kendimizi suçlamak hayıflanmak ah tüh demek yerine acil oturup konuşup ortak karalar alarak tv ye haber yaptırmamız gerek kaybedecek zamanımız yok artık bu akşam
saat 22.00 da @hotmail.com da konuşup ortak karalar almak adına destek ve katılımlarınızı beklyoruz
-
arkadaşlar 22 kişi olduk lütfen katılın herkesin fikri düşüncesi bizim için önemli çoğunluk daha fazla ses demektir bu son şansımız bazı arkadaşlarımıza göndermiş olduğu maillerine cevap gelmiş üzerinde çalışılıyor diye bu maller hepimize gelebilir bunlar seçim bitene kadar oyalama politikası ve sus payı seçim vaadleri fazla ses ses getirecektir siteden yorumları okumak yorum yazmak teselli etmiyor artık yakında bunalımlar başlayacak çok geç kalmadan çözün üretmek paylaşmak adına lütfen yüksek katılım bekliyoruz
-
Milli Marşımızla dalga gecmek amaclı degıl. Birileri sayesinde ne hale geldıgımızı gorun dıye...
Bu zeki adama şapka çıkartılır ..
Türkiye'yi Güldüren Adam' ünlükomedyen Cem Yılmaz'ın İstiklal Marşı'ndan esinlenerek yazdığı bir şiir, şu sıralarda elden ele dolaşıyor. Cem Yılmaz, bu şiirinde Türkiye'nin sorunlarını da ele alarak ülkemiz gerçekleri hakkında inanılmaz tespitler yapmış! İşte Cem Yılmaz'ın Türkiye'nin durumuna mizahi ve bir o kadar da entelektüel bakış açısıyla yazmış olduğu şiir:
http://www............../topic,5845.0/topicseen.html
-
Arkadaşlar şu an bende msn'den Selma hanımla görüştüm. Birlikte hareketin ilk adımlarını buradan atmak için bu akşam saat 22'de msn'de buluşalım. Birlikten kuvvet doğar.
-
Alıntı:
Deitel rumuzlu üyeden alıntı
aslında banka bu durumdan kar ya da zarar ediyor diyemeyiz..
Banka da JPY yi dışarıdan alıyor dolayısıyla o da aynı şekilde ödemesini yapıyor
deitel arkadaşım sen mağdursan kaçırdığın çok önemli bir ayrıntı var
banka asla dışardan japon yeni almıyor ve sana kredi vermiyor herşey sanal galiba bunu bilmiyorsun bankanın bir karı zararı yok diyorsun ben de diyorum ki banka kar a+kar+kar+kar ediyor araştır görürsün.
tam tersine kurlar aşağı düşseydi o zaman senin taksit düşmeyecekti bu 1 ikincisi sana kredi veririken banka yağacağı ilk karları otomatik olarak alıyor zaten
arkadaşlar bu devleti bankalar yönetiyor bankalar.hükümetler değil...
-
son olarak tekrar hatırlatıyorum. yeni okuyanlara.
biz hiç bir şekilde kurtulamayız diyenlere...
önceki sayfalara yazdım yargıtay kararlarını. bulup okuyabilirsiniz.
borç imkansızlaşırsa sözleşme fes olur diyor...
borç şu an imkansızlaşmıştır..
maaşlar 1000-1500 tl
borçlar en az 1000-3000 tl arası
bu tablo imkansız değil mi?
ama siz imkansız olduğunu bilmiyordu başardı felsefesiyle devam ediyorsanız. buyrun...
benim bildiğim imkansız olup başarılan Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarıdır.
bu maaşla bu krediler nasıl ödenebilir...
cevap bekliyorum
Biliyordun neden çektin madem gibi sorucukları yazacaklar hiç yazmasın.
-
Arkadaslar herkes lütfen
Basbakan'a
http://195.140.196.201/bimerwebform/default.aspx
adresinden dilekçe yazsın.
Yazanlar bir daha yazsın. Ne kadar çok başvuru olursa o kadar çabuk bir çözüm alabiliriz.
