Sn yld19sm tesekurler, peki firar kasitli bir sucmudur.
Saygilarimla.
Printable View
Sn yld19sm tesekurler, peki firar kasitli bir sucmudur.
Saygilarimla.
Firar kasıtlı bir suçtur.
Sayın cesuryürekli
yurtdışına kaçmak büyük ceza. hem maddi hem manevi manevi hapis cezası maddi tazminata inanamazsınız. aftan yararlanma ile igili malesef geç kalmışsınız durumunuz vahim. 1 mart 2008 den önce ilşiğinizin kesilmesi halinde aftan yararlanıyordunuz. tarih itibarıyle yararlanamazsınız. benim kardeşim subaydı 2 yıl görevde kaldı 2006 ağustosta izinden dönemeyerk firar etti. tsk ile ilişği 29 şubat 2008 kesildi. 3 mayıs'ta yakalandı.tutuksuz yargılanmasın istedik red geldi. suç zaten firar olduğunan tutuksuz yargılamıyırlar. biz askeri cezaevinde yatar sanıyorduk. tsk ile ilişiği kesildiği için sivile yollandı. bayrampaşa cezaevine konuldu. hakkında dava açıldı 5 haziran 2008 tarihine duruşma günü verildi. bu sürede cezaevinde yattı paşakapısına nakledildi. bunlar çok çok sancılı süreçler. hem kendi hem ailesi için. duruşma günü yani geçen hafta perşembe hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile tahliye oldu. tahliye olması için okul tazminatının 25 milyarını yatırdık gerisini taksit için deniz eğitim öğretim komutanlığına dilekçe yazdık. (inanılmaz rakamlar çıkıyor. bizimki 188 milyar yurtdışı için 750 milyar civarı tabii net değil. görevde kalınan süre ne kadar çoksa azminat miktarı düşüyor. bu arada biz 66/1b maddesinden yargılandık. ceza 1 ila 3 yıl arası idi. bize 18 ay ceza kesildi. iyi halden 12 aya düştü. ama ne olursa olsun yatarı 10 ay oldu. önümüzdeki 5 yıl içinde hiçir suça karışmaması lazım. allah korusun karışırsa 10 aylık süreyi yatmak zorunda oluyorlar. neticede sizin kaçarınız yok. yurtdışı cezası çok ağır. teslim olsanızda yakalansanızda hapis yatacaksınız parayı ödeyeceksizin. kendinizin teslim olması tutuksuz yargılanmasınızı sağlar. çok öenmli değil bence bu durumda her halükarda yatacaksınız. maalesef. allah yardımcınız olsun. cezaevi o psikoloji berbatmış anlattığı kadarıyla kardeşimin.
Sayın cesuryürekli
yurtdışına kaçmak büyük ceza. hem maddi hem manevi. manevi hapis cezası, maddi tazminata inanamazsınız. aftan yararlanma ile igili malesef geç kalmışsınız durumunuz vahim. 1 mart 2008 den önce ilşiğinizin kesilmesi halinde aftan yararlanıyordunuz. tarih itibarıyle yararlanamazsınız. benim kardeşim subaydı 2 yıl görevde kaldı 2006 ağustosta izinden dönemeyerk firar etti. tsk ile ilişiği 29 şubat 2008 kesildi. 3 mayıs'ta yakalandı.tutuksuz yargılansın istedik red geldi. suç zaten firar olduğunan tutuksuz yargılamıyorlar. biz askeri cezaevinde yatar sanıyorduk. tsk ile ilişiği kesildiği için sivile yollandı. bayrampaşa cezaevine konuldu. hakkında dava açıldı 5 haziran 2008 tarihine duruşma günü verildi. bu sürede cezaevinde yattı. paşakapısına nakledildi. bunlar çok çok sancılı süreçler. hem kendi hem ailesi için. duruşma günü yani geçen hafta perşembe hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile tahliye oldu. tahliye olması için okul tazminatının 25 milyarını yatırdık gerisini taksit için deniz eğitim öğretim komutanlığına dilekçe yazdık. (inanılmaz rakamlar çıkıyor. bizimki 188 milyar yurtdışı için 750 milyar civarı tabii net değil. görevde kalınan süre ne kadar çoksa tazminat miktarı düşüyor. bu arada biz 66/1b maddesinden yargılandık. ceza 1 ila 3 yıl arası idi. bize 18 ay ceza kesildi. iyi halden 12 aya düştü. ama ne olursa olsun yatarı 10 ay oldu. önümüzdeki 5 yıl içinde hiçir suça karışmaması lazım. allah korusun karışırsa 10 aylık süreyi yatmak zorunda oluyorlar. neticede sizin kaçarınız yok. yurtdışı cezası çok ağır. teslim olsanızda yakalansanızda hapis yatacaksınız parayı ödeyeceksizin. kendinizin teslim olması tutuksuz yargılanmasınızı sağlar. çok öenmli değil bence bu durumda her halükarda yatacaksınız. maalesef. allah yardımcınız olsun. cezaevi o psikoloji berbatmış anlattığı kadarıyla kardeşimin.
Sayın cesuryürekli
yurtdışına kaçmak büyük ceza. hem maddi hem manevi. manevi hapis cezası, maddi tazminata inanamazsınız. aftan yararlanma ile igili malesef geç kalmışsınız durumunuz vahim. 1 mart 2008 den önce ilşiğinizin kesilmesi halinde aftan yararlanıyordunuz. tarih itibarıyle yararlanamazsınız. benim kardeşim subaydı 2 yıl görevde kaldı 2006 ağustosta izinden dönemeyerk firar etti. tsk ile ilişiği 29 şubat 2008 kesildi. 3 mayıs'ta yakalandı.tutuksuz yargılansın istedik red geldi. suç zaten firar olduğunan tutuksuz yargılamıyorlar. biz askeri cezaevinde yatar sanıyorduk. tsk ile ilişiği kesildiği için sivile yollandı. bayrampaşa cezaevine konuldu. hakkında dava açıldı 5 haziran 2008 tarihine duruşma günü verildi. bu sürede cezaevinde yattı. paşakapısına nakledildi. bunlar çok çok sancılı süreçler. hem kendi hem ailesi için. duruşma günü yani geçen hafta perşembe hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile tahliye oldu. tahliye olması için okul tazminatının 25 milyarını yatırdık gerisini taksit için deniz eğitim öğretim komutanlığına dilekçe yazdık. (inanılmaz rakamlar çıkıyor. bizimki 188 milyar yurtdışı için 750 milyar civarı tabii net değil. görevde kalınan süre ne kadar çoksa tazminat miktarı düşüyor. bu arada biz 66/1b maddesinden yargılandık. ceza 1 ila 3 yıl arası idi. bize 18 ay ceza kesildi. iyi halden 12 aya düştü. ama ne olursa olsun yatarı 10 ay oldu. önümüzdeki 5 yıl içinde hiçir suça karışmaması lazım. allah korusun karışırsa 10 aylık süreyi yatmak zorunda oluyorlar. neticede sizin kaçarınız yok. yurtdışı cezası çok ağır. teslim olsanızda yakalansanızda hapis yatacaksınız parayı ödeyeceksizin. kendinizin teslim olması tutuksuz yargılanmasınızı sağlar. çok öenmli değil bence bu durumda her halükarda yatacaksınız. maalesef. allah yardımcınız olsun. cezaevi o psikoloji berbatmış anlattığı kadarıyla kardeşimin.
merhabalar
ben üste hakaret ve silahlı olarak üste fiili taaruzdan toplam 15 ay ceza aldım.
kararda ertelenemez ve para cezasına dönüştürülemez diyor.
olay ve karar 1 marttan çok önce(2007de) gerçekleşti
5728- 231 den yararlanabilirmiyim. temyiz dilekçeme yazdım ama sizlerinde görüşünü almak istiyorum. teşekkürler..