-
Alıntı:
deitel arkadaşım sen mağdursan kaçırdığın çok önemli bir ayrıntı var
banka asla dışardan japon yeni almıyor ve sana kredi vermiyor herşey sanal galiba bunu bilmiyorsun bankanın bir karı zararı yok diyorsun ben de diyorum ki banka kar a+kar+kar+kar ediyor araştır görürsün.
tam tersine kurlar aşağı düşseydi o zaman senin taksit düşmeyecekti bu 1 ikincisi sana kredi veririken banka yağacağı ilk karları otomatik olarak alıyor zaten
arkadaşlar bu devleti bankalar yönetiyor bankalar.hükümetler değil...
konumuz bu değil ve inanın size hak veriyorum fakat bilinçli olarak hareket edilmeli..
bankalarımız sadece JPY değil TL konut kredilerini de dışarıdan buldukları fonlar ve kredilerle sağlamakta.
Türkiyede hemen hiç bir bankanın öz kaynakları ile konut kredisi vermesi mümkün değil...
JPY krediler ilgili yurtdışı kaynakların fonlaması ile yaratılmakta ve zamanı geldiğinde aynı para biriminden oraya aktarılmaktadır.. Basit bir örnek
japonayada 1(bir) banka, Türkiyedeki tüm(hepsi) özel bankaların aktif büyüklerinin toplamının 10 katı aktif kaynağa sahip..
-
selma abla msn den sana desdek vermek istedim fakat şu lanet olası pc msn ye bir türlü bağlammıyor.
-
arkadaşlar
biliyorum buraya yazanlar herkes çok kötü durumda
umutlarınız tükenmek üzere..
ancak önce sakin olun ve korkmayın
tekrarlıyorum türkiyede 200 bine yakın dovizzede olduğunu düşünyorum
şimdi bir çıkış yolu mu arıyorsunuz.
bekleyin tünelin ucunda bir ışık göründü desem ne dersiniz
bizler bir kaç kişi başladık ve dev bir adım attık
selma hanım (hot mail. yukarda yazılı)
ben 45@hotmail.com
emreberk.atilla ve bir kaç arkadaş
ilginç gelişmeler olabilri herkese duyurun ve birleşin bağlantı kurun
-
kurtulmak istiyormuyuz önce inanalım olmaz demeyin
bizler dovizzedeler, yenzedeler birleşiyoruz. msn de toplandık bugün arkadaşlar 100 kişye yaklaştık
nered onlar frekans32,japonyeni ve diğerleri neredesiniz bankalar gelip borcunuzu düşürdük diye mi bekliyorsunuz anlamıyorum birçok kişi bugün msn d ebuluştuk isim şehir ve tel no larımızı selmaabla nikiyle yazan selma hanıma verdik
yarın ilk atacağımız adım flash tv çıkıyoruz. ilk sesimiz duyun
ve destek verin yoksa yüzülecek bir derimiz kaldı bekleyin yüzsünler.
japon yeni 2.00 geçince görecem ben batanları intihar edenleri kafayı çizenleri.
zaten yarısı gerçekleşmiş durumda..
@hotmail.com
-
Alıntı:
kardassedat rumuzlu üyeden alıntı
sedat sizi ekledim toplantıyada katılmıştın zaten size ve toplantıya katılan tüm arkadalara çok teşekkür ederim çok güzel fikirler alındı ve paylaşıldı yarın sabah 11 de ki yelefon konuşmasından sonra bende telefon ve mail i olan arkadaşlara televizyondaki haber i mesaj ve maillerle bildirecegim birlikten beraberlik doğar demiştim desteklerin yanında samimi ve dürüst dostluklarda kurmuş olduk eminim çok 24 saatte çok yol kat ettik biz bu işin sonuna kadar gidip istedigimiz sonucu elde edecegiz hemde her şeye rağmen
-
birlik olalım lütfen...
arkadaşlar ben de sizler gibi döviz kredisi çektim. aynı sıkıntıları çekiyoruz yani.
selma ablanın önderliğinde başlatılan msn deki toplantıya katıldım. somut adımların atıldığını gördüm. sizleri de bekliyoruz. bişeyleri başaracağımıza canı gönülden inananlardanım.
ayrıca cumhurbaşkanlığına, başbakanlığa, siyaset meydanına, parti sitelerine yazı yazdım. bu yazıları mutlaka arttırmamız gerekiyor. ulaşabildiğim her yere yazı yazmaya devam ediyorum.
hele de siyaset meydanı gibi bir programın dikkatini çekebilirsek büyük bir adım atmış oluruz.
allah herkesin yardımcısı olsun!