Sayın Serpil Gönültaş,
Felaket tellalı gibi bir cevap olmuş sizinki. cesuryurekli rumuzlu arkadaş son mesajında yurda giriş yaparak tutuklandığını bir kaç saat içinde mahkemeye çıkarak söz konusu kanundan yararlanarak aynı gün içinde serbest kaldığını belirtmiş. Lütfen kendi zor durumunuzu referans kabul edip kişileri umutsuzluğa sevkedecek ifadelerden kaçınınız sadece konuyu ve forumu takip eden bir üye olarak kişisel görüşüm ve tavsiyemdir...
Kesinlikle katiliyorum, boyle karamsar bir tablo ile zaten oldukca uzgun ve sikinti icinde olan insanlari iyice olumsuz bir ruh haline suruklememeli, zira cok daha farkli ornekler mevcut. Subayken yurtdisina firar etmis, tazminat odemek zorunda kalmamis, ve 110 gun gibi bir sure hapis yatmis cok yakin bir tanidigim var. Ayrica, bu sahsin yargilanmasi sirasinda edindigimiz baska bir bilgi de firar eden sahsin emeklilik yasina ulasmasiyla sucun dusecegi yonundeydi, belki aramizdaki hukuk adamlari bir yorum getirebilir. Yanliz sunu biliyorum ki yurtdisi ve yurtici firarlarin cezalari farkli. Bu sozunu ettigim sahis yurtici firar etmis olsaydi cok daha az bir sure hapis yatacakti.
Sn arkadaslar bir laf var, gunes balciklan sivanmaz derler, yani yukarida bir arkadas bildigi, kendi yasadigi bir ornegi vermis, bunun moral bozmak ile ne alakasi var, insanlara bos umut vermek, daha buyuk moral yikimi olur, askeri suclarda, bu kanundan faydalanan insan sayisi cok fazla degil, bence kimseye fazla umut vermeye gerek yok, ama denemekte fayda var, arkadasin dedigi gibi cikmamis candan umut kesilmez.
Saygilarimla.
Sayın ilgili yurtdışı firarda da asgari hadden ceza verilip iyi hal indirimi yapılarak neticeten 10 ay hapis cezası veriliyor bu da hükmün açıklanmasının geri bırakılması kurumundan yararlandırılarak erteleniyor.En son Kasımpaşa Askeri mahkemesinde müvekkile uygulandı.4 yıl ingilterede kalmış ve 1 ay önce dönmüştü.Saygılarımla,
Av.Harun yönel
bu kanun değişikliğinin ticaret yapmak ve yaptırmak suçundan dolayı hüküm verilmesi gereken 2-6 ay arasında hapis veya para cezası; ikinci ihtarda da ihraç cezası bir değişikliğe ugrayacak mı pekala _?
beni ayrıca aydınlatırsanız sevinirimm
Evet.Ordudan ihraç zorunluluğu ortadan kalkacak.Alınan ceza sonrasında devam.
Sayin Cesur yürekli, Almanyaya gecen hafta döndüm.Bende sizinle ayni durumdaydim.Avukatima vekalet verdim ve avukatim durusmaya girdi.Hakim teslim olmadan karar verilemiyecegini söylemis.Ben de is yerinden 6 hafta izin alip ertesi gün Türkiyeye gittim.Havaalaninda tutuklandim 6saat kadar hava alaninda tutuklu kaldim ve pasaportuma el kondu daha sonra havaalani poliskarakoluna götürüldüm orada 2 saat kadar nezarette kaldim.Avukatlarimin devreye girmesi sonucu mahkemeye götürüldüm.mahkemem öyle anlatildigi gibi 5 dakika sürmedi.Yaklasik 90 dakika süren mahkememde karar:1 yil hapis cezazi,iyi halden 10ay a düsürüldü.CMK 231.maddesine göre hükmün aciklanmasinin geri birakilmasi kanunundan yararlanarak serbest birakildim.eger sormak istediginiz sorular var ise yardimci olabilersem sevinirim.