-
Re: facebook ta bir grup kuralım...
arkadaşlar şuan bu forumu bilmeyen ve pc kullanan binlerce yenzede arkadaşımız olduğunu düşünüyorum. bu nedenle onlara mutlaka ulaşmamız gerektiğini düşünüyorum.
facebook ta konumuzla ilgili bir grup kurmanın işe yarayabileceğini düşünüyorum. bu işleri bilen arkadaşlar bu konuda bize yardım edebilirler.
-
utüm japon yeni kullanan ve çaresiz durumda olanalara ulaşmalıyız.
daha önce de dediğim gibi benim tahminim 200 bin civarı yaklaşık 2 milyon oy demek en azından bu. ben tüm partilere yazdım şikayetimi bunu da ilettim.
eğer bizim orunlarımız çözülmez.se kimin çözülecek.
msn de toplandık ilk adımlar atıldı. artık yürüyoruz..herkes bu kervana katılsın bir ordu gibi büyümeliyiz .hem de bir an önce seçimlerden önce mutlaka gündeme oturmalıyız. bankalar için kanun çıkarıyorlar. bir fok balığını türkiyenin televizyonlarında milletin gözüne sokuyolar (badem aşağı badem yukarı)
bizler çok kötü durumlara düşmüşüz bizi gören yok mu yani sağır mı kör mü bunlar dilsiz miyiz biz.
@hotmail.com veya selma ablaya ulaşın hareket aynıdır
o bu önemli değil önemli olan dovizzede yenzede olarak tek bir vücuda gelmektir.
başbakn diyor ya. tek devlet tek millet tek bayrak.
bizde ona göre tek ses tek güç tek hareket tek eylem olmak zorundayız.
bunlar hayal diyorsanız
yargıtayın kararlarını okuyun 2001
borç imkansızlaşırsa sözleşme fes olur diyor.
yoksa hal sizin borç imkansızlaşmadımı veya okadar imkansızlaştı da sesinizi soluğunuzu kestimi...
-
arkadaşlar ben facebook ta kurdum zaten grubu
japonyenizedeler yazın üye olun bekliyorummm
ordada buluşalım
-
Çok Yakında Web Sitemizde Yayında...
http://www..........com/
-
arkadaşlar yeni sitemiz emreberk arkadaşımızın müthiş hızıyla sonlandırılmıştır
işte size tünel de ışık hadi bekliyoruz
birlik olalım güçlü olaım
.........com
yazın
-
Alıntı:
arkadaşlar yeni sitemiz emreberk arkadaşımızın müthiş hızıyla sonlandırılmıştır
işte size tünel de ışık hadi bekliyoruz
birlik olalım güçlü olaım
........com
yazın
Başlamıştır diyelim :)
-
Selam arkadaşlar. Bende Japon yeniyle kredi kullananlardanım. forumda yazılanları takip ediyorum ve yapılması gereken ner varsa sonuna kadar siznleyim.
-
arkadaşlar konu facebook ta japonyenizedeler yazın üye olun orada da buluşalım
-
selam arkadaşlar. Borçlar Kanunu Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye başlanmış. Ama 600 küsür maddeden oluşuyor. Ve madde madde görüşülüyor. Bu kanunuun Meclisden geçmesi tahminen 1 ay sürer. Tasarının 648. maddesi Kanunun yürürlük tarihini 3 ay sonra olarak belirlemiş. 1 ay kanun maddelerinin görüşülmesi. 4 aylık bir süre. Bu süre zarfında Yen alıp başını giderse vay bizim halimize. Millet Vekili yakını veya tanıdığı olan varsa bu konuyu dile getirip kanunun yürürlük tarihinin öne alınması yönünde talepte bulunmalı. Televizyon kanalına programa çıkılacaksa bu konuyuda dile getirilmeli bence.
-
arkadaşlar hızla yol alıyoruz hem de gece gündüz demeden.
msn toplantısı yapıldı.
adımlar atılıyor sallayacağız ortalığı en çok emeği geçen selma hanım tebrik ediyor teşekkürlerimi sunuyorum ve onu hepimizin adına
eva peron ilan ediyorum.
facebook japonyenizedeler yaz gruba üye ol
-
arkadaşlar size çok önemli bir haberim var biliyorsunuz burada bir hareket başlattık selma hanım (eva peron).. bilenler bilir msn toplantısı artı web sitesi açılışı.
ne olmuş biliyor musunuz? bazı şahsı bozuk tiğnetli kişiler tehdit etmişler ve başınız belaya girer demişler?
ben de diyorum ki onlara bizim başımız daha nasıl belaya girecek evimiz ocağımız gitmek üzere maaşımız bitmek üzere.. ve perişanlık gırtlağımızı aşmış.
biz küresel bir sağmal inek olmuşuz zaten..
ve onlara diyorum ki ve eminim benim gibi diyen binlerce kişi var
başım belada tabancamı unutmuşum helada nerden baksan perişanım diyorum.Biz karşımıza ne çıkarsa sallamak isitiyoruz çünkü bizler mahvolduk sizlerin sağmal inekleri olmayacağız.
meydan okuyoruz hodri meydan..
ve son olarak hukuki.net sonsuz teşekkürler
sesimiz oldunuz
-
Alıntı:
arkadaşlar size çok önemli bir haberim var biliyorsunuz burada bir hareket başlattık selma hanım (eva peron).. bilenler bilir msn toplantısı artı web sitesi açılışı.
ne olmuş biliyor musunuz? bazı şahsı bozuk tiğnetli kişiler tehdit etmişler ve başınız belaya girer demişler?
ben de diyorum ki onlara bizim başımız daha nasıl belaya girecek evimiz ocağımız gitmek üzere maaşımız bitmek üzere.. ve perişanlık gırtlağımızı aşmış.
biz küresel bir sağmal inek olmuşuz zaten..
ve onlara diyorum ki ve eminim benim gibi diyen binlerce kişi var
başım belada tabancamı unutmuşum helada nerden baksan perişanım diyorum.Biz karşımıza ne çıkarsa sallamak isitiyoruz çünkü bizler mahvolduk sizlerin sağmal inekleri olmayacağız.
meydan okuyoruz hodri meydan..
ve son olarak hukuki.net sonsuz teşekkürler
sesimiz oldunuz
Bizim başımız tümüyle belada zaten. Ha bir eksik ha bir fazla. Arkadaşlar birlikten güç doğar. Ne kadar çok olursak ve nekadar birbirimize destek olursak o zaman sesimizi yetkililere duyurabiliriz ve o malum tehdit yazan kişilere
-
çok teşekkür ederim karabeyoğlu her yerde her zaman çomak sokmaya çalışan ortalıkta dolaşan asalaklar her dönemde vardı hep te var olacaktır bunlar zavallı aciz insan kılığında kalabalık ortamlarda ancak bir kaç tur atabilecek kadar görülebilirler sonra yok olurlar başka bir kalabalıkığa yalan ve dalevereleri ortaya çıkana kadar biz başardık başaracağızda site kurduk orada çürük elmalarıda ayıklamış olacağız biz 24 saatte çok yol aldık çok başarı elde ettik biz 3 kişi ile yola çıktık yüzlerce destek gördük bu yolda kararlıyız dürüst cesareti olanllarla el eleleyiz biz yanan yüreklere merhem olacağız karşımızda degil yanımızda olanlarla biz verız ve karalıyız bu bilmiş olun bize destek verin
birlikten beraberlik doğacağını gözlerinizle görün
-
arkadaşlar buluşma noktalarımız
www..........com (yapım aşamasında) tıklayın
www.facebook.com japonyenizedeler (grubun adı) yazın ulaşacaksınız.
www.hukuki.net.forum.
bekliyoruz buradan birlik çıkacak güç doğacak ve kurtuluşa gideceğiz hepimiz bittik zaten son ümidimiz olabilir.