Ner de kalmıştık?
öncelıkle verdıgınız bılgılere dayanarak sızlerden ögrenmek ıstedıgım bır husus var.izinden dönmeyıp fırarı verılen asker 5 gun sonra vefat edıyor..asker yakını mehmetcık vakfından yararlanabılırmı ? tesekkurler
öncelıkle verdıgınız bılgılere dayanarak sızlerden ögrenmek ıstedıgım bır husus var.izinden dönmeyıp fırarı verılen asker 5 gun sonra vefat edıyor..asker yakını mehmetcık vakfından yararlanabılırmı ? tesekkurler
Lütfen bilgisi olan varsa cevaplarsa çok memnun olurum.
Askeri Personelim.Açıktayım ve halen mahkemem devam etmektedir.Yargıtayın son bozma ilamında şöyle bir istem belirtilmektedir ; Sanık hakkında tesis edilen mahkumiyete ilişkin hükmün sanığın temyizine aften ve re'sen 353 sayılı kanunun 221/1'nci maddesi gereğince 5728 sayılı kanunun 5672 'nci maddesi ile değişik 5271 sayılı CMK 'nın 231'nci maddesi hükümlerinden sanığın faydalanıp faydalanamayacağının değerlendirilmesi açısından BOZULMASINA..
Eski adıyla emniyeti suistimal ,yeni adıyla görevi kötüye kullanmaktan yargılanmaktayım..(kamu davası oldu)
231. Maddenin 14.fıkrasında belirtilen şartlar gecerlimidir.
Yoksa sonradan çıkan Kanuna göre, Askeri Ceza Kanunundaki suçlar bakımından, CMK'nın 231. maddesinde düzenlenen hükmün açıklanmasının geri bırakılması ilkesi uygulanmayacakmıdır.??
açıktayım, acaba sizce durum nedir.Göreve dönebilirmiyim.
merhaba
ben firardan dolayı 10 ay hapis cezası aldım 2004 yılında bu yasadan yararlanmak için askeri mahkemeye basvrdum.Dosyam suan askeriyargıtaya yollandığını söylediler.Benim merak ettiğim konu suanda yargıtayda olduğuna göre infazın durdurulması gerekmiyormu?Hakkım arama oldugu için bu infazın durdurulması gerekiyorsa nereye nasıl müracat etmeliyim?Yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba Arkadaşlar benim durumum hakkında somut birşey söylermisiniz,,ben,,tam olarak anlayamadım... durumu mu belirttim forumda... yakında temyizle ilgili karar gelir bana ,,, bu dogrultuda ne yapmam gerek acaba..?
askeri bir avukatla görüşmem yerinde mi olur? yoksa bu süreçte ben ne gibi şeyler yapabilirim.. sizce bu durum lehime mi:? aleyhime mi? gelişir.. benim sabıkam yok sadece bu uzun süreli suç var..ve bildigim kadarıyla sicile işlenmiyor..
hakiminde belirttigi gibi paraya çeviremessin demişti?? ama şuan askerligim bitti!!
bu ben askerdeyken mi , geçerliydi ? hala devam edermi benim yargı sürecim... Şimdi sivil mahkemede mi olur, Dava, askeri Mahkemede mi yine.? Lütfen beni bu konularda aydınlatırsanız minnettar olurum... Saygılarımla.... Not: Hakim bana CMK'nın 231. maddesinde düzenlenen hükmün açıklanmasının geri bırakılması ilkesi yasasından faydalanamassın demişti ??? Gerekçesi ise benim uzun süreli izin tecavuzu suçu işlememi neden gösterdi... Bu Mümkünmü acaba..?? bu askerdeyken mahkemeye çıktıgımda söylendi . şimdi ise, 1ay önce bitti askerligim sivilim.. şuan hala geçerlimi bu acaba.??? tekrar teşekkürler...ilgilenen arkadaşlara..