-
geçmiş olsun arkadaşlar.
benim bir tanıdıımda bu durumda ve bana anlattığına göre jpy kredi almak hiç aklında yokken banka görevlisinin yönlendirmesiyle bu işe girmiş.Aranızda bu durumda olanlar varmı?bence bu durumda bankada suçlu.ama iş ispat etme olayına gelince eliimiz kolumuz bağlı tabii
Birde merak ettiğim, kredi ödenemez duruma geldiğinde(böyle bir durumu Allah kimseye göstermesinde)banka borca karşılık sadece ipotekli eve mi el koyuyor?
yoksa borcu kapatacak kadar malınızı da haczediyor mu?hukuki durum nedir burada?
-
Alıntı:
bizler dovizzedeler, yenzedeler birleşiyoruz. msn de toplandık bugün arkadaşlar 100 kişye yaklaştık
nered onlar frekans32,
japonyeni ve diğerleri neredesiniz bankalar gelip borcunuzu düşürdük diye mi bekliyorsunuz anlamıyorum birçok kişi bugün msn d ebuluştuk isim şehir ve tel no larımızı selmaabla nikiyle yazan selma hanıma verdik
japon yeni 2.00 geçince görecem ben batanları intihar edenleri kafayı çizenleri.
@hotmail.com
Sevgili üstadım,
Taciz etmeseniz insanları ?
Gazlanmasanız?
Ayarınızı kaybetmeseniz?
Nasıl Olur??
-
Alıntı:
nered onlar frekans32,japonyeni ve diğerleri neredesiniz bankalar gelip borcunuzu düşürdük diye mi bekliyorsunuz anlamıyorum birçok kişi bugün msn d ebuluştuk isim şehir ve tel no larımızı selmaabla nikiyle yazan selma hanıma verdik
@hotmail.com
Burdayım arkadaşım,biryere gitmedim.Ekledim Selma Hanımı.Ama henüz konuşamadım.Zaten tüm yazılarıma bakarsan bugünlerin geleceğini ilk tahmin edenlerden biri olduğumu görürsün.Madde madde yazdığım kurtuluş yollarının şu an toplu bir hareketle çözüme ulaştırma çabalarınızı destekliyorum...Ama şunu bilin ki elimizi çabuk tutmamız lazım.Hepinizin odaklandığı bu işin seçimden önce hukuki bir sürece girmesi gerektiği.Tabiki katılıyorum.Ama kiminizin bilmediği birşey var.O da Japonyanın ekonomisi canlandırmak için Nisan ayı gibi vergi indirimlerine gitceği.İnanın dışarı akan japon yatırımları bu vergi indiriminden sonra tekrar ülkesine dönerse bizi kimse kurtaramaz...
Flashtv olayı ne aşamada bilgi veren olursa sevinirim...
-
slm arkadaşlar flaş tv haber mudur huseyın aladagı arayın sorunlarınızı bılfırın ne kadar cok arayan olursa o kadar bızım ıcın bı vantaj olur.cep numarası:05448778913 lutfen hemen arayın
-
Duyuru Gurubu
Yeni bir e-mail grubu oluşturdum. Önemli duyuru / karar /haberlerin e-mail yoluyla gruba üye herkese aynı anda iletilmesini sağlayacak.
Gruba uye olmak için
adresine bos bir e-mail gonderin. gelen mesajıda yine hicbirsey yazmadan yanıtlayın(onaylama anlamına gelecek) gruba üye olun..
-
Gerçekler arkadaşlar,kimsenin moralini bozmak istemem ama,2001 krizinden sonra açılan davalar ve sonuçları ilgili,arşivden alınmış Hürriyet'in haberi aşağıdadır...yazı 4 Aralık 2005 e aittir...
Döviz davasını kaybettiler ‘temerrüt şoku'na girdiler
Krizin ardından dövize endeksli kredi borçlarının TL cinsinden sabitlenmesi için açılan davalar sonuçlanmaya başladı. Sayıları 2 bini bulan bu davaların bankaların lehinde sonuçlanması, dava açanların biriken borçlarının yanı sıra bu borçlara eklenen temerrüt faizlerini de ödemek zorunda bırakıyor.