Suç tarihi itibarıyla tabiiki yaralanabilirsin.Dilekçe ile başvur ve sonucunu bekle derim.
merhaba arkdaşlar daha öncede yazmıstım benim sorunum;
ben askeri mahkemeye dilekçe ile basvuruda bulundum yani avukatım bulunmus sonucunda dosya askeri yargıtaya gitti gecen hafta persembede yargıtaya ulastı .....
sorunum su ben suanda avukatımla problemim olduğu için avukat artık dosya ile ilgilenmiyor.
Aranmam olduğu için yargıtaydan infazın durdurulması ile ilgili bir yazı nasıl alabilirim.Nereye nasıl bir yazı yazarak müracat etmeliyim.Lütfen detaylı bir sekilde bir arkadasım yardımcı olursa sevinirim.
NOT:EGER YARGITAY BENİM MÜRACATIM OLMADAN BÖYLE BİR KARAR ALIP SİVİL SAVCILIĞA İNFAZIN DUDURULMASI İLGİLİ KARARRI YOLLARMI BUNU NASIL ÖGRENİRİM....
merhaba sayin hukukcular. ben 1997'li astsubayim. 2000 senesinde yabanci uyruklu bayanla evlilik yaptim ve mazeret izninden yurticinde firar ettim. fakat sicil amirlerimin verdigi rapor (yurtdisina firar etmis olabilir yonunde idi). dolayisiyla turkiyede arandigim sure icersinde yurtdisina firar etmis olabilirmiyim yonunde idi. eger kapsamli bir arastirma yapilmis olaydi zaten havaalani cikislarindan yurtdisina cikmis oldugum anlasilirdi. yurtdisinda kaldigim sure icerisinde, oldugum ulkenin 2003 yilinda vatandasligina gectim. fakat hicbirsekilde turk makamlarina yeni vatandaslik aldigimi bildirmedim.. adimi ve soyadimi degistirmedim. 2003 yilindan buyana turkiyeye sik sik gidip geliyorum. sinir kapilarinda hicbir zorlukla karsilasmadim.. 1 defasinda turkiyede nufus kagit ornegi icin, kutugune bagli bulundugum ilcenin nufus mudurlugune basvurdum ve aldim.. polis bir arkadasim gbt kayitlarini inceledi ve aranma emrinin olmadigini soyledi.. internetten T.C kimlik numarasi sorgulamasinda kimlik numaram cikiyor ve hicbiryerde problem yasamiyorum. acaba ben unutuldummu? veya turk makamlari yabanci bir vatandaslik aldigimi ogrendiler ve beni turk vatandasligindan cikardilarmi? eger simdi ben turkiyeye gidip janadarmaya desemki ( siz beni unuttunuzmu niye aramiyorsunuz ben firari astsubayim ) beni ne sekilde yargilarlar. dosyam geri acilirmi? turk vatandasligima (eger cikarilmadiysam) zarar gelirmi? tekrar yurtdisina geri cikablime imkanim olurmu? (gerci vatandasligim var ama engel koyulurmu?) kusurabakmayain benim bu hayatimda islemis oldugum tek suc. ve hukuki kanun ve kurallari hic bilmiyorum. eger beni aydinlatirsaniz cok sevinirim.. bua rada turkiyede emekli sandigi ve sigortada olan gunlerimi toplattim su anda istege bagli sigortadan odeme yapiyorum.. araniyor olsam en azindan oradan bir arastirma yapilirdi. tesekkur ediyorum..
Sayin Harun bey...
Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ediyorum. Fakat silahli kuvvetlerden iliskim kesildikten sonra, en son gorev yaptigim komutanligin bagli oldugu askeri mahkemeden suc dosyami bir avukata incelemesi yonunde istekte bulunmustum. Avukat benim vekaletim olmadan hicbirsey yapamayacagini soylemisti. bende yurtdisinda oldugum tam olarak ispatlanmasin dusuncesiyle konsolosluga vekalet icin basvurmadim.. turkiye giris cikislarimda problemde olmayinca, bu konuyu pek onemsememistim. fakat askeri mahkemede gorev yapan subay ve astsubay arkadaslarimdan suc dosyamda olan butun belgelerin birer fotokopisini elde ettim.. icinde yazili zaten bildigimiz seylerdi.. su an icin tek garibime giden olay. neden benim adima bir arama emri yok? yada arama emri vardida iptalmi edildi?? cunku dosyamada valilikten, bagli oldugum kutuge, cumhuriyet savciligindan emniyet mudurlugune, jitem'e.... kisacasi heryere arandigim yonunde yazi yazilmis oldugu goruluyordu..
saygilarimla
Jandarmaya başvurursan yargılanacağın mahkemeye çıkarılırsın.Normal şekilde yargılanırsın.Dosyan kapalı değilki açılsın.Türk vatandaşlığına zara geleceğini sanmam.Büyük bir ihtimalle suç tarihi eski olduğu için CMK 231 den yararlanırsın.Arama yazılarının niye ilgili birimlere ulaşmadığını bilemem.
Sayin yld19sm
aciklamalariniz icin tesekkur ederim.. peki sizce benim icin en iyi yakalanma veya teslim olma bicimi nedir? nasil yaparsam daha iyi olur. hapis cezam assagi yukari nekadar olur? nezaman ceza evine girerim? askeri cezaevimi olur yoksa sivilmi? bu cezanin paraya donusturulme durumu varmi? yada birazdaha bekleyipmi teslim olayim?
Doğruca mahkemeye gitmek.Normal de 1 yıl 1/6 indirim 10 ay.Yurt dışına kaçtığınız ispatlanırsa ki mahkeme de bundan bahsetmeyin,3 seneden başlıyor.Yurt dışı firar olursa CMK 231 den yararlanamazsın.1 Mart 2008 den önce ilişiğin kesilmemişse yine yaralanamazsın.İlişiğin kesilmişse yinede tutuklanırsan sivil cezaevine,kesilmemişse asker olduğun için askeri cezaevine.Paraya çevrilmesi şimdilik mümkün değil.
Sayın kanal yöneticileri ve konularla ilgili arkadaşlar mrb..
benim sorunum şöyle, ben askerlik görevimi yaklaşık bir ay önce tamamladım ,ama. ilk 1997 de gittim ve yaklaış 4 aylık askerken izine geldim ve gitmedim,, sonrasında yaklaşık 9 yılllık bir gecikme de olsa 2007 temmuzunda kendim teslim olup bitirdim askerligimi.. bunun akabinde mahkemeye çıkarıldım teslim olduktan 3 ay sonra ve hakim bana iyi halimden kendim teslim olmamdan ceza indirimi yaptıgını beyan etti ,, ve bana 6 ay hapis cezası verdi,,paraya çeviremeyecegimi ancak temyiz hakkım oldugunu söyledi.. bende hemen temyize,yolladım ve yaklaşık 4 ay sonra temyiz sonucu geldi kabul edildi temyizim, ve sonrasında yine mahkemeye çıkarıldım,, aynı hakim bana yine aynı cezayı verdi,, yargı senin cezalanmanı istiyor dedi.. bende bu 2008 şubatında çıkan yeni kanundan bahsettim ,,ama hakim benim yararlanamayacagımı belirtti gerekçesi , benim uzun süreli izin tecavüzü suçu olmasından bahsetti.. yine paraya çevrilmeyecegini söyledi..benim sizden ricam bunu okuyan arkadaşların benimle e mail yoluyla iletişim kurmaları.. çünkü biraz detaylı.. burda uzun tutmak saygısızlık olur.. son olarak şuan askerligim bitti ve ,temyizde hala mahkemem.. bana yardımcı olurmusunuz... nasıl bir yol izlemem gerektigi konusunda.. çok teşekkür ederim şimdiden. Saygılar.:(