2001 yılında ekonomide yaşanan krizin ardından katlayan dövize endeksli kredilerini, açtıkları davalarda mahkeme sonuçlanıncaya kadar sabitletmeyi başaran borçlular şimdi, davaları bankaların kazanmasıyla birlikte ‘temerrüt faizi şoku' yaşıyor. Bankalar, sayıları 2 bini bulan bu davaların lehlerinde sonuçlanmasıyla birlikte, sadece mahkeme süresince biriken alacaklarla yetinmiyor, bu borçlara temerrüt faizi de ekleyerek, tamamını talep etme yoluna gidiyor.
SABİTLEME DAVASI:
Arkadaşımız Ayşegül Akyarlı Güven'in yaptığı araştırmaya göre, 2001 yılında ekonomide yaşanan krizden en fazla etkilenenlerden birini de bankalardan dövize endeksli kredi kullanlar oluşturuyordu. 2000 dövizzede, krizde katlanan kredi borçlarını Türk Lirası cinsinden sabitlemek için çözümü bankalara karşı dava açmakta buldu. Açılan bu davalarda, öncelikle tedbir kararı kondu. Kredilerin taksitleri, Türk Lirası cinsinden sabitlenerek, borçlulara ödeme kolaylığı sağlandı. borçlular, mahkemelerin aldığı bu tedbir kararlarıyla umutlandı. Ancak, açılan bu davalar şimdi, peş peşe sonuçlanmaya başladı. Mahkemelerin ve Yargıtay'ın açılan bu davalarla ilgili kararları, bankaların lehinde olunca, sözleşmelerde yer alan maddeler geçerlilik kazandı. Bankalar da bu sözleşmelerde yer alan maddelere dayanarak, birikmiş alacaklarını temerrüt faiziyle birlikte talep etme hakkını elde etti.
4 YIL SÜRDÜ:
Davaların 4 yıla yakın sürmesi, ana para borçlarının üçte bir oranına kadar düşmesine rağmen, bu borçlara eklenen temerrüt faizi, borcun ilk kredi çekilen dönemdeki tutara kadar eşitlenmesine yol açtı. Dövize endeksli aldığı konut kredisinin, krizde katlanması üzerine bankalara karşı ilk davayı açan Avukat Korhan Engindeniz, açtığı davada borcun TL cinsinden sabitlenmesi için tedbir kararı aldırınca, bir anda dövizzedeleri umutlandırmış, açılan davaların 2 bine ulaşmasını sağlatmıştı. Ancak, mahkemenin kendi lehinde aldığı kararı, Yargıtay'ın bozması üzerine bankaya karşı başlattığı hukuk mücadelesini kaybetti. Yargıtay'ın kararının ardından çıkan borcu evini satarak kapatabilen Engindeniz, ‘O yıllarda ilk davayı açan ben oldum. Bu dava birçok kişiye de örnek oldu. Ancak, yerel mahkemenin onayladığı dava Yargıtay tarafından reddedilince evimi satmak zorunda kaldım. 2 bin dövizzede de benimle aynı kaderi paylaştı. Açılan tüm davalar, kaybedildi. Borçlular, temerüt faizleri yüzünden zor duruma düştü' dedi.
FAİZ BORCU AŞTI:
Engindeniz, gibi dövize endeksli kredi borcunu TL cinsinden sabitlemek için dava açan Altın Balık adlı firma da Yapı Kredi Leasing'den kullandığı 36 bin 551 dolar dövize endeksli krediyi şimdi biriken temerrüt faiziyle birlikte geri ödemek zorunda kalıyor. 4 yıl süren davanın sonucunda, 13 bin 513 dolarlık ana para borcu kalmasına rağmen, 22 bin 277 doları bulan birikmiş temerrüt faizinin de ödenmesi isteniyor. Yapı Kredi Leasing Hukuk Müşaviri Aydan Sert, ‘Davanın Yargıtay'da reddilmesi üzerine bizim sözleşme şartlarımız geçerlilik kazandı. Şayet, gönderdiğimiz ihtarnamede belirtilen tutarı ödeme konusunda bir itirazları varsa, yeniden yasal yollara başvurmaları gerekiyor' dedi.